Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Obicno tie sto navistina imaat pravo da se pozalat si kutat,sekoja od svoja pricina,ete moze i jas :D
    Skoro sekade go pisuvam toa koga mazite gi napagaat zenite a ke se najde nekoja zena da go podrzi.Abe dali tie megu sebe pred zeni se napagaat i etiketiraat bez osnova?Posle cucko ni e kriv.Obicno citam stav ne clen ama koga se preteruva so kontradiktornost ne e taka.
    Ma ne veruvam za nisto dur ne se uveram.:lol:
    Brza kucka slepi kucinja.

На Annath, friendy и tessie им се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Галапче, ама тивка вода брег рони, така викаат. И со ќутенката не си ми сигурна. :lol: Свесноста за состојбата и спознавањето на нашите приоритети се најголемиот чекор, иако е првиот. Тоа сакав да кажам. Потоа следи трудот доколку нешто не не` задоволува којшто не е помалку важен и треба да биде константен.

Сакав да кажам дека ние жените, и тоа поголемиот дел од нас, имајќи некоја родово-генетска предодреденост за поостро око за детали, често, не велам дека нема исклучоци :!: многу повеќе му ја мислиме и внимаваме, најчесто повеќе од она што другите може да видат (гледаме и се јадосуваме за нешта коишто на прв поглед не се ни забележуваат... некогаш ни на втор :lol: ). Некогаш самите со себе, некогаш и меѓу себе така се јадосуваме.

Трудот е убавина. Резултатот од трудот е нијанса.

Последна измена: 9 јануари 2015
    На bittersweet, Glasna, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    И јас добив впечаток дека секоја девојка/жена тука е доволно свесна за својот изглед и за сите фактори кои придонеле за негово евентуално влошување и методите за негово повторно подобрување.

Определени периоди од животот здравствени, приватни, финансиски или друг вид на проблеми го оставиле трагот кај многу возрасни личности, посебно жени.

Но секоја беше и многу повеќе од самокритична и се труди да ги надмине моменталните пречки и да се врати на сопствената идеална замисла со моменталните ресурси и сили кои и се на располагање.

На Teodora*, ozbilnazena, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  4. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Мореееее жени! Тоа па тоа па тоа. Ве скролам. Ич не ви правам муабет :envy:

Да беше помаленка ќе си ја ставев во потпис...ама не знам да ја смалам. А и да ви кажам немам живци.[​IMG]

Отидов да се тровам :smoke:

На Teodora*, zalosna, Sky-butterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Браво бе, Данче наша. :clap:

Еве кафе за муабетот, а и општо некако без кафе муабет не бива.

А и на @Elissa и` се пиело. :lol: Бујрум жени, за сите има.

На toogood, bittersweet, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Работата не е за облините, дали жената ги има или не, работата е за одржување на телото.А и 52 кила не е слабо, слабо е ако има 42 кила, па тек тогаш да се мисли дека е слабо телото.Сега, плус е ако има облини, нормално, но не значи дека не треба да вежба ако некој има толку кила, пред се, ќе се зацврсти телото, ќе се обликува.Инаку, кажувам така бидејки имам видено што е слаб човек, каде буквално коски се оцртуваат.

На Bah, zalosna и tessie им се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ни` се погоди темата. Имаме повторувано, шта чеш. :rofl:

да имаше живци, има едно програмче GIMP. Можеш да си наштелуваш пиксели и за ширина и за висина на сликата. Jaс некогаш го користам за насловни слики на фб или header слики на твитер.

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Кој каков е за себе си е, ај изволте пред да и се фрлам во прегратка на сармата.

shutterstock_57916063.jpg

На toogood, ozbilnazena, imelda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Drustvo jas zinuvam na planina....se spremam eve sve pusto treba... mm zema odmor i ke picime denes...se vrakam nekade okulu 20ti. Imam internet ama nema da bidam tolku aktivna zasto site pet ke gi digam vo vis. VE SAKAM BIDETE UMNI... :*

На lunicka, galapce, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Видете ги баткиве на видеото и научете нешто од нив. Уживајте. Или ќе почнам сериозно да тролам! :!:

На Daleron и Annath им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Луѓе, што е важно кој како изгледа!? Низок, висок, дебел, слаб. Совршен BMI не секогаш значи и среќа и здравје во животот. Сакајте си се такви какви што сте. Човек кога зрачи со самодоверба, кога е добар со добра душа и со чесни намери, и со вишок кг. изгледа добро и секој го сака покрај себе.
    Сум била многу години 55 кг. на моиве 174 цм. - со оглед на тоа што не ја повраќав храната што ја јадев, малку ми фали да помислам дека сум била анорексик. Во првата бременост се поправив 30 кг. Од 62 станав 92 кг. за да откако родам се вратам на предродилната тежина за само 4 месеци. Гладував се разбира, немав ни време ни простор за друга опција. Тоа гладување ме осакати. Едно 2 години јас не можев да се опоравам. Еден ненавремен оброк ме фрлаше во постела. Нискиот притисок и главоболките ми беа секојдневие. Лека полека си се вратив во нормала и дури ден денешен сватив дека од оттогаш сум накачила 20 кг. На здравје нека ми се, па убаво ми е!

@Daleron супер изгледаш и треба да ни служиш како пример.(y) Море, дури мислам дека ми изгледаш и слабичка на сликава.:lol:
    @evasonce Убав помин! Tуку ме замисли, кои се тие 5 за у вис дигање!?:^):o Јас знам "све четири".
    @imelda Aко имаш Paint можеш да го користиш за делумна корекција и намалување на сликите.

На Teodora*, ozbilnazena, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @imelda Хахаха знаев дека малиот ќе заебе нешто, ми штрчеше од сам старт.

На toogood и tessie им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Мене на висината и на тежината BMI индексот ми е 16.2 се што е испод 18.5 е неухрането.:o
    Мене сите коски ми се гледаат, клучни коски штрчаат, коските кај куковите штрчаат, ребрата ми се бројат, за некого можеби сум прекрасна ама битно нели јас дека не си се допаѓам ваква каква што сум.:shake:

@zalosna не можам да се направам 100 кг, генетиката не ми дозволува таква килажа.:doh:

Јас си бев кај бате на роденден и именден, нека ми е здрав и жив 100 години, најдобар брат е на светот.:inlove:
    :hug:, пак јадење и пиење, барем нешто да се фати.:D
    Само да напоменам дека не се жалам или кукам, си ги превземам неопходните мерки за да си ја поправам ситуацијата, само сакав да кажам дека не сите слаби се задоволни со тоа што се слаби.:)

На ozbilnazena, Sky-butterfly, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    ... ќе видите вие на @imelda . :lol: Уште ли е темата на муабет ова? :D Кумашинке! Овие пак не слушале. :lol:

Eве ви доказ дека првиот впечаток за надворешноста лаже. :rofl:

Која енергија зрачи од женава, во комбинација со трудот којшто се гледа дека го има вложено во сопственото тело и покрај некои минимални несовршености. Попрво ќе привлече внимание одошто некоја немтурка со совршено тело.

На Teodora*, Daleron, imelda и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193

Види, ти кажувам, а ти како сакаш, ако е за тебе слабо 52 кила, тогаш што да речам за 42 кила...а ако си гледаш стандарди, гледај си.Ок, само што не прифаќате туѓи мислења, е друго.Кажувам, како што реков дека сум видела, каде реално зборам не е тоа слабо, да не се повторувам.

И не мора по лп да се договарате, што да пишете у некоја тема :lol: :wasntme:

На Bah му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Со кого сум се договарала по пп????

Што да гледам ако не гледам стандарди, БМИ е светски прифатен стандард а според тој сум неухранета со 42 кила на мојата висина веќе ќе сум во болница со пола органи откажани, тоа е веќе сериозна анорексична состојба, јас со оваа тежина бев хоспилатизирана поради анемија а можам да замислам што би било со 42 кила.
    Твојата реалност едноставно не се поклопува со фактите а тие се реалност а не нашата перцепција за реалност.:hai:

17. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    ^
    Јас сум 42кг. Се осеќам оговарана ;(

ДОСТА!!!!!!!!!! Реков онојден. ЌЕ АПАМ! (да, се дерам со големи букви :|)

На Teodora*, Daleron, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193

Абе факти на форум?! :D Не ме смеј. Епа ај види некој/а ако познаваш со толку кила и види дали и/му откажале органите :D , дали се движи по улица ради откажани органи или не :rofl: Браво бе, значи според тебе, некоја што познавам таква, до сега не ќе морала да функционира, ради наводно откажани органи.Не, реалноста, помеѓу луѓето, а не според тоа што било запишано некаде.А и да, тие факти, не се реалност, тука.Прости, но стварно ме изнасмеа.Инаку, ова не е моја перцепција, кажувам како што е, бидејки до сега според она што ти кажуваш, па до сега, ќе беа умрени луѓето, што ги знам.А, плус е што имаат витка линија.А има и такви, само обратна состојба имаат, не се баш слаби, е тоа е веќе проблем.

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Леле ма @imelda , каде ја најде срцкава, пет минути се смеам без престан. :D

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Важно ем ти си се насмеа, ем многу други твојот текст што го прочитаа.

На Doozy, sesilija, ALISA0000 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.