Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    По тоа како те доживувам што и да си прочитала не важи за тебе :)

На mareane, Peco, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро,ама сум се наспала...

Јас не можам да се бањам преку ден и да шетам,синусите ако ме фатат,неколку дена само Вентор ми помага.
    Среќна слава @mareane
    @PUPICA каково е тоа тесто за крофни?да направам нешто за моиве дома.

Образованието само дисциплина и насока дава,се друго е како ќе се снајдеш во оваа држава.

Не знам што ќе правам денес,изгледа ќе шетам со празен новчаник.

На mareane, Peco, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas si legnav ama svetkam so mob..trebase da go ostavam vo dnevna :D
    Sakav da ja prasam lunicka kaj go iskopala toa ama ete pobrzo odgovori na fb.
    Zatoa jas ne koristam fb i onaka nema nisto pametno da procitam od "golemite" umovi :D

На mareane, Peco, MacenceEna и 13 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Добро утро на сите.
    Нит спиев нит бутур, станав со болки во грлото, некако безвезе, дали од возбуда дали од претерани мисли ептен периодов буквално психички сум преморена. Навечер склопувам очи, но насабајле не можам никако.
    Настрана од сето ова се разбудив со голем ентузијазам, убаво ми е на душава и покрај се, сета еуфорија ме измори но истовремено и размрда во живот.

Друго немам што да кажам, ден како и секој, ден за дружба без филмови :)..
    Се читкаме..
    @menelele @mareane среќна слава за многу години нека ви е.

@lunicka кога човек е ценет, кога има наоколу луѓе кои што го почитуваат, кога човек вреди и надалеку се познава. Мораш да прифатиш дека менталитетот на нашава земја е таков, дека луѓето размислуваат и етикетираат понекогаш премногу плитко, тоа е македонија, понагоре од овде сето ова на овој начин луѓето не го сваќаат како тука. Нашето општество со години форсира и наметнува ваков став, но ако човек погледне малку подалеку од сопствениот нос ќе свати кој колку и зошто вреди.;)

И на мене ми е слава на душава, поздрав.
    2016-01-30-10-11-17-394057622.jpeg

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mareane, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас па станав на лева нога отсабајле.

Ај жени, има ли нешто поиритантно од чистење/миење спанаќ, со кое од кое помало ливче? :envy:
    Му кажав на мм кога одеше на пазар никако да не ми носи такви малечки ливчиња и пак.
    Ма кажав на себеси колку пати досега дека никогаш повеќе нема да купувам спанаќ, без него може да се живее, и не знам кој ѓавол ме тераше да се прелажам пак. А не сакам замрзнат, не ми е убав
    Де кажете ми има ли некој наједноставен, најлесен начин за миење отколку ливче по ливче? Или нема?

Ех колку зборови му посветив на спанаќов ]:)

И малата продолжува со нејзиното будење и драмење. Од утре нов лист применувам со неа.
    3-5-7-9 минути метода :lol: Доста е веќе. За неупатените, оставање да плаче. Да видам ќе делува ли кај неа. Решена сум 5 ноќи да не спијам ако треба ама да ја научам. Па ќе видиме.

Едноставно, денес ми е ден од оние денови: Зошто бе Боже не се родив во кралско семејство, ко принцеза, па да не се соочувам со овие работи ко секој обичен смртник? :wasntme: :lol:

Ај добро ви утро :coffee:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mareane, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас исто мразам спанаќ да мијам. Купувам или замрзнат или еден бејби спанаќ во веро. Мало ќесиче од 400гр е околу 90тина денари. Прилично скапо, ама кога сум мрза...

На anel, ninja35, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  7. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Добро утро девојчици. :coffee:

Се одморив конечно од бурната недела, си станав натенане, се истуширав долго и пополека додека топлите млазови вода непрекинато навлегуваа во сите сегменти на моето тело.

Се облеков удобно, си направив кафе и така останав да уживам во самиот вкус на кафево и сонцето надвор...

Моментално се мислам кога да искочам од дома, со оглед на тоа дека косата ми е мокра а како што ми е локнеста и голема, ќе ми требаат 3-4 саати да се исуши ко што треба. Фен не доаѓа во предвид, ќе бидам ко Канго.

За утре имам закажано пак целодневни гости, денес ќе си дозволам да поуживам малку... :sun:

На mareane, Peco, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Поздрав до сите.:sun:
    Денес е празник Св. Антониј Велики, а утре Св. Атанасиј.
    На сите кои си ги празнуваат овие празници им посакувам да ги поминат во мир и љубов.:f::inlove:

@Sky-butterfly Исчистени листовите од дршките ги ставам во поголем сад, пуштам вода и ги потопувам убаво. Со рака вадам и оставам исто во поголем сад со дупчиња одоздола. Постапката ја повторувам неколку пати. Досега ми се нема случено да крцка.:shake:

На mareane, Cka, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    81.692
    Добро утро!Кафе испиено,денот УБАВ може да почне

На Peco, anel, ninja35 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Имаше тука многу од карпош. Идете на протест? Јас идам.

На ninja35, vitamina, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    за мене е веке добар ден друштво,кафе мафе сите работи истерани.бебе избањато ама веќе пола саат го нишкам не сака да заспие.денот убав,а јас ке се забодам во кујна ке месам пици ке правам кифли за синко за школо,мора нешто да се носи,кога немаат кујна вп школо,додуша има ама не работи.еее во мое време кога работеше кујната се така си се хранев,не мислевме што да се носи,али сега е затворена кујната во школото,а какво прекрасно школо е,ново големо,али тоа е тоа,се ни се растури....сите што ќе шетаат убаво да си поминат

На Peco, anel, ninja35 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добар ден веќе ми е . Од 8 будна. Сега успивам бебе, ама дали ќе ја биде работава ќе видиме.
    Мареане и Менелеле среќна слава.
    Се работи ли денес (чисти, пере, пегла ) или да си најдам изговор за мрзата?
    Кафето пола шмркнато.
    Скај сакам да ме поупатиш во методата. :lol:
    Гледам сонце, а мм на работа, не ми се шета сама со малата. Здравје утре ако е убаво времето.

Кукла, што протест има?

Мекушка и јас сакав да месам пишии (гледам така се викале, јас како петулици ги знам :lol: полнети со нешто ) за истата намена; само кај мене за големото дете на работа.
    Да си рече што жена земав домаќинка.:rofl: А и јас да си се најадам пред први убаво.

На Peco, anel, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ајде добро утро и од мене, дружино!

Станавме во 10 и 20, а си легнавме накај 10 ипол. |( Ова веќе не е нормално.

Денес на шетање малку, инаку, ќе паднам во кома. Може и свеки да помине, ама некако поверојатно ми е дека ние ќе одиме натаму. :P

Инаку, трудна не сум 100% :lol:, знам дека прво таму ви оди умот, ама не. Во игра се низок притисок, спондилоза, лошо биометео, малку повеќе лекови и слично. Инаку и денес ме боли глава. :@

@kukla21 каков протест?

@lunicka и мене ме чекаа порано моите (мајка ми повеќе). Иако не се враќав многу доцна. Го чекаа и брат ми едно време, ама тој искача во близина и се враќа рано наутро најчесто, па невозможно е да го чека некој.

Во однос на тоа проклетиот статус на фб - тие такви провокации се создадени за да предизвикуваат грижа на совест, вина и лоши чувства кај чувствителни луѓе како што си ти. Ја земам мајка ми како пример дека образованието нема никаква улога во меѓучовечките односи и тоа како се поставуваме и што чувствуваме кон одредена личност. Има високообразовани луѓе кои се многу прости, завидиливи, негативни, а има луѓе со средно образование кои се многу поначитани, поинтелигентни, поисполнети и посреќни од првиве. Дури не можеш ни да претпоставиш дека немаат факултет. Ти си една од таквите.

Во однос на вирусите:
    Вирусите се такви предизвикувачи на заболувања за кои нема лек. Телото треба само да се избори со сопствениот имунитет. Многу лесно мутираат, зашто се составени само од генетски материјал. При борбата на човековиот организам со вирусите, како „лузна“ или „трага“ останува мало делче од нивниот геном, запишано во нашиот. Затоа и голем дел од нашиот генетски материјал е „вишок“, кој не го користиме, но сепак тие туѓи делчиња генетски материјал предизвикуваат мутации на нашиот. Поради тоа некогаш се раѓаат деца со некакви нарушувања, вродени заболувања и синдроми. Ова не е главната причина, меѓутоа е една од многуте причини.

Е сега, овој Зика вирус е особено опасен за трудниците, не затоа што е смртоносен за нив, туку повеќе може да се каже дека е смртоносен за нивниот плод. Ако трудница заболи од Зика, се раќа дете со микроцефалија или со мал и недоразвиен мозок и нетипично мала глава. Нормално дека дел од тие бебиња нема да преживеат, но останатите сум сигурна дека ќе имаат невролошки проблеми.

Слично беше и со Еболата, ако се сеќавате. Најсмртоносниот вирус. Тие што ќе успеат да го преживеат, уште извесен подолг период не смеат да имаат незаштитени односи затоа што се инфективни. Очигледно истото е и со Зиката, па затоа се одложува бременост за 2 години.

Инаку не знам вирусов од каде излезе, обично извор на вакви вируси се топлите краишта. Ете, Еболата од Африка, ова од Јужна Америка... Не сум премногу информирана за Зиката, ама ќе се потрудам да се информирам, ова е повеќе склоп на тоа што сум го учела и тоа што сум го слушнала на ТВ.

Во теории на заговор мразам да верувам, ама кога ќе се земе во предвид дека бројот на светската популација е преголем, најлесно е да извадиш некој вирус и да го остаиш да се прошири во повеќе делови од светот. Од една страна, сакам да верувам дека е самопојавен вирус, бидејќи лесно мутираат, од друга страна е и теоријата на заговор дека е измутирано нешто во лабораторија, па намерно пуштено.

Ај, го утупев побајаги. :drunk:

П.С. Среќна слава денес и утре.

На mareane, Peco, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Добар ден и од мене. Убаво наспана и денес, пу пу да не се урочам. :D Какао испиено, доручек уште не, затоа јадам дупло после цел ден.
    @Lady Phoenix и јас имам спондилоза, се си мислам од тоа ми се вртоглавиците, порано само главоболки имав. Па и како што сум по цел ден подгрбавена над малото, влошена ми е состојбата. Има некое решение?? Порано го терав мм да ме масира, сега не сака страв му е да не ми направел нешто.

На Peco, anel, ninja35 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Lady Phoenix кај сити мол е протестот против новите дупови за карпош. Почна со К4, сега К3 и Тафталиџе.

На anel, ninja35, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Решение - физикална или јога. Нема друго. И да, навистина може да ти ја влоши состојбата ако не знае како да масира.

Значи, не’ упропастија со тие градења. Сега на ред е да се уништуваат Карпош и Тафталиџе, а? Додуша, делумно се и упропастени, а и со тие измени зафркнаа многу семејства со нерешни имотни прашања, како што се моиве и тетка ми.

На Peco, anel, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @menelele kaza deka nikoj ne se fale so utkamici :?: Jas da se pofalam edna utrinska i mi se raskrsi sonot,e sto moze maz da ti napravi nikoj drug ne moze :lol:
    Tuku ne e rano za da se razgleduvaat 8 martovski ponudi neli? Jas gledam na net nekolku primamlivi ponudi http://www.dajoturs.com/page/2
    https://www.atlantikturs.com/
    Pa spodelete nesto ako imate dobra informacija,sigurno po firmite veke nosat agenciite ponudi :nod:

На Peco, anel, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас ја чекам една пријателка да ме собере,отидов кафе некаде да пијам на сонцево.
    Чао женски.

На Peco, anel, ninja35 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @MilaP јас сум воодушевена од Атлантик Турс. Искрено, од тие неколку пати што сум патувала со либево, само еднаш не патувавме со нив (не знам што стана, изгледа откажаа тура). Презадоволна сум. Многу се чесни и супер понуди имаат, а богами и релативно ефтини се. (y)

На Peco, anel, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.005
    Допаѓања:
    113.206
    Добар ден, убав ден, повелете чајче кој е за :*
    received_1503537779948746.jpeg
    Среќна слава кој што слави, порано бабите ми славеа, но сега не можат, моите имаат една слава и не ја превзедоа, но ручече утре е најавено во таа чест :)

Мм вчера ми најави некаде ќе сме шетале ако не врне, али уште од сабајле се развреднил низ двор и абер нема да престане |( па да заборавам шетња или да барам друго друштво се мислам :?:

Фармерки сакам нови и цел град го свртив не најдов :( све ко хеланки, со низок струк и со кои нема седење или бог да чува наведнување :lol:

На Annath, Peco, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.