Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас пеглав на бебуш викаат за дете кога е не важело :) инаку одвај се освестив во 9.40 гледам мм спие ,синко спие и станав кренав ролетни демек да ги разбудам ама ништо земав запеглав малку беа само на бебуш а и од сушарата како пеглани се па набрзина од мисла ги поминав :) и едвај го разбудив синко во 10 спие мака нема од единаесет до единаесет море арно си знае мајкаму неможе рано да станува хахаха гледам времево и денес убаво...пак ќе шетаме со мм и бебуш :) @mareane @menelele честито слава здравје љубов среќа и пари полна вреќа :* Вчера роденден денес именден пак гости ќе имаме вечер ама се си направив од вчера па може сега да си се опуштиме во чаршија :) p.s.утакмицата ноќеска успешно одиграна :D 1 -1 вечер мора да се решиме пак хахахаха Имајте убав ден , мене баш ми е убав - погодена жена си е погодена :D

На mareane, Annath, Mekuska и 13 други им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ete iscistiv, napraiv mafini za gostite posle, se izbanjav na raat, rucek se krcka za bebus pa da fatam da praam za nas posle..i pak ne sum sednata cel den
    @Sky-butterfly i jas mrzam da cistam spanakj a mnogu go sakam.posledniot pat mm kupi mu rekov ako go saka da go iscisti i izmie.me poslusa i taka bevme srekjni, zadovolni i so polni stomaci.ete ti predlog:)

На Annath, Mekuska, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Пак јас за јадење и готвење.

Јадел ли некој чај со сирење? Или само јас јадам тоа на планетава земја. :):):)

Кога готвите прифаќате ли сугестии, правите ли често нови рецепти од тв, користите ли нови зачини, или стрикно се држите до она традиционалното што сте го научиле?

Еве јас на пример сум од првите, сакам да експерементирам.

А мразам луѓе кои мислат дека готват највкусно на свет само затоа што пред 20години добиле таков комплимент. Не примениле никаков нов рецепт, не додале ни еден нов зачин во текот на годиниве и кога сакаш да им укажеш дека се става ова и ова те гледаат како од Марс паднат. Божем ќе ги отрујам де. Да не именувам хаха.
    Мразам кога ми попуваат де.

На Annath, Mekuska, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  4. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    @Eli23 bas pred nekoj den mm komentirase kako sum trebala da pobaram novi recepti demek se edno isto sum gotvela i jadele.
    Sakam dagotvam pa i da pravam novi raboti ama so bebe doma a i dete koe momentalno ne odi vo gradinka malo sutra.ke cekam da prkne malovo pa ke pocnam da burickam po netov

На Annath, DVAANGELA, kristina.k и 7 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.657
    Јас не експериментирам со јадење пошто нема да се става во уста :puke:
    А често готвам со рецепти од нет или храна и вино, али како пише така правам :lol:
    Ич немам идеи или па не сакам да ги имам :D

На Annath, kristina.k, ninja35 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Da i jas imam patuvano so niv i sum zadovolna,no sega gledam i Dajo Turs ima dobri ceni,da vidam so rabotata kako i sto,da bidam slobodna barem od 5 do 10 mart,i onaka imam denovi za zimanje,taman ke prosetam i ke si dojdam na vreme libeto da go ispratam :?:

@Eli23 zosto da e cudno caj i sirenje da se jadi?Mene mi e prevkusno,margarin caj i sirenje da jadam .
    Jas pak sakam da probuvam novi recepti nekogas utnuvam no ne e do mene kako sto veli emkaemka kako pise na net jas taka stavam.
    Za spanak jas si go miam livce po livce,presniot mi e poubav i povkusen,no koga nemam vreme i zamrznatiot e dobar :)

На Annath, Mekuska, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кај мене веќе трет ден врне, истура, онака на ум сум да направам арка како Ное, да се спасиме ако има потоп.:lol:

Две третини од децата заспани, маж на работа, мадам по обичај си дреме со мене, не помага кај нејзе методот на плачење, јас ја оставам, батковците ја вадат од кревет или си легнуваат до нејзе, ги карам, они ми викаат дека жал им било кога плаче.(facepalm)

@menelele @mareane за многу години нека ви е славата.

@Eli23 јас нонстоп готвам нешто ново, на пазар во делот со зачини може да ме заборави човек, плус дома колку имам насадено, нешто од нет, нешто од емисии за готвење, ретко нешто не ми се допаднало, дали мене, дали на омашните, готвам и традиционални работи ама и различни светски кујни по нешто знам да направам.

@lunicka и ја се сложувам со кукле, школото не е мерило за знаење, култура и однесување.
    Кај мене во фамилија и од кај мм сите се со др, мр, професори, дрн, дрн само јас со две години после средно па ич не ми е гајле, ниту па некој го споменува тоа, ми било доста за работата а и не ни сакав да учам повеќе, толку доста ми беше.:lol:
    :lol:

На mareane, Annath, Mekuska и 21 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    Среќнa слaвa нa @mareane и @menelele .
    @Sky-butterfly и јaс си гo мијaм ливче пo ливче,плус гo oстaвaм дa oдстoи вo вoдa.Знaчи немa спaс ,единственo дa земеш зaмрзнaт.Амa 90 ден зa 400 грaмa ,не дaвaм.
    Зa пoстoт нa фб дa oбјaснaм, oд (не)пријaтелкa ми е.Кoгa и кoментирaв oвa и зa мене ли вaжи,гo избришa.Инaку честo ми е нa гoсти,нa ручек пa дури и преспивaлa...нејзинaтa врaтa и зaбoрaвив кaкo изгледa пoштo е мнoгу зaфaтенa.Е нејќеш пoвеќе мaјчинa.:devil:
    А дa си ги oбујaм пaтиките и дa удрaм еднa oбикoлкa низ грaдoв?

На mal.ecka, Annath, Mekuska и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас пробувам, по некој рецепт од мајка ми, од нет, од фемина.
    Знам да фрлам зачин во некоја манџа што инаку го нема во рецептот. На пример во гравче -нане, мајчина душица, рузмарин или копар.
    До душа сакам да кажам дека ископав некој рецепт за еклери и се токмам да го пробам после муабетите вчера.

На Annath, Mekuska, ph.orhideja и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.391
    Допаѓања:
    262.109
    @bittersweet јас ја собрав елката :) и прашината што ја остави зад себе.
    Да спомињам прозори или да молчам? Ај утре тоа :)
    @kukla21 да каже за тоа хартиите на виолета кај има какви се за прозорци бришење? Си барам оправдувања де :)

На Annath, Mekuska, ph.orhideja и 10 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Aj vo gratski park

На Annath, Peco, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.852
    Допаѓања:
    182.952
    Скопјани кажувајте кај да носам две деца ,да прошетам

На Annath, DVAANGELA, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.657
    @lunicka паметна, успешна жена не се станува од книги и дипломи. Пиши и крст на пријателката чим те става во некој кош во кој не припагаш, не се докажувај, делата повеќе зборуваат :$

@Bozica1980 DM е мајката :lol:

На кого ветив број за лек за коса ќе пишам вечер, али кој спомна дека знае чаре без лук молам да ми пише :D

Не не се фалам али еве :P

FB_IMG_1454156609550.jpg

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, podravka, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.196
    Допаѓања:
    111.368
    Може директорот ми беше Дракула, ама затоа имав колеги прекрасни, ме изненадија баш, денес пошто ми е последен ден ми купиле подарок и тоа сама да го бирав немаше да го погодам до толку многу, преубав подарок. Се расплакав малце ама добро, хормони си работат :D

На mareane, Annath, Cka и 14 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добар ден на сите...:)
    сите сте вредни по дома или расшетани...браво.
    Денеска било пица ден...тоа значи, тато се сели во кујна попладнево...:whew:

На Annath, Peco, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Od kaj pica den?? So ne kaza porano a ne ja tuka pecam meso so kompiri i drugi zelencuci..utre ke si zeam pastrmajliite od stokomak brzo i ednostavno
    Vremencevo prolet, ako i utre e vakvo zabegavme nakaj park.i malaa prepeka tocak da vozi

На Annath, Peco, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Убаво времето,ама не и за некој што е метеопат или психопат,глава боли,растура:|Ќе ја сменам]:)
    Универзален лек за се-КАФЕ:coffee:

На Annath, Peco, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Bozica1980 ги има во ДМ, Веро, Рамстор. Секаде да не речам. Еве на линкот слика како изгледаат.
    http://zena.hr/proizvod/papirnati_proizvodi/rucnik_papirnati_violeta_za_staklo_1_1/1/7249

@emkaemka фармерки стрејт со нормален струк секогаш имаш во ЛитлБиг и Том Тејлор. Јас од таму си земам во последно време.во том тејлор има и две должини, па не мораш и да кратиш.

На Annath, Peco, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.852
    Допаѓања:
    182.952
    Fala za predlozite hijihihi:hug:

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @AngelOfArh @Mrs.Bass ако има други од радежна индустрија, дури и со лично искуство - што имате да кажете за фирма ЗСФ?

http://www.zsf.com.mk

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.