Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @Eli23 и јас сакам брокула, па годинава им реков на моиве да ја стават во туршија. 100 пати повкусна ми е од карфиолот, ја потаманив цела. Значи, можеш и како кисела салата да ја направиш.

Инаку, како гарнир, знам да ја обарам малку, а после да ја запржам на тефлонско тавче на малку маслиново масло, со хималајска сол и лук во прав. Ја ставам и во варен ориз заедно со други зеленчуци и пилешко.

Мислам дека добра би била запржена со павлака за готвење и пилешки стек.

На bittersweet, mal.ecka, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.657
    Пиши критика да знаеме дали вреди да се погледне :) ионака утре ми е филмовечер па да имам предвид :$

На DVAANGELA, monik55 и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Жм го прави, јас не знам да месам...а рецептот за тестото ми
    е од еден другар, пица мајстор
    веќе 15 години... после месењето, јас настапувам на сцена...филување, печење...:)

На Mrs.Bass, bittersweet, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.391
    Допаѓања:
    262.109
    Назад пофалбите тогаш :P

На lunicka, Annath, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  5. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    @ninja35 , фрли малку од тоа пиците да си мцнеме. :D Јас само што се вратив дома, си решив да го искористам сонцево па шетнав до Парк, и еве ме назад со кафе се тешам дур ручеков се крчка. Прегладнев, ууууу. :tmi::pizza:

Брокула имам спремано само во супа и како додаток во сармичка, некое тавче со компирчиња, оривче, морков.... Печена ми е океј, инаку и не ја сакам нешто многу...

На MacenceEna, Annath, Mekuska и 8 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    152.788
    Готвење.... и морам да се вклучам...
    @ninja35 пиши рецепт за тестото ...оти јас кога правам пица секогаш ко погача е..
    Брокулата највкусна ми е во салата ...малку обарена во солена вода,исцедена и со лукче и павлака измешана...ко таратур со брокула...супер е..

На Winter Lady, bittersweet, lunicka и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ехххх @ninja35, да речеше дека и тестото го правиш, ќе ти се клањав, жими све. И ќе речев блазе жена ти, што те нашла така талентиран за све. Ама добро, и вака не е лошо. :D

Не знам @emkaemka, спрејот и шампонот многу убава ми ја прават косава. Од масажата на скалпот и волумен добива дури. Ќе продолжам и понатаму да ги користам. А капсулите имаат селен, ако не се лажам, како и аминокиселини кои се неопходни за градбата на влакното. :?:

На ninja35, lunicka, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Срам ми е да кажам дека мразам брокула :$

На MacenceEna, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ti se priklucuvam.ic ne ja sakam ni jas, mirizbata nemozam da ja podnesam.imam doma za decava im davam ama jas ne ja mozam.karfiol go sakam samo vo tursija

На Lady Phoenix, Annath, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Еве јас ќе ти го кажам оф машинчево мое - би требало да функционира за месење. Не нараснува, ептен е еластично - супер е.

Прикачени фајлови:

На Annath, DVAANGELA, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.657
    @Lady Phoenix кај кој како и за се во животов, на еден му годи, друг се жали, трет сеедно :) битно ти си задоволна па..... Јас немам некоја пофалба :)
    А за капсулите пиев специфична терапија па речиси ништо плус не смеев да пијам, така да и за капсуливе рекоа не. Можда и до нив е нешто кој знае :)

На ninja35, Annath, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Се прибрав, испазарив, потрошив малку пари и кафе со една пријателка или што знам како да ја наречам:smirk:. Не ми е блиска, не е човек од збор и не делам со неа некакви тајни ама за кафе понекогаш ок е. И јас како Луничка да се пожалам од пријателките. Таква е, забележува се, фаќа кусур, кој што и рекол, па анализи што мислел, па како можел некој да си дозволи да и каже нешто, да ја стави во мисла, а таа никогаш не внимава на својот однос кон другите. Мораш да внимаваш на секој збор што ќе го кажеш да не ја навредиш. Секогаш некој лошо и мисли, па теории на заговор, па сопки и прави,тежок параноик, а уста не затвара од оговарање. Ама ок е, сум ја прифатила таква, не ми е проблем да издржам два саати.
    Денес разговараме стандарден муабет и гледам дека почна да ми смета нејзиниот карактер. Ако ти имаш обзир према некој, знаеш што му смета, го повредува па внимаваш секогаш, не очекуваш тој кон тебе да биде бесчувствителен и безобразен. Знаејќи ја каква е, не дека ме повреди, ама па се запрашав за што јас си го губам времето со неа? Секогаш кога и е тешко трча кај мене, јас ја тешам, јас ја советувам, ништо од тоа не знае да цени. Толку ли луѓево не се свесни за својот карактер? Не рекле џабе " Не го прави на друг она што не сакаш тебе да ти го прават". На заминување и кажав два збора, секако ќе ме оговара, барем да има за што. И не верувам дека пак ќе ме викне на кафе во скоро време:lol:

Кај нас кога е пица ден мм за телефон се фаќа. Додуша за што и да е, освен јајца на око друго не знае. Ама арен е, не се жалам од него:D.

Брокулата и јас ја сакам подварена или во супа, ама денес касно се прибрав па морков, печурки, брокула во тава под фолија и при крај рендан кашкавал. Немав време посебно да ги правам зеленчуците.

Последна измена: 30 јануари 2016
    На MacenceEna, ninja35, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ручавте?
    На здравје нека ви е.
    Јас си се прибрав,си ручавме,сега одмарам.
    Градов денес преполн беше.
    Сите излезени,сонце,убавини.
    Си помуабетив со една пријателка која многу ја сакам и почитувам додека децава ни се дружеа.
    Времето не го осетив како ми помина.Еден куп теми за муабет.Сакам такви луѓе со кои можеш да дускутираш на многу теми и од кои нешто корисно може да научиш.
    Малку ги имам околу мене,не се многу,ама ми вредат.

Бевме и до Сити Мол,ама само на кратко.Се откажав кога видов колку гужва има.Мислиш без пари даваат.Немојте да се зезнете да шетате натаму.

Последна измена: 30 јануари 2016
    На ninja35, Abeja, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.657
    Јас и ти слични домаќинки :lol:
    Да зборува Мулинексов што се смешал :lol:

На Annath, DVAANGELA, friendy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да да :) се тој ми меси :)
    Јас ручек допрва ќе правам :)

На Annath, DVAANGELA, friendy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.057
    Здраво принцези red-flower-clip-art-413443.jpg
    Прекрасно сончево време :sun:... Милина за шетакање низ град и кафенце со пријателки :inlove:...
    Се прибрав пред малку дома и одма се „фрлив“ на +/- 40 8)!!! Имам минуси претходниве денови, па да надокнадам :D!!! Синоќа почнав да читам се што сум испуштила и мноооогу страни :clap: ... Читам, лајкувам иии... Пак имало метење во темава... Мацоли еден, два (facepalm)... Аман, бре луѓе, зар не Ви е доста што секојдневно на улица, на работа, во фамилијата... има „јадачи“ па и тука на Форумов ли треба (facepalm)?!!
    Фемина ми е место за виртуелно дружење, за опуштање, за смеење пред компјутер!!! Да, да... се смеам додека Ве читам!!! Прекрасно знаете да ме расположите со некои мислења :hug:!!!

За пријателките... Сите ние имаме по некоја „пријателка“ што баш треба да стои во наводници!!! Но, баш и не мора да ни биде „пријателка“... Многу лесно може да ни стане минато!!! Не, не мора да се караме, објаснуваме... Доволно е неколку пати да ја „откачиме“ и чао, среќно за секогаш... Јас така го решив проблемот со една „пријателка“ која сакаше многу „паметна“ да ми се прави 8)!!!

@lunicka @mama89 Среќен роденден на сопрузите кои деновиве славеа...
    Само од тортите не видов сликО :D... Или само за своите родендени си правите торта :lol:???

@referentka честито нов мебел!!! Со убаво да си го користите...
    Ииии... Да не те „учам“, покрај даската споделете и Кока-кола 8)!!!

Среќнa слaвa нa @mareane и @menelele... Не се опуштајте со „викањето“ во темава...
    Ако Ви се нацртаме СИТЕ на врата ке треба столчиња од соседите да барате :lol:...
    Таман сакав да те пофалам, ама ништо (facepalm)... Не си ја направил ти пицата, само си ја филувал :D... Следниот пат стави ги рацете во тестото... Не е тешко!!!
    Мм сам ја прави цела пица... Ма, меси подобро од мене :tmi:...
    Ииии за тоа време, додека да биде готова пицата јас се чувствувам како „принцеза“!!!
    @Sky-butterfly не мора да се родиме како принцези!!! Доволно е само понекогаш да се почувствуваме така...
    Уф... доста за сега... Јас ова време пијам кафе... Сака некој ?

dff35d023c23456fe0b80c5aa8c26c60.jpg

На MacenceEna, referentka, ninja35 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @MilaP Јас сега ке го гледам филмот:)
    Иначе чекам уште една утакмица Ливерпул :D:Dсе надевам дека кесе израдувам денес:)

На ♡BuBaLe♡, Annath, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Se raboti za Mic seksualen zavisnik i novinar koj se srekava so prostitutka (sto zavrsila na Stenford). Mic ostanuva bez rabota vo meguvreme i se zapozluva na drugo mesto no za da ja zadrzi rabotata treba da pise interesni storii.Togas mu teknuva na Viktorija (prostitutkata) i ja naoga pa ja ubeduva da pise za nea.Normalno ona ne se slozuva,pa ja moli da ja prati nedela-dve,a jas kako sto pocnav da objasnuvam i ke ti go raskazam cel uste malku,tuku ke prekratam vazno interesen film e

http://zamunda.net/banan?id=453182&hit=1&t=movie poveli link od filmot :)

На MacenceEna, anel, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.439
    Допаѓања:
    143.559
    Здраво жени и по некој маж!

Со какви глупости се занимавав перидов, не се опишува. За малку ќе го изгубев семејството од пуштен многу лош неточен муабет за мене, од болна љубомора.
    Па ајде објаснувања, муабети, докажување на она што е најтешко да се докаже, цел филм Тетовирање низ глава ми помина, ама точно така се чувствував! Сполај му на бога не траеја перипетиите долго, живеам со ангел и многу брзо се разбравме, ама малку фалеше да го изгубам семејството. Како и да е, ни на душман не би му посакла ваква ситуација.

Си мислам, понекогаш ни смета затоа што не фаќал ништо дома, или многу бил пасивен и не сакал да шета, или не се занимавал доволно со децата, или што и да е. И кога за момент човек ќе помисли дека може да го изгуби, не само него туку целото семејство би отишло по ѓаволите, разводи, деца ваму или таму, селење... Многу се плашам од развод, просто не можам да си го замислам животот поинаку. И не сакам, затоа што супер ми ваков каков што е.

Жени, сакајте си ги мужите, гушнете ги сите по еднаш силно и не ги испуштајте од раце барем 5 минути, како да ви е последен ден заедно. За мој атер. И вие момци исто, изгушкајте си ги жените и кажете им колку ги сакате. Колку и да не изнервирале во одреден момент, тие се нашиот избор и сигурно сме имале собра причина што сме одлучиле да го поминеме животот со нив!

На miss.ella, Lilit, artemidis и 36 други им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Си имала среќа што муабетот стигнал до тебе.:nod:

На ninja35, Ariel, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.