Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Здраво на сите.:hug:
    Се соживувам со сите вас, со сите ваши радости, проблеми, таги, разочарувања камо да можеме ние оттука да помогнеме на било кој начин само да се чувствувате подобро, некогаш и само обичен муабет, искажување на тежината која ни лежи на душава помага не премногу, но помага.
    Во ова денешно време тешко на некој да му е се полно, рамно, секој го тишти по нешто. Во ова време - невреме еден здрав човек не остана, од околинава што ме опкружува не остана човек што не е опериран од нешто, некој полесно поминува, некој ќе завшри фатално. Младината ни бега, подобро да бега отколку тука да седи дома без работа, без никаква перспектива, да паѓа во депресија, да тргне по лоши патишта.
    Јас додека студирав имав желба за се, исполнета со позитивна енергија, гледав перспектива, убава иднина тука во мојата држава,но реалноста те треска од земја уште кога ќе ја земеш дипломата, ако не и порано.
    Одамна не се гледам тука, одамна имав можности за надвор, но немав поддршка од мажот ми. Тој се надеваше дека ќе оди државава на подобро, јас не, не гледав и не гледам дека ќе е подобро. Сега дојде на моето, ама сега ќе чекаме, ќе трпиме, ќе се разделуваме, ќе се радуваме на повторната средба се до кога ќе видиме? Ќе се борам да заминеме, најмногу поради син ми. Не сакам еден ден да ми пререкува зошто кога сте имале шанса не сте заминале, не сакам да расте тука и да се образува, но никогаш не се знае што не очекува. Со сигурност ништо не може да се знае што ќе биде. Доколку не успееме во нашата цел, јас ќе го поддржувам, ќе му помогнам на секој можен начин да се тргне оттука, ако сака да замине.
    Наместо да го одевме полесниот пат, сега ќе го одиме потешкиот пат.

На MilaP, anel, Mekuska и 13 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.853
    @referentka чинам детето беше малолетно? Заврши училиште или не? Како така одеднаш "желба за странство и работа", или јас грешам. Знам сме зборувале многу пати за ова па така да ова ми излезе како гром од ведро небо.
    Ако дечкото ти завршил училиште и има желба да оди и сам да застане на цврсти нозе не го сопирај, нека оди, нека се помачи и сам нека свати како е да се печали и да се троши, како е сам да живееш и сам на себе да водиш евиденција, нема лошо во таквата желба. Убаво е човек да има желби, да сака да работи, да се труди за својот живот, ако може и има капацитет зошто да не оди, па секогаш има назад, што и да биде може да се врати назад, важно е да се ризикува, да се биде упорен. Подобро сам да се труди за себе си и вака да размислува отколку да седи мрзеливо и да чека од вас. Сепак морам да ти кажам дека мене размислувањето на детето ми се допаѓа, се гледа дека има широки гледишта и размислува мошне умешно и надалеку.

Убаво е кога ќе слушнеш дека младината сака и размислува за студии во странство, но, се има своја тежина, јас бев, учев и го играв орото до самиот крај, тешко е, многу е тешко дур човек замине, се вклопи, научи јазик, и фати некоја нормална во тамошниот свет, единствено времето може на човек сето ова да му го приушти освен само ако истиот тој низ времето и периодот стисне заби и неуморно учи, има желба и најважно се труди да успее во некоја си негова цел.
    Некој успеале а некои и не, но во глобала не секој може да изоди и да се избори низ сите можни предизвици, ризици, материјал, студии, луѓе, средина и општи животни навики.
    Зборот ми е, не секој умее да ја изоди неговата цел до самиот крај.
    А само јас си знам како мене ми беше, како јас изодев низ тие студии, нова средина, нов народ, нов менталитет, јазик и традиција, материјал и литература, бара многу труд, значително многу. Бара учење и многу неуморност.

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.203
    Допаѓања:
    111.385
    Dobar den!

Ruchek gotov, lepche se peche, mm chisti kupatilo a jas pruziv malce noze. Da se pofalam vo soodvetna tema i da ve pozdravam. Doruchek iskoristiv kaj svekrva, se mislam sega shto vkusno za utre za ruchek. Kako slatko sum pojaduvala edvaj pomisluvav na deneshniot ruchek a ne pa i za utre. Utre me cheka dolgo ispituvanje pa ke mora da bide neshto nabrzaka od smrznatite zalihi od frizz. Ubav ostatok od nedelniot den mili moi ;)

На ♡BuBaLe♡, Mekuska, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    I jas sum uprcila noze.posto snemalo pastrmajlii vo stokomak praev pici.i denes so gosti ama fino mi bese
    Aj ubavo popladne

На Mekuska, Eli23, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ние фативме да чистиме - незнам дали чистевме затоа што куќава ја направивме бомба!!!!!

На Eli23, DVAANGELA, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.853
    А што чистивте кукле :wasntme:

На Eli23, DVAANGELA, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.397
    Допаѓања:
    260.050
    @kukla21 само чисти :D. Изглеа педантерија е невидена:P.
    Јас дете презаспивам, па ќе ручам па после бурек ќе правам. А од утре на диета, ако има некој предлог нека каже, отворена сум за предлози^_^.
    Вратот пак почна да ме боли, лошо ли спијам, незнам, промаја ли е, ама од сабајле ништо не ми е, ама сега пак ме фати. Масажа ми треба.

На bittersweet, Mekuska, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.057
    Здраво девојки 0511-0908-0304-1543.jpg
    Да се запишам за денес... Покасно незнам дали ке имам време... Отиде денот, а јас уште имам работа - пеглање, перење (facepalm)... Па плус и вечера ке бараат дечкиве!!! Отидоа во теретана и знам дека кога ке се вратат ке бидат како гладни волчиња...
    За идењето на младите во странство... И претходно на темава напишав дека порано бев противник на напуштањето на државава... Но, последниве две-три години го променив мислењето!!! Откако се соочив со маката околу барање работа, што ја нема, сметам дека секој што може да се „снајде“ треба да си ја проба среќата!!! Моменталната состојба во МК и покрај сите мерки на владата за подобар живот на младите, не е розова!!! Ако решат моите деца да отидат некаде надвор, знам дека ке ми биде многу тешко, знам дека во себе ке си плачам...Но, ако тоа значи подобар живот за нив, ке се помирам некако, само тие да се среќни :hug:!!!

Убава неделна вечер девојки и момци... Може малку музиче?

На Esmeralda-MD, bittersweet, anel и 18 други им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Вие сте растурале изгледа ;)

На Eli23, Peco, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ве исчитав сите што сте ми пишале и Ви благодарам на одделеното време за да ми дадете кураж и совет.
    И дома долго разговаравме со сопругот и некако ми олесна.
    Децата растат и летнуваат од домот секој по својот пат.
    Сега дури гледам колку добро сум направила што го родив малото.Барем нема да останам сама уште дооолги долги години.

На makgirl, ♡BuBaLe♡, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.853
    Никогаш не треба да размислуваш дека си сама и ќе останеш сама. Децата се твои деца, тоа така и ќе остане засекогаш, без разлика колку ќе порастат, каде ќе живејат и каде ќе работат.

На makgirl, ♡BuBaLe♡, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  12. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Уф, како ми се спие, ми се плаче. :whew:

Испеглав облека за утре, аларм си ставив, ручавме, имав состанок со една организација рано - рано неделно (facepalm), гости пречекав....

И фул сум, а моиве палачинки спремаат мислиш палачинкара отвораме по дома. Не знам каде да ставам од благово... :angel:

Утре сум пак на вежбање, ама за промена ќе имам инструктоР , не инструкторка. 8-|;)
    Се радувам, еве...

На Esmeralda-MD, Mekuska, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас кафе попладневно.Денов фамилијарно во шетање си го поминавме.
    Сега бањање и спремање за нова работна недела.
    Каде е зеленооката? @green.eyes ?
    Треба германски да учам и ми текна на неа.Одамна не шкртнала ништо.
    Поздрав до сите.

На Esmeralda-MD, bittersweet, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    и @do-re-mi по нешто пишуваше, сега ја нема.

На Esmeralda-MD, Peco, ninja35 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Пиши како е, уште не купив. :)

Поздрав до сите, не можам да ве исчитам. :(
    Решив книгата да си ја дочитам денес.

На Esmeralda-MD, Mekuska, Peco и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Одлична е. Да не речам, уште малку па и сама ќе пегла. :lol: Шала на страна, многу убаво пушта пареа и не треба по 5 пати на исто место да поминуваш за да биде убаво испеглано. Еве јас која ја зедов:

2500 денари од Нептун. ;)

На Esmeralda-MD, referentka, Mekuska и 12 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ме попаливте нова пегла да купувам и јас :) А што наумам јас :)

Рековме (читај јас реков) да зачистиме под кревет, а тоа бара празнење на кутијата, превртување на креветот.. сите ствари од касата се во дневна и ходник, спалната се гланца, ѓубрето во ВЦ.. Чудо што се беше собрано под креветот?!
    Сега ќе враќам назад се, па вц ќе чистам, па ќе пеглам демек. Среќа кујната ја подсредив..

На referentka, bittersweet, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230
    Сите дoмaќинки, јaс си јa прчaм :wasntme: ич не ми беше викендoв дo чистење. Мм вчерa среди пo дoмa, прaвoсмукaлкa, oвa oнa, јaс oдмoрaв. Денес истo :wasntme: ретки ми се вaквите денoви, a мм решил дa ме тинтрa :P
    Ќе ве имa вечервa дa ве дружaм, или кo синoќa, слaбo? :)

На ♡BuBaLe♡, Esmeralda-MD, referentka и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.396
    Допаѓања:
    262.144
    Денес имав гостинка, муабетиме и ми кажува, имам колешка на работа членува во некоја женска група море форум Фемина мислам...јас си молчам. Се дружат 30тина жени, муабети, кафиња, дружби...па и по родендени идат.
    Прашањево ми е, колешкава претерувала или се криете за дружбиве?! :D
    Морав да ве раздрмам малку, остајте крпите и машините да одморат :)

На Esmeralda-MD, referentka, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    11.379
    Лејди јас ја имам истата пегла скоро 5 години и одлична е. Инаку недела ко недела: чистење, пеглање, ручек за денес, ручек за утре... Сакав едни солени мафини да правам, ама останаа за утре. Сега дремам на Фемина со чоколадо, а кај и да е и кафе ќе правам.

На Esmeralda-MD, Annath, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.