1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.275
    Еве и ја, ама у дами да не ме броите...
    У џандари...
    или попови...Ч)

или у стари магариња Ч))))

На ozbilnazena, Ariel, imelda и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    @tinan :rofl: Кога се убацуваш од време на време ќе те броиме како Џокер во Покер.:handshake:

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    268.917
    Dobro utro i dobar den se zaedno.Sega stasav da ve citkam oto od sabjale doma so majstori sme aman veke em sakam da podrenoviram nesto em posle toj haos me nervira prasina 1 mesec ke ne mozam da izbrisam

4. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    mareane,nie sreduvame od april,ama taka edno po edno,i mislam ke nema kraj ova so majstorite,mm poveke go nervira,pa sekogas vika da mu javam koga ke si idat za da si dojde(facepalm),jas ne se zamaram vise.uste milion sitnici treba,ama ne mi se brza.Pa ako sredime se posle sto ke pravime:D

На mareane и lunicka им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Јас сега го пијам кафето со вас.Ова ми е 3 -то кафе за една недела .Некако приметив дека ми пречи.Почнува се да ми пречи.Така е кога годината на производство ми ехеее...во минатиот век.[​IMG]
    Еве предлог што да носам за свадбата очекувам ваша конструктивна забелешка.Не дека некој ќе ме примети и врати...имам и тегет плико ама комшивката по обичај заборавила да ми го врати.
    10409539_904374256242330_5275281391644147714_n.jpg 11401_904378056241950_6476780411195427924_n.jpg
    @Daleron тоа прашање ќе им го поставиш на помладиве.Јас моментално сум природно спречена па плус и лута.[​IMG] .
    @anichka94 постави прашање да одговорам од моја гледна точка.И да сакаш и да не сакаш кога ќе добиеш дете целата енергија ќе ти ја земе.Стануваш свесна дека си мајка и дека едно мало човече е зависно од тебе.И комплетно му се предаваш.Е сега количината на вложената физичка енергија се намалува со растот на годините,но тогаш се зголемува онаа другата емотивната и психичката.Така да за мајка нема одмор никогаш.И да, здравјето на децата ти поважно од твоето.Кога тие се здрави и весели тебе ти е поубаво на душата.
    @Serafima обавезно ја пробувам,а за сликање ако не заборавам или не ја снема.
    @tinan погрешив што не ставив и машка категорија.Ама немај гајле ќе те претопиме.
    Ручекот го ставив,испеглав една доза алишта (тоа ми е бенсендин инаку),потсобрав малку,сега ме очекува втора рунда работа.Навечер се осеќам како да сум боксувала ,бога ми.

На Mama25, tinan, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    @lunicka Зш мор на помладите?? Кој ти е крив што имаш природна катастрофа, а плус и лута. :emo:
    Мене ми се допадна ’фстанчето и чевличките, за другите не знам. Нема да те вратат не се секирај.
    Такви какви што сме, за секаде (никаде) сме.;)

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Абе кога ќе го пополнам ,а нема да пука по рабови:D,поубаво ќе изгледа.Дека е така обично нема чипки и сатени...кои и инаку не ги љубам.
    А за ова другото јас сум си крива никој друг [​IMG]

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    283.989
    Вие еден куп работи од сабајле завршени, а јас недомаќинка:P
    Ај да не редам што се НЕ направив :rofl:

Луничка од мене (y) за фустанчето и салонките. Прекрасна ќе бидеш.

На mal.ecka и lunicka им се допаѓа ова.
  9. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    lunicka
    Само да те поздравам и да ти кажам дека темава ти е одлична. Супер што ти текна да ја отвориш. Некако внесе убава свежина на Форумов.
    Јас не влегувам во наведената категорија и се надевам нема да ми замерите на коментаров.
    Само пофалби и убави зборови.

Имајте сите убав ден!
    Се надевам само дека нема да имате оф-топици и неадекватни членови за темава.
    :f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f:

На ozbilnazena, Lisa_Maja и lunicka им се допаѓа ова.
  10. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    јас баш сакав денес во универзална да прашам за Златно славејче.
    Се договорив двете цуци мои да ги носам викендов ама незнам дали само во универзална се продаваат или има и на друго место карти.?
    па пишете ако знаете.сум го изгубила бројот а искрено ме мрзи да го барам.
    инаку цекам да видам што баксуз следува за утре бидејќи неделава ми почна со супер баксузи ама јас не се предавам има уште денови до крајов на неделата.

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Овде не постои [​IMG].Секој пишува што милува.
    @makedonkamak патем да не си одиш со празни раце [​IMG]

На ozbilnazena, imelda, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Вистинската имагинативна слика за колоквиумот ти е да учиш цел ден и да ти се паднат глупави прашања и песничка за прво одделенчиња.

13. Sunshine*

Sunshine* Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    6
    Здраво по втор пат женски :) , ве читам и баш заради приватноста ми се допаѓа дружење по форуми а не по фб групи. Инаку јас имам 29 години , 4 годишно синче и 2 неуспешни обиди за второ дете :( ама не се откажувам, ќе дојде кога треба.Денес тмурно,за ручек манџа денес ,а и време е за второ кафенце :)

На danichap, Sky-butterfly, Lisa_Maja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Bas radi neprivatnosta jas mojot fb profil go izbrisav pred 3 god.Ne bese vakov na pocetok,sega nekako izleze od kontekst ,ama ke znam da dzirnam od vreme na vreme od profiot na majka mi,cisto da sum u tek kolku tolku:$.Moeto bebence se nadevam naskoro ke go ima,pa ke ve druzam od doma,sega za sega samo nadez,i ve druzam od rabota,zasto doma od mm ne mozam na red da dojdam na laptopot.

15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Со стандардни ,,лежачки,, активности го почнуваме и денешниот ден.
    Седевме сабајле до 04,па едвај станавме во 11.
    Денес ден за инекции,која по ред веке и не се брои после 200стотата :worried:
    Се за бебо.
    Витамините испиени,стандарниот појадок со ленено семе веќе се преработува во желудникот.:sweat:
    Веќе уживам во овие ритуали,креветот е попуштен од преоптеретување.:D

На mal.ecka и lunicka им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    137.336
    @anichka94 кога имаш деца насочуваш многу голем дел од енергијата, но не целата. Мора човек да најде време и за своите потреби. Иако нема да имаш 5-6 часа во денот за себе туку половина час, но важно е да го потрошиш на активност којашто ќе те исполни. Не е лесно да се балансира, ама според мене, човек не може да е целосно среќен ако се насочи само на едно поле - мора да посвети внимание на децата, сопругот, себе, домаќинството, професијата, пријателите...

Туку сабајлечки денов ми почна со „дискусија“ со свекрвата. Арно ја избегнував за да не и одбрусам нешто, ама сабајлево ми пиша смс, па морав да одговорам. И така и раскажав малку повеќе работи од што планирав. Се случува...

Сафра ме фаќа бе жени, кај за точката во четврток уште не сум совршено спремна, туку не сум решила ни што ќе носам. Обично си наоѓам нешто убаво деловно во Бела, ама сега ништо не ми се погоди. А баш си имав замислено некое убаво костимче или тиролка со кошулче, ама не се наоѓа!

На ozbilnazena, lunicka, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.523
    Добар ден и од мене :) Кафето помина одамна, синко конечно заспа во креветче, за чудо ноќеска не се виткаше од грчеви, ама па затоа широко ококори очи, жив наспан, одморен, желен и спремен за играње во глуво доба :D Ај утешете ме малку дека наскоро ќе му се промени биоритамот.......:sweat:

Обврски незавршени, додуше не ми ни даваат нешто посебно да пипнам, па така се осеќам прилично бесполезно и неупотребливо :^) Ај ќе помине, период е ваљда.

@Serafima , секоја чест (y) :*

@Bozica1980 , скриен шеќер кога ми проверуваа, имав 9 убоди, од кои 6 беа за првото боцкање. :emo: Тука кога ме боцкаа за епидуралната на породување, саат време покушаваа, и на крај бидна од 6-та. :D Кој и да ми ги виде, се фати за глава кога виде колку тенки ѕидови на крвните садови имам. Така да 3 убоди е супер за мене, теши се со вакви како мене :)

На ozbilnazena, Bozica1980, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.270
    Навратив малку до темата за бременките, ама овие нашиве од овде ги нема бе. Ни Моирчето, ни пеперутчето, ни галапчето, ни Даничап... абе никој. Оти сте такви а?
    Камо мотивација за оние што се двоумат бебушки :P?

Туку кажувајте како да ослабам? Ова најсериозно ве прашувам?
    Може правам низ дома некои нешта, ама искрено и дали пробувам од нив. Многу минимално каснувам, лебот почнувам полека да го намалувам на една кришка дневно, а исто и благичкото, газирано не пијам, кафе воопшто.... Ама изгледа хормониве ми се лудница?! (facepalm)
    Друго објаснување и нема.
    Тажно...
    Најмногу ме фаќа нервното кога ќе ми речат, за второ си бремена :drunk:?!

19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Абе одам чат пат ама ми паѓа едно ,,незгодно,,се едно исто секаде да пишувам.
    Нова нова ама и јас имам осет.:lol:
    За ова второво ич ништо нема да ти кажам,цел живот со тоа се мачам.:bandit:

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    283.989
    Јас наместо да се дебелеам, слабеам|(

Рано е усте, мешето не е толку големо(осма недела), уште им се спровирам во другана тема.:rofl:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.