Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Браво пецее опсасаса

На DVAANGELA и Peco им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ајде добра вечер.

Машкиот пол спијат,јас варам грав и да подсредам по дома.
    @kristina.k со среќа во новиот дом. Во него да биде среќно и здраво твоето семејство.

До некаде сами сме си криви за ситуацијава на темава.
    А да удриме.една забрана за спомнување на личности за кои не вреди да употребам било каков епитет?
    Од човек што колне сум ви кажала дека бегам како од оган. За жал кармата е страшна работа,а тие изгледа немаат страв за своите чеда. Ич не сакав ова да го пишам,ич. Скраја да е,на никој лошо па ни на нив самите.
    И јас се чудам како им се обраќа некој со мила или слично,а имаат читано како колнат.
    Дал да се чудиш на тие што колнат или на тие што им замилеле и покрај се.

Ќе си удриме сами на себе забрана или игнор за тие муабети или?

Јас не знам кој е дел од групи или кланови како и да е.
    Не ни сакам да бидам.
    Затоа испаѓа човек недружељубив демек оти не сакал да открие идентирет.
    Не сакам усилени пријателства.
    Ако треба,ќе се родат и покрај се.
    Може некој да се лури на мои искрени мислења,за кои немора да значи дека сум во право,ама што мислам тука и си кажувам.

Незнам зошто ама како од оган бегам и од оние кои секому му се обраќаат со мила драга итн. Може и тука не сум во право ама така ми доаѓа нагонски.

На ph.orhideja, friendy, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Со ова Еротикава ме потсетивте на една смешна случка.Пред неколку години помали бевме со сестрами и откачената ме прати пред Тинексот кај нас имаше една жена што продаваше филмови и на сите им се обраќаше со тета и мене сестрами ми вика оди кај Тета купи еротски филм и јас одам кај Тета и ибарам еротски филм и оваа ми вика како тета еротски филм ама потресена женава, мислиш еротски еротски оние што се соблакаат?Нее тетааа јас не држам такви,леле кога се вратив дома ќе ја утепав сестрами.

На ph.orhideja, ♡BuBaLe♡, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.062
    Здраво девојки čokolada.jpg
    Вечерва не сум за кафе... Послужете се со благцата 8)... Има за сите!!!
    Диетални се (ако успееме да изедеме САМО едно) :!:...
    Св, Валентин не е наш празник... Кога бев ПОмлада 8), никој не му придаваше значење, па така не ми е на листата за купување подароци. Кај нас дома Св. Трифун се празнува... Винце и добро мезенце... Мммм... Убавини, тоа е празник на душичката!!!
    Добро, јас не сум ни по винцето, ама затоа Кока-кола нема да одбијам :D...

Вечерва пак ме „изнамачивте“!!! Сум отсуствувала цели 25 страници и ми требаше време да се „вклучам“ !!! Зар навистина на ФБ постои вакво нешто??? Зар има луѓе што се „замараат“ со нас од +/- 40?!! Свашта!!!
    Инаку јас немам ФБ :clap: ...
    За +/- 40... На темава сум од самиот почеток... Да не се фалам , ама ме има на првата страница 8)...
    Се зезам... Сто пати досега сум кажала дека темава ми се допаднала од првиот момент!!!
    Замислата на @lunicka, ние повозрасните членови на Фемина форум да имаме САМО наш дел од форумот каде што ќе можеме да си споделиме секојдневни дешаванки, е целосно испочитувана!!!
    Ке се согласите дека ние, тука, на темава секојдневно си пиеме кафе и си се муабетиме како добри пријателки!!! Многу муабети сме „свртеле“... Чистење, перење, пеглање, готвење, деца, сопрузи, свекрви, роднини, Кока-коли, фудбали... Па дури и на ШИПКА се свртевме :party:!!!
    Ние жените од +/- 40 сме домакинки, сопруги, мајки... во реалниот живот. Но, понекогаш сакаме и да се забавуваме, малку да „откачиме“... Зошто да не... Сите ние, колку и да имаме години, длабоко во себе го чувствуваме малото, насмеано, палаво девојче... Можеби времето на лицата ни остава траги, но малото девојче вечно ке остане наш следбеник!!!
    Да скратам... +/- 40 си е СУПЕР тема!!! Кој не не сака нека не не дружи... И нека не не чита тајно!!!
    А ако некој напише нешто што се „коси“ со пристојноста мислам дека е најдобро да се изигнорира... Така сам ке се откаже од провокации на темава...

@kristina.k честитки за новиот дом... Радувај се... Ова „јухууу“ мислам дека ти е од срце :hug:...

На Mrs.Bass, sanjaeva, WORRIED.BT и 25 други им се допаѓа ова.
  5. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Да ве раздрмам малку,

за убава петочна вечер... :mm:

На DVAANGELA, MacenceEna, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Јас да се прашувам @Val-Dim би ја ставила за премиер на темава. @lunicka е почесен претседател :D

Да ви кажам ништо од мајсторијата со водоводџијата. Требаше хеланки изглеа да облечам :D Утре на поправен го викнав, овде се смеам ама кога протече прееска шизев!

На ph.orhideja, DVAANGELA, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.220
    А ти што имаше облечено?

На ph.orhideja, DVAANGELA, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Шала е муабетов од сабајле.

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Ааа за водоводџија само неглиже.Не за друго незгодно ќе ми биде да ти наплати.

:wasntme::rofl:

На ph.orhideja, DVAANGELA, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Цел ден се мислам дали да пишам или не.
    Некако изгубив желба.

@kristina.k честитки мила, само убави моменти да ве пратат во новиот дом.
    :f::f::f::hug:

Денес сум била филмохолик. ( Мислам точно си го напраив зборот. :lol: )
    3 саати филмови гледав. Бебето спиеше. Морам да нагласам, да не биде изведено од контекст дека сум лоша мајка. :tmi::bandit:
    Сериски филмови гледам претежно.
    Планирав за друго да биде мојот пост ама сега сфатив дека не вреди да се замарам.

Ама ќе се надоврзам за муабетот од пред некој ден за играни филмови.
    Едни од поинтересните филмови што сум ги гледала се Pride and prejudice, Just go with it, The Age od Adaline, Letters to Juliete и The ugly truth. Романтични комедии се повеќето, лесни за гледање.

Добра ноќ, уште малку и се одјавувам во кревет.

На ph.orhideja, DVAANGELA, Sky-butterfly и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    убаво тоа чоколадцето,само дали ке има за сите оти и на фб си го постирала:P:D

На sofijanoka, DVAANGELA, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    I jas kako i poveketo,da pisam ili ne:|
    Pa si vikam i taka zglobovive me vrtat,da ne tapkam mnogu|(
    Dobra nok na site dobronamernici...

На ph.orhideja, DVAANGELA, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.204
    @kristina.k со среќа новиот дом.Уживај во најубавиот период!
    Денеска едно време изгледа слепило добив нигде ве немаше.А после пак сватив дека изгледа цело време сум слепа.Туку тоа слепилото ние во наследство од Самоил оставено.А синдромот на самоунишување уште од пред него.
    И ќе пишам пак и денес и утре и лајк ќе ставам иако можеби грешам.
    И ги замолувам сите пишувајте сите да не им го храниме егото на тие некои за кои навистина појма немам кои се нити сакам да знам.

На ph.orhideja, anel, lunicka и 15 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    му покажав на психологот на работа, неколку текста и стихови напишани тука од страна на "оние" личности...текстови кои некои од нас се погодиле во право време па успеале да ги ископираат...
    чита човекот и ми вика :
    - немој да ми кажеш дека тој што го пишал ова е надвор од соодветна институција...
    што ти значи искуство бре....:rofl:

На kjukli, ALISA0000, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Јас ретко пишувам да, али барем почесто ве читам...и немам појма ни за група, ни за "оние" , но за суети билдање...можно ли е да сум глуперда?
    Поздрав до @mareane со песната "При очи ти си си слеп"
    А и до сите кои се чувствуваат така со случајов.
    Друго...за филмовите...нов филм добар немам изгледано долго време.Ак начекам нешто на тв со 10000 прекини тоа ќе биде.Па после нема да знам да ви го раскажам :D.
    Ај сеа добра ноќ.Дружината се успа.Јас си ги чувам да не ми ги украде ноќта...

На ph.orhideja, friendy, anel и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.220
    Јас не сум стручен од таа област, ама одамна ми беше јасно.

Исто така, не сум гинеколог, ама може да погледнам :rofl::rofl::rofl:

На ph.orhideja, friendy, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  17. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Не ни сакав да пишам овде ама неправдини нема да дозволам,тука сум со идентитет јавно и слики и раскажано од минатото мое кои многу ме препознале,затоа да не ја должам многу ,да почнам.

кукла21 , тебе прв пат те прочитав кога на жалосна ја вреѓаше како останала бремена со 4 то дете а ти не си можела или тешко било итн некои муабети , не можев да следам баш бидејќи како пишувавте така и мислењата ви беа бришени,тогаш увидов дека си голема сплеткарошка и од еден збор правиш голема трансформација и испаѓа друго ,човек треба да пази како ти возвраќа бидејќи рипаш одма.

Зборот ми беше за ФБ да се умешам тука наидов на коментари за фб и за членката која сама кажала дека постои група и чат само не сакаш да кажуваш која била. Како прво ,ДА ЈАС СУМ ТАА што кажав дека постои кога застанав во одбрана на далерон тоа ке пишам подолу да му се објасни и на другите .
    Да се навратам кај тебе, значи ти како личност сплеткариш и еве се гледа со тоа што кажуваш за ФБ, а околу тоа вреѓање исмејување, лајкови? Ова од тебе се само муабети да ја зачиниш работава па да има тајфа да те подржуваат,сигурно и по приватни пораки ги трујаш со таа огорченост и наметнуваш нешто што не е така.
    Уште еден факт дека се прават сплетки,на личност од членките кажав дека има членки во +40 што имаат повеке акаунти и и кажав дека не се замарам воопшто за таквите ги оставам да си го возат филмот и да си коментираат сами на себе.
    Сега наидувам на трета личност тука моето кажано а личноста го трасформира во јака работа на дволични лајкови коментари итн.
    Да се објаснам за ФБ , за фб кажав кога галапче пиша пак за далерон јавно,ја цитирав и кажав зошто сеуште се замара со неа,и дека далерон не ни влегува тука и дека акаунт неможе да отвори ,дека имаме фб чат каде што комуницираме членки.
    (Во случајот со далерон и галапче не се мешам освен во постот тогаш,никој не може да знае точно кој лаже и кој кажува вистина,многу членови се препознаа меѓу себе, можеби се препознаа тука и тие двете,едната пререче нешто и другата ја спука јавно пред сите ,и потоа следеа заземање страни на таа личност ,добра-лоша, пак ке кажам никој не знае што се крие зад екранот и затоа не заземам страна,ако личност се скара со некого јас не сум должна и јас да бидам скарана,со човек ако ми е арен муабетот, е се во ред ,а ако се кара со друг човек не се мешам и очи да си вадат не се мешам во туѓи работи )
    Да се навратам пак за ФБ ,во таа група нема воопшто навреда за никого од тука дури не се ни пишува и тие што се таму а читаат тука знаат дека овде се сплеткарошат работи, во чатот, машкиот член не е додаден бидејќи е женет и не е убаво женаму да гледа чат со членки и потоа да се сомнева ,за да не дојди до караници и сомнежи затоа не е ставен,а ке означам една членка што лично јас ја додадов се надевам нема да се налути crimson таа членка е сведок дека на тој чат се пишуваат некогаш глупости, има ден е тишина никој нема, и прашајте ја слободно дали се спомнува воопшто Ф од Фемина а не пак темата +40 , како што кажав погоре некој ужива да сплеткари посебно во виртуелен форум а недај боже во живо. Неможам да гледам неправдини по приватни пораки да ме спомнува некоја си од тука и потоа мојот инбох да се полни со пораки прашања околу фб.

Потоа се чудите многу ги немало,па како да ги нема какви сплетки се прават уште тука ли да се ? и тие да се замешани? Тие членки што си се осеќаат блиски со некои личности си комуницираат по вибер ,фб, тука јавно веке многу ги нема и тоа е подобро иначе во секоја сплтка од ништо ке се вмешани и омразувани поради некој трет.

Благодарам на прочитаноста. Со почит И.И

Последна измена: 6 февруари 2016
    На zalosna и friendy им се допаѓа ова.
  18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Мислам дека малку претеруваш. Се гледа дека имаш одбрано твои омилени членови, односно твој клан и секој што ќе им се спротистави според тебе прави сплетки. Па неможе 3-4 членови да се цвеќе за мирисање, а другите да се дволични, сплеткароши и незнам ти што.
    Тоа што сте одлучиле да не го користите форумот е ваше право и се гледа дека не сакате друго мислење или некој на нешто да ви се спротистави...И немало потреба од толкав реферат...

На friendy и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    JАС НЕ ПРЕТЕРУВАМ И НЕМАМ ОМИЛЕНИ ЧЛЕНКИ :) Моjот така наречен реферат е за сите тие што пишуваа и се во филм дека се зборува за нив за некоj си чат,ако си читала наназад коментари арно,ако не си читала седи си и чути си не се уфрлаj секаде. Се пишува наназад си прават филмови и заблуди и еден / два члена наметнува лаги и пишува по ЛП,како што кажав погоре во "рефератот" се што имав кажав таму. Неможе да кажиш дека не се сплетки кога мое кажано трета личност го пишува овде со друга намена дека имало исмеjу. и ред др работи.
    Како што пишав и
    ке ти повторам седи си и чути си кога не знаеш :) Страмота е ja отупивте ептен ,гледаjте си животот мора ли во виртуелен свет да се прават сплетки ,страмота.

Последна измена: 6 февруари 2016
  20. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добро утро ! :D

Гледам пак драма некоја тука се одвива, а мене не ме интересира ич и нема да коментирам. :emo:

Темава ја користам за релаксација затоа што има тука членки кои ги почитувам и кои се и впрочем причина за да навратам и пишам нешто.

Кафе ?

coffee-top-large.jpg

@kristina.k, честитки за новиот дом :f:

Убав викенд на сите (highfive)

На Peco, Espadrila, promeneta и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.