Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Добро утро!!!!
    Кафето испиено,турско,јако.Шминката на мене,ме чека нов работен ден.
    Во врска со одморите,оваа моја состојба ми дозволува само низ Македонијава да прошетам и тоа со сила:D
    Пред да почне да ме дружи бев до Австрија и толку беше,пусти страв.
    Пријатен ден жени и по некој маж,ќе ве читам,само убави работи да се пишуваат(highfive)

На Peco, Mekuska, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    [​IMG]Зимава пројде скоро ама модава не поминува[​IMG]овае ббами задолжена е за безбедноста пред зграда. [​IMG]А овие ми се во град[​IMG]

На LUCERKA, ALISA0000, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    @anina vidi na rati napravi da plakash, dogovori se so izvrsitelot majka mi taka napravija im beshe odobreno, si plakaa odredena suma mesecno. Toa beshe pred nekoja godina bi trebalo i sega da dozvoluvaat na rati.

На DVAANGELA, ph.orhideja, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.
    Во позадина оди пиличи:music:
    Испративме тарзано,ту киваме ту сме арни.

Сега во позадина оди максим:music: а јас заборавив што сакам да кажам оти пред еден саат почнав.
    Во меѓувреме добив убава вест за пријателка дека е бремена.:l:

Убав ден на сите.

На LUCERKA, anel, DVAANGELA и 18 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Humana 3 mozes od 10 meseci da ja davas,zosto ti kazale od 1god neznam,moze tolku se razbiraat :lol:
    Ne mi spomuvajte za izvrsiteli,nikogas vo zivotot ne sum se soocila so takvi problemi i mi bea nepoznati se do pred 7-8 meseci.Koga se zedovme trebase svekor mi da ni go prepise gorniot sprat,koga se razbole vika da ne plakame 2 pati da vi ja prepisam cela kuka,predhodno bea sekade,site smetki im bea cisti,zaostanat dolg nemalo nikade.Letoto ni dojde pisno deka imame za plakanje 87450 den za smetka od 93 godina.Svekrva mi site smetki od 2000 pa navaki gi cuva i se e plateno ama za podalecnite ne cuva.Ajde bevme se izmolivme pa na rati plakavme..Samo ne mi e jasno koga pojdov im vikam kako moze od 93god so sega ni edna opomena da ne doslo i mi vika ima prateno vo 2002god a svekrva mi vika doma nema ni edno pismo stignato za zaostanat dolg.Da napomenam deka porano pred da ima na sekoja nadvoresna vrata sandacinja postarite gi frlaa pismata po dvor pa najverojatno za toa ne go dobile.I taka..za 1 smetka od 1200 den si plativme golema suma..
    Mnogu dusi imaat vaka izgoreno,ama takva ni e drzavata.

Tuku sto za rucek denes...? :?:

На ALISA0000, Peco, Mekuska и 12 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.402
    Допаѓања:
    279.433
    Да се потпишам и јас.
    Денес станав изморена од лоши соништа и цела сум како воз да ме згазил.И плус потсвесно како да очекувам некоја лоша вест,така некако глупаво се чувствувам.
    Од муабетите за извршителите уште повеќе се уплашив,како што сме со сметки на сто места со кредити и помали и поголеми и на се капак мојата несигурност во работата ова е нешто што најмногу ме плаши.:(

На LUCERKA, DVAANGELA, Mekuska и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Најлошо нешто што можеа да измислат се извршителите. Нема зафрканција со долгови и немојте да мислите дека ако нешто не сте платиле и не ве опоменале, дека одамна заборавено. Не, не е, а дека ќе ви тропне на врата подоцна со уште поголем багаж - бидете сигурни во тоа.

Е, ама кога се работи за некое право на обичниот народ - сите се глуви, слепи и може да постојат исклучоци од правилата. Се’ само во корист на државата.

Леле, мислам дека почнав да звучам анархистички - @Abrakadabra кај и да е, ќе ти се придружам. :lol:

На LUCERKA, DVAANGELA, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.281
    Добар ден од мене, сега седнав да ве читнам и дружам :D ако ми дозволи работата :angel:

од сабајле по доктори, малиов ноќеска се разбуди со плачење... прво како уплашен од сонот што го сонувал, викаше нешто по мене, ама не го разбрав... после на уво се пожали :( па ајде сабајле на доктор, испадна дека има иритација... за среќа нема потреба од лекови, само масло во ушите секоја вечер, да се исчистат. Уплав имам од воспалени уши, оти и јас истото го поминував како мала, а и синко не е поштеден, еднаш годишно обавезно го фаќа... и така...

Си запознав една мила феминка, ме удостои со својата доверба, се надевам дека ќе ја оправдам и понатаму :D

А за извршителите - си кажав... ние плативме туѓ долг, отштета од сообраќајка како солидарни во случајот, пошто не можеа да го најдата виновникот и должникот.... па да не ви кажувам колку пари беа. Очи отворени, не само за сметки, туку општо за се... од ситница знае да испадне голем проблем.

На LUCERKA, DVAANGELA, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Ova so pismava me potseti...mene lani pismoto so izvestuvanje za paricen nadomestok za prvo dete mi zalutatalo, ulicata ja trefnale no br.namesto 10 na 71 stasalo. Lugeto go otvorile i vnatre ja pishuvashe tocnata adresa so broj pa mi go donesoa na vrata. Inaku ne gi poznavam, bidejki ulicata e dosta dolga i se podaleku od mene, ne mi se vo najblizok komshiluk. Taka da nekogash i poradi greshki zalutuvaat nekoi pisma i moze nikogash da ne gi dobieme.

На LUCERKA, DVAANGELA, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Здраво на сите:hai:
    Денеска уште во 8 сме разбудени,погледавме малку цртани и почнавме со чистење.Јас со правосмукалка и малата под мишка:rofl:Се плаши од неа,па мора заедно да си чистеме.Па на терсаса си пиевме едно кафе и ручек ставив да се пече,ама вредна сум денеска ц ц ц...

@anina Да ти се умешам во муабет.Јас имам другарка од село која никаде не е била на кафе без мажот.Тој не ја пушта да оди никаде сама освен до мајкаи.Еднаш после работа(заедно и работиме)ја убедив да одиме до еден кафич само на кафе на пола саат и верувај сто пати и се јави као она не била жена на место,она била к*рва,децата не си ги гледала и виде не виде стана си отиде.Тоа беше пред 2 години.Сега само дома кај неа одиме да пиеме кафе и тоа не вика он кога не е дома.Еднаш кога дојде кај мене со децата,тој ја чекаше надвор во кола и ми падна незгодно па го викнав да влезе внатре.Незнам,секакви држи земјава|(
    Таа еден ден ке си оди од таму,нема вечно да го трае!

Сега ке си викнам една колешка за да ми прави друштво за второто кафе:coffee:

Убав ден да имате

Последна измена: 9 февруари 2016
    На LUCERKA, DVAANGELA, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Alexandro_No1

Alexandro_No1 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Да речам добро утро некако е касно,а и 3то кафе ми е,,добар ден,внимателно ве читам и мислам дека баш сите во оваа држава сме злоставувани од неа,нас ни дојде сметка за струја 40 000 ден,и сега си ја плаќамме на рати од по 10 000 ден,абе се што имаме дома неможи да потроши толку,и сами тоа го кажаа,но ние ке си платиме,ако намаме ке си земиме кредитче.

На Tajnaotrovna, MilaP и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро, добар ден, за кого како!
    Дождов ми делува депресивно, тмурно, се активира главоболката...
    Си изгледав едно филмче на hbo, бебуш искапен, нахранет, заспан, другиов синко во свој филм си е, си игра, си пее :)
    За филмови сте зборувале вчера, room го гледав пред некое време, емотивна приказна, жално што има многу реални такви случаи. Ме воодушеви и prisoners (2013), ме наежи и подзамисли...
    При останување без работа, кога го доживеав тоа пред две години, преку аврм ми следеше 4 месеци здравствено осигурување и паричен надоместок во износ 40% од 50% на просечната плата во минатите 12 месеци. А за извршител ми стигна и мене известување за заостанат долг кај телеком во износ од околу 100 евра, ама невработена сум, како би ми зеле, сем ако смее од тие за 3то дете..!? А кога веќе почнав за работење, не сум се пријавила навреме во аврм и сега една година сум избришана од систем, не можам да се пријавувам како невработена нити пак да се вработам:envy: Ко дете сакав да сум те учителка, те забарка, те водителка... на крај дипломирав за сосем четврто, работев нешто десетто.. но од секогаш пред се сакав да сум сопруга и мајка, колку само време поминував во разгледување венчаници, свадбени декорации, фризури... уште од 6то памтам ги носев другарките по такви дуќани :tmi: а за деца, бременост, породување.. уште пред градинка да почнам, дур ме чуваше мама, само за тоа ја гњавев да ми раскажува:rofl: и памтам, ми кажа, најубаво чувство на светот е кога ќе си го држиш детето во прегратка, да цица и да те гледа во очи со тие мали, нежни очиња:inlove: навистина било така, бар таа желба ми се оствари три пати, а таа не дочека да ме види, да и кажам дека во право била.....
    Реков депресивно ми делува дождот, си кажав.....

На LUCERKA, anel, DVAANGELA и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.281
    Зарем врне во Охрид?! Овде сонце пука...

На DVAANGELA, Lady Phoenix, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.280
    Допаѓања:
    57.222
    Ау, денес неубава тема сте начнале. Од сабајле се расправам со пребројување сметки и заостанати долгови. |( Никако да ги покриеме овие стариве за да можеме да почнеме да плаќаме по ред. :bug:

Во депресија ќе паднам од муабетиве, уште вие овде фалевте. :sweat:

Moжат да ти блокираат трансакциска, и ќе ти блокираат ако не платиш. Не ги интересира од каде и за што земаш пари, не ни проверуваат. Мислам дека имам напишано порано, на другарка која живееше со болна мајка и единствен семеен приход беше за нега (околу 3000 месечно) - и’ блокираа трансакциска поради радиодифузна. Така што, ако можеш плати си побрзо затоа што ќе имаш дополнителни трошоци ако ти блокираат, ќе ти дојде дупло.

Да се редактирам - на друга познаничка, исто само со приход за трето дете, и’ блокираа трансакциска за неплаќање кредит. Не ги интересира ништо.

На LUCERKA, mareane, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  15. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Гледам пишете за извршители :devil:.

Мм само што отиде да плати 7500 ден. за пари што он требаше да ги добие, и тоа од пред 10тина години.

Требало да добие 13500 ден. од винарија, а затоа што винаријата пропаднала, извршителот не можел да си наплати трошоците од неа и сега плаќаат тужителите.

Да е пожално, дојде сума да се плати 14500 (поголема од таа што требаше да се добие). Но, доби ПОПУСТ (ете колку се реални нивните извршителски трошоци).

А најжалното е колку ПОВЕЌЕ си имал за земање, толку ПОВЕЌЕ сега имаш за плаќање (facepalm).

Му викам на мм ова е единствен случај кога човек треба да е среќен што требало да зема помалку :rofl:.

Ми доаѓа да запеам: Смејем се, смејем се, смејем се, а плакао бих ;(;( (го обожавам Оливер Мандич 8)).

Е така, сега ми олесна :D.

Ај добар ден сега :). Вие како сте?

Да искористам приликата додека зборувате за Црногорци да си го напишам мојот омилен виц:

Шетаат двајца Црногорци на плажа и гледаат се дави човек во морето и вика: Помош, помош...
    И едниот Црногорец му вика на другиот: Гледаш ли човекот како се дави?
    Вториот: Гледам!!
    Првиот: А ние стоиме!?!
    Вториот: Стоиме!
    Првиот: А што не си седнеме?? :rofl::rofl:.

Поздраав :).

На anel, DVAANGELA, WORRIED.BT и 17 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.280
    Допаѓања:
    57.222
    WTF? :swear:

Готово, не доаѓам веќе во темава денес.
    Вчера се загледав Топ Тема на Телма, имаше граѓани заглавени во вакви апсурдни процеси.
    Ми доаѓа да си спакувам еден ранец и да заминам на пуст остров.

На LUCERKA, Peco, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  17. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Пишував веќе за случајот тука.

Мм го прашува извршителот дали е фер, тој му одговара: Така ни дозволи Министерството за ПРАВДА!!!
    Иронија на животот :@ :rofl:.
    Мм му вика: Ќе дојде некој ќе ве испоубие еј, а тој му вика: Па еден ќе убие, не може сите да не' убие.
    Како а? Вицкаст извршител (facepalm).

И така. А мм за тие пари што убав таблет за црвчето сакаше да зема :(;(.

Нашата чудесна Македонија (по 134827273ти пат).

На LUCERKA, anel, DVAANGELA и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Dobar den :bandit: !

Gledam za izvrsiteli pravite muabet.

Jas samo ke ve posovetuvam da si gi cuvate site stari plateni smetki.
    Vo lopovska drzava, pravda nemozes da teras.
    Ke vi izvadat i stara platena smetka ( se pravat naudreni ) i ako nemate dokaz, ke vi ja naplatat so site mozni kamati.

Pozdrav :bow:

На LUCERKA, anel, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Што убав муабет вчера за шетање и одмори.Соништа убави и розеви.
    Ама реалноста не е ни малку розева.Страв да те фати.Само ме плаши дека и бетер може да биде.

Кој праша за ручек?
    Јас денес гибаница ќе правам,со многу сирење.Лесна за правење,вкусна за јадење.

На LUCERKA, anel, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Избањата, исчешлана, средена, деца заспани и надвор со чај, цигара и фемина.:lol::lol:

Денес сум го направила невозможното, отидов на плажа сама со децата, октопод или магаре не ми беше рамен, чадор, торби, две деца во раце, Матео ми се држи за панталоните, плус беше добар и носеше ранец со нивни работи, херкулес може вода да ми носи.:muscle::rofl::rofl:
    Затоа само што се вративме, туш, млеко и заспаа како ангелчиња, многу грд збор ми е како заклани:?:.

Тука не смее никој да ти блокира сметка, против законски е, може ако си потпишал договор за кредит за куќа, кола да ти земат одредената сума а за кретитни картички, неплатени сметки никој не смее да ти брцне во сметка.
    Може да те тужат, да те дадат на кредитори, да те стават на црна листа за кредит ама по сметка или имот не смее никој да посегне, куќата ако не ја плаќаш а си потпишал договор ќе те опоменат најмалку 10-ина пати и после ќе те избркат со полиција, колата ако не ја плаќаш исто ќе те опоменат повеќе пати, ќе барат решение ако е возможно и на крај ќе ти ја земат.
    Ово се од туѓо искуство, немам лично.:)

На LUCERKA, anel, ALISA0000 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.