Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Стриктно за во спална...:lol:

На Lady Phoenix, Bozica1980 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    A mene u saksija. :D

На DVAANGELA, Annath, Abrakadabra и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Луничке носи и уживај.
    Едино ако сакаш можеп врвот да го офарбаш златен или сребрен демек по најнова мода и готово.

И заборавив да пишам, вчера читав како шпицот оваа година ќе се врател на модните писти.

На DVAANGELA, Peco, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Рефке,насадивме само 30 дрвца,нема ни за епитер газдарица,камоли...
    Но битно почнавме од некаде.
    Велите добро е да се биде земјоделец.
    За да бидеш земјоделец и да живееш од тоа,треба да си живееш на село кај што ти се нивите и ти треба машинерија.
    Имаме ниви ама за до селото имаме само триесеринљ километри во еден правец. Не се исплати патот а и работава на тарзано не остава простор.
    Тој никогаш не работел земјоделие,иако живеел на село порано. Но не сакам пак и нивите такљ да " лежат" затоа сакав да почнеме од некаде.

Може немам две леви раце за коса правење ама не би се нафатија за шишање сама.
    Ретко одам на фризер. За шатирање и шишање два пари во годината.:tmi:
    Другото сама по дома. И ноктите исто. Само што сега одкљко се породив освен ноктарица за нуларица,друго немаат видено.

@Eli23 еве мотивљцијљ за повеќе собирање. Тоа е мојата. Уште кога живеев во Скопје се ви неа собирам а не ми текнало да ја украсам. DSC_0001-1024x1821.JPG

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tajnaotrovna, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
  5. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Breee site zemjodelci y dusa ste bile:)
    Ja imam baegi dvor ama cvekjinja sakam.mm zapnal jagodi da nasadime, moze ke mu doZvolam oti i jas si sakam ne zafakja mn prostor
    Inaku i majka mi e vo stan pa sadese od tie cilite pa meraci ko ke si skinese za rucek mislis koj znae sto nabrala..pusti merak

На Tajnaotrovna, kjukli, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @mami blue не ти е лоша идеата за јагоди,измегу дрвцата. И онака тие три гидини ќе им требат дур дадат.
    Кога се садат јагоди?

Простете за печатни грешки,ако поправам нема да можам ич да пишам.

На kjukli, mareane, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  7. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Pojma neam so i koga se sadi.do dusa od ovoski imam u dvor dve jabolki i edna praska.
    Iskreno jabolkite mi se super.ne gi prskame a ragaat mnogu pa taka decava bar eden period si jadat ubavi jabolcinja

На DVAANGELA, Peco, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    И да направиш, многу убаво ќе ти стои, баш затоа што ти се витка природно. Жени пекаат за така да им испадне косата. ;)

@lunicka гласам за да ги носиш чизмите. Јас никогаш не внимавам што е во мода, искрено. Имам некој чуден стил, микс од многу ери. :rofl: Инаку, и јас сега си купив шпиц кратки чизми, а не знам што е во мода. :?:

За домативе, татко ми во последниве години еднаш асални домати не купи. Се’ се со кочани внатре. Како дрво. И јас потврдувам дека розевите се повкусни. За сос, па и за салата, што има врска, купувам последниве 2-3 години пелати. Црвени се, не се толку сочни, повеќе се месести, ама барем се вкусни и не се дрвенести внатре. Шери одгледува мајка ми во двор, на мало парченце земја, ама северна страна е, па не успеваат премногу. Инаку, се зафаќаат и од обично семе. Ќе го извадите, ќе го исушите на салфетка и на пролет само ставете ја во вода слафетката за да се рехидрираат и садете. Нема утка.

Кај моите во двор има и малинка. Многу се радував лани, иако мало гранчето, роди неколку малинки, Како парфем беа и имаа преубав вкус.

Јагоди сум видела како садат во саксии на тераси и ги пуштаат како ползавци. Претпоставувам дека некаде февруари-март се садат, со оглед на тоа што треба да стасаат во мај.

За фризури не ме бидува. Дури и косата кога си ја виткам со пегла за коса, знам да се збунам. Се гледам во огледало и се збунувам. :lol: А за други фризури ич не ме бидува, ама сум си кратела, мал милион пати, шишки по дома. :D

За другиве „направи сам“ немам проблем. Особено сакам да виткам поклони. :inlove:

И така... :wasntme:

П.С. @Esmeralda-MD ташната од Фосил ти е преубава! Фосил имаат прекрасни работи. :inlove:

На kjukli, bittersweet, Manuela. и 20 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Drvcata sega se sadat.Od toa zemjodelieto kosata mi se kreva.Koga ke se setam deka site spiea a nie vo 4h sabajle stavavme da bereme domati i piperki (imavme 10 oranzerii domati,6 oranzerii piperki i 2 krastavici) Plus lozinja i praski i slivi.Macna rabota,toj sto ne rabotel ne znae kolku e tesko zemjodelstvoto.No zaradi nego moite napravija kuka i dovedoa na prav pat tri deca.

Jas imam malo dvorce okolu pola dekar plus tuku spaga i tarasa nadvoresna i garaza i mi e so trava i drvca i po nekoja kitka.Poveke mi se vo crepovi kitkite.A odsekogas sum sakala golem dvor,kaj moite imavme dvor od 2 dekara,misles vo selo zivees :D

Lunicka cizmite mene mi se ubavi,mozes da si gi noses dokolku sakas.

Tuku mi crkna aspiratorot,ama mm vika deka imalo resenie ke go otvorel sigurno zamrsen bil motorot oti nema videno cistenje :!:
    Pa ke videme sto ke napravi :lol:

Последна измена: 10 февруари 2016
    На Tajnaotrovna, kjukli, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Eeeeeee vakvi ve sakam- ne si ja otvoril temava 2 saati, a ti trebaat 3 za se da procitas:D
    Inaku jas sama si se sisam duri i pozadi. Pa i da se utnam ic ne mi e gajle, koga moze nekoj drug/a da me strize ko ovca, zosto ja sama ne bi:D

На bittersweet, Manuela., DVAANGELA и 14 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    јас го чистев пред два месеци...не беше чистен никогаш за 8 години.
    има едно средство за одмастување, го има во поголемите маркети, сино шише со црвена етикета, со пумпица...мислам дека АРИС се викаше...

На mareane, DVAANGELA, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @galapce jagodi mesecarki kupi si,mozes da gi zasadis negde sredina na mart,veke vo juni i septemvri ke dadat plod.
    Ova od iskustvo,od naseto malo slatko vikendice kontejner:P
    Imame i aronija,brzo rodi.Po edno drvce visna,kajsija,jabolce,nekolku lesnicinja.I najozboruvanata smokva na sveki na @emka.ema ...ti lepotice kjuti,ne znam dali e legalno uvezena:D.Se e za nasa dusa i pred se za maliot.
    Inaku za patlidzan nemame mesto,kupuvame od eden komsija na vikendica.Takov veruvajte ne ste jadele.Letovo povelete na gosti kaj nas pa ke mu napravime promet n komsijata;)
    A da,da se pofalam deka imam fat za kosa,specijalnost mi se pletenki.Zenine na rabota me otekuvaat da gi sreduvam.Na sala na smea si vikam za mene ke nema zima,ke otvoram edno salonce pa ke vadam bar da imam za zimovanje,vaka samo more gledame,pa i toa na rati(facepalm)

На Tajnaotrovna, kjukli, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @Lady Phoenix ме потсети со доматите во средина како дрво хахаха во охрид на одмор гледам едни продаваат домати на карѕон пред нив со големи букви : ДОМАТИ БЕЗ ДРВО ВО СРЕДИНА! хахсха умрев од смеа :D

На Tajnaotrovna, Manuela., Winter Lady и 12 други им се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Da mu go dadov Aris DeGrass :D
    Mnogu ubavo sredstvo e,jas i za mrsnotii na alista go koristam i mnogu pomaga pogotovo koga imame mali deca.
    Pa sega go cisti,ke videme dali ke preraboti,ama kaj nas zasto so 2 motori e aspiratorot mi vika ke mu trebaat 10 sisinja za odmrsuvanje oti bilo strasno,kako talog se sobralo :?:
    Ama pak so sum jas kriva,toa e maska rabota,jas do sega samo resetkite si gi cistev i toa so sekoe pustanje na masinata za sadovi mi gi svetnuva,a za motorite ne ni znaev deka se cistat :D

На bittersweet, DVAANGELA, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ќе научиш, ќе научиш....туку, од кај ги знаеш ти така добро продавниците низ скопјево...:?:

На DVAANGELA и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Да пишам и јас на темава земјоделие.
    Кај бабите и дедовците имавме дрвца лешници, многу раѓаа. Ама пусто изгорени за грозје за вино и ракија, дрвцата неславно ми завршуваа.
    Имам услови за органско производство близу езеро Козјак, не од скопската страна, туку од подалечната.
    Моментално немам есап да патувам по 3 саати за таа намена. Ама планот е за иднина да има мн дрвца, лешници и ореви, јагоди ли малини небитно, а природата таму сама дала капини. Па и шумски јаготки има.
    Дрвцата не бараат толку работа.
    А во саксија имам мал лимон, слушнав требало да се калеми за да раѓа.
    Еве и шери ќе си насадам во саксија.
    За бавчата на свеки не би објаснувала бидејќи не ја работам.

На kjukli, bittersweet, Manuela. и 14 други им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Sredno ucev vo vasiot grad a fakultet vo na @♡BuBaLe♡ gradot,abe setano sum jas i site dukani gi znam za tie sto me prasuvas :rofl:

На Tajnaotrovna, mareane, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    видов, видов...:lol:
    дури и совети делиш....:P

На DVAANGELA, ph.orhideja, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Абре жени, фино што сте се расправиле муабет за земјоделство, него да не биде после ваква работава :rofl::rofl::rofl::rofl:

12695985_761666930632964_163911997_n.jpg

На Tajnaotrovna, Mrs.Bass, kjukli и 25 други им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.001
    Допаѓања:
    113.098
    @PUPICA леле смоквата (facepalm) уште не можат да ја прежалат што ја исековме, 5 од неа насадија, кој знае колку расад дадоа али уште смоквата па смоквата таа таму баш ]:) аууу па за липата да не зборам :x од неа не ви дадоа гранче :?: а тек цреша кога ќе дојде на ред :clap: оревот го чуваме во проект ни е, башка и држи сенка на кутките :lol:

Работава дојде снашка и пустош направи :rofl:

На Manuela., Winter Lady, DVAANGELA и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.