Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Ti ne znaese deka ako ti go istecat na gaz i ako ne se izbrises ubavo i brzo,spermatozoidite trcat so brzinata na svetlinata vnatre za da ja oplodat jajce kletkata.. :rofl::rofl::rofl:

I jas ne spiam do sega ja cistev kujnata,mm neli aspiratorot go pravese ama so tie racete mrsni od nego cela kujna mi ja izflekosa..ajde bitno se napravi aspiratorot,zastedivme min. 5000den :clap:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    На Annath, emkaemka, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Е вака веќе ве личи ,за неколку часови одсуство да можам да си читам 1 час.
    Гледам за земјоделие сте почнале муабети,ова ептен сериозни муабетиве.Јас појма немам од тоа ништо а си имаме малу земја на село Досега свекрва ми и свекор ми по малку нешто си подработуваа колку од мерак ама сега како стојат работиве со болеста на свекрвами незнам како ќе биде.Не е убаво сега скроз ништо да не се посади а јас и мм појма немаме од тоа па незнам здравје,сега имаме поголеми грижи од тоа.Инаку и мм лани посади 30 ина садници со овошки сега сакаше повеќе да посади ама сега нема врем нерви за тоа па се одложува и овоштарството..Уф и јас ептен сериозни мубаетиве.:|
    @vitamina мило ми е што се пакуваш и ти посакувам само убавини да те следат.Ама чат пат пиши и овде:hug:
    Ми недостасуваат и @danichap , @AngelOfArh и @kukla21 Јавете се :mp:,сторете абер макар со :e:
    Туку кажете кај да ја видам Скај со новата фризура ,во која тема?

Последна измена: 11 февруари 2016
    На Peco, Tajnaotrovna, MilaP и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Само мене не ме спомнавте, ич не ви фалев бе, знам. :rofl:
    Другиве предавнички, мор шу толку бргу се вративте, остајте малку да им фалите.И да нема веќе кавги.
    За френки зборувате, чушки але але ? ^_^
    Најубај се струмичките домати, барајте си од сортата матијас, големи ептен.Најслатки се.Немаат многу кочан, и преслатки се.
    Ако минувате откај Струмица летно време, дојдете имате по едно гајбиче од мене.Не сум ич скржава, и по 3 ќе ви дадам бе.
    Ме мрзи повеќе да пишувам.Филм ке гледав, аха да.Ќе почитам уште малку на форумот.
    @mareane Еве ја Скај, па ми текна и од мене да ставам :D
    http://forum.femina.mk/threads/Вашата-коса-преку-слики.15996/page-32

На Peco, mareane, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Кој ли ѓавол ме тераше да отворам фемина инстаграм...ќе си легнам сега со кркот во стомак.Добра ноќ

На Tajnaotrovna, MilaP, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Да ви посакам добра ноќ само
    Заврши смената, на ред е спиење :hug:

На MilaP, Annath, menelele и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Espadrila Мене лајк не ми стави на тортата :( не се важи значи дека сте ѕиркале без лајкови.
    Цел ден не ја отворив темава, а вие ептен земјоделци сте станале.Ако се важи и утре оваа тема ќе си коментирам на велико.Сега малку да ве цитирам.
    Фала на пофалбата :hug: некој конечно да каже добар збор за нас, се зезам, досега лош збор за струмичани нема.Многу дружељубиви луѓе сме.Повели на гости, кога ке доаѓаш кај тетка ти.Има од кај мене 2 мажени во Австралија, ама незнам едната ја немам видено веќе 10 години не си е дојдена, фб нема, само скајп, ја немам видено.А другата ми е комшивка си дојде летово на 3 месеци, после 10 години брак.Тоа значи дека роднините ти се струмичани, и некаде близу мене живеат, само кое е селото можам да претпоставам.Ако се бават со домати, краставици знам, ако се со тутун и тие села ги знам.
    Не успеваат без прскање, се сушат од многу вода понекогаш.Ги јадат плус црви, и морат да се испрскат инаку овенуваат, или коренот им се крши.Ако сакаш да ти кажам такво за прскање, да прашам.Само во К.Паланка не треба да ги прскаш.Хаха, таква е климата таму, мераци. :inlove: Од кога немам отидено, па и јас.Ти кажав јас кога си имал мерак, требало да бидеш зет-домазет, струмички. ^_^ И не се вика чери, туку шери, а јас имам двапати пробано летово од комшивка, ама горчат, и еднаш во ресторан.Тоа па таму, да ти се одјаде.
    Такво нема во Струмица, јас немам видено, ни слушнато со роботи, само на парно имаат.И наводнувачи и распрскувачи, тоа да.Ама ретко.Дневница 800-1000.Кажи им кажи, да влезеш на 40 45 степени надвор во оранжерија или полошо фолија дека е над 70 степени.Попладне.А потоа накај 60.Не ти треба ни сауна.Бетери е.
    Па гледаш од непрскање се жалат, а купувачите се жалат ако се прскани.Ни вака бива, ни онака. :lol:

Нема врска семињата, нема семиња кои ги прават доматите пластични.Тоа е нешто друго што биднале така.Транспортот се извршува со шлепери, кои имаат хладначи, и 5 дена да ги возат, исто како што биле кога се товарени, така ке си бидат.За квалитетот се жалат, туку за маката на народот дали некој ќе се пожали, 7 ден. кг им ги откупуваа на луѓето цело лето.Срамота.А една семка што ја купуваат за еден корен е само 5, 6 денари.Ти треба некаде 1000 евра за семе.Дали и ќе ти стигнат.
    @LivingGlam Што ма Бриџит и земјоделството, немој да кажеш Струмичанка е ?
    Во оранжериите ставаат парно, неможе во фолија од 70-80 м2 да ја греат.Во оранжериите ги затвараат и ги греат.Плус од мај месец се берат доматите, па се до ноември.После тоа до април се е на парно.И не се ич вкусни, еве не сум купила јас.Розевите се повкусни некогаш, ама мн. меки се.Мене ми се црвените омилени.
    Сака некој од пролет до есен да се пресели кај мене ? Под услов само салати да прави ?
    И ви се лутам, за Струмица 100 страни испишани, а ниеден не му текнало на мене да ме означи, да си прават муабет.Ели ако не потсетеше и немаше ич да читам.
    @referentka Дојди за расад јас ќе ти дадам.Бесплатно.
    @galapce Море гледај ти да лежиш да уживаш, не се сеќирај нивите ако лежеле.30 км, за да стигнеш до селото тоа значи :?: :bow: сватив мислам.

Бравос мор Лејди, само да напоменам дека треба малку да се подзасуши семето пред сеење, пошто ќе ти се залепи за рацете :rofl: Малинка имам у двор, имам и капинка, само што едвај 20-30 капинки дали роди.А малинката така неколку гранчиња се 4-5 и не раѓаат веќе.Ама и којзнае колку години се.Може уште не сум била родена.Лешници баба ми имаат, ама и тоа малку раѓа бе.Све на све, полни сме со сливи и розеви од тие ситните имаме, и жолти и црвени.Дојдете барем оберете ги, за компот се многу слатки.Ама кој да ги бере.Вишната да си ја пофалам ми даде над 10 кг. јас само 7 ипол набрав, другото високо беше.Остана така на дрвото.Црешата тоа па скоро 3 години раѓа, 2 кг.дали имаше.Ореви имам исто, нема кој да ги крши.Праска имам, а кајсија уште не почнала да раѓа.Колку ми е слаток компот или сок од праски.Најубав. :(

:o:o:o Останав подзината кога го прочитав ова.Колку луѓе го работевТе ова, за ова треба над 15 луѓе.Ццц, алал да ви е. :bow:
    Да ви текне друг пат, да ме викате да си пишам со вас, оти јас сите теми интересни сакам да си ги читам, а тоа многу се, а оваа бидејќи најмногу се пишува ја оставам за крај.Па така сега малку повеќе ќе ве измачам за читање.Кој ме прочита, океј, кој не слободно скролнете надолу.Многу е за читање.
    Ели очекувам сега да ме пофалиш за постот.
    Еве еднаш напијте се кафе од мене и блакце. :hai:
    zhele-shotovi-od-karamela-i-makijato-www.kafepauza.mk_-595x310.jpg 18-makijato.jpg

На Peco, mareane, Tajnaotrovna и 25 други им се допаѓа ова.
  8. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Драга Ели фала ти.....и јас сакам а и обожавам да те читам....
    Добро утро...око немам склопено....
    Слабо бе ми зборувате за утакмици....се изначитав еден куп страни ,ама само 2-3 видов одложени натпревари....Мене умот само во гол ми е:D...
    @Abrakadabra каде си?

На Peco, mareane, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Види колку модерно кафе ставив ма, нели го примети.Ок, вие научени сте на турско. :^)
    @Tajnaotrovna Среќен роденден на малото маженце, големо да расте. :* :hug:
    18.jpg

На Tajnaotrovna, MilaP, mama89 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Прст пред око не гледам.....убаво е кафето....ќе земам едно...,а после нешто појако за беба да се размрда:)

На Tajnaotrovna, Eli23, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Dobro utro Na site.:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Peco, mareane, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ај добро утро...

На Peco, mareane, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добро утро :sun:

@LUCERKA еве ме, чекам кафе и јас. :emo: Редно време беше @ninja35 да направи.
    Сте го размазиле ептен тука. :P

Јас имав утакмица Луци, ама немам навика да ги спомнувам :wasntme: дека рутина тоа натпреварите ...и така.

Убав ден на сите :hug:

На Peco, Tajnaotrovna, Eli23 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Мој тип си ти значи.....по спортот:P:$

На Peco, mareane, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Е да, спортски тип сум ти јас :lol: Штом и рано стануваме, тоа е поради тренинг и вежбање наутро.

На Tajnaotrovna, Eli23, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  16. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @ninja35 ,ти што се таиш,а?Кажи си мислење во врска со темата...

На Eli23, Annath, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Добро утро од скопските шалтери!
    Денов убав, се надевам така и ќе остане :)

На Peco, mareane, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Dobro neka e i od mene.
    Se pribrav doma od kaj moite sega si varam jajce za dorucek
    Nikako da ja opraam nastinkava bre sto nezna ke bev.decava po eden dene mene tri dena me drzi.izgleda slabo mm me cuva:devil:

На Abrakadabra, Eli23, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Абе шо знам..некако ми е срам да се фалам или жалам со такви работи...барем се уште тоа го сметам како секојдневна рутина. Добро, може не е баш секојдневно
    ама некаде од прилика би дошло на три дена, две утакмици. Со исклучок на таа недела кога судијата е педер и нема спортување....:lol:
    Чекај малку....за таков вид на утакмици беше муабетот...така ? :^)

На LUCERKA, Peco, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ајде добро утро. :drunk:

Се јавува вашиот тупан. :whew:

Вчера божем ќе препорачав филм, си пишав што си пишав, наслов заборавив да ставам, па пред да заспијам ми текна и редактирав. (facepalm)

Јас имав една многу жестока утакж
    мица минатиот петок, ама дека цело време нешто ме спопаѓа, не ми ни текнало деновиве да трчам таква никаква.

Тежок ќе ми биде денес денов, ако се раководиме по утрото.

@vitamina едвај го чекам твојот прв пост од странција.

На Peco, mareane, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.