Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.707
    Ah Biterke, mm e takov, si prdnuva, si zdrignuva, dodushadoma ili kaj sveki samo, ama ne si uskratuva. Cepki beshe koga odevme da se zapoznaeme so Danka, mi vika kako beshe vo Nemachka, smeesh da prdnesh ili da zdrignesh na masa. Znachi stvarno. I detevo ke go uchi taka sigurna sum, ke se boram do posledno. Za plukanje, mrsuli i shlajmovi ne mi zborete, se uzasnuvam. Imam komsii od dvete strani shto nadvor iskachaat ssamo za da pluknat, zalepat nekoj proektil na ulica, gadovi nevideni. Kako vikaat toa shto nejkesh ke te snajde, zatoa kuti si. Ke se boram do posledno da vospitam dete, oti zelezoto se kove dur e vrelo, taka i deteto.

На MacenceEna, Peco, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @ninja35 среќен роденден!
    @jacqueline.s мм (глупаво пошто се знаете, ама да не пишам име) доби одамна пакет сокови и чаши. :D Не ми се веруваше.

Ај добар ден на сите!

На Annath, Esmeralda-MD, promeneta и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Здраво друштво.

Гледам зборите за подобар/полош родител. Од моиве, мајка ми секогаш беше џандар и строга, а татко ми баш и не се мешаше, ама пак повеќе не' размазуваше.

За ние двајца кога ќе бидеме родители, изгледа двајцата ќе бидеме строги, зашто не поднесувам аздисани и тантрумизирани деца. Само него ќе му препуштам да едуцира на тема штркот го донесе бебето, зашто знам дека јас ќе пукнам од срам.

И така. Прошетав, ме заболе глава, си купив пижами и сега малку ќе дремнам.

На SV1911, kjukli, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  4. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    I ja sum losata doma, ama pogolemata me poluduva.na nepolni 6 god e edno dete inaetdjice, se saka po nejzino da e, mi ide kontra a za jadenje da ne zborime.borba vodam so toa nejadenje i neznam vise sto da pravam.mm e po popustliv povise ja tintra pa ponekogas si vikam moze i bolje taka da balansirame oti ako zbesne i toj koj znae sto ke stane od detevo.jas razbiram deka imame nov clen,pa e ljubomorna a neznam zosto, maloto e 10 mes ama pa toa jadno nisto ne dobilo se nosi od sestrai, a golemovo azdisano.

На Ana Marija 1, menelele, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас сум дома и добрата и лошата.
    И карам и мазам.Морам да признаам дека маж ми е поголем авторитет,кога ќе викне,пипиревка играат.
    Додека беа помали,со мене беа цело време.Ми го знаат секое расположение,знаат до каде може да одат и многу убаво ме имаат научено.Со татко им се исто така блиски,но тој е малку посуров иако многу игра со син ми и се гали со ќерка ми.
    Но за се ме прашуваат прво мене,а јас обично многу не им дозволувам.
    Имаме исти и цврсти ставови околу воспитувањето иако знаеме понекогаш да се конфронтираме за нешто.
    Посебно сега како растат и пубертет ги мава.Секој ден истото го повторувам и зборам.Знам дека сум им досадна,ама се надевам ќе им влезе нешто и ќе запаметат.Сега се и на таа возраст кога почнаа да враќаат и мислат дека се. знаат.

За помали кога беа.Никогаш не ми направиле сцени да ми плачат по продавници за да им се купи нешто.

Летово на одмор запознавме една госпоѓа,наставник со искуство.Ми ги пофали децата дека биле мирни и воспитани.И викам, дома не си ги видела.Женава вика дома си е дома.Таму може да бидат какви сакаат,на улица се гледа колку детето попримило домашно воспитување.

Јас сум за да се гушкате и галите сега додека ви се помали.После нема да сакаат многу нежности во јавност,посебно машките деца.

На SV1911, kjukli, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  6. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добар ден, убав ден!:f::sun:
    @ninja35 Среќен роденден. :^: Да си ни жив и здрав и уште многу години да ни пишуваш на темава.
    @vitamina Благодарам! Секое добро.:hug:
    @PUPICA Земи парче црево и направи продолжеток, па стави го да тече некаде каде што нема да прави проблем.
    @AngelOfArh Да и пренесеш на Дани дека ни недостасува. :)

На Peco, Annath, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Dobar den :hai: !

@ninja35, Sreken rodenden i se sto ke posakas da ti se realizira. Ako ne, kazi ''Abrakadabara" i garant ke ti se ostvari ! :rofl:

@Lady Phoenix, aj priznaj deka pidzamite sakas da gi probas, zatoa ke dremnes :lol:

A jas znam so sigurnost deka nema da bidam strog roditel, zosto decata opsto, pa i moive vnuci, obicno se lepat za mene zatoa sto sum i jas kako niv :devil: Ama pak koga vo nesto ke preteraat, dovolno mi e samo da gi pogledam namrsteno :!: i vednas se mirni i slusaat.

На bittersweet, Val-Dim, menelele и 14 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @friendy нешто ме измеша.Ама,претпоставувам ова за проблемите со течењето за климата нешто,некој што спомена утринава.

На menelele, Eli23 и ninja35 им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084

На JuLleE, Annath, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Здраво друштво :) Ме потсетивте за воспитувањето на татко ми и мајка ми...Јас секогаш го прашував тато дали нешто може и секогаш одговорот беше - ДА :) Но, јас бев многу мирно дете и воспитано , мајка ми беше ЗАКОН , само доволно е да ме погледне знам :) Строга беше- и благодарна и сум за тоа. И за школо и за однесување.Никогаш не сум смеела да повишам тон на мајка, татко , секогаш сум чуствувала авторитет. И сега кога сум мажена и имам дете кога ќе дојде мама или се јави јас уште имам почит и стравопочит , не ме удрила никогаш но ми викала, :) но тоа било за мое добро сега сфаќам се :) сега кога сум јас мајка- ја разбирам мајка ми и сеуште се грижи за мене ја сакам :)

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Хало. Фала ви на сите за добредојдето. Ќе се дружиме.
    Инаку на тема родителство, морам да признаам дека двајцата сме строги, можеби мажот ми е малку по автроитет, ама се знае ред и дисциплина. Не секогаш значи НЕ !!! Јас не признавам она: јас сум најдобар другар со детето. Тоа не!!! Детето си има најдобри другари, ако било така другарите ќе не воспитувале. Немојте сега па да помислите дека сме вештери :):):). Ама затоа никогаш не сум имала проблем со синко. Никогаш никој не ми се пожалил од него.
    Инаку денес бев на фризер. И воопшто нр ми се бендиса како ме ишиша. :(:(:( не дека е лоша фризурата, ок е, ама јас не се чувствувам убаво со фризурата. Се тешам со тоа ај коса е, ќе порасне.
    Поздрав од мене и среќен роденден нс сите погоре што им е :)

На menelele, Peco, Sky-butterfly и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    :lol: Да знаеш дека така направив. :D Јас сум за бањање, постелнинава е за менување и се опнав во пижамите и оддремав.

На Peco, Abrakadabra, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Mnogu se ubavi pizamkite imam slicni takvi vo plava i rozova boja,si gi obozavam :)

На menelele, ninja35, Esmeralda-MD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ги тестирав сега, какви се за спиење. :lol:

Убави се, меки, удобни, никаде не ме притискаат и доволно се отворени околу врат, зашто не поднесувам многу затворени. ;)

Со здравје да си го користиш телефонот, инаку. Сите се сторивме со Самсумг Галакси, а? :D

На vitamina, menelele, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    јас имам самсунг правосмукалка, се важи?

На SV1911, bittersweet, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Fala poubav da si kupes. :)

Se vazi @Bozica1980 ,mojata e na gorenje ama ke ja zamenam so nekoja sto sama mete :lol:
    Ako najdam takva ke vi ja preporacam :?:

На bittersweet, vitamina, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @ninja35 Sreken rodenden,se sto si posakal da ostvaris I dobies.Dobar den Na site.Se izvinuvam nemam MK podrska Na telefonov,nov mi e:$.Gi nosev decata Na ocen lekar I se frapirav koga mi kaza doktorot oti moite deca nosele pogresen diopter.Ne mi se veruva,poludev od nervoza,odes da se leces a si doagas bolen.Inaku Za vospituvanje Na decata I sum I ne sum stroga,balansiram.Mm e poizbuvliv od mene no gledam se trudi da se vozdrzuva da me reagira preburno.Vo globala se mirni I ne se zahtevni deca(osven Za Lego kocki)nikogas ne pravele drami po dukani nesto da im se kupi.Jas so moite roditeli ponekogas znam da se potskaram koga Gi razgaluvaat,I'm bile mili no jas ne Gi sakam koga se razligaveni.Kakvi I da se neka ni se zivi I zdravi,I neka vrvat po praviot pat.Ubav vi den

На bittersweet, vitamina, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Од кај ги зема и колку?јас си купив едни ама некако дебели ми се многу ме фаќа склет во нив.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Од продавницата на Виница до Европа, во ГТЦ. 750 денари, памук, многу квалитетни и пријатни.

На Annath, Sky-butterfly, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    @ninja35 Најсреќен да си па оваа година женати да те израдува со едно синче:D
    Добар ден јас денес сум кома,цел ден ми се спие настината сум на секој 5 мин одам до веце мислам збеснав.
    Вчера сте збореле за некоја слика што ја ставила ели сто било тоа не сфатив,да не останам покусо мора се да знам:)

На bittersweet, Annath, promeneta и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.