Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Ме примате во друштвото? :smirk:

На Tajnaotrovna, Manuela., kristina.k и 18 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Dobrodoshla svake, denov dobi nova svetlina sega. Nie se chitkavme ama druga e atmosferata ovde :D

На Tajnaotrovna, galapce, menelele и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Секако добредојде, мене ми си интересна за читање, те читам во другите теми за совети. :tmi: во мајките :bandit: како нинџа сум таму, многу читам, а малку помнам за во иднина :lol:
    Добредојде и ти @Lexus и @zhap4e и двете мислев дека во бебињата сум ве читала.Се опседнав со тие теми.Треба да се дистанцирам.Ќе ме фати мерак за бебе и мене.

На Tajnaotrovna, kristina.k, menelele и 10 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.411
    Допаѓања:
    279.530
    Цело е кога има се:)
    @danichap многу фалеше:hug:
    Уште да може и Озбилната од негде да се појави
    Добре дојдоа и новите членки:)

На Tajnaotrovna, kristina.k, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ух, @Winter Lady , не знам дали некогаш и имам пишано во тема за бебиња. Немам јас бебуш.:) пре-пре-предолго не бев активна на форумот. :)

На menelele, Lady Phoenix, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Знам дека не беше долго активна, сум те читала, ама така сум си зацртала изгледа во главата кога те видов тука. :lol:

На DVAANGELA, Annath и zhap4e им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    абеее, да не те фатил веќе меракот (за бебе)?:P:D

На Lady Phoenix, Annath и Winter Lady им се допаѓа ова.
  8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    @Winter Lady ајде иди и ти во тие теми таму ако имаш желба. Гледав прееска бараше фб од некои членки,ако сакаш и ако ме најдиш некако додај ме :)

На Annath, kukla21 и Winter Lady им се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    На Ели ли што и викав, да ги познаам и ти ли ја имаш ?
    Абе не сум јас баба ванѓа па да ве познаам, хаха. :lol: Не се сеќавам од тебе да имам видено слика или од бебуш. :?: или сум видела.За фб нема проблем. :D
    Има време и за мене, мала се сметам уште 21 немам :lol:
    @zhap4e Па ме фаќа мерак малку да, интересни ми се женичките таму, си учам и совети од нив.Јадењево уште ми се крчка. :( УМРЕВ ЗА ЈАДЕЊЕ ;( ќе изедам 1 портокал за тој случај :(

На Tajnaotrovna, bittersweet, menelele и 7 други им се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас ти пишав еднаш печенаа си за бебе :) млада мама ќе бидеш ;)

На Tajnaotrovna, Bebulleee, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Абе, арно вика нинџана: малечко :D. Десетилетие плус, по мене... :D:D

На Lady Phoenix, Annath, Peco и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.984
    Ај пак меѓу штипки... :bandit:

Ме расположивте што ве гледам во полн состав и само така да ве читам сакам. :wasntme:

Јас сум во гомно-расположение цела недела, само мрчам и се мрштам на се' живо и диво околу мене. Се разболев по трет пат за еден месец, ме тресе температура, кашлам, буфтам, пиев тоа содата со лимон што ја кажавте, па ајде се подуправив малце... Трчам низ цело Скопје по веќе не знам кој пат за десет дена,:devil: на работ сум да си купам кола оти веќе не можам да поднесам автобуси:@, дури и почнав да гледам по огласи... само со оглед на тоа каде планирам да се акнам, не знам што би и правела на колата отпосле. Уште размислувам за ова, да-не-да-не и на крај пак ништо, пак се нервирам по автобуси. Ама гледам дека ќе ми пукне филмот наскоро, ќе се преселам назад во Скопје, работа и таму ми нудат, :worried:, само ајде де, нели да не избрзам пак, како што избрзав за секоја можна глупост периодов.

Правев некои испитувања и се полоши од што очекував, не е ништо трагично, ама сепак, се издишив, се надевав на подобар резултат. :( Ме пофалија сум се исушила, кој како ме гледа се крсти, ете добра работа, :x мада што јас не мислам дека е така, (сега ќе си купувам Нутрибулет да се доисушам:inlove:) ама ете, нели. Работава операција успешна, пациент је мртав. :D

Напанак имам куп работа, ми се плаче од обврски, ме тегават на сите страни, изигравам дежурен психијатар и терапевт во слободно време плус, домаќинишем по потреба и да ми кажеше некој дека ќе се релаксирам со миење садови, немаше да поверувам, ама ете, живот, на се' ќе те научи. И се жалам дека имам работа повеќе одошто седнувам да работам, аааааагрх. Цела недела и јас сонувам триста глупости, како се давам во вода, па како трчам, па како бегам, како прелетувам, па некоја кал ме тегне, па после сонувам некои бубачиња, шкорпии, такви оклопни животинчиња, како имам под перница... Се разбудив некна сред ноќ и налудничаво ја тресев перницата. :x

Има еден што ме смее и тоа многу, многу, мноооогу, ама ете, тој еден реши дека, нормално, заради тоа што тогаш не го држеше ништо тука кога требало да одлучува (читај јас го откачив пред некое време:bandit:), ќе си оди... На другата страна на светот.:( Епа не можеше подалеку, едино накај Битер да фанеше! Агхр! Ама сама сум си крива и ааааа! И мразам што треба да признаам дека тоа ме уцвили до некоја мера, страшно нешто до која:x... Можам да бидам јас-јас со него, а тоа не е лесно, затоа што ни јас-јас не сум лесна за погодување. Најтрагично е што гледам дека и тој може да си биде свој со мене, бат ноууу, ајде да си го искомплицираме животот и да се лансираме низ светот. Ќе си пукнам, карма ми е ова, си знам и за што ми е, многу глупости направив и на крај сите повредени испаднаа.:devil: Па добро, тој таму, јас на другата, таман, може ќе се споиме пак во Европа по некоја година. :D

Ви се пожалив, ви искукав, се' направив освен што не го сработив тоа што мислев досега. Еееееееее одамна се немав вака исжалено на некој и стварно ми олесна.:drunk: Меѓу нас нека остане муабетов, ве молам, јас само се пронаоѓам во животот. :rofl:

Е, уште не ви честитав родендени, на Ели среќен нека е, на Нинџа такоџе... да сте живи, здрави, успешни и полни со хумор како досега, хуморот е многу битен фактор во животот! 8) Торта не мора, немам апетит и онака, јас само ќе ви наздравам со чаша винце, па таман може и хронично ќе се пропијам и ќе ме пратите на лечење... пак. :wasntme:

п.с. Леле сум ве отекла со смајлиња, се извинувам.

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 29 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Ма какво извинување,битно е ти олесна и подобро да се чуствуваш:*

На Tajnaotrovna, galapce, menelele и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Абе имам мешко како за таман пред да се породам, можно е :lol:

Не ти го разбрав ова десетилетие плус ? :?:
    Ама малечко сум си јас, може му е интересно така да ме вика.Штознам. :lol:

На menelele, DVAANGELA, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.931
    Допаѓања:
    143.067
    Лејди, не се работи за книга од проектот 1000 преведени книги, туку за книга која приватно се продава. Насловот на оригиналот е THE BABY OWNER’S MANUALOPERATING INSTRUCTIONS, TROUBLESHOOTING TIPS, AND ADVICE ON FIRST-YEAR MAINTENANCE
    by Joe Borgenicht, Louis Borgenicht, M.D.

Начинот на кој е напишана е таков, а јас не гледав на сликава некоја грешка во превод, освен една лекторска. Барем колку што можам да забележам. Планирам да си ја купам од Еурофарм, ја пропорача една мед. сестра дека се е сликовито и фино објаснето. Деновиве ако најдам маана, ќе пишам, фрик сум за грешки во книги, затоа одамна веќе не ги читам Топер, Матица, Арс Ламина и куп други, оти преводите им се очајни. Вообичаено една лекторска грешка би ме одвратила од купување, ама подобро да читам книга од доктори, отколку на ФБ да се информирам среде ноќ дека ако плаче детето е урочено и треба со моја менструација да го бањам :) Ке пишам во соодветната тема дали ја бива книгава.

На Ели и Нинџа да им честитам роденден :) Ретко пишувам на темава, ама ве читам навечер кога ќе изгасам светло, демек ќе спијам па скролам уште пола саат :)

Видовте во Рамстер вчера што се случило? Наводно, дечко и девојка се бакнувале, а тројца мажи и една забулена жена сакале да се пресметаат физички со нив оти се бакнувале во јасвност, па имало галама, обезбедување... Да си пазам јас каде се бакнувам со маж ми хормониве ми се одлепени :)

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Cka Па дружи ме мене вечерта сум се окапана на форумот.А ја па денски не сум :lol:
    Јадењето готово, сега не ми се јаде па.Сабајле сум секогаш гладна и ми се јаде се живо и диво.Одма во глава ми се вртат некои убави јадења, ама кој да ми направи. :@
    Мислам дека денес најзастапена сум на темава, ама вечер ќе одморите од мене.и УТРЕ ВЕЧЕР :dance:

На Tajnaotrovna, menelele, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    alcohol-being-sick-grey-goose-hot-party-Favim.com-204763.jpg
    ceka da kapne.... :rofl:

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  18. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Јас оваа информација ја добив од особа која работи во печатница и која рече дека и во други книги имало такви преводи, користење буквален превод или Google translate.

А гледајќи какви преводи има на учебници или прашањата за екстерно не ме зачуди и ова.

Ама штом целта на книгата е да биде хумор и сатира, еве од мене јавно извинување до преведувачите, а и до вас за погрешната информација :).

Како и да е, јас и мм се изнасмеавме додека читавме, така да нивната цел е исполнета :D.

На Manuela., galapce, menelele и 7 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    ...повеќе од десет години сум постара од тебе:D

А, за симпатиите кун тебе... не му се мешам.:rofl:

На galapce, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Ti izgleda najmalo si tuka :)
    Znam so mama89,eli,monik vrsnicki sme a ti tuka nekade si ili uste pomalo :?:

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.