Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Галапче, јас како мајка на две, да ти кажам дека се си е до детето.
    Кај мене првото се си јадеше. Што и да му направам. Такви комбинации сум му правела, мене не ми беа вкусни, не знам како тоа ги јадеше. И ден денес си јаде.
    Второто ми е уста не отворам, па уби ме ако сакаш. Евеееентуално ако го виде првото дека нешто јаде, да му го земе, по можност и од уста, и да го лапне, за по еден чекор да го плукне.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Esmeralda-MD, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не за џабе си ја сакаме темава.
    Шта би Ми без Ми.

Добра ноќ.:*

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, PUPICA и 9 други им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мамо ти ли си ??:wasntme: хахха:rofl: исто како мајка ми да го кажува ова јас и сестра ми истооо ..јас сд сум јадела и си јадам , а сестра ми мани наоѓаше и наоѓа , пребира сеуште иако 22 год ќе полни. Се сеќавам јас бев 10 она 6 год имаше ручек ориз и копани , јадевме она само преташе во чинијата и ништо не изеде,стана од масата и си зема чипс,( мајками на работа беше затоа) јас си го изедов моето и сакав да го дојадам нејзиното копанче кое го остави ..ии кога ме виде почна да се дере : Оставии тоа е мој дел!! Јас и викам: - Па ти нели не го јадеш?? Акоо неможее! Ии ми ја грабна чинијата и го фрли во ѓубре(facepalm) јас - ништо што да и правам си ја знаев какво ѕверче е :devil: ѓаволчее

На Esmeralda-MD, Tajnaotrovna, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Sestra ti kako mene,jas takva si bev,cincija :rofl:. Majka mi vika ke skape ovosje,sto i da e ama mojot del ne go davam..

Galapce ne se nerviraj,kaj mene sinko e 3god i nisto ne jade.
    Eve ke kazam za sabajle
    Tarana svariv i edna lazicka ne izede ja plukna.samo sok ceden pie i tolku,ni mleko ni so mleko.Iskreno mi se place koga go gledam deka nisto ne jade.Go molam po cela den da apne nesto ama koga ke ja zatvori ustata i place misles go kole nekoj.I se otkazuvam po nekolku casovno molenje,ke recam ajde gotovo ne go molam.Ke pominat 2h pak ke molam,srce majkino ne izdrzuva..

I da se iskazam deka ne sum veke cincija,toa porano malo i zeleno koga bev :D

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Јас сум ќерче.
    Туку кажи пројаде таа сестра ти некогаш или јас ич да не се надевам?

На Esmeralda-MD, Tajnaotrovna, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    И јас си мислам да не не ми јаде детево од што многу го молам и тинтрам.

На Esmeralda-MD, Tajnaotrovna, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Се сеќавам песни, касети на времето со бушава азбука, дајте музика , се да и е погодено , она загледана во тв , мајка ми ја рани, го лапнува залчето и го држи вуста пред забите и не го џвака!! Тоа веќе 4-5 год плус! ...џвакаај и виксме она намрштена го држи само и после ќе го плукне , на секое залче така!! На крај ќе ја прашаме што сакаш да јадеш и ќе каже кремче, ајде ќе и намачкаме рибанка ќе ја излижи одозгора и толку!! Беше скачкаа.. Овошје и зеленчук?? Што е тоа? Не ни погледнуваше ...и со добро и со лошо никако..кога потпорасна ги откри тостовите и само тоа јадеше ...пржени компирчиња, плескавица, тост, чипс, благо , газиран сок ТОЛКУ! Ако нема благо плачки и викаше како да ме гуши нешто неможам без благоооо- преправањаа.и порасна така се поправи од брзата храна па диета и сега е иста иало 22 год ...на нескафе, благо и сок живее...тоа е ...

На Esmeralda-MD, Tajnaotrovna, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    145.425
    И јас сум иста, од мала проблематична за јадење. Мајка ми не се ни труди повеќе и ми готви само тоа што јадам. А и свекрва ми се труди да ми угоди, иако не сме заедно. Сега мм кине живци со мене :$ Кафе не пијам, ептен ретко , благо и грицки да, ама со усул. Еден ред чоколадо ми е доволно.:wasntme: Сега го достигнав врвот со мојата тежина, едвај 50:P

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.826
    Се жалав пред некој ден дека син ми како мајмун е само банани јаде. Ќе се најаде наутро, значи јаде чинија како за бебе и толку. Уште еднаш ако јаде супер е. Банани и јаболка ќе му никнат во стомак.
    Кога читам овде и по групиве што јадат децата ми се плаче. До две години цицаше, сега млеко пие и тоа од шише. Јаде само неколку вида на храна. Колку имам фрлено.
    Така да мајки не сте сами. На син ми ребрата му се бројат(facepalm).

На Esmeralda-MD, kjukli, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@Eli23 Среќен Роденден, сите желби реалност да ти станат.:party:
    :hug:

Кај мене се изремети планот за Валентајн, му се јавија синоќа на мм да смени колега на работа кој се разболел, ќе си дојде вечер во 6 саат, битно ете ги родителите негови се бават со децата ќе ги однесат некаде на шетање, јас стандардно надвор со кафе и цигара.:lol::lol:
    Ми напомена само да сум одела да го земам од работа, да сум се дотерала|(којзнае што има испланирано, не паметам од кога се немам дотерано онака од глави до петици, таман без децава ќе можам на раат да се лицкам.:makeup:(hollest)

Му викам на мм да му ја премачкам тетоважата со крем (ме уби радозналоста), ми кажа дека на работа му ја премачкувале, со посебна напомена дека било колега а не колешка:rofl:а јас му викам еееееееее не значи дека нема ништо ако е колега, денес е модерно да си федер, плус од еднаш не се станува федер.:wasntme::rofl::rofl:

@danichap ташната ти е преубаваааааааааа.:inlove:
    Многу сакам ташни да гледам ама ич не ги користам, пред тоа за на работа носев ранец, сега со торбите за децата, имам неколку ташни од мајка ми, ги чувам како она што си ги чуваше ама не ги користам како нејзе, нема кога, ми се чини и мадам ќе си ги носи, како нови се.:lol:
    Што да правам кога имам според татко ми параспур стил:rofl:најкомотно ми е во тренерки, тренеркаш стил.:rofl:Не сум се метнала ич на мајка ми иако сум иста на лик, таа си беше нонстоп средена, дотерана, дискретно нашминкана, фризура и нокти средена, сигурна ако ме гледа одозгоре каква сум јас вака си прави(facepalm)
    (facepalm)(facepalm)добро барем синот и се метнал на нејзе, личен тој на дада.:lol::lol:

За јадење на децата не можам да се пожалам, слабички се сите три ама се што им готвиме си јадат со сласт, малку не сакат овошје ама им праваам сокови, смуди и си внесуваат тоа што им потребно, се силат еден со друг и се најадуваат.:lol::lol:

Јас колку нараснав изгледа многуууууууууууу ваљам.:wasntme::rofl::rofl::rofl:
    Нее, не мора да се пазиш, ти си во брак, плус мешето сега ти се гледа, ово важи само за дечко и девојка, по тоа муслиманските земји затвор се лежи за бакнување во јавност за неженети, немажени.:x

Да редактирам додека имам време, да не пишувам пост во СДК, ме мрзи.:wasntme::lol:

А католиците што се, марсовци?
    Христијани се, православните, католиците, протестантите итн.:):)

Последна измена: 14 февруари 2016
    На MacenceEna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  11. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Ооо, look who is first today, tananana...(poolparty)(poolparty)(hollest).
    Кој рано рани, две среќи граби, или пак цел ден му се спие :yawn:.

Толку сум возбудена што не знам од каде да почнам :?:.

Ај како прво, среќни празници на сите што слават денес, Ви посакувам да се ОПИЕТЕ од ЉУБОВ!!!

valentin trifun.jpg

Јас пишав за мојот поклон, ама ќе мора да биде врачен друг ден, сега сум во друго стање (keep calm, i'm not pregnant :emo:) :D.

Инаку за денес немаме ништо посебно испланирано (како и во претходните 10 години де :D), ама еве признавам јас сум виновна.
    Убивам романтика без пари (на кој му е преку глава од романтика нека ми се обади :call:).

Вечер ќе излеземе со уште два пара.
    Си дојде другарка од Германија, дечко и' ја запроси на аеродром, па да каже какво е чувството од јавно запросување :lol:.
    Јас да сум ќе кажам НЕ, многу мразам да сум центар пажња (за тоа и свадба не сакам да правам :rofl:).

@mama89 не ти беше страв дека пијано ќе се роди бебчето а :D.
    Ме потсети јас кога бев бремена, во тој период бевме на над 10 свадби (мојот армас, свадби на роднини, комшии, колеги, пријатели... сите решија БАШ тогаш да се мажат/женат).
    Најчесто сама се шминкам, ама неколку пати бев и на козметичар.
    Кога на крај козметичарката ме прсна од фиксаторот, ја прашувам да не е штетно за бебчето и она ми вика: Да бе, сега ќе се роди момата аз'р нашминкана и фиксирана :D.
    И СТВАРНО, се роди момата права ЛЕПОТИЦА :inlove: :l:.

За јадењето на црвчето не ни сакам да правам муабет :(.
    До скоро јадеше се', ама во последно време нема нешто апетит. И ние сме на молење, колење, ама ај се тешам има резерви од времето кога јадеше, а и крвната слика засега и е добра, па не е толку страшно :).

Ај за крај, како што си е редот, да ставам кафе за вас (јас не пијам):

kafe.jpg

Убав ден :hai:.

На Mrs.Bass, bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 29 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утрооооо! :coffee:

Еве ме и менееее! Вчера сте се изнаправиле муабет. Тенџериња, чинии, сушари и не знам што за Валентајн. :lol: Јас тембало добив. :rofl: Се шалам. Што и да е, домаќинско да е. Тоа секогаш се исплаќа и фаќа место. И му доаѓа како заеднички подарок, дека сите го користат. :P

Цела ноќ не сум спиена како што треба. |( Носов затнат, затнат, ми се слева во грло, се давам, се гушам, не можам уста да затворам, па ми се суши грлото... Цела ноќ спијам на грб, сега ме кине половината. :doh: И сега, откако станав, не престанав да го дувам носов, или труба ли е, што ли е... (facepalm) Па мојов ме дупчи, ништо не ми фалело, добра сум била. (facepalm)

А другиве каде се? Се опиле од љубов, а? :l:

На bittersweet, Esmeralda-MD, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро.
    На кратко да се јавам.
    Поспав сабајле подолго, мм ги наранил, облечел децата, за мене цедено сокче и сварено кафе :)

Ние никогаш не сме славеле празников, утредента на 15.ни е годишнина (утре 9.та :)), па на тоа се фокусиравме. И така.
    Што ќе правиме за утре не знам. Мм вели да сме викнале една пријателка што се нуди да ни биде бебиситер, а ние да излеземе, ама не знам ... Малава сама заспива сега и спие, ама сепак не можам да се опуштам. :wasntme: Прв пат ќе ми е.
    Тоа е, не знам да уживам |(
    Ќе видам до утре.

Убав ден на сите :sun:

На bittersweet, MacenceEna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Јас тука сум, немам ништо паметно да изјавам.
    Лејди на доктор да си идеш утре, што се мачиш сама да се лечиш :)

Скај, честито годишнина-уште многу, многу години да си славите заљубени.

На Esmeralda-MD, Eli23, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добро утро на сите, добри луѓе..... мене некако ми е демоде славење на вакви празници...одамна научив дека на човек секој ден може да му е празник па исто важи и за денешниов ден. И така...

На Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡, Eli23 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Srekjen neka vie Valentajn i sv.Trifun, koj sto si slavi..
    Zaljubena ne sum, ama opkolena sum so ljubov koja mi ja pruzaat moite, so mm si se pocituvame, se karame si podviknuvame ama fakt e deka eden bez drug ne mozeme:)
    Ni kako decko i devojka denov mnogu ne go zaprimetuvavme, znaese da mi kupi pogolemo cokolado demek takov bil denot ama sfesni bevme i dvajcata deka toa go praime radi reda, demek drugite taka praele:D
    I jas slabo naspana, malovo cesto se budese, dali i toa zatnato ili ja maci zabce neznam
    Ubav e denov, soncev, za setkanje prav koj znae sto li ke pravime denes, sakam posle da odam edna torta da kupam, utre na majka mi rodenden a i vo penzija odi pa da proslavime
    Imajte ubav den

На bittersweet, Esmeralda-MD, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Јас со цело срце би добивала подароци,не бирам дали е православен или католички,ма ако сака и Бајрам нека е,проблем е што никогаш ништо не ми се подарува.Јас подарував кога имав плата сега цврц.Нјама.Овој мојов е убиен за романтика ма не е ни практичен,секогаш се вади со тоа што не знаел што да ми купи,па одвреме навреме фрла по некој денар.Му велам синоќа купи ми ташна како на Дани па нека биде и Луи ( с ) Витон :lol:,мислам не мора оргинал,да видиш дали нема да ме погодиш.Ме погледна бледо...:worried:
    А толку сакам подароци :nod:
    Што да се прави ,тоа ми е.
    Вие денес немојте да се опиете само од љубов,закројте и некоја лозница да помине адетот.
    Скај немој да си се премислувала да не излезеш,знаеш ли колку е важно кога човекот сака да ти угоди.Дотерај се и излезете па макар и на кратко.
    Лејди навистина како можеш толку да се трпиш болна,оди прими и некоја инекција ако треба.Се жалиш на грипов веќе две недели чинам.Оди.

На bittersweet, Esmeralda-MD, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
  18. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    На Esmeralda-MD, Eli23, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Дoбрo утрo и oд мене! :D
    Рaнoбудни пoвтoрнo, oд сaбaјле дете средив, кoлaч нaпрaвив (јaбoлкaтa пoчнaa дa скaпувaaт, пa дa не oдaт зијaн), тaмaн ќе пoчнев ручек дa прaвaм, свеки јaви дa не се мaчaм 8)
    А дa, и лoзниците зaкрoени, тoa дa не зaбoрaвaм :D
    Скaј, честитo гoдишнинa, дa ви се мнoжaт, злaтнa свaдбa дa си дoчекaте! И јaс сум дa излезете утре, мoрaш мaлку дa се oпуштиш.
    Убaв ден нa сите!

На bittersweet, Esmeralda-MD, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Смачено ми е веќе од лекари, најискрено. А моиве матични некако не сакаат да ми даваат инекции, секогаш завршувам со орални антибиотици и никаков желудник. Потполно им верувам и знам дека имаат причина што не сакаат инекции да ми ставаат, ама од апови веќе преку глава ми е.

Инаку, ова ми е релативно тазе, од пред некој ден. Претходно нешто јајниците и стомакот ме мачеа. Претходно пак бев болна, и така...

А ич не можам да се трпам ваква, ама и лош пациент сум. Тежок, многу.

Скај, уште многу годишнини да си дочекате. И не се потресувај па и ти, толку. Ете, имате близок човек со кој безбедни би ви биле дечињата. Најдобра прилика за проба. (y)

На Mrs.Bass, Esmeralda-MD, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.