Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро и среќни празници,кој што и да слави.

Ние нешто посебно не славиме.Вчера вечерта ја завршивме работата.Или сабајле беше.Дома во 4 се прибравме.

И ви кажав дека се нервирам кога мм ми купува ружи од оние продавачките што шетаат по кафани и дискотеки.А вчера ги имаше секаде и само му правев гримаси да не купува и да не се занесува.Тие кој знае колку ме пцуеја.
    И на крај кога расположението му кулуминира,што од алкохол,што од љубов(ама повеќе од алкохол),ми ја купи целата корпа.Џабе јас збори,збори....Ми вика не сум знаела да се радувам.Се радувам јас,ептен се радувам....:fubar:Има такви изливи на емоции многу често.За романтики не го бива многу.Поклоните ми ги остава или во бањарка пред да се туширам,или во шпајз,во кола,а во последно време на децата им ги дава да ме израдуваат.
    Нека стане сега да му одржам предавање дека има мажи што купуваат тањири,сушари и тенџериња и се попрактични.

И така женски...

Последна измена: 14 февруари 2016
    На bittersweet, Cka, Esmeralda-MD и 29 други им се допаѓа ова.
  2. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Што е тоа со Рамстор, не слушнав? |(

3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро:hai:дури сега го пијам првото кафе :coffee: image.jpeg
    Моја мамичка ја носев на дежурен, еве дава Дена со гној на крајниците, температура не може од кревет да стане:worried:и реков да ја носам уште вчера, она не ке ми помине:^)и савајлево ја однесов без збор и и дадоа инјекции како што и реков, и знам денес ке и е подобро:|.
    Што ти значи ќерка да си имаш:l:
    Среќен празник на тој што си празнува и среќен именден на сите Трифуни:beer:поздравче од мене па се читаме.
    А заборавив да кажам поклони не разменуваме на овој ден тоа треба да се прави секој ден:?:љувовта е секојдневна и а не само на денешен ден;)

На bittersweet, Esmeralda-MD, m.i.g и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Ова е доказ дека не ни се погодува никако. Една сака ружи, друга практични подароци. Треба „мењам муж“ акција да направиме па да сме задоволни сите :D

На bittersweet, Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.182
    Допаѓања:
    43.983
    ...

Деца кај баба од вчера . Јас одлепив. The weekend си грми од сабајле. Ќе дадам од цело срце 90евра за да го слушнам у живо и него и Ријана .
    Љубовни песни денес Не .
    Не ми пријаат на расположението. Секој ден ми е Валентин :) рози ,букети таквити чуда Нејќу специјално за овој ден . Секоја недела сама си купувам :rofl:
    Трифун исто не славам . Па секоја вечер си пијам по еден (два три)коктели.
    Мм нека си се одспие ,си заслужи човекот. Најдобар татко,маж ...ма најдобар е за се :wasntme:

ХС за мене да да . Одбивам тетка стил облекување. Мајка сум па што . Не ми пишува на чело :D

Имајте најубав ден

На bittersweet, Esmeralda-MD, mama89 и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Празников никогаш не сум го славела, Валентајн не ми бил никогаш близок, срциња, мечиња, too much за мој стил, а и Трифун не ми бил ништо посебно, како само тој ден да е за пиење. :smirk:
    Баш се мислев вчера која дата е, со датите сум скарана, знам која дата е само после 20 во месецот кога чекам плата.
    И колку години сум кога ќе ми текне или ме праша некој не знам точно, сметам која година е сега и која сум родена па собирам-одземам. :tmi:

На bittersweet, AngelOfArh, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro
    Trpezata od mene denes ^_^

37c051b5.jpg 169.366.702.jpg 4732e-lotsawine.jpg alkohol-pice-koktel-foto-profimedia-1419856741-603421.jpg badnje-vece.jpg Party-Food1.jpg

Прикачени фајлови:

На Esmeralda-MD, mama89, kjukli и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    81.692
    Добро утро!
    Денес на репертоар depositphotos_53490315-MISSION--IMPOSSIBLE-red-rubber-stamp-vector-over-a-white-background..jpg или images.jpg :lol: Ќе правам торта,нов неиспробан рецепт,па...како и да е,секогаш останува можноста да нарачам готова:)

На Annath, ninja35, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Јас денес Валентин нема да славам поради отсуство на партнерот.Имено тој е отсутен од дома поради прослава на Трифун.Потребно е да се појави на 3-4 места каде одбележувањето е повеќе од симболично.:beer::d::dance::music:Ама ми прави финта.На најодалеченото место отиде прв и го зеде баткото.Демек да се одморам малку...:^).И да гледам на саат дека за 45-60 минути(waiting) ќе вратат скарани, извалкани и изнервирани.Па за да се смири нервозата треба да се посетат останатите славенички места. :party::D:D.
    Поклони не паметам дека сме разменувале ама јас знаев да изненадам со некое чоколадно срце или слично. :l:
    Нејсе, овој бил католички и амерички искомерцијализиран празник.Сме имале ние наш.
    Е добре бе тогаш, зошто тогаш не го прославиме а? На 30 септември да ми купиш нешто љубовноооо и само за мене.(Сакам практично ама па се за сите поводи, сите се практични околу мене: крпи за бришење, тањир за овошје, навлаки перници, соларки...:D).Мада од мм сум добивала подароци онака и без повод или 3 месеца пред роденден и лични и љубовни.Таа е.
    Денес денот сончев и веднаш се полнам енергија.
    И така.Среќни празници.

На bittersweet, Esmeralda-MD, DVAANGELA и 20 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Dobro utro
    Mnogu sum glupava od sto ne sum romantik.
    Utrovo -nisto..ni tanjir ni butur.
    Nemozev da izdrzam i kako nekoja koza -za kogo se tanjirite vo gepekot???
    Toj mirno-za tebe..za nas..neli pred X godini stanot go kupivme na utresen datum..pa sakav da te iznenadam,ama ete go unisti iznenadivanjeto.
    Vo ponedelnik odam na frizer pa sakal dodeka sum tamu da spremi nesto brzinsko i da me iznenadi.
    E...neli sum koza????
    Se sramam.

На molikaMk, joy1, Cka и 34 други им се допаѓа ова.
  11. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро! :sun:

Денов убав, само за славење:D, ако се слави нешто сам. Имаше еден статус на фб

" Полошо од тоа да немаш со кого да прославиш Св. Валентин е да останеш трезен на Св. Трифун".

Ова како за мене, кај сама па и не сум по пиењето, ама тоа е, што да правиш:D.
    FB_IMG_1455441395802.jpg
    Љубав преку жице:l:
    Инаку за оние што се во дилема што да слават:)
    IMG_22021468413845.jpeg

Обично со друштво излегуваме во кафанче, а некогаш и по дома се собираме, подарок има секогаш, некогаш погоден, некогаш очи превртувам, ама не кажувам гласно:D. Битно се труди човекот :)
    Ништо од тоа оваа година, којзнае дали и ќе му текне со закаснување, јас ќе си чекам:D. Кој чека ќе дочека....некогаш:rofl:

Си договорив кафе со една пријателка. Греота е на вакво време дома да се седи.(hollest)

Ајде убав ден, со памет алкохолот, а љубов неограничено :inlove:

На bittersweet, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не си коза, само си нетрпелива :D
    Ете сега ти во понеделник да се искупиш. Ко ќе одеш на фризер, купи нешто успат за него.
    Или за двајцата, Смисли нешто. Па не мора баш и ние секогаш од мажите да очекуваме, нели?

Мм ми дојде со милка пралини во срце :inlove:
    Како што не го славиме и не очекувам ништо, подобар подарок немаше :lol:

На joy1, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Cestito godisnica.Da se sakate i pocituvate cel zivot.
    Da si ostarite zaedno.

На joy1, Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Zdravo na site.
    Pred se sreken rodenden na @Eli23 so malo zadocnuvanje, mnogu zdravje, sreka, uspesi da te pratat i da ni ostanes vecno taka so vedar duh i pozitivna.
    Srekna godishnica @Sky-butterfly , da vi se mnozat i ne razmisluvaj premnogu izlezi si so mazeto na vecera pa makar bilo toa i kratko ama slatko.
    Nie si pominavme vcera od redot so krstevka i proslava po povod istata i rodendendenot, se pomina vo najdobar red djabe se sekirav shto kako ke bide, kako ke izdrzi sinko cel den. Se rasplaka edinstveno otkako go izvadi popot od vodata, ama zatoa i pretpostavuvavme deka ke e taka,redovno se slucuva posle banjanje, mnogu saka da se banja i nejke nadvor od koritoto. Vo restoranot si pospa malku i bez problem si odese kaj gostite kako shtafeta od race vo race, si sedeshe, se mezeshe i taka ubavo beshe, na decinjata se raduvashe i na kraj na onie prskalkite na tortata epten se izraduva, pleskashe so racinjata, nasmean vesel na rodendenskata pesna. Eh moeto srce na kraj ne izdrza mi se napolnija ocite so solzi, mi porasna bebeto, sega e pravo malo mazence. Leta vremeto, leta, tie si rastat nie si stareeme.
    Imajte ubav den koj shto i da slavi, pominete si go najubavo so najmilite. Nie vcera slavevme i ushte ne mozeme salam da se odmorime, se nadevam ke imame sili bar da proshetame na vozduh, ako ne utre i utre e den.

На Mrs.Bass, bittersweet, anel и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добар ден, вака на блиц само да ве поздравам :hai:

@Sky-butterfly, честито годишнина и да си дочекате заедно неброени години во радост и љубов. :f::*

Јас чекам друштво да ми дојде ( толку од моето лежење и лечење:lol: ) , а празник не славам ни Труфун, ниту овој новокомпонираниов Валентин. Винце си пијам умерено со добра клопа, а љубов добивам доволно секојдневно.

Убав ден на сите и што год да славите, убаво да си поминете. (poolparty)

На Mrs.Bass, anel, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @Abrakadabra честито аватар. Баш ти е кул :*

На Lady Phoenix, Annath, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Аааа, тоа ми е подарок за Валентиново од една кул личност :*

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    Убав ден дами мои:f:
    Среќен св.Трифун и среќен св.Валентин и среќа на сите Вас, дали сте заљубени, одљубени или ќе бидете, едно само да Ви кажам...само љубовта ја има најголемата моќ на овој свет, се друго е едно големо срање.... 0_cd59f_82f4135c_XL.jpg
    idei-ko-dnyu-svyatogo-valentina.jpg

На anel, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добар ден.
    @anel не за утеха ама да знаеш дека не си сама денеска.
    Ние демек ке пиевме кафе во едно кафуле кај што фаќа сонцето и кафети не испи нас. Не наспан,не јаден,кенкав,купивме овошје и си дојдовме.
    Наполнив јадење во пластични,не не,не одиме на пикник,го испративме на пат.
    Не ми е за празникот колку што ми е што го гледаме мн малку.
    Празникот ја бил,ја не бил,ми треба љубов постојано. Сакам подароци и повеќе ги сакам изненадно,на обичен ден.

Што ли ќе се прави цел ден.
    Некоја за на гости?

На anel, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 17 други им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    @Sky-butterfly среќна годишнина мила, да си дочекате златна свадба‍❤️‍

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.