Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Браво Кукле и ти се спремаш за бегање,а?

vitamina, makgirl, crazylady and 4 others like this.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Cestito kukle samo uspesi da redis,a jas uste cekam da mi se pofalis za drugoto :?:
    I jas izgleda za 3-6 meseci ke vi kazam dobra vest,ne bi zborela uste da ne urocam nesto,kako sto sum stanala maler vo posledno vreme :rofl:

vitamina, kjukli, Eli23 and 9 others like this.
  3. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас мислев во имачка кај мене ќе рече, она кај битерка :doh:.

vitamina, Eli23, mareane and 4 others like this.
  4. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Честитки кукле.
    Јас мислев тоа другото што го чекаме да го честитаме е друго стање, ама и ова не е лошо. Ајде сега, ако тоа ти е желба, марш од Македонија.

Mrs.Bass, vitamina, Eli23 and 6 others like this.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Кукле, честитo, и пoгoлеми успеси дoпрвa!:hug: зa мене сoкче, не мoрa aлкoхoл, фaлa.

Дaни, не и требa МБА зa Имaчкa, зa Oстрелијa пoвеќе е тoa :wasntme:

Јaс се oптегнaв нa кревет, Wheeler dealers гледaвме сo мм дoсегa... чекaм мaли дa се нaвечерa, пa дa игрaме сo Легo кoцките, му ветив декa ќе му пoмoгнaм дa прaвиме некoи куќички и мoст. Знaм декa зa брзo ќе ми рече дa му се тргнaм, oти не знaм кaкo се прaвелo тoa штo тoј сaкaл :wasntme: a нa тaткo му вчерa му викa "брaвo бе тaтo, мнoгу си пaметен штo ми ги купи кoцкиве" (facepalm)

6. mama89

mama89 Истакнат член

@kukla21 честиткии милаа , малку се добри кадри тука во Македонија , бравоо :*

Eli23, Lady Phoenix, makgirl and 3 others like this.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Оооо, хелоууу, хелоууу! :P

Кукло, дај ма не не’ напуштај сега кога си Мастерка, види ја... :^) Честитки инаку, за мене еден чај.

И јас сум многу задоволна од маживе на темава, па и на форумов. Прилично културни и прибрани се. :D И мислам дека не би се лутела кога мојот би бил на форумов. Нормално, ако сум и јас. ]:)

Инаку, бев на лекар, да не ме мислите. :!: Освен Оперил капки, друго ништо не добив, иако звучам како тромбон. Уствари, не, секси глас имам сега, сум добила мал ларингитис. :P Битно, вирус ми било (што уште не знам од каде го добив), грлото малку црвено, немам температура и нема антибиотици. (poolparty)

8. Peco

Peco Форумски идол

Добар ден луѓе, шо праите?

@Sky-butterfly честито годишнина и снашка
    @kukla21 честито МБА:)

За години сте зборувале, па да кажам и јас, млад сум јас, имам 25 години, плус 19 годишно искуство :P
    :hug::hug::hug::hug::hug:

vitamina, referentka, Eli23 and 16 others like this.
  9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Австралија би ако се наместат картите :)

Јас би и кај тебе ама треба Имачки да учам. Тешко без јазик. Мм знае, ама јас слабо :) плус за џабе ли се мачев англиски да учам чунки Британска диплома намерно сакав за полесно кај Битер да ми биде :)

10. mareane

mareane Форумски идол

@kukla21 честитки само убавини да те следат!

DVAANGELA, Lady Phoenix and kukla21 like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Што Господе ти згрешив па со вакви деца ме ,,казни"???
    Во очи да те гледа и да ти вика-не сакам да учам.Само компјутерот во раце и добро да се најаде друго не е важно.Знаете колку боли кога твоја крв и месо е индиферентен кон се.
    Оф, бре колку е тешко да се биде родител..

referentka, Eli23, MacenceEna and 6 others like this.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Знаете што? Многу ми бевте интересни со муабетиве, исчитав СЕ! (fingers)

Сакам да кажам во врска со муабетот што Мареане го спомна.
    Мене би ми пречело да откријам дека мм типка, а јас да не знам. Тоа ми е нешто скришно, тајно.
    Што знам, јас ништо не кријам од него, и тој знае дека висам на фемина и некогаш му прераскажувам што има, па едноставно не ми е јасно како би можела да скријам, или тој од мене...
    Тоа не подразбира биричкање по телефони, компјутрри и слично, не, не!

Јас па мислам поинаку. Жената може да осети, да претчуствува дека нешто не штима, освен ако наравно не е опседната со самата себе или со нешто друго, па не приметува.
    Јас бев во врска, така подолга, па насетив кога дечко ми почна една афера :lol:. Потоа го фатив на телефон како зборува бидејќи го чекав да ми се потврди.
    Другото прашање е што бараше тој во врска со мене а се среќаваше тајно со друга додека беше на работа, ама не му останав должна :lol: :angel:

Пред некое време му се наљутив на мм, бев љубоморна, иако знам дека немаше причина, ама едноставно една ситуација ме изнервира, а тој па се воодушеви кога ме виде љубоморна и љута. Цел ден ме зезаше и ми велеше дека сум му симпатична таква :envy:

♡BuBaLe♡, anel, Mrs.Bass and 23 others like this.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

:?:
    Несакам да ти се мешам во воспитувањето , но нели се големи да ги "тераш" да учат?:?: Можеби си го испланирале времето? Пример јас секогаш сама си учев без да ми стојат врз глава, а сестрами на комојутерот нон - стоп до 5 сабајле....зема чита 15 мин и вика готовоо научив :) а мајка ми ќе ја погледне вака:^) и ќе речеше : ќе видиме ливчето на родителска , јас само гледам пред компјутер си...И за родителска секогаш сите петки(highfive) На некои им треба повеќе но на некој помалку време за учење, а некои едноставно не сакаат да учат...тоа незначи дека немаат да најдат работа..напротив многуу повеќе си имаат среќа,;)

14. mareane

mareane Форумски идол

Јас потполно те разбирам,а останативе идат по нас...
    Големата утре прави тест по математика,а мува не ја лази нешто знаела,нешто не, за 3 ќе изваела,се нервирам што со толку е задоволна:envy:

anel, kjukli, Lady Phoenix and 7 others like this.
  15. danichap

danichap Moderator Staff Member

Така е мама89, секој со среќата и не е правило.
    Ама тешко дека една мајка, во случајов луничка (а верувам и ајс ќе бидам таква) така рамнодушно ќе прифати дека ок е дека детето да не учи и да реди слаби отцени.
    Ќе стиска во себе (fingers) за боља иднина. Има да се јадам во себе:worried:

anel, vitamina, bittersweet and 15 others like this.
  16. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

@kukla21, честитки и од мене, па сега фаќај у странција ! :lol:

JuLleE, Lady Phoenix and kukla21 like this.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво друштво cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Два-три дена ме нема и гледам сме се екипирале... Девојки, добредојдовте назад на +/- 40 :hug:...
    Сега владата на +/- 40 е комлетна 8)!!!

Деновиве сум за никаде (facepalm), па дури ни Фемина не отворив!!! Што лош ова вирусот брееее... Сите дома не полегна!!! Температура, кашлица, болки низ цело тело... :punch: Страшно... Еден тон цитруси испив, за друго немам желба... Ееее, несакајки Ви се придружив на диетата :lol:!!!
    За муабетот мм да е член на женски сајт... Немам ништо против 8), толку години сме во брак, што веќе знам што ке каже, пред самиот да биде свесен за тоа :D... Не е тип за муабет со нас од +/- 40... Но, ако некогаш реши да се „појави“ на темава одма ке го познаам!!! Цело време само смешки ке ни пишува :clap:!!!

@lunicka @mareane не се нервирајте!!!
    Такви се денешниве тинејџери... Од час учат (facepalm)... Ако биле на часот (facepalm)!!! Јас со моето искуство не „викам“ за учење затоа што се уверив дека и најодличните ученици неможат да најдат работа во државава!!! Сепак е „секој со својата среќа“!!!

@kukla21 честито МБА :d:
    @Sky-butterfly честита годишнина и снашка :d:
    Пред некој ден дома славевме роденден... Да Ве почастам од роденденската торта...

DSC00029.JPG

anel, vitamina, referentka and 20 others like this.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Еј не направивте нас маживе овдека мивки не директно ама индиректно да. Демек ние типкаме се криеме од жените вашите мажиња се умни не се бават со вакви социјални мрежи. И муабетот да знам јас мажотми дека па мене вака јас вака. Искрено не се одкажав от пишување тука по глупостите и навредите од тролови и кој ида беа членови но по ова сега што го исчитав искрено не би пишувал повеќе во темава. Убава вечер позз

SummerGirl likes this.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Ајде Петре што си на крај срце...никој не кажа за тебе или некој друг си кажаа само свое мислење.
    Нема лутиш нели...
    @mama89 каков распоред на време, само двојки нижат...

referentka, Eli23, JuLleE and 10 others like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Немoј Петре сo тие куршуми, не верувaм декa некoјa сaкaлa дa те нaвреди, сите кaжувaaт кaкo би се чувствувaле.

Јaс нa пример си гo знaм мм, не пишувa, иaкo пoрaнo и тoa гo прaвел, кoгa имaл пoвеќе време. Инaку знaе дa се зезa вaкa кaкo штo се зезaме тукa, зa фудбaл и сличнo, aмa ништo пoвеќе oд тoa. Ехеј, кaкви муaбети му имaм нaчекувaнo нa скaјп... првo му прaвев сцени, пoсле си легнaв нa брaшнoтo. Денес не кoристи скaјп, други средства кoристи, aмa не сум испитувaлa штo и кaкo прaви. Знaе декa сум член тукa, знaеше кoгa бев мoдерaтoр, читaл мoи мислењa, не мрчел. Штo знaм, не гo сфaќaме oвa тoлку зa дa се рaзвие некaквa љубoмoрa.

Thread Status:
Not open for further replies.