Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Добро утро друштво.
    Нека става некој кафе,очи не можам да отворам иако едно испив.Маж ти кога е настинат и цела ноќ се туфка,оди спиј.
    Па нели си ни другар Нинџа?
    Кажи ни како ти успева,па и од кај баба ти на ручек да пишуваш?

Peco, anel, galapce and 17 others like this.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

I jas ve iscitav nabrzinski, gleam nindja napadnat sto visi na forum:)
    Me potseti koga bevme decko i devohka so mm, nikogas ne go kriese mob i edno vreme, los period loso drustvo se opustil malku povise so sms so nekoja zenska i odma go fativ.proziren bese, de mob u kola go zaborail de po djebovi mislam on so mene..i taka mu se skarav nekoe vreme pa se smirivme..ama.mu go pamtam
    Jas vcera cel den po lekari specijalisti pa kaj moite i taka letna denot

galapce, JuLleE, Eli23 and 14 others like this.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Добро утро ,гледам кафе не сте пиеле па јас да ставам ,за релаксација малку и за расонување images.jpeg

Peco, anel, JuLleE and 15 others like this.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

@lunicka Јас ќе ти кажам ич да несе секираш.Не мие срам ќе си кажам за себе иако е срамота,од прво до 8 се со мајками учев живо трупче бев а за во средно да не зборам во прва година имав 13 единици ке паднев година ако небеше татко ми,изостаноци колку сакаш кратко кажано жива катастрофа бев мајками плачеше од мене,завршив средно и дојде ред на факултет да се запишам си продолжив по струката од средно,ме примија без никалва врска и ден ден немам врски на факултет на моие им се одолжив за сите години што кукаа,по два предмети на ден полагав.Така да да знаеш дека око неучат основно и средно немора да значи дека на факултет нема да учат.

5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро
    Многу сте биле активни синоќа.
    За неучење на деца имам да кажам нешто.

Големиот кога заврши средно (ЕДВАЈ :!::!:), јас и татко му запнавме да го запишеме на факултет (Бог да чува и ние.. ).
    Не седна и ни вика : Не си арчете пари џабе, јас немам намера да учам.Под кола ќе лежам, на нива ќе копам, ама книга не фаќам.
    Тоа беше последно :@
    Па еве здрав и жив е, успеавме некако да го вработиме со средно на убаво местенце.

Сите не се предодредени да учат.Мора некој и да копа и да поправа коли и да биде дограмаџија....
    Тогаш бев многу нервозна и разочарана, ама сега гледам дека не требало да се нервирам.
    Малото пак учи и еве деновиве се договаравме со татко му, ќе студира во странство.Нит некој го тера да учи, нит знаеме од кои книги учи....
    До детето е.
    Мои деца се па ќе кажам - големиот нема капацитет и готово.Малиот има и еве го си напредува и се бори.
    Толку за тоа.
    Сакам да кажам, дека со сила во глава неможеш да им ставиш, а нервозите кои ќе ги претрпиш поради нив се големи.

П.С. Петре сте го налутиле...ц,ц,ц :shake::shake::shake:...

П1.С1. Мм знае за мојава ,,страст,, кон форумов.Често му читам што сум напишала.
    Искрено, незнам како би реагирала да разберам дека се ,,шушука,, со форумџики.
    Тројцата машки на форумов према мене се многу коректни и ми се сосема ОК во комуникацијата.Никогаш не ме навредиле со ниту еден збор, а мислам дека и другите членки не се навредени, џентлмени се.

LUCERKA, Peco, anel and 23 others like this.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Ајде добро утро и од мене. @mareane фала за кафето:*
    Се токмам да станам од кревет и да одам на факултет па после ќе одам до клиника да земам еден резлутат рековме не чепкаме таму више ама нешто ме јаде во мене и морам да го земам.
    Да ви кажам дека ми се смачи веќе од чизми и јакништа сакам балетанки со некое земперче или сако така по комотно,тие што веќе искочиле од дома нека кажат далие времево за сако или долг дебел џемпер?

Peco, mareane, mama89 and 13 others like this.
  7. referentka

Јас денес по сако сум излезена и тоа во 07.45...беше 12 степени.

JuLleE, duffi, DVAANGELA and 6 others like this.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден! :D
    Арни? Јас поарна, да се пријавам.

Што се однесува до проблемот со хакната сметка - може да се смирите - не биле симнати податоците од алиекспрес, туку од наша, македонска страна. Зимата кога купував карта за 2cellos ја купив онлајн од компјутеров на работа, и од таму е најверојатно преземено се што можело да се преземе. Работава е што ми кажаа дека најверојатно на работа сум кликнала некој мејл за верификација на лозинка, па ми собрале се што можело да се собере. А што е најтрагично, јас такви мејлови за верификација не отворам, освен ако јас не сум побарала промена на лозинка, а тоа не се случило едно три години сигурно. Како и да е, бидна што бидна, чекам сега од банката да видам што ќе направат во однос на поврат на средствата. Ако не успеат да ги вратат, тогаш осигурителната компанија ќе ме обештети, бидејќи банките имаат такви договори со компаниите, не сум единствен случај.
    Како и да е, и јас ви го кажувам она што ми го кажаа - нарачувајте од посебна сметка, ставајте си пари колку што ви треба, не повеќе. Го научив тоа на потешкиот начин, се надевам нема да се повтори. Додуша, не планирам повеќе да купувам онлајн :?: ама ќе видиме :D

LUCERKA, Peco, anel and 24 others like this.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Жива болест е времево. Мене не ми е мило што сред февруари е 20 степени. Па паѓаме после ко крушки.

anel, MacenceEna, JuLleE and 9 others like this.
  10. mareane

mareane Форумски идол

A бре јас сто пати си го поткасав јазикот што спомнав за тоа љубомората ама сакава онака на шала да ги подбуцнам женива а ни најмалку да ги налутиме маживе.Кажав и пак кажувам дека навистина се коректни и ни ја разубавуваат темава и навистина не би сакала да се налутат и да ни откажат дружба.Ете синојка малку затаија и пак за троа куршлуз се направи.Жени не се за сами оставање.

Last edited: Feb 16, 2016
    Peco, anel, galapce and 18 others like this.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Фала ти госпожа:*

referentka likes this.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

И јас гласам за @Petar80 да се врати со некоја мудра мисла од тие неговите што постојано ги постира.
    Ајде Петре не туку се лути.

kukla21, JuLleE, mareane and 9 others like this.
  13. referentka

Ако до 10.00 не напише некој збор тука, ќе се организираме и ќе му отидеме на работа....еден митинг пред канцеларија кај него :lol:
    Па да види тој !!

JuLleE, mareane, menelele and 11 others like this.
  14. Lady Phoenix

@vitamina не туку лајкувај. Пиши нешто да знаеме до каде си со твојата животна бајка. :*

15. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

И мене многу ме копка кај ни е @vitamina. Да не замина мор, странција? 8)
    Јас сабота ќе дојдам натаму кај тебе....

Туку другарчиња мене половината ме боли и штрека. За вежање вежбав вчера ама чорапчиња сабајлево едвај облеков. Не е можно да ми е од вежбање, се истегнуваме асално. Во саботата кренав една тешка кофа и малце ме штрекна, а и навечер спијам 90% непокриена па се мислам што да правам... Ќе ме пушти м?

Некој бабински лек? :angel::tmi:

И така, еве ја допивам последнава голтка од кафево, денес ми е посебно вкусно. Некако се мислам уште едно да ставам и одам да читам... Уживам. :D

Ај здраво!

kukla21, mareane, menelele and 5 others like this.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Тргнав да пишувам за мантили капути ама ќе мрчам сега...таков ми е денов денеска.

Форумов го дрма колективен пмс или општа дрскост. Секој чита меѓу редови и се прогласува за експерт у областа. На кого каде му е место, џанам темиве се собраниски комисии па може некој нешто да згреши. Па правдања, па докажувања...си го каже ли некој ставот а е поразличен од твојот веднаш вклучи ја иронијата на 100ка и распали.
    Секогаш било вака-знам, ама ете денес ми дојде да пишам :/

kukla21, Peco, anel and 21 others like this.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Јас бев прогласена за најмајка на светот,ово иронично нели, да чекам сега кога ќе биде доделувањето на титулата.:wasntme:(facepalm)

Кај мене е поубаво.:lol::sun::sun::sun::sun:

Времево е скроз ненормално, кај мене во сред лето е поладно него кај вас во сред зима.:headbang:

kukla21, Peco, anel and 16 others like this.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Твоево ме мотивираше Битер, а го собирам од поодамна ама не сакам обично да бидам негативна.

Дојди, јас ќе ти дадам орден ич да не се секираш. :)

Mekuska, kukla21, Peco and 9 others like this.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Никаква филозофија....
    Едноставно, со жм работиме во различни смени, често не сме заедно, децата одат во градинка...што значи поминувам доста време без неа па така имам време да пишувам без да ми стои над глава...
    Добро утро на сите...

Peco, anel, galapce and 18 others like this.
  20. Lady Phoenix

Бабински лек - опашај шал околу половина. И измасирај се со ракија. :P Јас цело време имам проблем со половина, а особено кога ќе добијам.

mareane, duffi, DVAANGELA and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.