1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Ево мени, ево жени..
    Поздрав до вас, многу ми недостигавте ова најсериозно ви го кажувам.
    Ве читнав за да дојдам до колосек што како и до каде сте стигнале :smirk:..
    Најпрво welcome back до @danichap и @kukla21 така ве сакам. Потоа едно благодарам до @Lady Phoenix за мислата и најнакрај едно добредојде до прекрасната @duffi :*..

Стигнав уште некни, пред некој ден. Не дека низ сето ова не сум поминувала но овој пат со задоволство сево ова го повторувам, чуството, аереодромите, авионот и најнакрај либето .. луѓе зрачам :sun: ..
    Ме пречека со многу љубов и рози, а не помислував воопшто дека ќе добијам големо изненадување, вистински пречек и поголема возбуда од мојава од негова страна. Уште попат се изнајавија куп луѓе за да ме видат и да ми посакаат добредојде.. тука следуваше гости... гости и гости.. пазарење, шопинзи, друштва, кафиња и многу пива :rofl:.. не дигнав глава бе.
    Убаво е човек кога види дека е почитуван и сакан од луѓето, дека не е сам и дека почитувањето не замрело, баш пријатно бев изненадена од сите луѓе овде што умеат од дружба и почит.

Подруго си е.. кога зрачиш од љубов, топлина, емоции.. испратив либето на работа и еве ме да се потпишам, околината прекрасна, луѓето прекрасни, станот прекрасен.. ме чека куп работа, дружбата со вас не ја откажувам :nod:.. викендов славиме роденден, ете и јас после години да прославам асално еден роденден да приспремам по нешто па ќе се превикнуваме и учиме, запознаваме и живееме.. човек учи се дур е жив а важното нели секогаш е трудот и борбата кон одредена работа што ја посакуваме од се срце.

Поздрав од
    butterflyUK.gif
    IMG_20160216_084555.jpg

На LUCERKA, awl, PUPICA и 48 други им се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Јухуууууу!!!!!! :party::party::party::party::party:

Ајде сега само убавини и редовно да не' удостојуваш со слики од преубавата Англија. :inlove:

На crazylady, Kukla994, Winter Lady и 17 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @vitamina ќе те убијам !!
    Сакав да те испратам на аеродром !
    Ах....
    Многу ме израдува што си таму и што конечно си среќна во дует

На LUCERKA, crazylady, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Многу ти благодарам :l::hug:..
    Знаеш дека креативноста ми доаѓа секогаш во прв план :inlove:..

На LUCERKA, Eli23, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Зашто Сике заштоооо?
    Кажете дека сум глупа, дека сум грда, дека сум дебела, ама немој да ме дирате за мајчинство, немој да ми кажувате како вие сте поспособни од мене. Нема да се објаснувам и докажувам, замисли само да ја немаш колата што ја имаш и да ги немаш парите што ги имаш. Точка.

Зошто бре сме толку лоши ние жените?
    Отишол денот во неповрат кога вака ќе ти почне.
    Па и млекото ми претече дури се докажувам тука. Еве уште еден доказ дека сум лоша мама.

На Mekuska, Eli23, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ах Монна Монна,

уште од вчера те мислам и морам да ти пишам.
    Трудот твој кога тогаш ќе се исплати. Најбитно е што денес не успеваат паметните, туку упорните.
    И што ако завршуваат со врски, гледај си ја ти твојата работа, ти труди се колку што можеш повеќе. Не смееш да се откажуваш. Јас имам 30+ и уште во мое време во прво одделение имаше врски и ги гледав апла. Па што требаше да се откажам од учење? и на факултет кога бев. Врски еден куп. Заглавив на еден испит, и тоа зошто не учев ама не ни седнав да прочитам нешто. И само викав тешко е тешко. Кога сфатив си викам чекај бе колку луѓе положиле. некој учел три месеци положил па ја ќе учам 9 месеци па ќе научам ќе положам и така бидна.
    Ги читам другите, зошто учиш до 4 сабајле? Па така треба, а што да правиш да седиш по форуми и филмови да гледаш? Образованитео може само плус да ти биде, во никој случај штета.
    И да администрација е со врски, ама ај нека кажат за приватни компании. Знаеш како се вработив - со тестирање англиски и германски, со тест за соодветната област, и ме примија. Нека викам дека сум многу паметна, ама потполно се согласувам со се што пишала @kukla21 . Треба да ти се поклопат коцките, ама и треба да имаш со што да се обидуваш. Значи без факултет, нема ни да те викнат на интервју.
    кога бев на породилно, примија една само за да ме менува. Кога се вратив, колешките ми викаат фала богу што си дојде. Таа што ме менуваше, исто образование како мене имаше. Ама ми викаат директорката и кажува што да работи, оваа не ја разбира, се губи, неможе да работи под притисок. Значи покрај факултетот и многу други работи играат улога.
    А и за во странство што мислиш дека ќе правиш без факултет. Ќе работиш обична работа ко и тука.
    за @lunicka @mareane , назад ми е зимата знам. Моето е уште бебе и којзнае какво ќе биде.
    Ама на тие вашите да им го прочитате мојов пост. Уште од мала само мајка ми работеше , татко ми остана без работа. И нормално едвај сме преживувале што се вика. Ама јас баш заради тоа што гледав се, се трудев што повеќе да учам. Моите сега сфаќам дека биле магионичари за да преживееме,. Ама секогаш ми викаа само ти учи, кога тогаш ќе се исплати. И така бидна. за разлика од мене, сестрами не сакаше да учи и ден денес ни е болка на сите. Нема работа, нема дечко.... што да ви кажам, сега вика ах каква грешка во животов сум направила.
    Значи моите пари даваа за јас да одам на професори особено математика. Кога се запишав на факултет пак одев на професори за да положам, да не заглавам.
    И само да знаете какво е задоволството кога родителите се гордеат со детето. Кога ќе платите дома една сметка за струја..... Ахххххххх.

ај уште можам да пишувам ама трба да работам.
    Убав ден.

На WORRIED.BT, Peco, Mekuska и 22 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    И јас многу сакав. Но се испадна набрзина ептен. Не мислев дека волку брзо ќе заминам. Само што се вратив од зад нашите граници веднаш се спакував и заминав. Немав време многу за мисли и спремање. Собрав куферот и најосновното и со првиот лет заминав "дим да ме њама" ..
    Имав среќа.. имав овој пат..:mm:

На WORRIED.BT, Mekuska, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    @sofijanoka , стави кеса мраз на долниот дел на рбетот, на болното место...
    @vitamina , виетнамке, со среќа...:)

На LUCERKA, Eli23, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.329
    @vitamina со среќа нека ти е, и ви посакувам и на двајцата убав живот!
    Почесто пишувај ни од Англија! Знам колку е тешко да се добијат документи за таму (кај што работев порано имаше едно девојче што маки мачеше да си оди кај сопругот, никако не и даваа виза, од глупави причини, а сопругот со тамошно државјанство), и многу ми е мило што успеа во своето патешествие! Уживајте и конзумирајте го бракот и наскоро да не израдуваш тука дека чекате принова! :D

На LUCERKA, crazylady, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  10. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    @vitamina Не знаеш колку слатко го читав постот. Конечно!

Размислувам како не стигнав да те видам пред да одиш.... ама ќе ти дојдам бе! :D

Шала на страна, зграпчи го животот и уживај, мила... Те чекаме со секојдневни англиски причи. :mm:

На LUCERKA, crazylady, WORRIED.BT и 12 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    А зошто мислиш дека некој те нападна, ти кажа дека не може да се гледаат повеќе деца без помош од страна еве јас ти го тврдам спротивното, немаше никаков напад на твоето мајчинство, напротив нападот беше од твоја страна.

Кола тука мора да имаш, најблиската продавница ми е на 3.5 километри од дома, не е никаков луксуз, секој вози и има кола од 18 години, сега не би навлегувала во финансии ама поголемиот број од местата каде што ги носам децата се беспари. Сум кажала многу пати еве и сега, јас не се потресувам околу куќата, чистам ради хигиенски причини а не да свети, да ме фали комшиката, свекрвата, времето гледам да им го посветам на децата, тие ми се најбитни се друго може да почека.

И пак ќе заборавев @kukla21 честито MBA:clap::clap:

@Bozica1980 да знаеш кога ќе дојдам некогаш за МК ќе си го барам орденот.:rofl:

На anel, MacenceEna, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Здраво живо форумци. Како сте? Јас така -така. Да не ви досадувам сега со моето нерасположение. Накако уште ме држи мисла од двата праника Валентин и Трифун. Незнам што ми стана оваа година , некако ми се јави желба мм да ми обрне внимание, цвеќе, вино... ама ништо од тоа. Затоа се прашувам дали е полошо да немаш партнер за валентајн или да имаш , а да не те рецка ( ова не само за Валентајн, општо мислам).

На mal.ecka, anel, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  13. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    @vitamina mila mnogu se raduvam Za tebe:hug:se nadevam go Najde mirot I spokojot vo tebe bidi mi pozdravena mila:hug:
    Aj sega dobro Utro, Na site:hai:glegam gi cepkate mazive Na forumot,]:)ke se karame ]:)iskreno temava bez niv ama ic ne e interesna :^). I Sto se zamarate Dali Zenite ili mazite zenata Za toj koj pisuva Na forumot I kolku vreme pominuva Na nego:fubar:aj sekoj neka si gleda za sebe I Za svoeto pusuvanje:fubar:tolku od Toa,I @Petar80 pisi nesto I ne se zamaraj koj Sto pisal:call:, barem jas sum takva nisto be ne moze Na forumov da me iznervira, se znae koi moze da me iznervira I povredi vo zivotot kako I site vie koi ste vo brak, pa I vo vrska.
    Povelete po Edno Kafence I Vitamince image.jpeg

На LUCERKA, Winter Lady, ninja35 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    12c2b961bee095a3ea311eed4ca980ab.jpg
    Добро утро жени и по некое маже! Кафе и од мене за тие што уште не се пиени. Јас не сум по кафето , па ќе земам какао.:coffee:
    Го испратив сабајле мажето на пат и сум дремнала пак :lol:
    Ме разбуди да ми каже да не го гушкам, оти не сакал да стане :rofl:
    @vitamina многу ми е мило што читам толку убави вести. :l:
    Уживајте во љубовта со мажето и да слушаме само убави работи.:inlove:
    По еден англиски доручек во чест на Витаминка.:mm:
    Ви посакувам убав ден на сите!

На LUCERKA, crazylady, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  15. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Секој си знае зошто и под какви услови пишува на форум.Оваа тема е добра,домаќинска и позитивна најчесто..Машките членови тука присутни се фини форумски ликови според мене(и јас да сум на нивно место би се навредила со она вашето ''мојот маж најдобар,не виси т.е типка по форуми за жени''а ваму убаво ни оди муабетот и ние си типкаме:x..Сите со погледот во својот двор и фалење само пред огледало:devil:Ете на други теми читнувам или прескокнувам(малку поконзервативна сум:()но,тука ни еден маж не се поставил према мене некултурно или несоодветно..

На LUCERKA, crazylady, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    @kukla21 Со среќа мила и што побрзо да ти се остварат двете цели.
    @vitamina Многу се израдував и едно големо браво за твојот успех.
    Луѓе јас одам накај клиника и имам некој немир во мене многу се плашам од резлутатот а зашто незнам кога тоа е се завршено.

На ninja35, Lady Phoenix, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Ќе биде се во ред Моник. Со среќа, те чекаме со убави вести! :hug:

На DVAANGELA, Lady Phoenix, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro i od mene,ve iscitav sinoka ubavo i da si se izjasnam i jas,da ne ostanam pokuso ;)
    Mm dozna za forumot od mene,jas obicno pisam koga sum na rabota,doma od mob a tamu ne se cepkame,plus i toj cepka nesto celo vreme a ne sum go prasala sto pravi,ne me interesira.Znam mm deka e zaclenet na kajgana forumot i deka cesto pise,ama zasto i jas imam tamu profil si znam sto pravi :D
    Plus tamu nema vakvi temi,a i da pise mm ne bi se navredila zasto nasite 3 mazi sekogas se dzentlameni i nikoj nemaat navredeno.Tolku.

@vitamina samo ubavini da si docekuvas, ke ti dojdam nagosti za brzo . :$
    Za 2 meseci izgleda ke mi ispadne bugarskiot pasos,koj go cekam veke 2god (patriotite neka ne me tepaat sega :rofl:) i planiram da odam odma za Windsor kaj edna moja mnogu draga licnost .
    @monik55 2 pati vo zivotot odev po toj rezultat,sekoj pat bese pobolen no barem znaev na sto sum.So lesno :*

На Peco, ninja35, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @vitamina среќно.

Не ми се прави муабет за учење Едното колку што го терам,толку другото не го терам и не го ни потсетувам.Само ќе прашам и ќе каже,готова сум мамо.
    Ама другово.Се на буткање,со викање,со гасење компјутер.Криво ми е што му фаќа црпката,што знам колку може и колку го бива.Ама не сака.Кога него ќе му текне.Ќе го пратам во соба и ќе дојде за 2 мин.и вика готово,научив.После јас стапувам на сцена,испрашувам.Па враќам во соба.После 2 мин.истото.Па пак јас испрашувам....И така едно саат време,скоро секој ден.Оцените се добри и тоа е ок.Работната навика ми е многу поважна и темелноста во извршување на обврските.Тоа сакам да го научат и да научат да го дадат максимумот од себе.
    Утре тест прави.Му викам ајде за викенд да повториме.Ми вика дека знае.Испрашувам,го знае она што го научил на час.Седна еден саат,сите лекции ги прочита,го проверувам-знае.
    Кога како си е погоден и зависи колку му лежи предметот.
    Помалото не го ни гледам кога завршило.Прашува само ако нешто не и е јасно.Последно поврзано со школо,ме праша кога требаше да симне апликација за телефонот.
    Исто ги гледаш,ги сакаш,исто им пружаш,исто ги воспитуваш.А толку различни.До детето е.

На LUCERKA, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  20. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Живна темава, не? ^_^

Јас денес си го облеков омилениот џемпер, ставив на себе свежи бои и планирам да уживам во времево... Не сакам да слушам мрчатори, сакам гласна музика и убавини.
    Си ставив еве уште едно кафе во сончевата шоља и ќе излегувам кај и да е...

Ми се роди внуче. Син на прв братучед, второ дете. Им ѕвонам на сите, честитки и се со ред. Одеднаш сфаќам по самиот тон на гласот колку сме оддалечени. Се присетувам како пред две години кога му се роди првото дете трчав до Ремедика, како ми се јави после 10 минути од породувањето. Уште еднаш сфаќам колку се изместуваат вредностите со текот на годините. Се сеќавам како со истиот човек сум го поминала целиот свој живот и го знам од бебе. Се сеќавам на многубројните пикници, излегувања со негово друштво, запознавања, на неговата сегашна сопруга а тогашна девојка....колку бевме и ние две блиски. Се сеќавам на многубројните возикања низ град, бесцелни талкања и прошетки... На убавината на обична прошетка низ парк со сладолед...Насмевки, радости...

Се сеќавам...

И одеднаш нешто ме боли. Некој вид отапена болка. Малку се изгубив и не можам да се присетам на моментот кога се заборавивме....кога честитките станаа излитени, кога тоналитетот на неговиот глас кој вели ,,благодарам,, е ладен... далечен. Не можам да се присетам каде исчезна сета онаа топлина, блискост и љубов со неговата сопруга... Каде отиде таа жена?

Зарем материјалните средства навистина го менуваат човекот? Се е фарса?

На LUCERKA, Peco, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.