1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ве читам цел ден, ама нешто немам што да кажам.
    Едно не сфатив цело време откога сум член на форумов.
    Што е тоа квалитетен член и квалитетен пост !
    Ај Ве молам објаснете ми.
    Дали квалитетен член си ако цел ден пишуваш во секоја тема , те има секаде...или можеби мудруваш на сите теми... по цел ден си на форумов..пишуваш мудри мисли..измислуваш топла вода...

На Glasna, kjukli, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.559
    Допаѓања:
    289.410
    За мене во моментов квалитетен пост е кога @joy1 , @Kaetana, @Sky-butterfly , @irena.1 ...да не ги редам девојките го секојдневно го споделуваат своето знаење и искуство од областа бебе.
    Нема да заборавам кога на бебушов му се имаше замотано влакно околу прстето во текот на ноќта и наредната сабајлина оток огромен. тука празник, ништо не работи, прва болница саати оддалечена...а џои ми пиша и ме смири.
    Или кога секојдневно прашувам која храна можам да ја воведам во менито на бебуш, стотиците прашања во текот на бременоста...
    Тоа е квалитетен пост.

ПА и кога ќе мис е допадне некоја храна и некој ќе типка тука за да сподели рецепт, па и цакуп пакум средена девојка, независно слика од облека, шминка, фризура...

Квалитетот е субјективен и варира поради перцепцијата на секој од нас.

А дискусија со некој, макар и да се контрате, и имате целосно спротивставени ставови, тоа е за мене предизвик и најубавиот дел од членството на овој форум. Е тоа е она вистинското.

На kjukli, Peco, vitamina и 23 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Благодарам ;)
    Седи !
    Петка !:rofl:

На kjukli, Val-Dim, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    101.835
    Искренo мене темaтa СДК ми е пoкaзaтел зa квaлитетни пoстoви и членoви.Мoжеш дa си експерт вo билo кoјa темa aкo не си јa oтвoрил душaтa тaму,кaј мене пoминувaш незaбележителнo.
    Без рaзликa дaли е весел или тaжен пoстoт,aкo не ми дoзвoлиш дa гo видaм светoт низ твoите oчи зa мене не си квaлитетен член.Нo тoa е мoе мислење и стaв штo не знaчи и декa е испрaвен.

На kjukli, Peco, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ме пресмеа бе Винтерке, лајк за лајк, сирењето беспари.:rofl::rofl:

Во ФИ си редам лајкови скоро на сите, обично отварам еднаш, двапати во неделата и затоа ти редам лајкови, тоа дека ти редиш убави јадења:clap:, не гледам кој простирал, гледам убаво направено јадење и ставам лајк.:lol::lol:

Од кога се отвори оваа тема не сум пишала во СДК, тука се си пишувам, во темите за трудници, бебиња, порано повеќе пишував после дојде една група на дрски, безобразни форумџики и престанав и таму да пишувам, не е од немање желба, туку гледам дека некогаш беспотребно си го губам времето пробајќи некого да го упатиш, научиш.

Последна измена: 16 февруари 2016
    На kjukli, Peco, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  6. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    И јас се запрашувам :?: Искрено не би можело да има една дефиниција...Личности и мислења кои мене ми се допаѓаат пример тебе нема и обратно....Јас искрено почнав да пишувам во бременост- труднички муабети и од таму стекнав пријателки со кои сеуште комуницираме и разменуваме совети, искуства , а сега и во бебе наидов на членки со поголеми бебиња кои несебично делат совети и ни одговараат брзо иако претходно не сме размениле ниту еден збор...А сега тука навистина е точно дека секој пишува што сака, се начнуваат повеќе теми, но тука што се вика наши сме си (fingers) Пример да пишам во тема постара многу често одговор не сум добила...Друго- ретко отварам други теми , но кога ќе отворам некогаш од досада така...имам приметено дека има некои во секојаааа можна тема се експерти...во технологија, готвење, политика, доење, цвеќиња, бременост, животни, снаи и свекрви, исхрана, бела техника, филмови, шминка, сингл, брак, поправање автомобили, здраствени проблеми иии ја отупев да не редам буквално за сее да се разбираш и секаде да си најпаметен /на и да претураш од сито во решето....|(едно е да дадеш совет- ако некој побара, да изнесеш свое мислење...но друго е да цели време цитираш, блондираш се расправаш на долго и широкоо баш во секоја тема...незнам можеби грешам но јас искрено не се пронаоѓам во секоја тема и ми е безмислено да разглабам за нешто што немам никаква допирна точка и искуство..:|

На mareane, Peco, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Прашањето го поставив бидејќи многу често читам - ,,не напуштаат квалитетни членови,,...
    Па се осетив некако...благо мизерно.
    Одамна мислев да Ве прашам сите групно што за Вас е ,,квалитетен член,,..
    Па еве денес ми текна..

На mareane, Peco, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Исто Рефи и јас го знам чувството.
    Малте не си викам другите неписмени ли сме? :lol:
    За мене е квалитетен секој член што има нешто да каже, а не само рекла казала и да ми изиграва детектив.
    Не ги сакам ново зачленетите, што креираат теми или пишуваат мислења за една употреба што би се рекло, само за нивниот проблем и никад више.

Секој друг член, без разлика дали дискутира во политика или боја на кармин, за мене не е за потценување.
    Сепак се криеме зад анонимен ник и аватар. Може зад таа слика да се крие и најинтелегентната особа на форумов, но и обратно.
    Е сега ме иритира кога очигледно се даваат совети од рекла казала, за област што некој нема појма, па слушнала од свекрва, комшика итн. ( Тоа кај бебињата зборам ). И секогаш тврди дека нејзиното е точно и крај. Затуцаност јас тоа го викам.

На kjukli, Val-Dim, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    КРШ!!!

10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    101.835
    @Trendafilka, @Phyramide,
    @teddybear ,@Shelea ,@ljubam , @Hipster ...oд тие штo не пишувaaт или реткo пишувaaт
    @Doozy, @AnaKarenina,@Lilit ,
    oд тие штo пишувaaт и се присутни...
    Имa и други секaкo oвие први ми пaднaa нa пaмет.
    Зaбoрaвив дa нaпишaм репери зa квaлитетни членoви.

На Hipster, mareane, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.559
    Допаѓања:
    289.410
    Е тоа е луничке.

Едни ги снема поради причини кои ни се на повеќето познати, други се вработија и немаат толку слободно време, трети деца изродија и се префрлаат во други теми, четврти со сосема други обврски...

Караванот мора да врви и други да му се приклучуваат.

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, makgirl и 4 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Значи како ме нервира оној @Petar80 ...се напикал во темата ,,имаш ли,,8-|8-|8-|
    Што му е гајле кој што има ???? (facepalm)(facepalm)(facepalm)

Знаете што??
    Мислам дека си бара нови другаЧки...|(|(
    Не не сака нас веќе :?:
    Изгледа сме му досадни и НЕКВАЛИТЕТНИ веќе:rofl::rofl::rofl:

На mareane, Peco, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ако е тољ дефиниција за квалитетен пост односно квалитетен форумски лик,што бараме ние другите овде?8-|

Јас пак поинакво гледиште имам за квалитет на форум.
    Во секој лик има нешто квалитетно. Некој во труднички,некој кај бебиња,трета за хумор,четврта за збрки,петта за провокација шестта за фалби итн.
    Се разбира дека има и ликови со повеќе квалитети.

Но она квалитетни постови не ми е јасен сепак епитетот.
    Освен ако не се работи за епиет кој во него опфаќа повеќе значања.

Исто не го разбирам кукањето по минатото. И во виртуелен и реален свет.
    Одкако знам за себе,постојат луѓе кои кукале за минатото,денес пак кукаат за онаа минато кое порано го испуштиле кукајки по поминатото.

Уживајте во сегашноста.
    Времето минува но и ние се менуваме,не само она околу нас и форумот.
    Се менуваат и нашите видици.

Убав ден друштво.

На kjukli, Val-Dim, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Tanjat78

Tanjat78 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    3.401
    Девојчици и по некој господин добар ви ден!!!Па убав ден,ма најубав оти денес ЈАС ви пораснав за една година+:^)
    Во тоа име ај да си АПНЕМЕ блачко и да не се замараме со ништо,и да,@Petar80 да АПНЕ и сите други!
    cake-1024x683.jpg

На Val-Dim, mareane, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  15. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Квалитетен член... :?:
    Прво, мислењето дали е некој квалитетен член или не, е субјективно и индивидуално.

Јас не ги делам членовите на квалитетни или неквалитетни.
    Едноставно со некои членови повеќе се сложувам, со други не...
    Исто, има членови кои во некои теми се сложувам 100%, а во други теми 0%.

Многу ги почитувам членовите кои во секој момент помагаат со конкретен совет (@Annath, @joy1, @kukla21...), но тоа не значи дека другите членови ги ценам помалку.

Им се восхитувам и на членови како @lunicka чии постови вриштат од искреност, јас не би можела и да сакам да напишам таков пост.

Најбитно е, без разлика дали се сложуваш или не со некој член, дебатата да е на ниво.

Е сега јас не се сметам за некој впечатлив и квалитетен лик, од причина што тешко пишувам совети (не дека не сакам да дадам совет, туку од страв да не бидам погрешно разбрана), не можам да си ги изразам чувствата (тешко ми е и во приватниот живот да искажам што чувствувам), а и тешко се опуштам на прва (а тука пак нема шанси со ликови што реално не ги знам).
    Си пишувам ставови, лични ситуации и искуства и тоа е.
    Најчесто мислењата ми се розови, ама тоа ми е и мотото во животот: Think pink! :)

ЕДИТ: Еднаш само напишав дека чувствувам страв за мојата здравствена состојба и мојата сестра (која знае дека пишам овде) цел ден го помина во плачење :(:).
    Си реков: Сад и никад више :D.

Уште еден ЕДИТ: Среќен роденден @Tanjat78 и се' најубаво :).

На kjukli, Val-Dim, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.329
    @Tanjat78 нека ти е среќен роденденот, само убавини да имаш!

Јас за квалитетен член го сметам секој што има што да каже на одредена тема, т.е да го изрази својот став со валидни аргументи. И што води издржана дискусија без навреди. А денес тоа не е возможно... некако се губи културата, не само во виртуелниот, туку и во реалниот живот, за жал.
    Има доста нови квалитетни членови, да не беше така, јас немаше да се вратам на форумов.

На kjukli, mareane, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Abe karvanot ke vrvi kako I da e.Jas mozam I po 1 mesec nitu zbor da ne napisam,I znam deka na nikoja tuka nema da I falam.
    Sto da pravam,ne sum popularna/ kvalitetna.

На mareane, vitamina, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Среќеен родендеен сее најубавоо

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Sreken Rodenden samo ubavini da te sledat.

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.527
    Допаѓања:
    260.892
    @danichap убаво напиша, квалитетен член од кого во даден момент можеш да црпиш знаење и енергија, подршка. Можеш да научиш. Со своите мислења придонесол некому да се од помош, дал совет, имал став.
    Немора мисењето да е долгометражно за тоа да биде квалитетно да се разбераме.
    А пак, и висењето низ темите и пишувањата на се и сешто не те прават квалитетен член. Имаше еден таков член, да не го именувам.
    Секој различно го перцепира поимот КВАЛИТЕТЕН!
    @Winter Lady јас не знам зошто се лутиш и правеш драма и во неколку поста се одјавуваш од темата? Кој лошо ти кажа, само е чудно 20-годишна девојка да ја интересираат муабети на жени и мажи кои претежно се во брак и со деца. Знаеш гледишта на 20 и 30 години воопшто не се исти, па затоа и муабетите неможат да бидат исти. Но ти ако се чуствуваш убаво и ако се пронаоѓаш во муабетите и темите овде, слободно пишувај, никој не ставил забрани.
    Искрено ми сметат тие драми јас ќе си одам, ви сметам. Кому сметаш, на форумот?
    Пишувате дека сакате спротиставени мислсења, различни ставови, а некој штом ви пише спротивно, одма се кревате.
    Конкретно за тебе, некна ти пишав за гостите, и од тогаш, ова ми е смешно, јас не видов еден лајк од тебе, а претходно имавме коректен однос дури и лп ми пишуваше.
    Извини, се воздржував да не пишам, ама ме испровоцира. Не, не ми сметаш.
    Мене тој што ми смета го скролам и толку. Само не се согласувам со тебе и твоето мислење.
    Колку и да ми е мил некој член, ако не се согласувам со неговите мислења си пишувам.

На kjukli, artemidis, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.