Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @emkaemka не е лошо илито , но сепак мој предлог пробај лаваца го има во веро, во поголемите маркети :*

На friendy, Lady Phoenix, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Da zatopli pa taman na vikend;)ko ke vidis so cela porodica ke treba,ke recat inaku od kaj ovie sega izlegoa u druzba:D
    P.S.Poarno od ovde da se zbereme drustvo i da dojdeme na eden piknik;)

На mareane, Lady Phoenix, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    @LivingGlam не можам да се пожалам, ептен префинет вкус има за се.:emo:
    Машината била инвестиција, знае и колку кафиња излегуваат од кутивчето што го постираше @emkaemka .
    Се му е пресметано, уште кафематот ни фали.:lol:

А желба има како на @mama89 да има врвен ресторант, во кој ќе се знаело која чаша за што служи и секоја чинија ќе си имала своја намена.

На sofijanoka, Lady Phoenix, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  4. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Точно така ! Лесно е да отвориш просечно ресторантче со сервисите од баба и чаши од џамбо ;) и кога ќе има ,, фрка,, па снемало чаши за коктел , па ајде нема врска во чаша за пиво ќе направиме или сред вечер приборот се потрошил па ќе се мие и полира бидејќи нема доволно....такви работи не! И еден келнер максимум 3-4 маси да служи, да има посебно персонал кој само празно би собирал итн итн Не би била само газдарица која ќе се перчи само туку би била уклучена во секој сегмент за се , доброто менаџирање дава одлични резултати...важна е храната, услугата, изгледот и обратот а не само профитот ;)

На friendy, Mrs.Bass, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.703
    Здраво друштво
    Гледам сте зафатиле гинеколоки теми
    Кај жена одам со години...супер е...не е арогантна воопшто @mareane мене др.никола ме породи за второво...одев неколку пати кај него на прегледи..подостарен е ама уште е згоден ама и неприступачен исто толку...најкул гинеколог.ми е влатко од плодност...др.влатко од плодност...другар е птед се а после доктор..го почитувам бескрајно...
    Чипси гнетам а пред тоа чоколадо јадев...мевот ми е ко петти месец трудна...и пак не се свестувам....ќе плачам кога ќе треба да се рассоблечам ама ај..

На mareane, menelele, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Исти бизнис план имате :cash:

На menelele, Lady Phoenix, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Хахсха па ајде фамилијарно да отвориме заедно плус јас и мм сме работеле во ресторан ги знаеме сите работи, и црни и бели и шарени ;)

На menelele, Lady Phoenix, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.632
    Да не ви се мешам во муабетите за гинеколози, ќе се повозам малку со возот :P
    Кој сака нека дојде со мене, има место :D

На mareane, menelele, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Истото сакав да предложам, да в спојам за бизнис партнери. :D

На Lady Phoenix, Bozica1980, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    restoranska-hostesa-680x365.jpg @duffi готово се умислив 8)ќе почнам персонал да барам:rofl::lol:

На mareane, duffi, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    Девооојкиииии...
    Сите спиете? Добро, касно е!!!
    Јас порано ке Ве дружев, ама со синко мали гледавме филм - Луси... Обично не гледам филмови со нереални ефекти, но овој ми се допадна!!! Од саботата до вечерва изгледав три филма, а немав гледано со месеци, да не речам години!!! Ама некако ми се допадна да си седам, ејјј седам 8) ( не работам ништо (poolparty)), да си грицкам чоколадце и да си гледам филмче!!! И плус се дружам со синчињата :hug:...
    Сум Ви кажала ли некогаш дека децата кога ке го поминат оној „најблесавиот“ тинејџерски период, пак стануваат срцки... Исто како кога беа мали :hug: :hug:!!!

ПС Ставете едно кафе повеќе утре сабајле :coffee:... Имам мини одмор 8)...

На friendy, Peco, Mrs.Bass и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добро утро, друштво :hai: !

Кафе и чај мислам има за сите :wasntme:

Coffee-Cups-Of-London-600x676.jpg
    turkish-coffee-pic-2-bottom.jpg
    6-best-teas-for-arthritis-symptoms-722x406.jpg

Уживајте во денот :sun:

На friendy, Peco, Mrs.Bass и 25 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро
    Абракадабра фала на кафе, си одбрав едно :nod:
    Ме чека напорен ден, Вие пишувајте, јас ќе Ве читам...и ќе се вклучувам од време на време во дискусија.

Ви посакувам прјатен работен ден без ниту една нервоза :nod:

На crazylady, Peco, MacenceEna и 19 други им се допаѓа ова.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Добро утро:) Ај сега со ред..Сношти ве читав од мобилен,денес ставам лајк ептем сум се смеела со некои досетки,секоја чест:DЗа додворувањето:Често ми се случува и имам спремни реченици за одбивање и дури се забавувам доколку дотичниот стварно не ми запни за око онака згоден(а шта је лепо и богу је мило)па знам бе човече да се поцрвенам,па незгодно ,па знам и да треснам нешто(facepalm)онака ќе размислувам дека црвенилото од авион ми се познава а нема да размислувам на склоп на реченица и така...Многу полесно се справувам со одредена професија на мажи со кои работам ама со оние што се на функција е тука е проблем,ем почитувам авторитет(персирам под обавезно) ем тој авторитет ми се додворува и на крај се убедувам дека секој маж едноставно сака да си проба па ако запали...Со текот на годините знам да препознам и избегнам такви ситуации но,морам да нагласам страшно ми го хранат егото:makeup:И мислам дека треба во лице директно да се кажи без заобиколување бидејќи мажите баш и не ги разбираат нашите двосмислени реченици,погледи..малку на игнор а ако продолжи тогаш оштро:devil:.За кафематите одлични се и ги обожавам да ги гледам во кујните на другарките но,јас си сакам турско и си имам плинско.Е сега планирам самовар за врела вода да си купам и сецко за ''мојата кујна''многу сум среќна кога размислувам како би уредила,како би исчистила(едноставно така се ослободувам од стресот) а реалноста е- сеуште немам дефинирано ни престој ни статус;(.За гинеколозите па сум имала и мажи и жени,мојот матичен е најлош досега па размислувам да го сменам..А д-р Никола е доста згоден,незнам колку години има ама е одржан и најважно многу спремен во својата работа и одличен човек..Сум видела таму и згоден ушен лекар штета што немам проблеми со ушите ама дечкото е земи-бегај:DНо,од болници подалеку...@galapce ,тинејџерите идат да шетаат,ич не се замарај,порачај пица и дај им го дајлинското во раце:)Те разбирам тотално со нервозата но,гледај си го детенцето и терај си ја твојата рутина..Ако не знаат сами да шетаат повеќе нема ни да им текне да ти доаѓаат:devil:Не си должна да ги забавуваш,шеташ кога имаш малечко детенце дома..

На vitamina, Mrs.Bass, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Dobro utro
    Kakvo utro i posle covek normalen da bide..vcera ubavina od den, soncev topol pa i alistata si gi susevna sonce, denes vrne:(

На vitamina, mareane, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.997
    Допаѓања:
    127.891
    Gunaydin ! Добро утро ! Buyrun!

На friendy, Peco, MacenceEna и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро луѓе.
    Веќе пола саат се убедуваме со ќерка ми дека не сум нарачала будење во 8 наутро. :rofl:

Пијам кафе за расонување, бела мачка н егледам пред мене.

@evangelina.ina немој таков самовар да купуваш. Мислиш на бокал што зворива вода? ЈАс имам таков, ама мн бигор прави и не ми е ич искористен. Ако си сколона кон песок или камења на бубрег, воопшто не се препорачува употреба.
    Јас прво го купив па дознав. :)

На friendy, Peco, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.345
    Добро утро! :D
    Појадоков машала, има за сите, фала Нена! :D Јас ќе си земам од чајчето, ама на ова време ништо не ме расонува, како ми се спие.... уф... а не ни спиев баш ноќеска, па како ќе се тера денов не знам... белки нема да дојдат многу луѓе денеска :wasntme:

Интересни ми бевте синоќа за читање, ама не можев да ве дружам, мрчало имам по дома кога е во прашање телефонот :P

Убав ден... и не нервирајте се многу! ;)

На Peco, vitamina, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.467
    Допаѓања:
    144.044
    Добро утро жени!

И јас одамна пекам за машинче за еспресо и никако да купиме. Не сакам да биде на патрони, па се мислиме и да биде со мелница, време поминува, а ние си пиеме нескафе :). Кога го гледам ова на @emkaemka, ми иде одма на кафе да и отидам :D

@mama89 кафето е прашање на вкус, јас да речеме Или кафе најмногу сакам, а лаваца ич не го поднесувам. Знам кои места имаат или и само таму одам на кафе. Атибаси го има на доста места, тоа исто не е лошо, го пијам, ама не е или.

Додека не се снабдам со машина за еспресо си пијам дома нес, со млечна пена. Еве еден примерок за илустрација :)
    image.jpeg

На friendy, Peco, MacenceEna и 22 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добро утро од мене...
    Кафе сте спремиле, доручек послужиле...милина.
    До пред пет години,кога пушев , на ваков врнежлив а да не е ладен ден, знаев да си седнам на тераса во една столица за плажа и со цигарата во рака да уживам во мирисот и звукот на дождот...

На friendy, Peco, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.