Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. flavor

flavor Активен член

Samo tutun, edinstveno cigarata ima osobina da te podigne koga treba ili da te spushti koga ti e potrebno.

2. Tanjat78

Tanjat78 Популарен член

@DVAANGELA прекрасни вести,сега уживај и пробај да се опуштиш:hug:
    Другарице и другови па како сте ми,ве читам арни,арни и мило ми е за истото!
    Арна и јас,и јас на мини одмор кој го почнав со успивање и незавршување на обврските,требаше во банка да одам,да си платам дугови нооо утре,денес не ми се мрда по дождов!
    Кафе пијам најчесто турско ако нема такво може некој нес и имам дома само џезве кое ми е малку зачукано па треба да го сменам!
    А за роднини и угостување на истите можам роман да пишам но непишувам,се трудам да кулирам:swear:
    Поздрав и бидете добри:l:

Abrakadabra, friendy, Annath and 10 others like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Се селективно имам исчитано и ништо не ми е јасно..
    Витамина веќе е кај либето?! Два ангела што има за частење?!

4. promeneta

promeneta Популарен член

Добар ден, а може и добровечер како што ме разбуди црвчето во 03.30h сред ноќ :@.

Ај да кажам и јас по нешто за вчерашните теми, да не останам покуса :P.

КРАТКО сиже :lol::

За ПАЛАЧИНКИ - мм прави, јас јадам :D. Ама тој не прави палачинки, туку палачинкиШТА, од една да се најадеш.

За ЛАНГИДИ (пишии, мекици) - мајка ми и свекрва ми прават, јас јадам :D. Ги прават на различен начин, ама за мене нема врска тоа, само да се јаде :D.

За КАФЕ и КАФЕМАТИ - ни пијам, ни варам, ни се разбирам од кафе.
    Муабетот ваш ми беше како да се зборува за нуклеарна физика (можеби од неа и ќе разберам нешто :!::lol:).
    Пиев кафе прва година на факултет, кога и цигари ако требаше ќе пропушам како оправдание за пауза од учењето (ама не пропушив :!::lol:).

За ДОДВОРУВАЊЕ - од постовите веднаш ми помина една мисла низ глава:
    Денес љубезноста се поистоветува со флертување и провокација.
    Сум работела со луѓе и доволно е едно Здраво за да се добие погрешен впечаток.
    А пак за тие што досадуваат на фб, а сликата со мм и детето буквално им вадат очи, се прашувам кој левел на очај е пак тоа (facepalm)(facepalm).

За ГИНЕКОЛОГ - одам на женски гинеколог.
    И така ниеден не е нешто посебно во нашиот град, па го избирам помалото зло :D.

Инаку, да си кажам јас дека ако мислите дека јас пишам "розови" постови, тогаш не го знаете мм :lol:.
    И сто пати да се изгори од една личност, тој пак помага ли помага.
    И единствен одговор на прашањето зошто го прави тоа, е: Не можам против себе и своите принципи (facepalm).
    Ќе биде свирка и од нас :D.

@Sky-butterfly И јас бев како тебе збунета од филмот на крајот, ама сепак ме воодушеви.
    А за Киану само се прашувам дали тој човек знае да се смее :?:.
    И во други улоги ми остава впечаток како да е вечно тажен, а многу ми е убав :$:).
    А женскатаа :inlove:.

@DVAANGELA Многу ми е мило дека се' е во ред со малото, можам само да претпоставам каков камен од срцето ти паднал. Дај Боже секогаш се' да е во ред :hug:.

Јас да се пофалам дека мм ми купил цела гајба јаболки оти нели сум на диета.
    И јас си направив пита со ЈАБОЛКА :lol: (во диетата не беше прецизирано како да се конзумираат јаболките :?::D).

Повелете:

strydla.jpg

Е тоа ти се вика КРАТКО сиже (сигурно се прашувате колкаво е ДОЛГОТО :lol:).

Ај да привршувам оти црвчето 3 пати ми го пушта мислењето недопишано и 2 пати ми го исклучува рутерот додека да го пуштам :D.

Поздрав :hai::hai:.

5. Tanjat78

Tanjat78 Популарен член

Сега јас ке те просветлам
    Витаминката е таму каде треба да биде,покрај либето!!
    Дваангела треба ДЕБЕЛО да части,синчето и е скроз здраво!!!

friendy, Annath, joy1 and 7 others like this.
  6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Со мене никој не флертува. Јас сум малку дистанцирана во односи со колеги и останато (меѓу другото, покрај физичката грдоќа)
    Мм ми е доволен за се :)

@vitamina кога да доаѓам?
    @DVAANGELA гушка до малото манекенче.

friendy, Annath, emkaemka and 9 others like this.
  7. duffi

duffi Форумски идол

За лангиди и пишии -сепак решив утре ќе си купам :D
    ,,Жчката" не ми бега, @promeneta сигурно ги знае. :wasntme:

Вчера кога пазаревме , па земав пециво, квасец, се по ред, па мм така чудно ме погледна и ми вика - Што ќе правиш со ова?
    Чиниш ќе го тровам:rofl:
    Не е до таму работата де.
    @DVAANGELA прекрасни вести! :sun:

Abrakadabra, friendy, Annath and 11 others like this.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@flavor немам запалено тутун во животот. Мислев за притисокот нешто, да не се тетеравам.
    @kukla21 и јас читав селективно два дена, таму е витаминчето. Инаку честито МБА, само успеси понатаму!

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Тема - кафе
    Еве пропуштив.
    На некој начин оваа тема ми е струка да ви кажам, сум правела најразлични кафиња и сум се водела по најразлични теркови на чист квалитет таму каде што живеев порано - странство.
    Си сакам квалитетно кафе, скапо и доволно јако на мирис и вкус, претежно јачменово голтав во комбинација со кафе и lavazza, тука продолжив со nescafe gold чисти зрна мелени на едро. Во план сум да си земам кафемат, лека полека ќе се средам едно по едно.
    Имам период кога не го пијам воопшто, периоди на стрес и нервоза или претежно кога тлеам дома тогаш ептен слабо знам да се напијам, а вака кога сум во работна турбуленција пијам едно до две најмногу, дур и две ми се многу бидејки знае да ме растресе честопати па да се препотувам и склет да ме фаќа.

Сум правела најразлични вкусови од кафе со ракија до кафиња со мирис на ванила и овошје, млеко, мелени коцки лед итн не се дури не сеќавам се какви имам правено на местото каде што работев пред едно добри 5 6 години, имав и слики а сега немам ни бутур од истите..
    А убаво е човек да има и да се присеќа на најразлични животни етапи..

Имам и бокал за вода, подобра работа здравје, преку цел ден врие по 20 тина пати, ептен ми е практичен за било што, дал за пата што многу често ја правам, дал за кафе, за чај, за садови буквално за се. Голем плус е што ја цеди и прочистува водата..
    Така.. лека полека секојдневно се си докупувам, се надевам дека врзо ќе се средам и прилагодам. Ова дека навистина немам повеќе трпение за чекање и тракатанци.

И ова машината за алишта ме бендиса, многу убаво пере со сите тајмери и тракатанци на нејзе, уште ми фали машина за сушење дека овде немаме тераси и жици па машината ми е неопходна и ептен практична ствар.
    Моментално сум на ариел и ленор, подобро од ариел течниот прашок немам користено до сега, не за џабе рекле дека се си има своја цена..

И да, најнакрај да кажам дека човек без ваквите технологии е за на никаде, тука имам се и баш ме бендисува темпото на животот со кое се раководат.

Одох да земам сол од маркетот па ќе склопам некој ѓевреци.

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Кукле дојдов јас во моја раја и уживам :)
    Да така доаѓај јас сум тука никаде не одам од убавиниве, кај кралицата те чекам]:)
    Честитки и за тебе ептен се израдував :clap:

friendy, Annath, Lady Phoenix and 6 others like this.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Секогаш си посакував партнер со кој ќе си пијам кафе , си муабетиме уз него ...
    Ми се погоди баш таква спротивност. Чај пиел само|(|(|(

И ретко ретко со некој да пијам кафе онака со кејф. Кафе ми е поим за цигара .
    ССи сакам турско , да го пијам со мама . Башка најубаво го прави.
    Едвај чекам да дојдам кај мама :inlove:

И сеа супа ставив да не е без ич. Некоја пица ќе печам. Еднаш се опростува . Ама ептен дотепана сум. Времево ме уби

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Ауууу сте правеле муабети за згодни доктори без мене, ќе се караме, така да си знаете.]:):lol:
    Ако ви залепам тука по една слика од мм кога коси двор и бате сите ќе сакате тука да дојдете, хипохондрици ќе станете.:P:rofl:

Матичен гинеколог ми е жена, задоволна сум ептен од неа.
    На брат ми најдобар другар му е гинееколог, нонстоп ме тераше да одам кај него, го нам од дете што се вика, сега ќе ми ја гледа ваџајџеј:rofl:,леле колку ме нервираше, за на крај да ме породи со двата сина.(facepalm)

Во Скопје кога бев, открив дека сум бремена во 11 недела(која иронија со оглед на струката(facepalm)) ми се простува до некаде затоа што мислев дека е невозможна мисија:wasntme:, бев во Систина на преглед и се собрале 3 доктори во собата и седам и чекам нели другите двајца да излезат, тој едниот ми вика као што чекам да се соблечам, јас му викам као чекам другите двајца да излезат, тие на тоа ми одговараат, немам ништо што они не виделе, епа им викам мојата не сте ја виделе и си излегов, они на мене.:@:rofl:

За кафемати да знае мм македонски, три дена ќе ви пишува, италијан кафето му е како воздухот што го дише, не може без него.
    Пиеме лаваца голд, во зрно го земаме, тој пие исклучиво еспресо, јас лате, без млеко не сакам, турско пијам само некаде на гости ако ми сварат, инаку не ми го сака желудникот.

@mareane нека му е среќен роденденот на сопругот.:party:

@DVAANGELA
    :hug::hug::hug:

13. promeneta

promeneta Популарен член

Како нема да ги знам кога за СЕКОЕ бебе, вклучително и моето, лангиди се порачуваат од таму :lol:.
    Ама пак убави ли се, ммм :).

@kukla21 грдоќа, really :wasntme:?
    Демек па ние ти поверувавме 8):).
    Стави сликО за секој случај :P :hug:.

@mareane Среќен роденден на мт и се' најубаво :).

Инаку моето непознавање на кафето го достигна врвот кога во пола постови ИЛИ си го читав како сврзник, а не вид на кафе (facepalm) :D :hai:.

duffi, Annath, Peco and 12 others like this.
  14. flavor

flavor Активен член

Кафето е моќен диуретик.

15. mama89

mama89 Истакнат член

turkish-coffee.jpg еве за тебе едно туркиш ;)

Attached Files:

Abrakadabra, duffi, ALISA0000 and 8 others like this.
  16. flavor

flavor Активен член

А цигара?

17. promeneta

promeneta Популарен член

Хаха, фала Мама89, ама за мене ни туркиш, ни македониш... :D.
    Може какао 2 пати во годината и тоа е :).

Ама еклерчиња, тортички, банички... НИКОГАШ не одбивам :D.

Како што вика мм: За добра бишка (свиња) нема лоша помија (манџа) :rofl:.

duffi, Annath, Peco and 7 others like this.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Леле времевo дa гo гледaш oд прoзoр мислиш мрзне,излези нaдвoр еднo спaрнo и тoплo...дa не знaеш кaкo дa се oблечеш.
    И дa знaете ми нaбивте кoмплекси сo кaфињaтa a вo темaнa штo пoследнo купивте oд пиле млекo немa.И инстaгрaм не oтвaрaм пoвеќе ни oбичниoт ни oнoј другиoт.
    едит- @DVAANGELA преубaви вести нaвистинa.

Abrakadabra, friendy, JuLleE and 12 others like this.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

images.jpg ајде чоколадтце + топло чоколадо,мм ? :)

duffi, Annath, Peco and 7 others like this.
  20. promeneta

promeneta Популарен член

Е тоа не се одбива :D. Ме фати сега на тесно :P.
    Фалааа :hug:.

ЕДИТ: Ццц, колку сум некултурна еј (facepalm).
    А јас со што да те понудам, не го знам режимот како оди :?:.

Ај послужи се нешто на моја сметка :*.

duffi, Annath, Lady Phoenix and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.