Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

И кучињата на повеќето им се статусен симбол,не дека се нешто големи љубители на кучиња:|
    Добар ден!

Peco, ph.orhideja, vitamina and 6 others like this.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Повеќето млади луѓе гледам се заинтересирани да се грижат заеднички за куче место да чуваат деца.
    Се почесто слушам муабети од типот ,,ќе живееме заедно и ќе си земеме куче".
    За дете да не им се спомне.
    Не дека ме тангира мене на некаков начин појавава, едноставно не ми се допаѓа.

bittersweet, Val-Dim, Peco and 11 others like this.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Nie se pribravme,si pouziva sinko,staviv musaka da se krcka a muzeto kafe napravi pa nadvor ke go pieme na terasa.Ubavini.
    Gi smirivme ratnite sekiri so nego koga si dojdov od rabota,vreden pojadok kupil,kafe mi svaril pa i postelnina smenil vo spalna,mirisase na cisto i morase da se revansirame nekako :lol:

4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Ели, и мене не ми се допаѓа тој нов тренд на чување мачки и кучки, кога еден пар ќе се всели заедно да живее. Ама од друга страна, подобро да чуваат животно ако не се подготвени на големиот чекор наречен дете, отколку да раѓаат веднаш зашто така сака околината, па после да има неубави последици.

Инаку, јас сум голем љубител на животни, ама не сакам кога некој ги третира како личност еднаква на себе Да, животно е, си го платил скапо, се грижиш за него, паметно е, се сакате, ама треба да си го знае местото.

И уште една работа, и мене ме нервира кога некој си го пуштил кучето слободно да шета. Добро, штом си го пуштил - сфаќаме дека најверојатно кучето е разбрано и не напаѓа, ама треба да имаш осет дека постојат луѓе кои не сакаат или се плашат од животни. И срањата после него собирај ги, зашто никој не е должен да ги гледа, да ги мириса, а најмалку да стапнува во нив.

5. mama89

mama89 Истакнат член

Ние првен си земавме кутре , па си викавме ако се грижиме добро за него ќе си направиме и бебе :) Инаку ги сакам сите животни...и скитниците секогаш им давам храна...мајка ми има дуќан за храна за животни и редовно донира во друштвата....имаше едно кутре лани секогаш му давав храна , и јас и мм, не испраќаше и пречекуваше секој ден и безкрајно ни се радуваше...искрено за цел живот пријателство може само куче да ти пружи...тие се многу посовесни од многу луѓе!

Mrs.Bass, anel, Peco and 10 others like this.
  6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас со сите се расправам во такви ситуации. Едно такво мирно ме има каснато.

anel, menelele, Annath and 5 others like this.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Е затоа треба сите да си носат маски, без разлика мирно или не, за тоа газдите се виновни!

anel, menelele, Annath and 5 others like this.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Сега има закон според кој мора да носат маски. Другарот мој што толку го зборам, што се врати во Шведска, има боксер. На страна тоа што го има премногу размазено, тоа не е тема на муабет, ама маска на таа сплескана муцка обавезно му ставаше. На ланец задолжително и кога ќе си остави зад себе нагазна мина - ја собираше со ќеса и после во контејнер.

Само уште кучето да си го воспиташе... Не е агресивно, туку е премногу темпераментно и многу се радува на луѓе, ама има осет за тоа, навистина.

JuLleE, anel, menelele and 9 others like this.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Речиси 24 години и кај го има истиот закон...за шетање куче беззаштитна маска и поводник...порано казната беше стотина евра а сега е оставено на., општините да ја одредат висината на казната и да ја спроведат преку инспекциските служби....
    Ама бидејќи ова е Македонија, таквите закони не можат да заживеат.

galapce, JuLleE, anel and 13 others like this.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Мајка ми има гоолем лабрадор ,и секогаш кога идев на гости од радост рипаше и кога ќе се исправеше колку мене :) и сакаше да си игра , да се бори...но кога останав бремена беше мноогу претпазлив, ниту еднаш не рипна на мене...јас мислам дека осеќаат...

Mrs.Bass, galapce, Peco and 9 others like this.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Шо вика Кукла, јас од едно што само сака да си игра, бев соборена на земја.
    Немам страв од моето куче, што го познавам што ми мисли кога го гледам во очи.
    А во секое друго ,,мирно" куче немам верба бидејќи повеќе пати до сега ми се покажала неоправдана. :|

Лејди се согласувам со тебе.

Скоро читав по темите дека било грозно да менуваш пелена на бебе во кафич, се гаделе повеќето девојки. ( Да се разбереме, јас не би менувала и не го оправдувам тоа. )
    Меѓутоа на тие истите цури не им смета тоа пинчовите да им седат по сепарињата и да им душкаат тањирите.

Мама89, некој одалеку се гледа ако не е одговорен, ниту за дете ниту за куче.

12. mama89

mama89 Истакнат член

Е браво да си ми жива :) за тоа пинчовите е тоа е најмноогу за мода ги носат како моден детаљ...а пелена менење во кафич?? Па на такво нешто не сум помислила...

13. MilaP

MilaP Форумски идол

Jadenjeto se krcka uste malku gotovo.
    Da se dopolnam so zivotnite koga veke pocnav.Jas gi sakam site zivotni i sum cuvala i ke cuvam.Majka,sestra mi,brat mi gi "sakaat" koga se daleku od niv,ne sakaat ni da im skokaat ni da gi galat no ne gi mrazat.Ljubov na distanca :lol:
    I da na tie cuci im smeta galamata vo kafik od dete no za toa ne im smetaat nivnite doterani kucinja (facepalm)

Kitcinjata mi rascvetale :inlove: 12769524_838835029560745_555578888_n.jpg

14. kukla21

Кучињата се одраз на (не)културата на стопанот.
    Пс. Мене лабрадор ме касна - едно што многу сака да си игра и да се растрчува во парк.

Lady Phoenix, monik55, anel and 9 others like this.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Lele @MilaP aj stavaj kafe,sakam da si posedam kaj tebe vo dvor....ubavina:)
    Lele @AngelOfArh mnogu dobro se sekavam na sluckata i na doticniot,ex sef mi e.No coment:x
    A za kucinja...imav,go uspavme.Uste srce me boli,mislam deka cel zivot ke patam po nego.

Lady Phoenix, monik55, MilaP and 6 others like this.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Точно така.Како децата исто ...како ќе си го воспиташ така. http://enauka.mk/kucheto-kako-najdobar-prijatel-na-chovekot/ една добра , вистинита статија..

Lady Phoenix, Eli23 and Annath like this.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Јас ги помешав апчињата или нешто друго се дешава.Како и да е...Ту мач филозовски беше постот,бар за мој вкус

Peco, Annath and ninja35 like this.
  18. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Друштво здраво, не сум отворила Фемина од саботата(facepalm)искрено немав време :wasntme:во саботата гости до ниедно време дур кренам маса 2 по полноќ ме фати:xво неделата цел ден да се чист]:)ова куќава крај нема]:)
    И денес прв ден на работа и што да ви кажам до петок сум уклучена на некој си семинари и тоа со колеги од Австрија убавини :makeup:и немам време да се почешам,а не да читнам и пишам нешто |(.
    И така мили мој,ке ве читнам кога ке имам време, сега сум мртва уморна |-)

19. kukla21

Кој тоа?!

DVAANGELA likes this.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Еден пост имаше ,кој мистериозно за кратко исчезна:DАма сконтав дека друг ги има помешано,не е до мене

MilaP, Peco and Annath like this.
Thread Status:
Not open for further replies.