Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Браво.:clap:
    Си треба нега и внимание за животниве.:)

На mareane, Lady Phoenix, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.009
    Допаѓања:
    113.345
    Аквариумот кога дојдов во куќава беше стациониран во дневна, но со брзина на светлината и го поклонив на свеки :whew: :D
    На времето мм чуваше игуана, гуштер де :x среќа избега и никогаш не ја најдоа :clap:

На Doozy, referentka, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    @MilaP јас ќе ти дојдам на гости :)

На mareane, Lady Phoenix, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Tocno,sto i da zemes i da cuvas si bara vnimanie i pred se higiena.Jas tia 2 papagali sto sega gi staviv gi cuvam kaj svekrva mi,bev tamu da gi slikam :lol:
    Macinjata mi se mnogu cistopatni bez problem od mali gi nauciv deka treba da se kapat i nikogas ne pravat problem.
    @m.i.g za akvariumot bev i jas protiv mm neznam kolku pari izliska za postojleto i stakloto,kako vetrina e seto (facepalm)
    Toj inaku gi nosi doma i gi kupuva a mojata dolznost e da se grizam za niv :lol:
    @Bozica1980 poveli dojdi :hai:

На anel, referentka, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.009
    Допаѓања:
    113.345
    Исто и мојов влечка по дома само а грижата јас ]:) епа не може повеќе :!: сега само Коко е целосна моја грижа :emo:

На mareane, Lady Phoenix, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  6. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Ние пред 2 години зедовме 2 папгали розели (пар беа) и две мали како од @MilaP. Сите беа в дневна и ко ќе имавме гости не можевме на раат муабет да направиме. Тие малите му ги дадовме на едни пријатели а розелите ги дадовме во замена за Александар плус и си доплативме. Сега ми е доволен само тој иако е многу досаден. Сега на мојов му е филм гулабарник да прави,гулаби ќе чувал зад куќа (facepalm) дури да ме умри вака ќе прај

На anel, referentka, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Aj dobra vecer! Denes nesto matno mi e! Ke da e do vremevo, glava sabajle me bolese, kaj mene pa i koleskive, site ko so mokra corapa udreni ( od kaj mi tekna na izrazov pa sega, ah detstvo)! znam, znam ke recete koj igra utakmica ne go boli glava.
    Milenicija hmmmmmm...
    Macki aj sto ne sakam, tuku i se ezam ko ke gi vidam. A najmnogu strav imam od macikte- koga frlam gubre u kontejner i ko ke izleta... abe od pamet sum se vadela.
    A kucinja sakam, ama na distanca ne sakam da gi galam.
    A pregolema obvrska e da cuvas milenice, osobeno vo stan. Ja nikogas ne bi, ama kako vikaat, nikogas ne vikaj nikogas:)

На anel, referentka, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Za papagalot na @emkaemka mozam da posvedocam deka vika "srce" :D a i toj pustiot srcka e a bogami i lapac,na krkac mislev,da ne vi otide pamet na drugo;)
    Inaku od licno iskustvo tvrdam deka nikogas ne moze da se ima doverba vo kuce.
    Mojata pudlica bese preterano mazena pazena duri rasprdena kako malo dete,nema nekoj sto ne bil kaj nas doma a da ne go kasnala.Na sala na smea si vikavme "rani kuce da te kasa".
    Majkami nosi najmnogu luzni od nea a bea gz i gaki.Koga ja uspavme,majkami bese na rab so nervi od zal...a fakt e deka se najverni prijateli i lek za dusa.Ona i pomogna da ja prezivee preranata smrt na tatkomi.Bolna tema za mene ama ete,zivot...
    Inaku kaj nas vecerva se vrsi degustacija na piva.
    Mm i dvajca drugari se zasednati,mezat,pijat...
    Mm se vrati od pat iznakupil 300 piva od Ungarija i sega gi degustiraat.Toa im e obicaj a nekoj mrdne negde pa makar i do Vranje:D

На anel, Mrs.Bass, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да не живееме во иста зграда?

Мачките ми се погнасни - секаде се качуваат. Ко ќе ми текне дека во кујна на работна површина се качуваат?! Лелеее
    @danichap дека си денес? Знам рече ќе вакцинираш дете, ама те нема...

На referentka, bittersweet, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Не сум од Скопје.:)
    А вакви "будали" има на сите страни.:D
    На мм другар чуват куче како мечка во стан, имаат идеални услови на село, ама не можело да се навикне таму.
    Секогаш кога ќе го слушнам ова, ја пребраќам очи.|(

И никогаш, ама баш никогаш не ми одело куче и бебе, па колку сака нека е мирно и чисто.(wtf)

Тивки сте жени.

На anel, ph.orhideja, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Имав мачка дур си бев мома при мајка.
    Со брат ми се тепавме кој да соие со неа. Си ја крадевме еден од друг а само јас си ја бањав.
    Еден ден исчезна и не се врати.
    Кога и да ја викнев по име,ако треба ке дојдеше до мене и пак ке оди да си игра,битно идеше да се јави кај е. Со денови викав низ маала ја барав,плачев дури,не се врати.
    Не верувам дека е отруено,не правеше белји.
    Наводно машките мачиња пред умирање го напуштале стопанот.После земав малецко од девојката на мојот мачор,ваљда беа негови,но не успеав са го припиромам.
    И мене не ми е јасно како се чуваат во станови големи живитни.

Имав и рибички со мал аквариум. Дур бев во болница,тарзано се грижеше колку може,но дека и тој не се прибираше дома,изумреле а тој не ми кажа.
    Кога дојдов дома уште тагата по нив ми фалеше.

На Mekuska, anel, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    :hai:
    Чекам мажево да си додје од работа па да апнеме. Гладна сум пасив агресив, дури и при пишување :P

Да ве исчита на раат треба. Видов дека сте зборувале за домашни миленици.
    Не поседувам, но размислувам детево кога ќе опркне да купиме еден мал шпиц. Верувам ќе му се радува, ама ќе видиме.
    Мачки не сакам.

На anel, ph.orhideja, Eli23 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Кафе и сл не пијам кај луѓе што чуваат мачки или кучиња дома (без навреда за тие што чуваат) знам дека не се сите такви АМА пред 4-5 год бев кај една колешка од факс на гости,тие имаа кученце пекинезер. Кучево поврати на тепих и оваа земање сунгерчето за тањири му го избриша повратеното и пак го стави сунгерот во мијалникот. Со истото тоа сунгерче ги миеше чашите и филџаните за кафе. На друга па комшивка,мачорот вршеше нужда на машината за перење :puke: извинете за деталиве не можам во спојлер од мобилен сум

На ph.orhideja, bittersweet, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.009
    Допаѓања:
    113.345
    Блиски чуваат мачка во стан (да Пупи тие :D) и како и обрнуваат внимание и и се обраќаат мислиш второ дете им е. Пред скоро на роденден кај нив и мачкава си скока на шанк, па на работна влакна летаат они и се воодушевуваат :fubar: си попешачи кроз цела работна, па уште и објаснуваа како шпоретот бил топол да пазела :!: 100 пати отворија затворија врата од тераса да не и кршеле атер :nod: уште каде не душна, па уште песокот за нужда во ходник, не смрдело ич :puke: ми се згади и после имаат милион примедби зошто не одиме кај нив :?:

На Mekuska, ph.orhideja, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Бре, што одвратни работи прочитав, да не му се верува на човек дека некој друг човек е толку без памет.

Инаку, моиве имаат сега мачка зашто веќе не се трпеше тоа што се случуваше во комшии. Од двете страни се заградени со мачки, па сите глувци од туѓите несредени шупи доаѓаа кај нив. Откако ја имаат мачкава, глушец тешко да се појави дома.

А чување куче во стан е живо малтретирање. Порано имав пекинезер, после 11 години ми умре и не сме го прежалиле. Папагали не знам колку пати сме чувале. Риби исто. Зајче.

Миленичињава ви се преслатки. :inlove:

На Mekuska, anel, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Океј е, ја разбирам љубовта спрема нив.Ама што е многу,многу е!

Кафе?

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Mekuska, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Dobra vi vecer,naminav da ve zirnam,ne procitav se,mnogu e ke citam utre.Zboruvate Za milenicija,imam I jas Edna nimfa Zoki:inlove:.Go imame veke 3godini I ovde si go donesovme.Ovde ima gospogi koi kucinjata si Gi oblakaat vo alista I Gi vozat vo kolicki kako Za bebinja:^).Sakam I jas kucinja ama toa mi e too much,ili koga im se obraka so mami|(.isto I jas se soglasuvam deka kucinja macinja mestoto mu e nadvor vo dvor.imav komsii vo sosednata zgrada cuvaa Edno ogromno kuce Na balkon:!:i pustoto lae vie nemase Mr.Mi stignalo pokana Za vakcina Na sin mi,I kazale Na majka mi deka mozam I ovde da go vakciniram.Ne znam sto da pravam:(.

На anel, Lady Phoenix, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @emkaemka i mene ic ne mi se odi tamu bas od tie pricini mada toa celodnevnite sedenki po nekoe nepisano pravilo redovno se kaj nas.Eve i sega jaca polovina e na degustacija na pivo8)
    Crevo mi se prevrtea na rodendenot kaj junior koga bevme,na cuclata na maliot ispozalepeni vlaknista.A za alistata da ne zboram.Si rekov poarno da gi frlam otkolku da gi peram(facepalm):puke:
    P.S.Pravam pauza od lepenje slikicki Zivotinsko.Oci mi istekoa.Osekam vakva ke stanam kaj i da e8-|.Vecerva zalepiv okolu sto,mi ostanuvaat uste triesetina da zalepam pa planiram da legnam.Da e ziva i zdrava edna drugarka,mi donese tuceee duplikati.Kaj i da e ke krkame sladok ranec od Kras:D

На Lady Phoenix, Annath, menelele и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.292
    Допаѓања:
    57.256
    Женски, имате право да се лутите на луѓе што не собираат после своите миленици и ги пуштаат кучињата слободно без ланец. Исто, имате апсолутно право да не одите кај луѓе што чуваат мачки дома ако ви се гади. Ама немате право да коментирате кој што си чува во својот дом. Ако го малтретира, можеш да го пријавиш. Ако ја сака мачката и се однесува со неа како со член на семејство, што? Кај ќе го пријавиш? За што ќе го критикуваш? Што сакаат нека си прават дома, нивно право. Мачката се качува каде сака зашто и’ дозволиле. Штом ним не им смета, нема проблем. Ако вам ви смета, едноставно не одете.

Некако многу замерки имате за луѓе на кои им одите на гости.

На Esmeralda-MD, anel, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.009
    Допаѓања:
    113.345
    @PUPICA море остај влакната, туку уште им се чудам на паметот кога не ја затворија мачката а дечково твој спиеше во соба :fubar: па уште е ако де ќе му легнел на нозе, а мачево поголемо од бебе твое :x
    А уште прееска кога спомна седенка знаев кои ти се на гости :lol: туку овој пат ќе имаат ли осет за дома :?:
    Пс. Јас уште пред 2години го собрав животинско :clap: но тоа што го даваат е за срамота :envy:

На Lady Phoenix, Annath, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.