Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    Добро утро женски, како сте денес?:D
    Никако не стигнав да ве дружам викендов, а што убаво ви било... темава е дефинитивно нешто што му требаше на форумов, кој што сака нека каже.

Јас по дома викендашки, саботата на работа, вчера цел ден со мали дома, до утревечер сме сами, мм е службено во Истанбул, па ај може вечер кога ќе заспие малиот, ќе ве дружам... ако не заспијам и јас со него, како синоќа :$

Ама цело време умот ми е во детето... петокот убаво падна, си ја ѕвекна главата, имаше џумка, сега има мала крастичка што чекам да падне, и фала Богу најнормално се однесува, ама јбг, мене умот само во него ми е. Не сум нормална, нели?:?: или очекувана реакција ми е ова? Сега го мислам во градинка како е, и ќе побудалам. Начисто... бар да имав работа да не мислам многу....

На ozbilnazena, tessie, anina и 5 други им се допаѓа ова.
  2. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    здраво женички мили, ова вака одморена од одмор тазе на работа вратена, па да ве поздравам.
    што убаво се изнаспав мерак било на одмор да бидеш плус некој одсабајлечки деца да причува за да си поспијам.не сум некоја спанка ама самата помисла дека не си на работа одма те релаксира.;).плус не сум била 15 дена по подавници а еден куп попуси мора да се прошета малку, па уште и снег ако заврне ептен погодено.:).пијам кафе и плјукам околу мене да не се урочам од многу фалење дека сум се одморила.:)

На pilenka, anina, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @Annath а не можеш да се јавиш во градиката па да ти кажат малиот како е, да не го мислиш.?

А мене ме нема вие се распишувате ехххеееее.:lol:
    Јас стандарден ден со децата, денес бевме сами па затоа нема фемина, татко ми на одмор отиде со внукот , да се одмори од нас малку.:rofl:

Гледам таму пак снегови ве завеале, кај мене е топло, топло, сега скоро 8 навечер а 31 степен.:sun::P:P

На ozbilnazena, pilenka, anina и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    @bittersweet, ако има нешто, тие ќе ми се јават. Затоа и не се јавувам. Освен тоа, број имам само од воспитувачката што денес и наредните два дена нема да биде на работа, па џабе ќе ѕвонам. Како и да е, им спомнав сабајле да не му даваат да трча многу да не падне пак, па ќе видиме. Тој дома скокаше и рипаше цел викенд, се сомневам дека и во градинка ќе биде мирен. Да можев, ќе го оставев дома со свекрва ми, ама си има обврски жената денес и утре. Но не сакам ни да го навикнувам да седи со неа цело време, поубаво му е во градинка.
    И да се јавам да прашам како е, пак ќе го мислам. ЈБГ, не бев ваква... што ми станало?!

На ozbilnazena, anina, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro..
    Dobro e,ne mi letnale gajcite od olujava.
    Sekoja koska mi se cini deka mi e zakrzlavena..A mi e strav mnogu masaza..:|
    Anathce ubavo vika Biterka,javi
    se da ti olekne malku.Sigurno maloto e dobro ama cisto kolku da si malku pomirna.
    Denes pijam sama kafence :coffee: odnosno so vas.Nazdravje da ni e.

На ozbilnazena, anina, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Што то станало, мајка си станала, тоа ти станало.:lol::lol:
    Мене во текот на денот минимум 10 пати ми застанува срцето од децата, де машките се туркаат, буткат, де отишле и ја мкнат малава, пред некој ден поголемиот од креветче ја извадил и ми ја носи, срцето во петици а не можам секоја секунда да ги пазам, тоа секунда им треба за беља да направат.
    Тек кога се и на брат ми децата, па, па добро е до сега што освен џунки, гребаници немало некоја посериозна повреда, само глупости им текнуваат кога се заедно.

На SV1911, ozbilnazena, pilenka и 8 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добар ден!:hai: Оние што сте болнички побргу да ми оздравите.
    Понеделнички ден, кај нас сонце пече,:sun: а и ветре поддувнува изгледа.(tumbleweed) Ќе се преселам кај @pilenka или кај дедото на @bittersweet, снег си сакам бре луѓе. Што крај ќе да бевме, снегулка да не паднеше.:shake:

На ozbilnazena, Teodora*, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.860
    Допаѓања:
    101.700
    Добро утро!
    Има некои денови кога,без причина (всушност има причина ама не би да разглабам) уста не ми се отвара.Немав ни желба да седнам на нет,ништо.Ниту пак ми се зборува со некого.Ама во мене врескам а тоа никој не го слуша.Ама да не мрачам повеќе.
    Ноќеска син ми и ќерка ми не беа дома ,а маж ми цел радосен што сме сами и полн со елан,за претстојната ноќ,замислете легнавме ...и заспавме како заклани.(facepalm)
    Години ли се во прашање не знам што е.:D
    И така,одам да скаламутам нешто за ручек и да се дружам со крпата за прашина.
    А убаво би било да излезам некаде.
    А каде?
    Во вакви денови многу ми недостасува да си имам некој ближен,сестра или брат,едноставно да не си осамен на светов.

На SV1911, ozbilnazena, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    ^ Добро утро!
    Lunicka баш напротив можиш тука да мрчиш колку ти душа сака,па ова е твоја тема;) Не,сериозно мислам каде би мрчеле ние : Дома не,на работа не,по комшии,роднини не,на форум не е каде бе???? А имаме потреба да се испразниме..Според мене слободно почнувај,така јас си осеќам дека сум меѓу свои луѓе,дека не сум сама на светот пикната во мојата глувчешка дупка облеана со солзи и јад...Секоја планина своја тежина-да не се урочам кај нас дома се оправува работата :)дај боже да тера вака подолго време:)

На SV1911, ozbilnazena, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.064
    Ајде кај мене на гости Луничке, таман кафе ќе пиеме заедно, сама ич не ми се пие.

На Teodora*, tessie и friendy им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.827
    Допаѓања:
    182.843
    Тука сум не ме мислите :D:D:D
    Си бев отсабајле да видам успехот на дечките добро е не е лошо уствари лошо е ама барем одиме на подобро 8) па сега седнав да ве читнам кафе не ми се пие ке си се одмарам до ручек после ке одам нокти да корегирам и на депилација што убаво 3-4 часа само за мене и за пролепшавање :inlove:

На SV1911, Teodora*, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.860
    Допаѓања:
    101.700
    @Bozica1980 aјде само да проверам дали метлата ми е во возно стање.:D
    Читам си настрадала од коска ,сега се е ок нели?
    И Скај не била добра ,побрзо оздравување на сите.:f:

На kukla21, Bozica1980, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  13. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Оф леле бре женички, боли! Мајчинството боли! Психички можам да издржам се ама не и нешто што е поврзано со децата(facepalm)
    Цела ноќ не сум заспала заради денешниот прв ден в градика. Се отепавме од врски бркање за да ги примат и на крај што? Сега ќе се разболуваме. Малечката се уби од пиштење кога ја оставив. Цела коса ми ја искорна а и устата прилично ми ја раскрвари. Не се пушташе од мене. Ајде некако ја оставив и седев цел час во дворот и цел час гледав како цела градинка се тресе од пиштењето. На крај мајчино срце јуначко не издржа и си ја земав. Толку од мојата храброст. Сега се заспавме со покачена температура, најверојатно од нервоза(facepalm).
    А и син ми некако со мислење влезе. Голем е, нема плачење, така се договоривме. Ама кутрото не ги тргна очињата од мене додека не заминав.
    Утре нова борба, па ќе видиме како ќе биде. Мм нешто ми мрчи утрински. Да не сум избрзала со работата. Што сум се споулавела? Ги треска вратите и додава по некој коментар дека има само 10 месеци:?: Сака да ме разубеди уште од првиот момент ама не успеа, ама сега со помош на децата, ќе успее

На ozbilnazena, mareane, Teodora* и 7 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.827
    Допаѓања:
    182.843
    анина правиш грешка морам да ти кажам и му правиш неубава услуга на детето
    Моите беа 4 години и 8 ,5 месеци кога тргнаа во градинка и моите пиштеа немој да мислиш дека не малата дури и заоѓаше помодруваше без воздух остануваше ама морав да ја оставм и да одам д изработам да им оезбедам леб и млеко друго чаре немаше Што се деси??? малата плачеше 2недели и тоа само на оставање а големиот 2месеци а со радост кажуваше како ек оди првите два дена аха ок е а после не сака да оди збор ми е што помало тоа побргу ке се навикне Со тоа што си ја земала си и ставила на знаење дека и утре ке ј аземеш ама под услов ако вреска и плачи остави ја во градинка и замини си ако е полесно оставај ја по 1саат првите денови после по 2-3 па до спиење па тек после со преспивање вака какоденес што си направила не си го збунила детето
    А немој да мислиш дека не е тешко решко е за сите плачат они плачам и јас одам на работа и кажувам на колешката вика така сме биел сит сме минеле низ ова они плачат и ние со нив ајде сега смири се и од утре јово на ново ке се навикнат само трпение

На toogood, zalosna, Teodora* и 3 други им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @anina овој период е најкритичен, бидејќи се појавува страв од разделување. Пробај оставај ја малку по малку за да знае дека бргу ќе дојдеш. Секогаш кога ќе ја оставиш кажи и дека бргу ќе дојдеш. Јас моево кога го однесов прв пат во градинка не плачеше, ама беше 2г. и 5м. Чекав на врата и кога ми велеше да влезам му велев дека немам топлинки и не ме пуштаат. Ама па големиот ми правеше многу проблем, иако беше на поголема возраст плачеше, дури и повраќаше, сето тоа беше резултат на приемот од воспитачките. Јас ќе го однесам и нели се разделувам со него му зборувам, тој плаче, а таа ќе го грабне и сосила ќе го внесе. Никогаш не ми се допаѓаа, после некој период го преместив кај душа жена. Да знаеш дека бебињата што се во јасли може да бидат оставени цел ден во креветче и да плачат буквално цел ден.

На galapce и anina им се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Се ми е јасно. Само сакав да си ја олеснам душата. Инаку и јас сум свесна дека друго чаре нема

На galapce и lunicka им се допаѓа ова.
  17. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Не сум зборувала за тоа ама на мм не му се допаѓа фактот дека јас сакам да одам на работа и да ги „оставам децата по градинки„ Смета дека заработува доволно за јас да можам да си ја гледам мојата работа т.е. децата. Ама јас сама одлучив да се пријавам за работа и навистина се чувствува тензија дома. Постојано сме под напон кога ќе се спомене градиката и работата. Јас летам, тој мрчи. Би ја оставила малечката да видам колку ќе и треба да се привикне ама тој нема да ја остави. Во тоа сум сигурна. Јас за два дена треба да почнам па на него ќе остане обврската да ги зема и да ги носи. Знам дека нема да ја остави во таква состојба. Можеби и јас си ставив трн во здрава нога, не знам ни сама што да речам.
    А за ова последново, навистина ти беше „утешно„ :o

18. Darko_11

Darko_11 Нов член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    8
    Критични години жени ! Ако се појави досадност помеѓу двата партнера опасна работа. Ах да се има време само да може да се смени нешто на подобро. Ако се има време , а за воља и да не правиме муабет мора да се има. Во вакви ситуации мора да се најде и време и воља за да се смени нешто во бракот. Изненадувањата ми се со прва мисла, потоа излегувањата на шетњи а потоа и некоја вечера во некое отмено место во најмала рака може да се седне на добра палачинка и по некоја пијачка ... Поздрав до сите што се досадуваат :o

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    @friendy толку од синоќешното снегче и кај мене денес :sun: а и викам на ќерка ми леле синојќа што убаво паѓаше снегче, а она, па мамо што не ме разбуди или што не го сликаше да видам и јас:D ДЕЦА
    @anina јас со мојата бев поврзана ко црево пред да ја дадам во јасли, ми излезе можност државна работа и ......коси корнев додека таа плачеше, ама се додека јас не се одвоив од неа, таа не се одвои од мене, мислам психички, јас не бев спремна за да ја оставам не таа. Истото со влијанието на психата врз децата @Annath , a помислев на лошо, односно многу му ја мислев како и е во градинка, да не и е ова или она стварно нешто се случуваше, додека опуштено не му ја мислев многу таа:P супер си поминуваше, многу енергии им праќаме на децата додека мислиме на нив, позитивна или негативна..... долго време ми требаше да го разберам тоа;)

На galapce, Annath, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еве ме се прибрав, протеза нема, ама затоа телевизор има:(
    Трпи кредитната картичка се, ама и ние ќе потрпиме 1-2 години.
    Пред очи ми се случи немил настан, а никако не можев да помогнам:(
    Стојам на семафор и ќерка ми вели, мамо дедоно падна, скроз на другата страна на раскрсницата. Се качив на триаголникот и летнав преку цела раскрсница.Се приближив допирам пулс слабо, а од главата лие крв и ништо не смеев да превземам да не зезнам нешто;(
    Едно девојче се јави во брза помош дојдоа веднаш, ама ;(
    Без врска се чувствувам.:(

На toogood, Teodora*, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.