Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Блазе си Ви на тие што има спијат децата.Мојата секогаш пред мене е станата.Еднаш како нема поспано да речам јас станав пред неа.

На mareane, Abrakadabra, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро или ден е веќе? :)

Мислам дека сум една од ретките женски особи што не сака накит. Никаков. Ни вреден ни безвреден, те.бижутерија. А имам.
    Дури ни бурма немам на прстот :wasntme:

Кога ставам ланче како нешто да ме гуши, издржувам два саати со него по потреба. Еве сега се спремив и ставив едни обетки, ги добив на подарок, нежни, како никот ми :) , во форма на пеперутка, ама дека не ставав долго, долго, со месеци, дури повеќе од година дена сигурно, и ме чешаат ушите. Да ги вадам? Да не ми се инфицираат? А сребрни се.

Ако некој ми подари дијамантско нешто, јас попрво ќе го продадам (facepalm):lol:

На Peco, mareane, Abrakadabra и 22 други им се допаѓа ова.
  3. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Dobro jutro dzezveri, sad ce da vas probudi ovaj miris jutarnji....:coffee::coffee::coffee::coffee:

kkkk.gif

:hai::hai::hai::hai:

На Peco, mareane, Abrakadabra и 15 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @LUCERKA не ме зезај,каде ми ги виде ноктите :?:
    Од прееска пробувам да ги закачам,нешто не сака...

На MilaP, Lady Phoenix, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.347
    Од сребро многу мака имам видено, ама тоа ако среброто содржи никел, инаку не. Бижутерија не ми прави таков проблем како среброто. Јас би ги извадила на твое место. Да ги извадев тие што ми направија проблем на време, немаше да дојде до тоа два месеци да шетам со рани на ушите од обетките. Ама пусто, трпев... за убавина (facepalm)

На mareane, Abrakadabra, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.522
    За еден накит што ме просветлија болна сум месец дена. Злато и дијаманти плус шаренки, весели ми се плаче малку што немам ни едно парче. Не дека имам каде и за која пригода да ги носам во Скопјево ама ете да ги имам.
    Многу сакам накит. Порано шетав накитена, сега многу ретко. Ќеркава, убава на мајка наутро прво се кити па оди во тоалет :D

На Peco, mareane, Abrakadabra и 20 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Добар ден друштво!:hai:

Маж на работа не испраќам и онака излегува премногу рано, некогаш не ни знам кога заминал.
    А и го немам уште сонувано со швалерка.:D
    И јас сум згодна и убава де:makeup:, што ќе му е трета особа.:rofl:

Сребро и бижутерија носам, злато не, не го сакам,
    Единствно вереничкиот е бело злато, ама ми смета ептен.

Друго паметно немам ништо да кажам. Се мислам да се фатам за пеглата.:yawn:

На Peco, mareane, Abrakadabra и 18 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.438
    Бижутерија не носам.
    Рачни часовници обожавам и секогаш имам на рака.

Пред 2 месеци добив поклон од тие нежните ланчиња, како сајла, со привезок идентичен камен како свршеничкиот прстен. Прво ланче кое го поседувам.
    Сеуште не е носено. Чека посебни прилики...еднаш годишно ваљда.
    Обетки имам еден пар.Со одентично камче како предходно споменатите. Години има поминато одкако сум ги носела.

Свршенички понекогаш. Ако сум се дотерувала со мерак, па да ми личи :rofl:.
    Бурмата е одбрана и стои во огледалото. Се чека денот.

Јас би едно, ама ексклузивно, одколку неколку обични.

На Peco, mareane, Abrakadabra и 22 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Добро утро луѓе.

Неделава читам читам и никако да наидам на подолг пост со вистинска содржина во него, се чудам зошто темава најпретежно стана чат од 30/40, а баш уживав во секој суштинско содржински склопен пост. Не знам ете.. ама шубе ми е некако по цел ден да се редат по 3 склопени збора колку ради реда без никаква содржина.
    :tmi:.. извинете морав да си кажам :).

Јас денес работно, станав и го испив првото кафе, се трезнам од синоќешните случувања, некако ептен теретски се падна врз мој грб, ако нека е си велам но преку некој муабети некако не можев да пројдам.
    Човек што ќе искаже, заташка и разочара од сопствена уста не може ништо да го испери, се пери се освен сопствениот јазик и душата, колку и да даваш млеко накрај ако не успее човек да го дочува и ако го турне со ногата се е џабе..
    Ништо лично, си пишувам само гледишта низ најразлични животни вредности.

Вечерва ќе имаме гости, пријатели на мм од долу, па најверојатно за брзо ќе засукам ракавите да спремам некоја селска тава, да потчинат луѓево и да се вклопат во новава толпа.
    Знам како е кога човек доаѓа од пат и кога се му е ново и неразбирливо.. тешко е.. па баш и затоа си разговатаме со мм дека на човек треба да му се најдеш во мака.. да го ојачаш на некој начин и да го дружиш.. сепак бав во ваквите моменти на слабост ти треба уво за ислушување и јазик за зборување, сетико подруго е чуството.

Пријатен ден..

На mareane, JuLleE, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Скај иста сум. Јас си дозволувам да ставам обетки на неколку часа, ништо нема да ти биде од неколку часа.. ти се вцрвенуваат бидејки не си носела и не си навикната, нишѕо страшно верувај. Дезинфицирај ги малку пред да ги ставиш, пребриши ги со ракија или од дезинфикувачот и пробај на по неколку часа да ги ставаш.

И јас не носам со години, имам еден куп накит тука, за долу да не зборувам. Ретко носам .. еве сега почнав почесто да користам, но за по дома ништо не носам осврн кога излегувам за неколку часа ставам.
    Се е навика жени, јас пример носам многу златни прстени си имам мерак, после неколку часа повеќе нит ги чуствувам дека се на мене.. да така до самата навика е.. прво е шубе потоа се навикнуваш.

На mareane, Abrakadabra, ph.orhideja и 8 други им се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Што значи подолг пост со вистинска содржина во него?
    Извини,морав да си прашам:)

На mareane, Ana Marija 1, menelele и 7 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.288
    Допаѓања:
    111.745
    Добро утро, се излежувам уште а и немам обврски. Каснав малце колку да не седам гладна па ќе одам на контрола со мајмунов. Времево се оправо или ќе се солидаризира со германциве да не изненади снег. Сонцево ми одговара ама сакам да е потопло.

Денес сум на лекар со детево од свекрва ми што ми е, да го решиме неговиот синузит, ринит, што и да е. Јас не сум видела возрасен човек толку да се плаши од лекар колку него.

Туку дојдов на темава да позборам, имам убава квалитетна бижутерија и ја обожавам, носам периодично тоа што ми е кеф. Синоќа мм ме изненади со нов пар стебренки менѓушки, пред еден месец добив едни позлатени кои се прекрасни и коштаат право мало богатство, ама ги нарачал кога сум му кажала дека сум бремена и сега пристигнаа. Си го обожавам накитот, а омилена ми е алката што внука ми ми ја купила од Грчка летоска, таква летна со куп врвчиња и на секоја по еден привезок со бебушка :D Ептен ме отсликува мене и мојот карактер, таква неформална и блесава ко што сум.

Прекрасен ден, ко створен за трошење пари, едвај чекам вечер после доктор да го нападнеме Моло :D

13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Сакав да кажам дека некако во последно време постовите се составени од 2 3 збора налик на чет, се нема некоја дискусија, тема на муабет, гледишта итн што не беше така..
    Сепак не значи дека сум во право..:)

На Abrakadabra, ph.orhideja, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Јас мојов сим го сонувала како ме изневерува. Изгледа многу се оптеретуваме со небитни работи и после резултат - вакви соништа. И кас сум му била и лута, сум била и тажна, а сега кога ќе помислам на тоа ми иде да се утепам од смеење.(facepalm)

Од накит имам се' и сешто. Бижутерија. Многу сакам да нодам, ама некако ретко ставам на себе. Зимава не сум без прстен на рака. Ѓердани и ланчиња многу сакам, ама и мене некако ме гушат. Злато не сакам и не носам, а сребро обожавам. Исто така не сакам пластика, освен ако не е убаво направена,па да не отскокнува. Камчиња што светкаат не носам баш,повеќе ги сакам тие што се од минерали.

Ете така. :D

15. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Витаминче, мислам дека низ овие кратки постови научивме многу повеќе едни за други, отколку од долгите :).
    Мислам дека некако поинтимно се запознавме, кој каков е, смислата за хумор, кој колку заебанции трпи...
    Да, да, мислам дека и кратките постови можат да бидат исто содржајни како долгите :nod:.
    Како што напишав, ПОДОЛГО време ти треба да напишеш КРАТОК, отколку ДОЛГ содржаен пост :).

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ni jas ne sakam bizuterija,ni zlato ni srebro.Nisto ne nosam.Verenicki prsten i burma isto ne sakam,ni pak mm nosi,uste sme si decko i devojka :lol:
    Casovnik nosam i imam sekakvi i za sekoja prigoda,isto i tasni obozavam :)
    Drugo sto da kazam :?:,kafe ispiv,rucek staviv grasok so meso.
    Sinko uste spie,mm ispadna do grad da se vide so drugarite pa jas ke zemam da zacistam.
    Imam i za peglanje ama toa za utre ke go ostavam :lol:
    Mnogu pati sum go sonuvala mm kako me izneveruva,ne se plasam od toa ama ako go fatam vo realnosta tesko nego :)

Последна измена: 25 февруари 2016
    На Peco, m.i.g, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Па,според мене должината на постовите не е мерило за негова „тежина“.
    Некогаш и два-три збора се потешки од километарски пост.
    А,за дискусија,тема на муабет,гледишта и слично мислам не си во право.
    Секој ден има по нешто „суштински“.
    Еве сега се врза муабет за накит,вчера за идење доаѓање гости и слично...
    Како и да е,сметам дека како и досега секој треба да си мисли и пишува што сака и колку сака.
    Впрочем,овде нема строго зацртани правила и прописи.
    И јас не знам дали сум во право.
    Мое мислење:)

На Peco, Lady Phoenix, Ana Marija 1 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    добар ден девојчици и по некој момак

од мене кафе сега може?

да се освежиме, малку..ова времево ми влијае и мене многу...чим е сончево некако поубаво се чувствувам :sun: порано не ми влијаеше ама и помлада бев:drunk:сега како стареам така ветреам:lol:

На MacenceEna, Peco, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Цка, која недела стаса? Испазари ли за бебето, испра, испегла?
    Кога спомна пеглање прво на тоа помислив.

И јас често сонувам дека мм ме изневерувал, ама и обратната ситуација се случило да ја сонувам, па како мм ме остава. :?: Подеднакво глуп ми е денот.

Накит имам и бижутерија, претежно од Авон, тракаташки, сребро и злато. Почнаа да ми сметаат обетките бижутерија бидејќи не сум носела одамна.
    Прстени исто ко @vitamina носам по 3-4 златни. Без нив од дома на искачам, навика ми е, исто како саат или мобилен. Сега поретко ги носам за да не го гребам куклево дома.
    Мислам сум една од ретките што носат и сакаат злато.
    Исто и редовно носам алка. Се одвикнав од обетки и ланче бидејќи носам и наочари, па ај да не биде премногу метал на мене. Мислиш со магнет ќе ме бараат. :rofl:

Таман се пофалил дека ќе ставам слик0 во мојата коса преку слики, ми откажа фризерката поради стомачен вирус. :tmi:

На Peco, Lady Phoenix, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Да си кажам дека и јас не обожавам накит ни злато ни бижутерија.Бижутерија немам никаква,несум бераклика да купувам.Имам едно нежно златно ланче од свеки тоа го носам чат пат,вереничкиот го извадив ми се искриви и рашири целиот се ме мрзи да отидам до чаршија да ми го средат,бурмата ја носам ама и таа ќе ја извадам кај и дае голема мие на среден прст ја носам.

На Peco, Lady Phoenix, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.