Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pilenka

pilenka Популарен член

Далеронче сите ме од крв и месо, нормално е да не погодуваат вакви работи:(
    Со среќа да си се служите со новиот Тв и ние како сме за еден....ама ај здравје само

2. tessie

tessie Форумски идол

Поздрав жени, како сте ми? @Bozica1980 , @Sky-butterfly поарни сте ми?
    Вчера јас се смешав изгледа, вторава ја тешев за коската. :lol: Брзи сме тука, малку изгубиш ли кондиција, остана без вечерње новости.

Далеронке, нормално дека ќе те потресе, ретко кого не би. Ама гледај да не мислиш на тоа. :hug: Колку и да звучи себично, родени сме за да бидеме тука за нас прво, па и за блиските. А покрај добрите и не толку убави работи се случуваат, што да се прави. Јас те советувам де, ама и јас истата. :lol: По се` изгледа, попаметен е човек кога не е директно инволвиран во ситуацијата.

Радувај му се на новиот телевизор и долго да ве служи. :)

Анинке, веќе ситно броиш, а? :) Ќеиф ми е како мене да ќе ме викнат. :hug:

3. Annath

Annath Форумски идол

@anina , жива ќе се јадеш ако не ја искористиш шансава, така кажи му на маж ти. Мало ти е девојчето, ама кога се мора, се мора. Нам мајките ни е потешко што ги оставаме децата во градинка, ама и за нивно добро е тоа. Не им е поубаво да седат дома со баби и дедовци, за социјализација не им помага многу. Ама градинката ги челичи, ги учи на некои работи плус. Ќе се навикнат децата, немаат избор. А психата е страшна работа... особено кога се работи за деца...

4. tessie

tessie Форумски идол

Се согласувам со @Annath . Повеќе сум слушала како родители се покајале што детето не го оставиле во градинка, отколку обратното. Во вакво време секоја понуда е добредојдена. Имаш форумско-морална поддршка од мене. :muscle: Верувај, краткорочно можеби нема да изгледа како вистинскиот избор, ама многу е веројатно утре ќеркичето што се вели да ти биде благодарно што си ја искористила оваа прилика. Според мислењава, имам склопено слика за тоа каква мајка си и знам дека ти е тешка дилемава, но верувај, на крај за доброто на сите ќе биде. Ако треба нешто да му биде на душичето во градинка, ќе му биде и дома и надвор за една секунда, на овој или оној начин.

@Annath , не го мисли малото, сите сме паѓале, какви колекции на паѓања имаат што у спомени, што од прераскажано, па така растат деца. Падни-стани. Почнуваат веќе со животното школо на начин својствен за нивна возраст. :lol: Провери го на лекар евентуално ако ептен има повод за грижа, но ќе видиш со тоа само душата ќе си ја смириш. Еее допрва ќе ти паѓа, по дрва ќе се пентари ко мачка, за деца е таа работа. :lol:

Last edited: Jan 12, 2015
    galapce, Teodora*, pilenka and 2 others like this.
  5. anina

anina Популарен член

:bow:

tessie likes this.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Децата се за во градинка од мали. Се социјализираат, стекнуваат имунитет за разно разни болести и не се распрдуваат толку.Мојата ја дадов во градинка на 2 години иако и баба и дедо дома.Третиот ден ја оставив и да спие иако плачеше насабајле, ама плачела додека јас сум присутна после тоа се заигрувала. Вошки фати на тие години а косата пуцвал, ја чував дома 2 дена додека да ја исчистам и ај пак во градинка.
    Фала богу сега е многу поздрава од децата пораснати дома.
    Носете си ги децата во градинка и ич да не ви е мака, не се потресувајте толку затоа што колку повеќе му се тресеш, толку повеќе му правиш лоша услуга.

SV1911, ozbilnazena, Doozy and 6 others like this.
  7. Darko_11

Darko_11 Нов член

Ne beri gajle tolku. Dedo ko dedo moze sekoj moment da padne i da skrsi nesto. Posebno ovie starcive se pustile u setnja kako bubashvabi se niz gradot. :) Mislam deka vo najmala raka stom padnal ima moze skrsenica na noga ili kuk. Stradaat starcite od slabi koski i koga ke padne 90% krsi nesto. Nego mene drugo mi e zborot. Zosto nivnite domasni (sinovi, kerki) gi pustaat da se shlaat po gradot ? Ke bide prenesen dedoto vo nekoja od bolnicite i ke bide dobro, no mozno e e da ima i nekoi posledici. ;)

8. danichap

danichap Moderator Staff Member

Бидејќи е жив човек, не е куче да го врзеш и да седи дома 24ч на ден.
    Со годините слабее телото но некои човекови карактеристики само зајакнуваат...ај докажи му или забрани му да не испадне.
    Не се испаѓа на крај и со тие кои се стварно физички немоќни.

ozbilnazena, toogood, galapce and 6 others like this.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Јас не би сакала некој да ми го попречува движењето.Верувајте од тоа поголема казна нема.Сега се разбегале старите од дома да не им сметаат на младите.Или пак морал да отиде на лекар,да купи лекови за бабата,зашто нема кој друг.Никој не е луд да оди по подмрзнати улици.А несреќи се случуваат и дома,во дворот,во купатилото.И таму не треба да се движат?

toogood, galapce, Bozica1980 and 4 others like this.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Знаеш каде ќе биде пренесен!?
    Во капела, затоа грозно се чувствувам иако сум цврста како карпа, ама сепак жива душа беше кога стасав до него. Море и изјава дадов дека не го удрила кола (да не носат некого на душа зошто на пешачки беше), или некој го бутнал.
    Нормално се движел вели малата и одеднаш како да му се сплеткале нозете, може и некој удар добол во моментот. Абре луѓе сите сме сијалици, не знаеш кога ќе прегори.

Нема врска да не ве трујам.

toogood, friendy and tessie like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Жени ,освем што киснеме на нет и сакаме се што сакаат младите :D,имате некое хоби???

tessie and Daleron like this.
  12. Moira

Moira Популарен член

Ама па и како стареат, така умот им се ветрее. Гледам некни, на целиот тој снег и мраз по улиците, дедо на точак...на ТОЧАК бе! Нозе нормално не се движеа, коли зализгуваа, тој на точак...НИШТО не е толку хитно за да на таква непогода излезеш така.
    Најстрашното е што, кога скраја да е, нешто се случува, не пати само стариот, баш напротив, пати целата фамилија околу него. И тоа за што? За 2кг компири и зелка од пазар?
    Исто и кога се возикаат по автобусине и на ладно и на изгор жешко, па после паѓале. Ама па оди и објасни му дека не треба да си го жртвува животот, ќе рече Од дома не сакаат да излезам...
    Старост, тоа ти е....јас од сега си се спремам за во старачки дом, биче журка со мужот во Нов Зеланд :D

SV1911, ozbilnazena, Doozy and 10 others like this.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Јас имам хоби.:) Трчам како улава по ќерка ми, собирам чорапи, гаќи, брусхалтери, панталони од плафон, патики една на еден крај друга на друг и се така по цела куќа.

SV1911, mareane, Teodora* and 4 others like this.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

:rofl:
    E @Daleron тоа не е хоби ,туку дел од секојдневниот живот.
    Знаете што мислам,сликање,пишување поезија,плетење,...нешто за своја душа и мерак.

Daleron likes this.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се изјаснив јас одамна, ниту знам да плетам ниту да везам, ама тие што не знаат ни едно ни друго се прашувам што ли прават.:rofl:
    Едно време се знаев, сега нешто забушавам.
    Имам хоби ама многу е скапо така да дигам раце од се.........
    Едит: За моето хоби од детството и младоста сега веќе сум премногу возрасна, да се качувам на греди, разбои, карики, вратила, јажиња, поарно ми е од земја се да гледам.

SV1911, Teodora*, mareane and 3 others like this.
  16. Moira

Moira Популарен член

Мали ми се децава сега за да имам посветено хоби, ама иначе, во ''нормални'' услови, играм тенис.
    Сега искрено ќе почнам да вежбам слаткарство по дома, кој знае, може тоа да го работам во туѓина :^:

SV1911, ozbilnazena, galapce and 6 others like this.
  17. danichap

danichap Moderator Staff Member

Кога се преселив во градов дадов отказ од старата работа и првен си зедов некој месец за на раат да ја пишувам дипломската и после веќе дојде новоста и немаше логика да барам на ново тука друга работа. Иако сум на платен список во фамилијарната фирма на мојов :bandit: и помагам при калкулации и финансискиот дел, дома ќе сум до неопределено.
    Инаку правев пауза од теорискиот дел за возачка. Мислам немаше смисла за останатите кои би биле таму присутни секои 15 минути да трчам во веце за :puke:. Сега треба пропуштените да ги надокнадам...а за практичниот дел не знам ни сама што да правам.

Мислам дека нови јазици да учам не збира главава веќе, 4 се доста. А и не сум во цутот на младоста за се форсирам:rofl:.
    Кога ќе се видам поарна многу сакам пари да трошам и да готвам:rofl:.
    Т.с делот со давањето не го сакам, ама нова облека, препаративна, декоративна козметика да.
    Опседнати сме со бирање мебел, плацеви, модели на куќи. Деновиве да се опраам и тргам да ја нарачам спалната.

SV1911, ozbilnazena, kukla21 and 9 others like this.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Гледање серии се рачуна за хоби?
    П,Д:lol: (пред децата) трчав секое сабајле по 5-6 километри, сега немам сила да изодам 500 метри;(, читав многу, сега слабо и тоа освен детски книги.

Собирам снежни глобуси имам стотици, тоа ако се рачуна за хоби, друго не ми текнува.:lol:

19. Annath

Annath Форумски идол

Хоби? Што беше тоа? :^)
    Сум заборавила... освен гледањето серии и филмови, во слободно време одмарам. Активно почнав со вежбање, па и тоа ќе ми биде хоби. Друго - порано пишував поезија, проза, читав многу книги, ама премногу. Собирав поштенски марки и значки, сега собирам магнети за фрижидер, и разгледници (непотполнети). Нема од кај немам... @Moira, ќе ми пратиш ли барем нешто од НЗ?:D
    Готвењето сега ми е секојдневие, па не можам да го наречам хоби.... друго не ми текнува.

SV1911, Moira, sanjaeva and 9 others like this.
  20. friendy

friendy Форумски идол

@anina Ние мајките сме голема жртва за семејството. Секоја на свој начин се жртвува за блиските, а не секој ќе го разбере тоа дека и ние имаме потреба да излеземе од дома како секој човек, да се размешаме со народ, нови мислења и идеи. Не станува секогаш збор за пари и заработување.
    Доколку ти е здраво детенцето носи си го во градинка ако дома немаш некој да го чува. Ако имаш, тогаш остави го, а ти оди си на работа. Од страна секогаш работите изгледаат полесни за решавање, ти најдобро можеш да си процениш што, како. Еве јас седам дома, а имам можност да работам. Имав една женичка за чување, после почнав на градинка па се разболе и трета година како седам дома. Среќа имам можност да одам некаде одвреме навреме, па тоа ме вади. Само јас си знам како ми е дома по цел ден.
    Совет од мене - со цел свет карај се, со сопругот не.

@lunicka кажи де што да се работи, освен домашната работа.
    Не знам дали живееш во голем или мал град!?

Annath, anina and tessie like this.
Thread Status:
Not open for further replies.