Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro.
    Glavata ke mi pukne,pa i grlo me boli..vremeto kako lugeto,matno (facepalm)
    Za tocnenje se imam izjasnato,podranuvam sekogas barem 5min.Ne sakam da cekam,ni da me cekaat.
    Imam drugarka ama vlecko ne i e ramen..imav i bivsi sto go cekav sekogas..moze za toa i raskinavme :?:
    Se salam,korpata ja dobi zasto bese mamina maza,go trpev skoro 2 god i ne odese..ne planiram zivotot da si go gubam vo pisenje svekrva-snai problemi ;)
    Mm zamina so drugarite od sabajle po ribi..
    Posle koga ke si dojde treba da vidi i za bilet,do 20 treba da bide na rabota..
    Se vrakame poleka vo realnosta...

На anel, Lady Phoenix, Eli23 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле @Sky-butterfly такво нешто да направам и другарство и кумство и брак ќе се растури:@
    Навистина не знам како да се стави крај на овие секојдневни гости(н).
    Така,во вторникот му викам на мм „слушај,накај 19,30 да ме однесеш таму и таму.И гостинов вика,аааа епа добро и јас тоа време ќе си одам,таман да ме однесете“.Толку не ми се одеше кај што ме однесе,колку што индиректно да му текне на гостинов еднаш засекогаш.Ама,ете очигледно,џабе било.Не удостои и вчера и завчера.
    Аааа за тоа случката со семинарот. И јас сум истата,те разбирам.Во рок од месец дена мојов беше два пати по 3-4 дена на пат и полудев.Тоа дека јас седам дома со дете:@
    Тукууу да спакувам куферите и попладне да ти дојдам на гости со малиов. Ем ќе си се пожалиме па и едно сликО ќе удриме за овде,ем роднините ќе си ги видам па и некој ќебап во Седра ќе кснеме:D
    П.С.И јас како Нинџа не можам да поднесам доцнење. Дури пред време доаѓам на договорено.Сега малку забушавам ако треба да се оди со дете,дека по Марфи редовно ќе се искака на врата,па ајде враќај се пресоблакај го|(

На Lady Phoenix, Eli23, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Јас од оние пицајзли кои НИКОГАШ не доцнат.
    Многу се нервирам ако некој доцни...ама не давам на знаење дека ме нервира...тоа е лошото

На joy1, ninja35, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Како типичен јарец:tmi:, јас не каснам.
    И не само тоа, и стравот веќе ми го имаат.:rofl:

На Lady Phoenix, Bozica1980, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    I jas kako refka si fucam vo sebe ama si cutam.Sekogas gledam da izbegnam kavga i zatoa me eba***t vo zdrav mozok..

На joy1, Lady Phoenix, Espadrila и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @PUPICA ајде!
    Може до игротекана со ќебапи да одеме. Или па дома ќе си седиме, на топло, најдобро. Сериозна сум.

На Lady Phoenix, Eli23, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Едвај го наранив,едвај го заспав пустото мое дете се уби од кашлање..Незнам кој напиша погоре ама куќа си е куќа.своја гаража,свој двор,па и пред куќа место свое за паркирање..
    @danichap со среќа со твојата куќа од соништата..
    И ја сум за куќа,дали дека сум израсната во куќа,последниве 5год сум во стан,ама куќа е куќа,дворче,па теферич во дворче,тревник,цвече..И јас си имам своја куќа од соништата,може некој ден и би ми се остварила желбата..Многу сакам распоред во амерички стил(ако е амерички)-доле дневна,кујна,трпезарија и гостинска,а горе спалните..Да не е огромна,туку помала со убав распоред.
    Пошто @ninja35 е у странција и ќе ни донесе поклони,ја имам желба за појас за слабеење по можност на дрмање:lol:
    Туку да се симнам доле,да видам дал се ослободило место,да си ја препаркирам колата.

На anel, ninja35, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.003
    Допаѓања:
    164.596
    Во случајов електронски е стрес.
    После лани и тројца информатичари, токени и глупости, пушти си пишано и свиркај, а ист е стресот, само подолго трае така.

На Espadrila, Eli23, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^ Во врска со доцнењето,една случка од минатиот век.
    Се договараме за у град.И знаејќи дека едната(тогаш 3 бевме тандем) доцни по минимум 30 мин,а планот ни беше во 21.30 да се чекаме и викаме на таа што доцни таму и таму во 21.
    Погодете во колку дојде:@:rofl:За малку 22 ја фати.
    Пак ние две прее*ани. После долго време и кажавме за позадината.Ни се изнасмеа у фаца.И така си ја чекавме. Дури доцнеше и на матура. И кај другарка во матично а и беше старосватица.
    П.С.И двете сме девици хо хороскоп.Демек девиците почитуваат договор,време.
    Таа изрод беше за се:D

На Peco, Lady Phoenix, Eli23 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Ако некоја особина кај некого ми е на врвот на оние негативнитe, тоа е доцењето.
    Немам толеранција кон такви луѓе.
    И ако еднаш ми задоцни некој, јасно ми е како ден дека тоа постојано ќе се случува, па таквите типови на луѓе ги заобиколувам во најширок круг.

Мене и на работа сите ме викаат „Швајцарка" :D(waiting)
    За мене, доцнењето е неодговорност.

Главата денес многу ме боли, па шмркам кафе, а како што сум метеоропат, овие временски промени, ептен ми влијаат.

Кој е за кафе, бурјун

Coffee_Collage_SS127109462.jpg
    Аман ова петоков, ќе заврши ли :yawn:

На joy1, anel, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  11. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    М м м кое да го одберам,како што не сум пијана кафе,сега добро би ми дошло8)

На Lady Phoenix, duffi и Petar80 им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Мене не ми најдовте работа во новиот бизнис.;(;(

За доцнење, зависи за што се работи, некогаш доцнам, некогаш сум на време, на работа никогаш не доцнев, имав една постара колешка кога почнав и секогаш ми доцнеше по 15 минути, аааааааа си викам секоја недела ми се фаќаше по еден саат и кусур за неа да работам, почнав по еден саат да и доцнам, тоа еднаш, два пати и почна да си доаѓа на време.]:)
    Мене ме нервира кога некој ќе ми се најави за на гости а доцни, ми го е*ава денот, пример рекле ќе дојдат во 12 а доаѓаат во 5, не можам ни да излезам работа да завршам, буквално те врзуваат дома, на таквите еднаш, двапати, третиот пат си ја бацуваат вратата.:lol:

Многу пати сум имала проблем со глупи луѓе што ми се паркираат на приодната патека, тука тоа е строго забрането, дека сум една улица позади училиштето стално сум се објаснувала дека не смеат така да прават, повеќето веднаш се тргнале а тие што се правеле наудрени демек не разбираат англиски, се јавував во општина, кажував дека не можам да иззлезам, доцнам на работа, за 10 минути доаѓал пајак и им ја кревал колата, да видиш после како разбираат англиски.:devil::rofl:

Последна измена: 26 февруари 2016
    На kjukli, anel, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.527
    Допаѓања:
    260.885
    Срам ми е да пишам. Јас постојано доцнам. Доцнев на училиште, задоцнив на прво предавање на факс:tmi:. Прв ден на работа морав да одам со такси за да не задоцнам. Секогаш брзам оти секогаш доцнам:tmi:. Две другарки беа прилично точни и еднаш ме оставија за на кафе, ги барав по кафиќот. Другите беа бетер од мене, ако треба дојдат во 21:00 они идат во 22:00(facepalm). Јас не доцнам по толку. Мм е истиот, бетер е дури.
    Да престанам, срам ме фати. Пробав да не доцнам, џабе, посилно од мене е.
    И така, заради тоа кога излегувам постојано трчам]:). И се сум недоспремена:doh:.

На kjukli, joy1, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Битерке за тебе работа у фирмата ако најдат скапо ќе ги фати патни трошкови ;)

На Ariel, Lady Phoenix, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.006
    Допаѓања:
    113.219
    Ниту доцнам, а не ни сакам да ми доцнат! Иако понекогаш знаат да ме почекаат :tmi: али со исав и битна причина :!:
    И јас имав другарка која стандарт доцнеше 30мин и еднаш се договоривме и ние да касниме 3 бевме, и ко за беља ни ја удрија колата и воопшто не дојдовме, а не и се ни јавивме, ни беше лута со денови, не чекала 2,5ч :o и немала кредит да ни се јави, ни титне :lol: Башка беше 1ви април па.... :rofl:

Пупи нај другарски ти кажувам нема спас, најди некоја тактика со маж ти, а другиов се додека има лапачка и пијачка гага не се трга, осет во негов речник не постои :|
    Утре е кај мене слободни сте (highfive)

На kjukli, anel, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ние 3та година по ред елекгронски ќе тераме. Не сме имале сериозен проблем.

На Eli23, duffi, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.328
    Кај се прави електронски, на страната на УЈП? Само насочи ме, ќе се снајдам.

На duffi, Petar80, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    За гости без исав имсвме еден таков кој покрај тоа што си идеше како ќе му прдне знаеше и да ни навлага во личниот интимен живот. Му личев на готвачка изгледа и почна со намирниците да иде за ручек да му спремам, ко да сум му жена, а не девојка на другар. Као кум ќе ни беше па почна ѓногу да се меша у лични избори па ја скршивме калимерата со него. Откако раскрстивме со него ко полесно да се живееше, како да не притискал цело време.

На joy1, Peco, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @emkaemka i @PUPICA toj vasiot prijatel ima zena,deca?Neli mu nedostigaat...
    Jas so mm nikogas ne se karame za takvi luge,jas si zboram ama ovoj mojot takticki igra,mi vika taka e zence,taka e ama so da pravam jas..i edna faca nevina ke napravi i aj sea ti karaj se |(
    Koga bev prva smena neknja ni se najavia gosti kaj 7,dojde 8 niv gi nema,mu vikam na mm javi im se.Im zvoni i mu vikaat se uspa bebeto (8 mesecno bebce imaat) ke stane ke dojdeme (facepalm)

Vo 10 dojdoa i sedea do 2..instav da se nemalo a jas za na rabota stavam vo 4:30 1 smena.
    I posle cela den se prozevav zaradi luge so bez oset.
    Ne mi bese jasno samo kako bebeto banjato im se setase vo 10h zimno vreme. (facepalm)

На anel, Lady Phoenix, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Во ЦРМ.

На Petar80 и Annath им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.