Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не мислам се да се пружи на тацна, туку ако имаш средства да го обезбедиш (пример стан) да не го направиш тоа од инает.
    Инаку и јас сум против за двете крајности. Ама порадо би била од вториот тип на родители.

На galapce, kukla21, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  2. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Бидејќи се пронајдов во твојот пост, еве јас ќе си кажам СВОЕ мислење :).
    За мене доцнењето, ама не 10 мин, туку повеќе е НЕПОЧИТ спрема туѓото време и туѓите планови.
    Ако можам јас со мало дете да стигнам на време, можат и они без дете.
    Плус ти убаво напиша, трчам за да стигнам пред 7. Значи се трудиш и стигнуваш. А они не да трчат, туку се влечат. И ај да ги чекаш дома, како и тако, ама на договорено место да чекаш сама како утка, мало морген.
    За мене таквите особи се како светот да се врти околу нив, никој друг нема живот, освен нив.

А за гостите, пак ќе се повторам, не сакам ненајавени гости, посебно не во 21 век кога има безброј начини на комуникација. И не барам 1 недела да се најават однапред, барам барем 1 час, колку да подраздигнам и да купам нешто ако треба.
    И баш тоа не е причина на ладење меѓу луѓето, причината е немаштијата, завидливоста и правењето дека си најпаметен, а не си (како гостинот на Пупица).
    Ама тоа си е МОЕ мислење, почитувам сечие мислење :).

А за каков родител ќе бидам, хмм, јас сакам да бидам родител со авторитет, ама не знам дали ќе успеам :(.
    Многу сум мека на карактер, а црвчето е моја Ахилова пета :inlove::l:.

Го делам мислењето на Кукла, треба да се' биде умерен, ни премногу галење, ни па да го оставиш на милост и немилост во животот. Мм го дели истото мислење :).

И така, да не се секирате, утакмицата беше одржана, побрзинска здравје, на судијата му се приспија, ама пак падна по некој гол, не сме без ич :D.

Пеце, не можеш да се решиш дали си нерешителен или не си, а? Знам како ти е, цел живот сум во дилеми, трилеми, полинеми... :D.

И за крај, едно големо БЛАГОДАРАМ до Мама89 што ми обрна внимание за режимот :*.

:hai::hai:

На Mrs.Bass, ph.orhideja, MacenceEna и 18 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.522
    Допаѓања:
    260.839
    @kukla21 пишав јас дека задоцнив и на факс. Не секогаш, ама повеќето пати да. Моите доцнења се по 15 минути. Таква сум, не е до почитта.
    @promeneta зборев општо. Најавување 1 час или 2, сеедно, ми е нормално, ама се почесто сум сведок на закжувања со денови однапред. Јас сум примала гости со кафе само. Толку имам.Битна ми е била дружбата. Кога се сака се може се. Да се толерираат и ненајавени гости и задоцнување. За на пупица гостинот крив е мт. Зрели луѓе се, очигледно им годи тоа. Тогаш и таа нека прави работи што нејзе и годат, а не постпјано да се нервира.
    Тоа ми е муабетот, помалку мрчење и повеќе релакс се треба во животот.

На ph.orhideja, galapce, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.988
    За секоја навика има одвика :D
    Јас воопшто не доцнев, па потоа почнав да доцнам под влијание на една другарка што секогаш доцнеше и таа навика ја имав со години.

Кај што работам сега за каснење се јаде ќотек, па да видите како одма се одвикнав. Сега веќе ни приватно не доцнам, па и се напнувам ако други каснат. Муж ми стално ми вика - аман што ти направија овие на работа!

На Mrs.Bass, MacenceEna, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.005
    Допаѓања:
    113.217
    Мајка ми денес опет читала нешто на нет и купила едни капсули за незнам ти веќе што |( Артичхока, али кога читам во упатството поради све остало пише дека се употребуваат како диететски производ и се пие по 3 на ден, помага во слабеење, намалува холестерол..... :^) индиректно некој ми кажува дека сум буцка :worried:
    @mama89 пиши и на мене ЛП (highfive) изгледа моево огледало издолжува (poolparty)

На ph.orhideja, galapce, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  6. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Врти - сучи, исто мислиме на крај :).
    И јас не викам да се најават денови унапред, туку саат унапред.

А за толерирањето, јас многу толерирам, ама еднаш, двапати , а не нон - стоп.

Се' во животот е компромис.
    Ако јас го толерирам неговото доцнење, треба и тој да го толерира тоа што јас мразам доцнење, нели?

Оти нас толерантните и добрите, често не' мешаат со глупите и ни се качуваат на глава.

А за ситуацијата на Пупица (последен пат ја спомнувам, ветувам :)), се согласувам дека маж и' е крив.
    На другарот му одговара така и нормално дека нема да се менува.

Поздрав :hai:.

На galapce, Annath, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Od koga pamtam moite se zrtvuvale za mene,sestra mi i brat mi.Roditeli za primer.Tatko mi poveke go nemam za zal,no tuka e majka mi,neznam vo teskite migovi sto bi pravela bez nea,mojata najgolema podrska,zenata sto me saka bezuslovno.
    Jas veruvam deka ke bidam kako niv i se trudam da bidam dobar i odgovoren roditel.Sin mi da ima se sto mu e neophodno za zivot.Ne bi go ostavila da se maci,no ne bi go ni razgaluvala epten.Bi sakala koga ke bide vozrasen maz da bide samostoen a ne da ceka se od mene.
    Bi sakala uste edno dete i imam moznosti za toa.Za treto ne bi,neka dava Gospod tamu kade sto nema.

На ph.orhideja, galapce, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако мислеше во таа смисла те поддржувам. Ние уште дете немаме, па планираме веќе втор стан за едното :)

@JuLleE ти ја разбирам поентата. Јас кај што учев ако задоциш на испит чао до следна сесија. Таму моиве никогаш не доцнеа. Другарка моја со близнаци е секогаш во договореното време. Се е до организација. Едноставно не прифаќам дека некој е таков.

На ph.orhideja, MacenceEna, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Zdravo drustvo..
    Ete denes prv den na rabota..bez kompjuter bev bidejki za vreme na moeto otsustvo go dale a drug kolega da go koristi...siromastija, nema kompjuteri:)
    Pa denes ne sakav petocki da mi go vrati, da se adaptiram malku de, pa od ponedelnik jovo na novo
    Se ispovidov so kolegi, si zacistiv biroto, si podnesov baranje da idam saat ipol poranko doma do godinka na bebus.
    Ve citkam za kasnenjeto..vo zivotov na prsti mozam da izbrojam kolku pati sum zakasnila..retko kasnam i mrzam koga mi kasnat..ama epten me nervira toa, ko za belja naletav na mm- toj pa na prsti mozes da mu izbrois koga na vreme negde stasal:)
    Od koa se ozeni so mene segde sme tocni:D..site go znaat koj kasmadzija e pa koga stanal kum kaj drugar vo kumanovo, kumasinot specijalno pratil kola da go zemat da ne im kasni(facepalm)
    Vo vrska so gosti..ni jas ne gi sakam nenajavenite a onie pa sto ke se najavat pa uste da kasnat kosa mi se kreva.sum imala i takvi gosti, vikaat ke dojdeme u 5 a tie vo 9, a znaat deka sum so malo dete.a i tie imale malo, pa porasnalo pa si vikam tolku li brgu zaboravaat lugevo kako e so malo bebe??:?:
    Ete toa e...pogolemata pak kaj baba i dedo, ke ima kvalitetna utakmica vikendov:rofl:

На ph.orhideja, galapce, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.704
    Допаѓања:
    153.601
    TGIF=THANK GOD IT'S FRIDAY!(poolparty)
    Едвај дочекав да заврши денов...а,два дена бев помалку на работа...се кандисувам барем горниот спрат да го изметам и избршам да си одмалам утре од обврските...ама, не се убедувам баш лесно:lol:

утре имам планирано шопинг ден со керка- шекерка...наредниот викенд и е роденден па да се поддотераме...

ми делува времево и промените ептен...глава не ми престанува цел ден...и ко бајата сум...
    обично сум точна ама ми се случува и да каснам поготово откако се роди батково -недостаток на време...важно на работа сум точна оти и кај мене е ептен строго во однос на навременост.

родителите биле жртва за нас,ни помогнале најмногу што можеле и јас би сакала да имам можност да им бидам од корист на моите деца...не само финансиски туку и тука во однос на деца чуванје и сл...знам колку е битно да имаш некој да ти подаде рака или само да знаеш дека е тука кога ке ти затреба помош...

На Mrs.Bass, ph.orhideja, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не знам дали некогаш имам задоцнето за некаде.Обично, сум порано секаде.Колку и доцна да тргнам, јас сум 10-15 минути порано:D не знам, дал е јарецот или девицата (подзнакот):rofl: Се шалам.

Навикната сум да чекам. Не ме нервира нешто нарочито,пошто,штом личноста не дојде на време.. јас си влегувам по бутици или било каде и си шетам. Нате-нане. На крај ми ѕвонат на телефон,да прашаат кај сум. ;) Така де.

:makeup:

На ph.orhideja, MacenceEna, galapce и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    @JuLleE Мене ме интересира што се крие позади тоа ваше постојано каснење. Вистина. Ако не збориме за ситуации кога нешто реално те задржало, што на пример се врти во твојата глава кога го гледаш часовникот, знаеш кога треба да се спремаш и тргнеш, ама едноставно не го правиш тоа туку го оставаш за подоцна.
    Има некоја психологија позади, дали барате внимание па на тој начин го добивате, дали сте егоцентрични и сметате дека вашите обврски и време се побитни од другите, дали сте страшно неорганизирани и не ви се прави ни проста математика во глава колку ви треба да се спремате. Јас на пример имам двајца луѓе блиски кои од такт ги вадат сите околу нив, и секогаш напаѓаат како другите имаат премалку трпение, како другите не ги разбираат нив и нивните постојани изговори... Потсвесно нешто има, не е туку така.

На ForeverYoung, MacenceEna, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.005
    Допаѓања:
    113.217
    Мамасита ми прави режим :doh: па сега ќе ме шибне на строга диета :worried: или на дохрана ќе ме стави ]:)
    Момент на вистината!

На Annath, mareane, VladeMila и 10 други им се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Да знаеш не туку- таа, од нагазено може да е , некое сторение :?: Мислам тука треба да им побаиш:!:

На ph.orhideja, Annath, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Јас се швркнав може 10 емисии Тунел сум изгледала и уште гледам.
    Ама со ова режимиве ме стрвите и мене Мама да ми направи еден:)

На Annath, MilaP, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Сите пари кај тебе ги оставија за режимот и сега за бајачки немаат. Мир на душа со помалку килограми не наоѓаат, света вода треба, два три речи. Ама тоа е, денес твојата професија попрофитабилна е, да си бев во друг век поарно ќе беше.

На ph.orhideja, MacenceEna, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @Bridget интересно ти е прашањево за доцнењето. Па бидејќи и јас сум од тие кои понекогаш доцнат, ме заинтересира, па прочепкав по интернетов.

Она што прочитав е дека навистина е потсвесна работа. Како што некој мрази да доцни, така има луѓе кои мразат да стигнуваат порано некаде. Една од главните причини е таа што сите ја наведуваат: времето е пари и за едниот и за другиот тип на луѓе. Па како што луѓето кои "подрануваат" го ценат своето време, така и другиве го ценат своето време и сметаат дека е непродуктивно да го потрошат ако излезат порано,а за тоа време можеле да завршат нешто по дома.

Друга причина би можело да биде што не сакаат да излезат фрикови пред другиот (у случај на дејт, на пример) па да го извадат од памет другиот и да му изгледаат опсесивно.

Трета причина би било поради тоа што се чувствуваат непријатно кога пристигнуваат порано, поради тоа што им се чини дека околината чудно ги гледа, ги осудува и слично (така се чувствуваат и оние кои подрануваат).

Следна причина е што е неефикасно бидејќи мора да седиш и ништо да не правиш додека чекаш да дојде тоа време за тргнување за да се стигне на време.

А најчесто се држиме толку зафатени за да немаме време да остануваме со најдлабоките мисли.

Како и да е, не е убава особина, ама е дефинитивно нешто потсвесно кое тешко се искоренува.

На ph.orhideja, MacenceEna, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Не доцнам, ама пак не стигам ни порано со ретки исклучоци. Кога се договарам за гости секогаш си давам простор од пола саат значи не договарам прецизно време, ама не го ни поминувам договореното. Не си дозволувам некој да ме чека и не сакам да чекам.

Имавме едни пријатели( уште ни се, ама поретко се гледаме), ќе се договориш во 7 тие во 10 ќе дојдат, зошто мажот си дошол од работа и легнал да преспие. И тоа секогаш истото. На децата ќе им се приспие, па ќе почнат да се караат, да плачат, на крај нивните ќе заспијат, а моево додека не си заминат не легнува. Жена му сто пати ќе му каже да си одат, тој уште една чаша, уште едно кафе и така до недоглед, најчесто 2-3 ги фаќаше.Ме потсети на Ивкова слава, "четири пута послужен со сиктер кафенце, никако да си оде":rofl: Лека- полека намалив дружба со нив, ептен по некој повод да се собереме.

Мм пак е друга приказна, секаде подранува. На работа пола саат пред време оди. Ако одиме некаде ќе се облече пола саат пред време и само ќе се туфка, ќе оди во кола и таму ќе дреме, а може и некој работа да збрка додека ме чека:D.

Татко ми пак постојано касни некаде. На работа имаа организиран превоз ама тој постојано го испушташе, па ќе се врати по колата. Мајка ми секогаш го зафркаваше да не оди до постојка зашто и онака ќе го испушти превозот:rofl:. Не можам да објаснам зошто, не е до време, ќе стане два саати порано и на крај пак ќе закасни. А за се друго е педантерија невидена.

Што се однесува до тоа какви ми биле родителите, ќе кажам жртви за нас. Си скратиле многу задоволства за да ни помогнат колку-толку. Не ни дале се на готово ама ни помогнале повеќе отколку што можеле. На мм родителите се други, ги изгледале, школувале и нивната обврска е завршена. Не сакам ни како едните, ни како другите. Нема да си скратам можеби некое задоволство, ама планирам да го обезбедам син ми станбено, колку-толку да му го олеснам животот. Тој и сега знае дека ништо не паѓа од небо и се си добива со заслуга и труд. Не штедиме на него ама пак досега не не разочарал. Здравје, нели, никогаш не знаеш што носи животот, само да се научи да ги цени работите, да не стане паразит.

Последна измена: 26 февруари 2016
    На Mrs.Bass, ph.orhideja, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    и ти и @emkaemka што ви ее ? Вие не сте за никаков режим девојкии(facepalm):fubar::headbang:

На ph.orhideja, Annath, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Си има и пристигнувањето секогаш порано своја позадина веројатно, но мене ме интересира повеќе доцнењето затоа што тоа влијае на други луѓе негативно.

На MacenceEna, Annath, ninja35 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.