Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Кажи си де, не се сречавај ]:):rofl:

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ne uzivaat site vo isti raboti.
    Za nekoi luge so bogata dusa i bogat sekojdneven zivot i obicen rucek e uzivanje.
    Nemojte samo da mi recete deka 100 000€ moze da ti go isperat gzot ili eve obrazot ajde!?!
    I na Sen Trope pak ke si istata UTKA ,nisto porazlicna od onaa vo Mkd,plus ke si bez onoj so kogo si potrosila 13 godini.

На Peco, Val-Dim, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ц... ми ја вртите поентата...

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  4. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Те сфатив што сакаш да кажеш. Само се обиде да го пренесеш нејзиното видување на нештата.

Само се надоврзуваме и си муабетиме од перспектива сосема поразлична на нејзината.

На kukla21, Bozica1980, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Go najdov na youtube klipceto...ako e toa :?:
    Lelee sto sum najdila i jas,misles amerika ja otkriv (facepalm)

Tuku jas imam od tie kupeckite piti so pilesko i svinsko meso ke gi izvadam..
    Ete mi rucek...
    Oni za sto pisat jas za sto..ama ako koj za sto si ima maka :rofl:

На VladeMila, Peco, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Работата беше дека не секоја жена ја исполнуваат исти работи. За некоја жена уживање е да биде помеѓу семејството, да си го сака детето и мажот, да готви и да ужива во животот.

За други жени уживање е исклучиво кога се на патувања на луксузни места, кога навечер заспиваат со парите и со непознат човек, кога поседуваат 5 станови и не знам колку плацови, кога растураат туѓи семејства и слично.

Сепак работа на карактер и на личен избор е.

Ви викав да не спомнувате ништо политичко. (facepalm)

На VladeMila, Peco, MacenceEna и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Она кога сака ќе се омажи и може да прави манџа....
    А можат мажените кога сакаат да отидат во Сен Тропе?
    е тоа ми е поентата...а не да ги омаловажувам тие што готват дома за семејството

На Peco, ph.orhideja, Ordinary и 6 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Сите живееме во различна реалност. З
    а некој е Сан Тропе може, за друг, Рим, за трет одмор до грција...а за некои на жалост ништо.

На kukla21, AngelOfArh, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ja bi uzivala sega na Sen Trope..za vas neznam :emo:
    So semejstvoto da ne se razbereme odma pogreska :rofl:

На Peco, kukla21, PUPICA и 14 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Убаво си кажа Дани, јас ја подржувам. Сите ние во текот на животот доживуваме најразлични и нови периоди и животни етапи.
    Зошто да не си домаќинка? Зошто да не сечкаш кромид а истовремено и да бидеш добро реализирана на работен, авантуристички и финански план?! Кога се сака се може и тоа е фактот.

Може јас дома сум домаќинка а надвор сум одлично реализирана госпоѓа со добар работен стаж а истовремено патувам и се дружам?!
    Не значи дека ако сечкаш кромид си очајна домаќинка нели?!

Се е периоди дал ни се допаѓаат или не ги живееме. Ете може денес сечкаме кромид а утре наместо кромид ќе "сечкаме" документи и папки нели?!
    И обртно, нема правило.

Човек може да се реализира во повеќе активности доколку сака..

Крај краева нит ги осудувам луѓето што решиле дека побитна работа им е сечкањето кромид од финансиското задоволство и авантурите и обртно. Ги разбираам и луѓето што не сакаат едноставно да се мажат/женат или деца да имаат/немаат.. нивен живот, нивна работа.

Од каде знаете на кој како му е дома и во душата?!
    Не знаете и сметам дека не треба да судите.

За мене и женава што брка кариера посветено и само кариера е еднаква со жената која се псоветила на мајчинство и домаќинство.
    Нема разлика, муабетот ми е дека секој човек си знае што е најдобро за себе си и сопствениот спокој и задоволство.

На anel, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, galapce и 22 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас би уживала на пример, во твоите пити или мусакана што ти ја лајкнав денеска:D Ама, секако,можеме и до Сен Тропе да тркнеме после,најадаени. :rofl: Помалку ќе потрошиме на јадење.

На Peco, kukla21, PUPICA и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    ^^^
    Злaтни риби имaш зa чистење и пржење, ќе уживaлa вo Сaн Трoпе...

На galapce, Val-Dim, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    А зошто "мажените" не можат да отидат во сен тропе?!
    Што се тие помалку/повеќе од фамозните "ивони"?!

Ако јас си имам финансиски сретства и сакам да одам што ќе ме спречи во тоа?!

(Имам братучетка што има фамилија дома, маж .. 3 деца .. куќа па работи прекрасна добро платена работа во скопје. И да, таа редовно оди во сен тропе и дубаи :nod:.)

Не знам како можете да паѓате на ваквите фаци и да делите ваков став. Ивона за да достигне реална фамозност знаеш уште колку леб треба да изеде?!

На bittersweet, kukla21, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Аххх...ќе излезе дека ја бранам Ивона и нејзиниот начин на живот и стил....
    Инаку, мојата филозофија е дека секој треба да си го живее животот како што сака и никој нема право да му суди и кажува како треба...
    Оти секој мисли дека неговото е она исправното

На Mrs.Bass, galapce, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Neznam zosto nekoi odat vo stranstvo da pecalat i ziveat koga eve vi primer kako zena moze da specali vo Mkd pa da UZIVA vo stranstvo.

На Glasna, Lady Phoenix, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    здраво дружино, сте почнале многу теми, и имав едно 7оо постови за читање, од среда не сум се вклучила ни читнала само прочитав дека @Annath дека е бремена и да си имаш убава и лесна бременост мила, баш ми е мило, ти си ми еден од омилените позитивни ликови од тука, имав некои обврски и немав време ни да читам, вчера бев накај Скопјето, и да ви кажам кога си дојдов цел ден глАвата ме болеше, сум се одвикнала од гужва, метеж, гласно, на улица сите брзаат, абе, живеев во ск, дури студирав 5 години , ама сега сум се одвикнала, сакам мир и тишина, градот во кој живеам и во кој сум се родила го има тој шмек, на мирно и тивко место, главата ке ми паднеше синоќе од болка, си легнав уште во 9 со синко и убаво си се наспавме,
    во врска со првата тема нема да коментирам секој нека си живее како си сака, и како му одговара, ако си мисли дека во тоа наога задоволство и среќа така нека си тера...
    а за риба, сакам риба ја обожавам, сакам и печена и пржена, сум јадела пастрмка лосос, крап во рибник, дома не, ослич правам дома и печам и пржам, а скуша исто печам и ја правам со сос и ептен ми се допага, и сега се потстрвив за ослич, па ке мора утре или понеделник да се направи,
    за денес ручек немам испланирано ама ке се запржи нешто набрзински,
    за фб и твитер, имам фб го користам, гледам слики играм една игра омилена pet rescue,
    порано ставав повеке слики, ама како ми доага паметот и тие албуми што ги имам полека ги бришам,,,
    ајт доста од мене убаво сончево време да се прошетаме на улица ко ке стане бебче

На Lady Phoenix, Peco, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Зошто не можат???
    затоа што не можат...се определиле наместо да прават пари, да се омажат, да се задоволат со 200-300 евра месечно...
    Колку од тука можат да си дозволат тоа што она може???
    Една...две... толку.
    И затоа не тееба да се мава со камења по такви како неа...затоа што пола од тука би пукнале да го можат тоа што го може она...

На VladeMila, Lady Phoenix, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    ^
    Не знaм ствaрнo, a бaш ми рече Лaтaс дaли сaкaм дa сум тoa штo Ивoнa е сегa. Јa будaлa стрaнствo oдбрaв.

На galapce, Lady Phoenix, kukla21 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Луѓе,ептем претеравте и се најдовте навредени,а како го терате муабетот испаѓа, мораш да имаш маж и дете за да си домаќинка,да готвиш и сецкаш кромид,ако не го правиш,неисполнет си..:D
    Муабетот на Нинџа беше дека не може да ја замисли Ивона, како лик и дело дека таа во својот живот, меша грав. Тој мисли дека, Ивона е површно суштество и ____(секоја придавка која дава негативен опис), кое размислува и живее површно. Не дека да уживаш у готвење, да си домаќинка, да имаш дете е ниско и долно..дека тоа значи дека си ненашетана итн. итн. :D
    Значи... според него, Ивона не е човек кој ужива во тоа да е домаќинка очигледно. Избрала,како и многу дурги што јас ги знам, да живото го мине како нечија љубавница..дури и може еден убав сончев ден да има деца со Латас, што би се рекло... и такви случаи знам... итн. итн. Мада, кујзнае. Јас и Гоца-брк мислев не готви,ама,ете... имаше слика како меси лепче за Бадник:rofl: Некој не може да ме замисли мене како готвам,ама,ете... готвам и уживам да готвам и готвам уште од дете. Иако немам маж да наранам,дете или штатијазнам. Не можеш да ги имаш баба ми и мајка ми во семејно дрво и да си со две леви раце. Simple as that:P:D

На anel, Mrs.Bass, galapce и 21 други им се допаѓа ова.
  20. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Извинете ќе се надоврзам.
    Ама не е иста плата во Македонија и странство.Чист пример во Македонија во некоја продавница пример за играчки ќе работи за 10 илјади а во Америка за трипати повеќе

На referentka и MilaP им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.