Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    А и тоа што викаш....си мислат, овој научен да се расправа со жени, па удри...:D

На mareane, duffi, MilaP и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    92.326
    Како сте друштво ?
    Јас низ домите :D гости цело време да ме видат демек од странство се враќам (facepalm) И секој прашува дали работиме на случајот ,аман бе шо народ ќе беше само едно исто да се прашува.
    Како да се има правило а се мажиш право треба и бебе да се има :|
    Мајка жива нека ми е од сабалје во кујна нешто прави,да ми пратила нешто да си каснеме,да не сум се мачела ручек да праам барем 2 дена :$ ај може до свадбата ќе успеам да намалам некое кило :^)

Да прилегнам малку да се одморам па вечер си одам ,едвај чекам да си го видам мажето 2дена како цела недела ми се видоа без него :tmi:

На crazylady, anel, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Џабе не си нинџа :bandit: :D

На duffi, Peco, MilaP и 4 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ќе издржам....и преживеам...

На duffi, Bozica1980, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @danichap Creepy е, нели? За промена. За инает на тие снаи и свекрви што не се сакаат. ]:)

Мала шала. Па не знам. Затоа што е генерално разбрана жена, со либерални ставови. Затоа што, освен за јадење и за нешто да ни подари или купи, не е наметлива, не е жена што се меша во туѓи животи.

Можеби затоа што таа си сакала да си има неколку ќерки, ама поради сплет на околности си останала само со едно машко дете, па поради тоа ме прифатила како свое дете, што се вели. А јас кај неа сум ги пронашла тие особини кои ми фалеле кај мајка ми, што не значи дека ја сакам повеќе од неа. Ама ете, среќа што одамна сме нашле заеднички јазик. Очигледно, многу и' е важно детето да и' биде среќно, па ја прифатила личноста што го усреќува.

Како и да е, не е конфликтна личност, а како маана и' го наоѓам тоа што многу знае да биде пристрасна во однос на мене и да ме идеализира (не се важи мојов сакан). Можеби зашто по природа сум многу самокритична. :D

Инаку, @mama89 и @bittersweet не се важат вашите малишани. Екстремни случаи се. :lol:

Последна измена: 28 февруари 2016
    На anel, mareane, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    За безобразлуци ги бара :)

На mareane, duffi, Peco и 4 други им се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    И маж ми е син единец- џабе нема врска тоа си е до карактер. Инаку мојата свеки е добра по душа , никогаш не ме навредила, ќутлива е многу јас зборам, зборам- она си ќути....иако со некои постапки ме нервирс но жената мине низ менопауза и многу лошо и влијае, во депресија ја фрли, па не и замерувам веќе , грев ми е..затоа свекорот е :@ но темава не е за свекрви и свекор- па не би пишувала повеќе да не се напнувам, не сакам:shake: Инаку @promeneta јас би сакала синко да оди нешто да спортува, било што , макар рекреативно , за што изрази желба за тоа , не би го форсирала, само нешто да спортува за здравјето е важно тоа. А инаку сакам да свири нешто, било што...но за тоа треба освен желба и талент, па ќе видиме :) не би го туркала ако не сака;)

На mareane, vitamina, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Шо ќе му дојде тоа, безобразлуци? :?:

На duffi, Bozica1980, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.005
    Допаѓања:
    113.184
    Имам да исчитам 50страни :o е многу вредни сте биле, но некој нареден ден (можеби) денес не ми се чита :tmi:

Периодов кој следи ич не ми се допаѓа, радо би го преспала или уште подобро да ги скокнам тие денови некако :?:

Само што добив СМС, а добивам исклучиво од т-мобиле за сметка и си викам па сите ми се платени, не е нов месец :^) и кога другаркава која во сабота веридба требаше да има, па ја откажува сите биле грипосани со бронхит и не ми се јавува не можела да збори :wasntme: така нека биде, само некој да не и го ремети периодов се плашам, па.... :^) се има ништо не е за чудење!

Вчера роденден на светко, па сум се изнасмеала за сите пари :D незнам дали во другите семејства али овде со евоцирање на стари причи по 100пати аман веќе |( башка гледаш зборат и си додаваат, како годините така и делата :doh:

За денес си имав многу планови, но овој мм сите ми ги сруши вчера ко бунар без дно беше, па сега е :drunk: :drunk: јас демек ќе перев ништо, цвекиња ќе садев како па да не, па и доручек и ручек кај мајка :emo: еве веќе 1ч барам нокти на нет и никако да се одлучам какви да си ги направам :|

И ондаК то!

На anel, mareane, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ја светнав куќава. И втира машина пуштив. Третата чека :) И гости пречекав и испратив :)

Ај едно прашање дали претерувам. Едно од внуците се разболе - сипаници, па температура. Се испостави дека има стрептокока и стафилокока во грло и нос. Веќе неколку дена е на антибиотик, а они не бараат да сме се дружеле. Му викам на мм да провери дали сите правеле брис и дали се стерилни. Демек ништо не им е, иако не се провериле. Ги откачив - на мм му реков дур не се излечат да не ме планираат за дружба. Јас и малку настината избегавам да се "пикам" со луѓе затоа што сметам дека не е коректно, овие гајле немаат. Немало потреба ни контрола да прават, бактеријата била реактквна на амоксиклав?! Јас знам луѓе тони антибиотик ќе испијат, па стрептококава нема да ја исчистат, овие за неколку дена се било во ред.

На anel, mareane, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.005
    Допаѓања:
    113.184
    @kukla21 воопшто не претеруваш!
    Бетер сум, секогаш јас моето здравје па другите :)

На Eli23, duffi, promeneta и 4 други им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @kukla21 секако дека не претеруваш, јас прееска баш за тоа пишав, мајка ми грипосана уште , а свекорот и свекрвата и отидоа на гости, иако им реков да не одат,и мајка ми им нагласи дека е уште болна! ако не мислат на себе, барем за душичево дома бебе има, ама тоа е :fubar:

На anel, mareane, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Акo е дружбaтa нa oтвoренo, слoбoднo oди. Немaш гaјле тaкa. Акo е вo зaтвoрен прoстoр, и јaс би рaзмислилa двaпaти. Амa реaлнo, тие и мнoгу мнoгу не требa дa гo рaшетaвaaт дететo штo прележaлo сипaници, oти имунитетoт му е буквaлнo нулa, зaтoa се aктивирaлa стрептoкoкaтa и зaкaчилo стaфилoкoкa. Гoлем дел oд бактериите oд кoи се плaшиме всушнoст скoрo сите ги нoсиме, сaмo не дaвaaт симптoми. Кoгa пaѓa имунитетoт, тoгaш се активираат. Амa секaкo кукле, твoј е избoрoт.

На anel, mareane, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Svekrvite se posebna kategorija luge vo koi i jas ke se vbrojam kaj i da e.
    Jas sum vtora snaa tamu kade sto sum,taka da najverojatno pravat razlika megu mene i poranesnata,a da Vi kazam pravo IC ne me zanima dali sum poarna ili polosa:devil:.Neka gledaat sin im da e zadovolen,tie vo prikaznata imaat sporedni ulogi.
    Se pocituvame i tolku.Nema potreba od pritresuvanje.Oti se pritresuvav na prethodnite ta "ubavo" mi go smestija:!:.
    @galapce...ne e ni do tebe ni do mt..do zenata e..ako taa ne e covek ne snaa da si i ,i kerka da si i pak ke si e bez oset ama vo poblaga forma a ti kako kerka nema zdravo za gotovo da i zemas pa odnosot ke Vi e super.
    Ako sakas so svekrva arno da pomines samo podaleku i oficijalno.Koga ke mi dojde doma na znaenje se dava deka e gostinka.Stanot nie go kupivme nikoj ne ni pomgNa i nema za sto da se pravat domakini.
    Na ovie moi godini posle patesestvija nema da dozvolam NIKOJ uzdite da gi zeme i da me rakovodi.
    Dosta za svekrvi.
    I za mene vaka ke pisuvaat akoo ne si gi soberam ovcite od ridot:rofl:
    Bev na pomen.Vikam,poveke luge ima vo Butel otkolku vo Siti Mol vonajgolema guzva.
    Pa i tie ruceci posle pomen..zarem nekomu se jade???..ama adet...trosoci samo..na ovaa siromastija da nahranis 100 gosti..
    Nekoi i luto si baraat...pa pivce..uste muzika fali.
    Sramota i greota.
    Jas sum za da se ukine toa,ic ne lici.

На anel, mareane, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ninja dali daj broj na nekoja zenska ninja neznam,za negovo dobro se nadevam ne se izlazal :lol:

Inaku dobar bil zasto mesto poklon za 8mart ke mi ja popravel kolata..:swear: Mnogu pameten bil :envy:
    So bolni luge ne se druzam i kazuvam vo lice,koj saka neka se luti.Sin mi od mala nastinka zavrsuva so meseci po bolnici i se maci pa na nekoj kejfot da mu go pravam nema sansi.
    Ne mi e jasno kako lugeto koga se bolni sakaat da odat nagosti ili gosti da im idat,ic ne mozam da si objasnam :?:
    So muabetot za svekrvi ic maka nemam,ni koga bevme decko i devojka ni pak sega.Malku e temperamentna,brza i se saka da znae ama pa i dosta mi pomaga koga imam potreba.Jas sum mirna i cutliva pa se naogame na sredina.

@mama89 me potseti na bebe koga bese sin mi.Mi vikaa bebinjata ne spijat,placlivi se,postojano sakat vo race a sin mi bese sosema sprotivno od toa.
    Pomirno bebe iskreno nemav videno.Samo si spiese,a koga bese buden si lezese vo lulkata ili krevetceto,vo race ic ne sakase.

Последна измена: 28 февруари 2016
    На mareane, vitamina, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Детето беше во игротека веќе (facepalm) на затворено е дружбата.. сум ги откачила.

На Eli23, duffi, emkaemka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    И пoдoбрo... пa тoa игрoтеките пoлни се сo сештo :worried:

На duffi, Bozica1980, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Е па полни се кога вакви несовесни ги носат.

На duffi, Bozica1980, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.558
    Мислиш дека некоја од нив ќе сака стар човек како мене?

20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas pod poimot star mislam nekoj nad 60god.E sega ti kolku si neznam :lol:

На duffi, Bozica1980, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.