Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

@joy1

Не знам јас колку би била меродавна на оваа тема. Само, од лично искуство, ќе кажам дека ете, само една година доцнев со дипломирањето, а не најдов работа. И полно од моите колеги не работат на соодветно работно место.

Освен последниве две години, од 19 години константно работам нешто, така што, некаква работа секогаш се наоѓа. Еве и сега на 28 и кусур најдов работа, иако не е по струка.

Но, од друга страна, најважно од се’ е како прави работата да се чувствуваш. Ако подлегнуваш под стресовите и притисоците, ако дома се враќаш со грижи и со плачење, со нерасположение, тогаш таа работа може повеќе да те разболи и лошо да ти направи на тебе и на тие околу тебе, отколку добро.

Но, во право е и Луничка, а и другите кои се изјаснија да не ја напушташ работата. Ете, тие имаат многу поголемо искуство од мене, проживеале повеќе од мене, па и од свој аспект може да те посоветуваат.

Сепак, одлуката е на тебе, бидејќи ти си го знаеш дома есапот, ти знаеш како ти е во душата и какви чувства кај тебе побудува работата или седењето по дома. Всушност, ти најдобро се познаваш себеси и затоа само ти, во консултација со маж ти, можеш да донесеш исправна одлука. А ако маж ти започнува свој бизнис, можеби и ти би можела во него да се вклопиш.

Не знам навистина. Сепак медицината е зафркната од аспект што, долго време се школуваш и цел живот треба да се школуваш, па не знам колку се исплати да ја напуштиш.

@do-re-mi добредојде назад. :f:

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мм направил ручек. Леќа со морков, јаболко, банана, патлиџан, пармезан?! Се крупно сецкано.. (facepalm)
    На вкус не беше лошо, ама го напнав без везе :)

kjukli, referentka, Ariel and 12 others like this.
  3. duffi

duffi Форумски идол

@mama89
    Јас слушам многу за Туран од Ск. Лечи со лактот. Мене ми го фалеа за сколиозата , жена со слични проблеми како мајка ти.
    Мислам има тема на форумот за него.

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Да се надовρзам и јас на муабетот оκолу ρабота - деца. Κога ми се ρоди пρвото дете се вρатив на ρабота κога таа беше 8 месеци, ја чуваше мм, замислете κолκу ми беше тоа тешκо, неиспρавно, гρешно, би тρебало да е обρатно. На година и пол на малата забρеменив и поκρај ρизиκот да ја изгубам ρаботата, што потајно и посаκував, местото на мајκата е дома дуρи се мали, тој ми беше ставот и κога втоρото бебуле ми беше 8 месеци, т.е. ми помина поρодилното ме отпуштија. Исκρено, пρесρеќна сум дома со нив, еве ρодив и тρето и за сκоρо не ни мислам на ρабота зошто е бебуле 2месеци, но од самиот фаκт деκа немам свои пρимања, стаж за идна пензија, и најдобρите години за ρазвивање κаρиеρа ги минувам дома не ми е сеедно, знаејќи κолκу интјузијазам и вρеме сум потρошила од животот во учење, обуκи, κуρсеви... по дипломиρање се вρаботив одма и 5 години ρаботев, но сега гледам деκа е тешκо да се најде ρабота, особено со таκва убава ρаботна атмосфеρа, во κоја се пρонајдов а богами и платата беше соодветна за ноρмален живот. Еве немам ни 30 години, но ме фаќа неκој немиρ, децата ќе си поρаснат ваκа или таκа, а мојот личен живот!?? Сепаκ дρуго е κога имаш цел и план за денот, да се дотеρаш, да се смешаш меѓу луѓе, да ти е исполнет денот па уште и таκва сρеќа да имаш ρабота κоја ја саκаш.. финансисκиот аспеκт плус на сето тоа, не е најважното нешто баρ за мене. Затоа @joy1. ρазмисли убаво за се.

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Банана?

6. julie77

julie77 Форумски идол

Јас само ќе ве поздравам со едно два три збора ... Она што е исфорсирано, ви создава притисок или стрес не е она вистинското. Ова важи за се' општо во животот.
    Инаку денов денеска ко во Мај. Убаво сончево и топло ... ама за некој ден ќе ни залепи шамар студен и овој Март/Мај ... :|

7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

@kukla21 дали можеш да ми пишиш лп, ти имаш забрана да ти пишуваат :lol:

8. Peco

Peco Форумски идол

Некои мажи уште не сфаќаат дека и мозокот е важен :D
    9-soccer_funny-19th-may.jpg

9. MilaP

MilaP Форумски идол

Nemam probano so jabolko i banana ama cim vikas deka ne e loso na vkus ke probam :)

10. Lady Phoenix

Поминав само да ве пофалам дека имате истенчен вкус за мажјаци, во склоп на темана. Лелеле @zhap4e, ептен си го погодила Идрис Елба. 8-|

Peco, Esmeralda-MD, mareane and 5 others like this.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

I jas gledam ist vkus na mazi imame..bas ubavo moze da si gi pozajmuvame :rofl:

Jas sinoka 3 smena i denes ic ne legnav da prespijam,ako izdrzam do 8-9h dobro ke bide,ama predosekam deka predvreme ke se uspiam.

Esmeralda-MD, mareane, Annath and 6 others like this.
  12. VladeMila

VladeMila Популарен член

Само да ве поздравам и се одјавувам,ќе си легнувам само ако ги натерам клинциве да спијат:lol:.Нешто ме уватила спанка..Еве ви едно песниче за добра ви ноќ,цел ден ми е ставена на рипит,нешто рокерски бев денес расположена.

13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

И јас само да ве поздравам,одамна немам пишано,секој ден ве читам,и некако почувствував дека морам да се потпишам.
    Тежок ден за мене......се случија некои работи,промени кои тешко ќе ги надминам.
    Па и оваа моја емотивност,бре,непостои поголема плачка од мене.Понекогаш се мразам поради тоа.Им завидувам на оние безчуствителните,таков беше денес тој,задолжен за оваа состојба.
    Како можеш да му пресудиш на некого,да му го смнеиш животот и при тоа око да не ти трепне..бесчуствителни:@

14. kukla21

Кај е таа тема?!

duffi likes this.
  15. Lady Phoenix

Во Секс.

duffi likes this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

@do-re-mi :hug: :hug: :hug:

@joy1 и јaс ќе те сoветувaм дa не јa нaпуштaш рaбoтaтa. Децaтa ќе си пoрaснaт, вaкa или тaкa, тебе ќе ти биде пoтешкo дa нaјдеш пoдoцнa рaбoтa. Седењетo дoмa си гo прaви свoетo. Сегa некoј мoмент мa слaбoст имaш, ништo чуднo и т.н прoлетен зaмoр пoсле зимскaтa депресија. Ќе гo нaдминеш и oвa, ќе се чудиш зa некoе време штo ли си мислелa.
    Пaтем, сo среќa некa му е нa сoпругoт, му пoсaкувaм мнoгу успеси вo рaбoтaтa.

Јaс oдмaрaм, мм ме тинтрa oти прст пред oкo не гледaм oд штo ми сoлзaт oчиве и oд штo кивaм... пoстoв стo сaaти гo пишувaм...

#ичнееубaвoдaсибoлен (facepalm)

kjukli, VladeMila, Mrs.Bass and 16 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

На работа сум а не ми се работи.Дополнително изнервирана од колешки,неможам да се начудам на себичноста.
    Еј оваа реченица ја пишав во 12 саатот и никако да дојде ред да допишам.
    Само да ви кашам истата колешка штотуку ја испратива а беше дојдена од потреба,да превземе нешто на усб ама таква сум јас,брзо заборавам
    Имам еден куп за пишување ама ќе ми дојде едно бебе на гости

18. kukla21

Не ја најдов?!

19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Ве читам, ама немам желба за пишување.

Една реклама само да споделам:
    Оглас: Природно зголемување на усни, гради, бедра и др.делови на телото без операции.
    Контакт: Мичо пчеларот.

:rofl::rofl:

И уште едно.
    Од геометрија си нарачувам пица, кутијата форма квадрат, пицата - круг, парчето -триаголник, а јас топка.
    :D

kjukli, VladeMila, crazylady and 23 others like this.
  20. promeneta

promeneta Популарен член

Lady Phoenix and zhap4e like this.
Thread Status:
Not open for further replies.