Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    ^^
    Така почнува и така завршува, тоа е факт. Порано или подоцна.

Истата жена ми вели мене тие од најмногу милиграми (10 ли 20) не ми врши работа веќе само една, а има нели и со помало мг.

А па морало и да ги погодиш. :D
    Вика лексилиум многу лошо и делувал, зборувала и што треба и што не треба. Еднаш на тетин и изнакажала се и сешто, некои доверлуви работи и сега го избегнувала со години :rofl:

На Mrs.Bass, MacenceEna, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Домаќинки, мала помош...Кажете добра марка на тава, што не лепи...
    Демек затоа била нервозна госпоЖата...:lol:
    Ама не претерувајте...вчера дадоа плата, барем до 15 треба да ми потрае...:^)

На Mrs.Bass, DVAANGELA, friendy и 7 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Еј...ние жените баш знаеме за што да се нервираме :rofl::rofl::rofl:
    Лисици невидени :rofl:

На Mrs.Bass, friendy, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Затоа некои лекарства одат со рецепта.. ама филмот,еј.. бабето.:clap:

Имам другарка психијатар (она ми е полуда од многу вистински луди луѓе што ги знам. Клише е тоа веќе. Како и да е, си ја сакам,нали):D. И, еднаш се деси ете, и мене да ми пукне филм од глупости насобрани и и' зборам..ова ме нервира,она,вака,така.. (нестандард нели,пошто иначе ги слушам туѓите жалопојки) и ми вика: жабо,тебе ти фали една терапија..не мора ете со апчиња,уште не си за тоа:rofl:
    Уште беше тазе во психијатрија. У онаа фаза, кога си играш доктор и си препишуваш терапии -џаст фор фан. Ама, ме заинтригира чуството што го има човек кога го прави:rofl:

Тие дружењата...се како групни терапии, демек групи за поддршка - ептем супер Скај.
    И форумите имаат такво влијание..па и на психијатрија тоа применуваат.

На Mrs.Bass, MacenceEna, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Џабе ќе купиш тава ако не напраиш и палачинки :P

На galapce, duffi, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Има таква за палачинки, има вог, има грил...е обична немало...

На Mrs.Bass, duffi, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Тавата - као.:rofl:

На duffi, danichap, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Ајде лесно ќе поминеш, со тава само....
    јас кога сум лута (а скоро никогаш не сум :)) у златара праќам!

На molikaMk, Ariel, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Први март=прв ден на есентта=не сакам да заврши летототооооооооо.:wasntme::wasntme:

Во врска со апчињата, на кого му се препишани од лекар треба да ги пие, терапија е тоа, меѓутоа кога бев во Мк некако сите ги пијат, млади, стари, како тик-так бомбончиња, братучедка ми пие лексилиум од 25 години, што ли ќе треба да пие на 40?:x
    До сега не сум пиела, се надевам и понатаму нема да ми требаат, мене од малку појаки апчиња за болки што ги дават во болница почнувам да халуцинирам, после не ги ни пиев си издржував болки, так од овие за смирување право во кома ќе паднам.:drunk:

Околу одењето на работа, ме викна и мене главната на работа, три ден и више мозгам, мозгам не можам да најдам решение за децата.
    Овие помалите ќе ги земам со мене на работа има градинка која работи во 3 смени ама на Матео што да му правам, прва смена ми почнува од 6 наутро, училиштето почнува од 9 наутро, кој ќе го чува од 5.30 па да го однесе на училиште, а смените ми се секогаш 2 први, 2 втори, 1 трета и после 3 дена слободна.
    Колку и да си ја сакам работата, колку и да ме исполнува децата нема на кого да ги оставам, татко ми нешто збореше за одење во пензија, сега се предомисли, уште ќе работи, немам право да барам да си ја напушти работата која што го исполнува за да ми ги чува мене децата а на друг деца не би доверила, кажав кога станува збир за нив сум ептен параноична.
    Ќе чекам подобри времиња за да се вратам на работа, сега за сега децата ми се најбитни, финансии не ми недостигаат, уште не сум постанала очајна домаќинка, не правам сама со себе муабет, не локам, арна сум сеуште.:rofl::rofl::rofl:

@lunicka јас не мислам дека си себична во врска со комшиите, треба да си го гледаш здравјето а ако тие знаат дека ќерката не доаѓа ради нерасчистени работи треба да си ги расчистат, (мада сметам дека родител треба да се гледа и без било каков имот да даде), сепак ти си имаш кого да си гледаш и без било каква грижа на совест не се јавувај на телефон.
    Имам и јас комшика постара бабичка и пазарам, ја носам некогаш на лекар ама сега кога се правеше операција од колкот децата и ангажираа негователка, плус другачките нонстоп беа покрај нејзе, едно е онака да помогнеш а друго е обврска наметната.

Сега се мислам каде да се истетовирам за татко ми да не види, #уштемеправидасечувствувамкаконекојатинејџерка.(facepalm):rofl:

На anel, Mrs.Bass, MacenceEna и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ајде добро утро и од мене! :coffee:

Немаше струја - немаше интернет. Доста имав за читање. :)

Гледам дека и за хепи пилс сте збореле. Да не почнам да раскажувам на таа тема. :x Моментално сум на терапија препишана од човек што многу добро знае што прави и што ми го спаси животот пред неколку месеци. :bow:

Инаку, Битерка добро кажа дека овде како бонбони ги даваат. Од една страна лекариве не се замараат многу и гледаат да го изберат најлесниот пат и за нив и за пациентите, а од друга страна е напатениов народ кој го уништија, и го сотреа и разни болести и растројства. Секој втор млад човек е во некаква психички нарушена состојба. Од убавини не е тоа.

Ај да не се расприкажувам веќе. Болна точка ми е темава.

@ninja35 какво е тоа обично тавче? Тефлонско/керамичко некое? Делимано нема утка. ;)

На anel, mama89, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро[​IMG]

На anel, Mrs.Bass, mama89 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    За хепи пилулс и мене ми е болна точка од минатото
    Сега не пијам ништо такво бидејќи едвај се извлеков од кризна ситуација
    Ако ме мачи нешто и се осечам хистерчино и нервозно (ПМС), тогаш 150 мл црвено вино прават чудо.
    Секој човек има кризи во животот.
    Бев ,,слаба,, и посегнав по среќните пилули.Се беше ОК, додека почнаа да не ми делуваат.
    Место да се соочам со проблемот, јас го избегнував со нив.
    ЕДВАЈ си го исчистив организмот од нив.
    Сега и пиштол на глава да ми стават нема да посегнам по нив.Среќа што само на рецепт ги даваат, иначе пола нација ќе биде дрогирана.

На anel, mama89, friendy и 15 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Добро утро
    Се освестувам со кока колата во рака. Мора нешто јаче, со кафе ништо не правам (facepalm).

Апови немам пиено ни во најтешките моменти во животов кога светот ми се рушел. Напротив тогаш ми била потребна најголема присебност да вршам триста работи, за директно или индиректно да ги разрешам причините за истата.

Имам живеено со лице со тешка состојба...доколку аповите помагаат за некој да води нормален живот нека ги пие, оти во спротивно не е живот ни за него ни за тие со него.

На anel, Eli23, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.958
    Допаѓања:
    203.313
    Добар ден од мене...сериозна тема сте зачнале...
    хепи пилс не сум пиела... не дај Боже да ми затребаат...
    и јас сум за природни помагала за смирување, ама некогаш ни тие не помагаат... ги разбирам тие што земаат, особено ако имаат големи стресови во животот. Реално, не мислам дека ги решаваат проблемите, ама ете, некој полесно пребродува со нив. Не е мое да судам, иако не оправдувам што во државава пола нација ни е навлечена на такви апови :worried:

Не сум многу подобра од вчера, ама ќе помине... терам сè природно, па ептен ако загусти да посегнам по некоја хемија (не ми се сака ни парацетамол да пијам). Денов ми се гледа убав, ама и јас одвај го чекам петок. Се откажа дружбата викендов, мм треба за Србија да оди, па ништо од скарата, ќе биде некој друг викенд, нека се потстопли.

Полиција од сабајле на секој чекор... се ежам од тие пушките, брррр...
    Инаку и ние немавме вчера струја, ама порано, од 4 снемало, во 6:30 дојде... дефект некој бил, го средиле брзо. Јас сум на сосема друг крај од сите вас вчера што немавте струја, ама тие дефекти мене ми се ко добро утро - секој зимски месец имаме по два-три дена такви, ама ете, толку од одржувањето... затоа астрономски сметки плаќаме. Малиов ми се плаши од темно, инаку не ми смета што нема струја :wasntme:

И така... смејте се, макар и без причина... ќе се расположите одма ;)

Убав ден друштво!

На anel, Mrs.Bass, Eli23 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Да се приклучам и јас кон одбивноста на лекови поготово како што вели Дани Апови. Не симпатишем многу одбегнувам и во краен случај ептен ако морам пијам нешто препорачано од доктор. Инаку како некој за се нешто апче, глава го заболела малку јде аналгинче јок.
    Во најтешки моменти депресивни вакви такви гледам да се соошам со последиците или моментот да го решам ако иманадеж за решение со свесна и трезвена глава не би посегнал по никакви лекови за смирување или што ти ја знам што.

На anel, Eli23, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.253
    На ninja35, kukla21, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Трагично е што некои проблеми немаат решение па приморан си да ја пребродиш ситуацијата каква што е.
    Сите сме луѓе и во сите тече крв.
    За некоја лоша ситуација да ја пребродиш без ништо треба да имаш мозок-ѓон или образ-опинок..да немаш грам осет.
    Секој што не се нашол во ситуација ЧКЉ неможе да осети како изгледа секојдневие кое никој не го сака и на кое се ежиме и кога го гледаме на филмовите.
    Не сум ЗА пилули, ама верувајте понекогаш вистината не се издржува.
    Сфатив само дека се е минливо, треба време само.
    Е ТОА време мора некако да го ,,прекараш,,

На Eli23, ninja35, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ех штозначи искуство во дамаќинлук, и јас така сум слушнал околу тавиве и тенџерињава дека штопотешки биле тоа поквалитетни и подобри за готвење

На Eli23, ninja35, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Бидејќи ја започнав темата со апчињата да си кажам.Во 8 одд кога од гледање вести на Јутел за тогашната војна во СФРЈ добив тахикардија и сл.и од др, ми беа препишани Персен(на билна база)
    Едноставно премногу сум осетлива цел живот.
    Понатаму во животот ретко сум земала некои од тие апчиња и претежно на билна база или витамински.Од хемијата почнав пак ретко велам не постојано пред 6-7 години кога беше болен татако ми.
    И сега понекогаш знам да се напијам некое апче едноставно повеќе како плацебо ефект, и како начин да ја сварам некоја ситуацијан, во никој случај не оправдувам постојано користење и без консултација на лекар.

На anel, Eli23, mama89 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Не се сложувам со ова.
    Различни карактери се во прашање, нема врска со помалку/повеќе човечност или осет.

На Eli23, Cka, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.