Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Точно.
    Во право си.
    Ете јас сум осетлива и реагирам.
    Но не значи дека ако некој не реагира дека му е сеедно.
    На пример смрт на близок не трпам и тешко минувам низ тоа.Тоа е ситуација кога неможЕВ да ја прифатам реалноста и кога требаше период да помине да се свестам.
    Не сум со слаби нерви, напротив, имам висок праг на толеранција.Но ,,природните непогоди,, тешко ги прифаќам.

На Eli23, JuLleE, MacenceEna и 11 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.402
    Леле како тргнавме со лоши примери:tmi:.
    При последниот смртен случај од најблиска фамилија сама реков дека сум во втора фаза од бременост, и иако е возможен летот, целиот тој стрес не е здрав за бебето и си седев дома.
    Не присуствував и при погребот на татко ми, баби/дедовци..поради за мене рационални причини.

Тагата е иста кај сите, начинот на справување е индивидуален.

На Eli23, mal.ecka, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Уффф да не збориме за вакви работи
    Поубави работи има во животот

Да Ви кажам почнувам да се спремам за крштевка
    Нема да правиме некои ,,бовчи,,...ама сепак морам нешто да купам за кумоЈте.
    Ај ваши искуства, предлози....

На Eli23, JuLleE, ninja35 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Добρо утρо и од мене :hai:
    Јас наместо со κафе го почнувам денот со јогуρт, читав ги намалувал отоците, па и тоа да го пρобам.

Во вρсκа со леκовите за смиρување до сега само еднаш сум се напила и тоа половина диезепам од најслабите и тоа затоа што тетκа ми многу инсистиρаше деκа се ρаботеше за смρтен случај.
    Од тогаш нит сум земала нит па планиρам.

Ρефеρентκе зависи стаρи или млади се κумовите и до κолκу паρи планиρаш да е поκлонот.

На ninja35, Annath, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Млади се...едно 40-тина години имаат и две деца, едно 5-6 години, друго 18-19

Јас имам замислено на кумот саат, на кумата кожена чанта и парфем внатре, на децата НЕЗНАМ....
    Вие што викате ??

На mareane, Annath, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Добро утро народе!

Ве читам за пилулите и немам сеуште ништо да кажам. Се надевам ќе потрае. Нашата нација секое апче го пие како бонбонче. Мислам дека нема по болни од нас. Дали сиромаштијата не донесе до ова ниво незнам.

@ninja35 јас сум задоволна и од Металац со дупло дно. @referentka и на големото дете можеш да земеш часовник. Во Своч има интересни тимејџерски.
    За малото играчка ќе заврши работа.

На ninja35, mareane, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    И јас тоа саκав да ти давам пρедлог за часовници.
    На децата незнам, можиш гаρдеρоба или па паρи дади им, κое дете не саκа паρи :D

На mareane, Annath, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Факт е дека и нашиот народ е прилично напатен народ, со војни наоколу, стресови, бомбардирања....
    Се тоа има влијание. Да не зборувам оние секојдневни стресови како да платиш основните сметки како за струја кои се повисоки него во развиените земји.
    Многумина од луѓе нема да бараат спас во апчиња да барем живеат без гајле за основни услови, а не преживуваат.

Ви имам пишувано дека мајка ми има 11 браќи и сестри. Сите се во Канада, освен мајка ми. Брат и и сестра и исто така беа тука, ама пред некоја година починале, вујко ми од срце, тетка ми лани од рак. Млади и двајца, помлади и од мајка ми. А тие во Канада, сите здрави, прави, фала на Бог.
    Дишат почисто, немаат ефекти од радијација, не се замараат колку ќе потрошат и дали децата ќе им најдат работа....
    Ама кога беше криза пред некоја година, кога имаше отпуштања од работа по Америките и тие ко збудалеја, се испогубија, една паника и хаос ги зафати. Тогаш ми стана јасно дека ние тука сме јадни, ама многу издржлив народ. Кај нас повеќето научија секој ден да живеат во страв и стрес од откази, а не нешто друго.
    Додуша, за жал, не веќе толку издржлив, мора некаде да избие.

И пак ги споредувам само повеќето стари луѓе од Запад со овие наши тука, Разликата ќе речеш од 20тина и повеќе години, а на иста возраст. Оние таму витални бе, а нашите старци едвај се движат. Ги познавам неколку и сите тие имаат саат на рака за да им бројат колку чекори поминале во текот на денот, колку треба да испешачат, па колку вода да пијат, а овие нашиве... до тоа ли им е дојдено :(

Ептен завлеков. Ама да се искажам :)

На anel, Mrs.Bass, Eli23 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Zdravo na site
    Sekoj den gledam prognoza,i se kazuva deka ke vrne a sonce ubavo nadvor,samo me podlazuvaat da mknam cador:)
    Apcinja ne pijam,do sega fala bogu ne sum imala potreba,ama zatoa za mojava reuma si se naklukav za cel zivot,fala mu na boga sto ima dosta podobruvanje,inaku kaj ke mi bese krajot,na moi godini legnav vo krevet i nemozev da stanam
    Trgnav na rabota i se opraiv :D,doma zbesnitis so deca,monotonija me bie,obvrski eden kup,vaka super mi e
    I jas se spremam mesecov za krstevka,so kumovite ne sme mnogu bliski,pa zatoa si resiv maloto jas da si go oblecam,do dusa imam eden nov svecen fustan, voopsto ne e nosen a mn e ubav,taka da resiv da im kazam za toj del da ne mu ja mislat9 samo obvrskite i trosocite vo crkva),za kumot i kumata kupiv pogolemi peskiri-cisto ater i blagodarnost sto ke mi go krstat deteto,a za decata po edna bluza
    Ajde od mene nes imate
    1918.jpg

На anel, Mrs.Bass, Eli23 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.402
    На свеки моја колку и е убава кожата, без брчки.
    Делува за мин. 10 год. помлада :makeup:

На Eli23, JuLleE, monik55 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.253
    За помалото можеш детска постелнина со ликови омилените цртани, пример. За поголемото може саат, за да не го земе тој што ќе му го купиш на татко му.

Само гледам дека одиш кон доста скапи подароци, мислам дека нема потреба од толку, кога веќе прашуваш. :D Еве за кумата доволно е чанта или парфем, не мора двете.

За таблетките... сум земала неколку пати кога било неиздржливо. Лексилиум или дијазепам. Ама се слагам со @danichap, не придонесуваат никако за да ти биде подобро. Ме правеа тапа неколку часови, после пак се соочував со истото. Кога-тогаш ќе се соочиш и со проблемите, и со лошите мисли, и со чувствата. Таблетките само го одложуваат моментот.

Кога веќе е неиздржливо, си треба терапија и советување. Ако се работи само за нервна напнатост, може и тревки и медитации да завршат работа. Ако е посериозно, таблетки на своја рака само водат до таква затапена состојба од која е тешко да се извлечеш.

Ако напишам таблетки уште еднаш денес, ќе си пукам во колено.

На kukla21, Peco, ninja35 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.347
    Допаѓања:
    92.322
    Одам во теретана држете ми среќа да не скршам некоја справа :D :D

На Mrs.Bass, Mr. Right, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ај со среќа :P
    ти се омажи и сеа се правиш важна а? :D

@referentka да можиш и постелнина на малото да му купиш, супер предлог ти даде @LivingGlam

На mal.ecka, Annath, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Паметно со кумовите си направила.
    Мене дома мм ме кара.Многу сум била дарежлива и сум претерувала.
    За да купам дар за некого, ако треба ќе се лишам од нешто јас или ќе гладувам со месеци (не буквално ова)
    На крај кога ќе видам дека сум испаднала глупа, криво ми е.

Не се свестив и не се свестив.

На ninja35, mama89, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Рефке и јас се согласувам дека за кумата доволно е само едно. Јас сум за ташна, ќе и остане спомен.
    А за венчавката ги даруваше?

На mareane, Annath, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Добро утро луѓе!
    Деновиве сум комплетно преоптеретена и преморена од гости, шетај, прави доручек, па ручек па вечери и се така во круг накрај чисти средувај и кога да станам пак е лом. Тоа е ..
    Вчера сабајле се изнанамачив со триста болки добро е што се помина во најдобар ред инаку не би знаела што би правела околу овој проблем бидејки документите сеуште не сум ги средила а немав ни време.
    Времево е лудница во секоја смисла на зборот метеопатите страдаат и не е воопшто нешто лесно и едноставно кога човек страда од времево, да се средиме околу документациите потоа се ќе е полесно.
    Чуството ми е како што некни ми кажа еден човек, за брзо време ќе заборавиш на се друго и ќе се чуствуваш како од секогаш да си била овде и така е.. со силна воља и позитивност баш така се чуствувам. Се е супер.. и се е до самата психа колку тоа ние ќе успееме да се прилагодиме и навикнеме кон одредена дадена средина.

Ја читам @mareane и ја замислам како навистина прекрасна и мирна жена, жена што умее до животот, кваитетна жена, смирена и сталожена секогаш, не знам дали чуствуваш но со твоите постови зрачиш во едно поинакво светло, чудо од човек си.

@ninja35 мм ми имаше купено Тефал тава како што и ти кажа @LivingGlam значи нема утка, тавата е врв на кулинарството според мој вкус и проценка. Само земи потешка што е можно повеќе. И ние ја зедовме бааги скапичка, не лепи, не загорува, зејтин колку сакаш можеш да ставеш макар и капка сеедно е.. значи воодушевена сум во секој поглед и знам дека долго време ќе ја користам.

Се надевам ќе влеземе во некој ред и принцип набрзо, куп работи несредени чекаат со месеци наназад за да бидат средени конечно најнакрај, ете.. мразам кога тапкам во место а можам да средам се!

@referentka поклонот зависи од самиот ваш договор и "муабет" што си го имате со кумовите.. ако планирате и ако веќе сте биле на "поголемо" земете нешто поголемо, ако сте за нешто поситно и порационално тогаш зежете нешто поефтино. Во секој случај би можеле да подарите нешто накит, часовник, парфем..ако не сте за бовчи и тракатанци.

На anel, Mrs.Bass, Eli23 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Рефи саати, новчаници, марами...сваровски елементс... тоа ми паѓа на ум.
    За децата тренерки...ама и часовник за поголемото е ок. Постелнинава е супер идеја...
    Глеј ти дотерај се :D

За стресот...јас со рикање се справувам! Пред неколку години имавме серија црни настани, еднаш се напив пола хелекс мислам дека потонав во дупка. Се ме погодуваше, се на срце си ставав. Сега...сега сум отрпната комплетно. Имам оклоп ставено и насмевка на лице. Кога ги „вадам“ доцна навечер знам да се изрикам како магарица и пак да се насмеам.

На anel, Eli23, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  18. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Мареане, вестите на Јутел (и самата војна) и мене ме наполнија стравови за цел живот. Мали бевме но, на школо само тоа се прераскажуваше. Си мислевме дека е само прашање на време кога и кај нас ќе се прошири војната. Тажно е кога деца живеат во страв од војна, уште потажно, кога живеат во епицентарот на војната. [Скај :hug:] И ден денес, кога (ваму кај што сум) ќе се спомене независност (што автоматски повлекува распад на постоечката држава) самиот збор ми е тригер за активирање на стравовите од она време. Не дека овде ќе се случи истото но, стравот од војни ми остана за цел живот.

Инаку, овде деновиве Македонија нон стоп е удрана тема на вести (со бегалската криза), се разбира во негативен контекст. Ме нервира како извртено ги прикажуваат работите. Неверојатно е како со монтажа на неколку кадри, приказната добива поинаков призвук.

На тема хемија, лично ја избегнувам максимално но, не осудувам ничиј избор, ако веќе не гледа поинаков излез. Комплетно се сложувам со Скај, далеку поефективно решение е внатрешна интроспекција, преиспитување и духовна надградба. [Сигурно веќе некој превртува очи;)] Вчера споменав, периодов не само што ми беше тежок на емотивен план, туку поминав и низ физички многу болен процес. Со грижa на
    совест посегнав по Ибупрофен, за првпат во живот и тоа само во моментите кога ми доаѓаше да си ја лупам главата од ѕид, од болка.

Не велам дека животот нема да ме доведе и мене во таква ситуација, да барам спас во апчиња но, засега се држам.

Нинџа, ти ги препорачувам Тефал Титаниум Про.

MacenceEna, тебе ти ги препорачувам платформите на Етси и Даванда, да си отвориш online shop. А, ако веќе имаш, те молам сподели линк. ^_^

Пред некој ден стана муабет за Лондон, би сакала бар уште еднаш да се вратам таму, во пролет. :D

Малку да го заблажам постот на крај, излезе многу сериозен.

tmp_3415-giphy(8)-963789823.gif

На anel, Mrs.Bass, kukla21 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тефал! Јас правам без грам зејтин, ич не лепи! :)

На ninja35, mareane, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.984
    На тема хепи пилс, мајка ми уште одамна ми го има дадено следниов совет: ќерко, не зимај никогаш лексилиуми или такви глупости. Ако си депресивна, по еден ред црно чоколадо секое сабајле ќе заврши работа. Ако не помага, додади и чаша-две црвено вино навечер.

Моите доста практикуваат алтернативна медицина. Чоколадо и вино против нервоза, ракија против настинка...

На anel, MacenceEna, Eli23 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.