Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас по природа сум си љубоморна, тоа таква сум- не дека не му верувам на мм, и од старт на врска му кажав да не ми дава поводи за љубомора-ако му чини арно, ако не океј, па ваљда му чини хахсха За излегување уште на старт како дечко и девојка секаде и секогаш сме оделе заедно, можеби некој неможе таква врска, ко што викаат некој ,,се гушам,, сакам сам/а барем еднаш неделно , па во ист кафич едниов седи сам со другарите, таа на друга маса со другарките ко демек денес ни е ден сами да сме :^).Не ми бранел никогаш ни јас него, но сепак секогаш си излегуваме заедно бидејќи уживаме да сме заедно, не сами секогаш се разбира и во друштво .На старт знаеа пред мене да го ,задрат, другарите демек ајде у кафана само машко друштво, но мм им враќаше: Без невестата мене не ми е убаво, она и ми е жена ем и другар за чашка и кафана ;) А, јас си се смешкам и растам ко квасец:emo: И сега сите се женети и сите си одиме парови...е некогаш поласаар пред работа знае да пие кафе со колегите да пише спортска нормално не замерувам за тоа, но важно секогаш и секаде сме оделе заедно и до сега ниту еден ден не сме биле разделени. Едноставно не ни е досадно заедно, не сме само маж и жена , туку и најдобри другари, и кога сме биле на работа секогаш на пауза се слушнеме, се испраќаме и пречекуваме со бакнеж:inlove: Можеби дека сме уште млади, можеби дека немаме стаж 20 години брак, ноо мислам тоа си е до карактер, некои сакаат сами да се издуваат, но јас и да би излегла не би си поминала убаво како со него, со него сум си максимално опуштена и секогаш си поминуваме лудо и незаборавно :inlove:

На anel, Val-Dim, Eli23 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Што паметен маж си имала...(fingers)

На Umbrella22, Annath, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    Abe dobro sum odbrala.

На Annath, zhap4e, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Се приклучив во темета со кого сакате да имате секс денес, да не останам покуса и јас:lol:мадам ви стисна ми се допаѓа на се што и се допаѓаше во ФИ и време е да си легнеме, скоро 3 саат не најде.:yawn:

За илегување, излегуваме и двајцата сами, не толку често сега со децата, порано почесто беше тоа, ни му се јавувам, ни ми се јавува освен ако нешто треба помош, превоз итн.
    Не сум љубоморна, тој е ама знае дека косата ми се крева од љубоморни типови па вешто си ја крије жичката, во основа мислам дека тој/таа што им мрда опашот им мрда 24/7 нема да чекаат едно излегување еднаш, двапати во месецот па тогаш да им мрдне.:wasntme:

Ај доста филозофирам отидов да си легнам, треба да станам за 3 саата #вечноненаспана.|-):lol:

На anel, artemidis, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Kaj нас отсекогаш уште во врска било дека покрај заеднички поминато време мора да се има и време секој само за себе ,за свои другари,за свои излегувања....Никогаш не сум му бранела да излезе сами нити тој мене.
    Ние верени бевме а 2 години ,а јас студирав во друг град и слободна бев и да излезам и во друг град кај колешки да одам,по свадби, па и на краток одмор со колешки си бев месец пред свадбата.(ех,спомени...)
    Знам мајками стално ме караше како сум си излегувала сама и тоа трудна олкава а тој на терен или 3 смена.
    За мене слободата ако ми ја одземеш исто како крилата да си ми ги отсекол.А за да имаш слобода мора и да дадеш слобода.Искрено и не дека тоа самостојното излегување било не знам колку често а посебно се поретко последниве години.
    Е сега со тек на годинива пак приметувам како почесто да ни пречи ако некој од нас подолго заглави,незнам може на старост ќе ни проработи љубомората,(facepalm)Дури некни приметив дека како да сум љубоморна што повеќе внимание придава на фамилијата отколку на мене ама брзо се свестив дека е нормално тоа во овој период.Самокритична сум ,среќа...

На anel, Mrs.Bass, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    И ние си излегуваме сами,ама почесто заедно.Најубаво ни е заедно.Но.
    Убаво ми кога сум излезена со другарки и секогаш кога се прибирам,он спие.Ич не му е по ќеиф,ама знае колку ми значи тоа да сум исполнета и слободна.Не покажува болна љубомора,ама знае суптилно да си каже и да го осетам дека не му е сеедно.Ми има кажано,каква жена имал,со него кога сум била ме загледувале,а тек па сама кога сум...:emo:

А јас со годиниве отрпнав.Порано се лутев,а сега сакам кога е излезен со другари.Покрај толку стресови денес,знам дека му фали и се опушта во машко друштво.
    На секого му треба издувен вентил.Така и денес се ,,продувава".
    Сега бајче ќе биде некое време...

На anel, Mrs.Bass, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Женички 8 ми Март е за неколку дена , а јас ниту еден поклон немам земено...Секогаш купувам ист поклон за мајка ми и свекрвата , за баба ми и баба му на мм. Сега слаб ми е буџетов, на свадба на 12 март сме, се подновуваме и сега незнам што да им земам ??? Секогаш им купував нешто практично, сервис чинии за торта, за сервирање, чинии за овошје , чаши , сервис за кафе , сега што да им земам а да не е многу скапо??Вие земавте?

На Annath, Lady Phoenix и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Мa не сум купилa ништo.Вчерa јa прaшaв мaјкa ми штo сaкa.Дoбив oдгoвoр декa ништo не и требa.Викaм aј прaшaј ме сегa мене.:D

На Val-Dim, Umbrella22, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    За свекрва ми купив преубава свилена кошула.Само ако не и е точна....,не можам да ја сменам,на попуст ја купив.
    За мајка ми цвеќе салонско ќе купам.
    За сестра ми -ќе ја прашам.
    Толку.
    За наставничките пари собираме за групен поклон од сите деца.
    Со пријателки и другарки не си подаруваме.

На anel, bittersweet, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.253
    Мене мајка ми ми нарача тетратка за рецепти за 8ми март. :D И’ се потрошила, па бара убава со тврд повез. Јас си замислив покрај тетратката да и’ купам и миксер, зашто нејзиниот е од времето на Југославија.

Сега мислам што домаќинско јас да си побарам, зашто и таа се понуди да ми купи нешто. :D

#остарев #пратамхаштагтренд

На Val-Dim, bittersweet, Eli23 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Хахахаха ама ме насмеа :rofl: замислувам на кумановаски муабетов како ви бил , хахахахаха:rofl::rofl::rofl::rofl:

На Eli23, Peco, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    143.041
    Пред 5 мин кај Драган Вучиќ во емисија се јави една гледачка од КЛИНИКА само што породена, вчера добила дете, го гледала на плазма со цимерката во соба и одвај го добила. Слонот и пиша честито на таблата. Ова.... ми е најјако охрабрување дека пораѓајот не е страшен, чим по еден ден може да се јавува по телевизии. Плус песната што требаше да ја погоди беше Докторе, докторе. И ве молам не ми се чудете што гледам Вучич, на одмор сум и пеглам и гледам глупости. Уф, уште ме боли грб од смеење за случкава.

За хепи пилс... Мајка ми ме научи дека такво нешто не ми треба, Дека мојот мозок е посилен од се и дека треба сама да се борам со сите мисли и настани. Она ми беше пример, бидејќи кога и се случи најлошото што може да и се случи на една мајка, она не се напи ни едно апче, никакво, оти рече, морам да бидам со паметот тука, имам уште две деца за кои треба да останам нормална и да ги гледам. Исто и татко ми. Затоа сега знам, што и да донесе животот, јас имам сила да издржам и да пребродам, сама, не ми треба дрога за да преживеам. Силна сум. И не се навлекувам на апови, иако гледав како колеги на правосуден лапаат пред да влезат на испит, како ми нудеше пријателка кога бранев магистерска да сум се опуштела, како докторката одеше со инекцијата по мене дека морам да се смирам оти ќе ми прсне срцето од тага. Се надевам никогаш нема да ми треба. Кога сум нервозна се шетам, си муабетам по тел со татко ми, скогаш знае да ме расположи.

Кога бев кума, кумашинката ни даде на двајцата по 50 евра, а ние потрошивме околу 150 за детето. Значи испадна само да се свртат парите. Мене така ми дојде најубаво. Најдобро да се договорите.

И последна тема - за се имам што да кажам, ко баба ми станав :) За излегувањето. Најчесто немам проблем, ама еднаш направив сцена со плачки, уште кога бевме дечко и девојка, пресни ептен. Ми кажа дека ќе се види со другарка, излезе дека другарката е некоја која сака да го ќари откако сфатила дека го испуштила оти фатил женска, збеснав и мислам дека ќе раскиневме тогаш да не ме смиреше дека кога сфатил што е работата и кажал дека има девојка и ја откачил... Ама мислам дека поради тоа, кога излегуваме сами, знаеме да си пишеме смс како сме, како си минеме и кога си идеме. Онака, да не се мислиме. Ама 2-3 пати во цела вечер, не е фер да си чатуваме додека седиме со друштво. Он па, ич не е љубоморен. Можам кај сакам, кога сакам, ама да ми е уклучен моб, оти паничи дека нешто ми се случило, а знам да снемам батерија често. Особено сега со мешево :)

На anel, Umbrella22, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Каков ден, па ти во истиот момент кога ќе излезе бебето ќе се чувствуваш лесна ко перо! И не само од возбуда, од убавиот момент, туку вистински физички подобро.

Јас и со двете бев одлична. Со второто сама станав, се средив, абе не изгледав ко штотуку породена.
    Да не беше вечер и ќе се нашминкав :makeup:.
    Воопшто не бев исцрпена. Ова за природен пороѓај зборувам.
    Уживај. Ќе видиш па ќе пишеш :)

На anel, Val-Dim, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    :hug: неκои теми κои ги отваρате ме удиρаат во ρанава :u:.
    Најпаметно ми е мудρо да си :x... ама боли, боли бρе пρеееемногу!!!
    И иаκо сум :D пρед светот = моите тρи ангели, под "завесата" сум само :u:.....

На Eli23, galapce, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @Petar80 ајде за да не се лутиш, да ти честитам за трофеите. Нек' се множат.

@ninja35 бреее, што си скржав... Пушти срце за тоа тавчето, долгорочна инвестиција е.

Денес сиви теми се начнаа... Цел ден ги избегнувам. Посакувам да немав потреба од лекарства и да имав силна психа како тие што не подлегнале на вакви терапии.

И навистина е и до карактер и начин на справување. Тоа е...

Не сакам веќе на темава да зборувам.

На anel, mareane, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    не е само до парите...инатот не ми дава...:P
    ќе го купам кога нема да бара на ваков начин....или ако си купи сама...:angel:

туку...ме викнаа на гости и кога бев на пола пат, ми се јавија и ми откажаа...оди објасни на две деца зошто не можеш да одиш...па и не сакаат на друго место, таму морало...(facepalm)

На Umbrella22, bittersweet, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    81.691
    @ninja35 Кој видел аир од инат терање?:^)Знаеш ти подобро;)Можеш ти подобро!
    Околу голтањето апчиња-според мене - бегство од реалноста.
    А реалноста е таква каква што е.Некогаш ТЕМНО црна,некогаш сива,некогаш розева.Тоа е што е.Неможеш да промениш?Соочи се,прифати,продолжи.

Последна измена: 2 март 2016
    На mareane, duffi, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас моето тефал го купив 1000че, повеќе не било сигурно!

На duffi, mama89, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.958
    Допаѓања:
    203.312
    Јaс пустaтa, нaoпaку... кoгa ќе зaглaви не мислaм декa е сo другa или кoјзнaе штo... мислaм сaмo не дaј Бoже дa се случилo нештo... ќе испaдне мaјкa сум му (facepalm)
    Имaм дoвербa вo негo, ми сметa кoгa зaглaвувa, aмa aкo сум искренa, реткo е. Двајцата излегувaме и зaеднo и пoсебнo, aмa пoчестo сите трoјцa. Нaвикa.

На anel, bittersweet, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    143.041
    Ејјј, пред некој ден нели на темава се зборуваше дека немало градинки за поручек и навечер? Епа владата дава грантови, неповратни средства за сите што ќе сакаат да отворат градинки, и тоа 10 000 евра. Ете олеснување за добар бизнис :) И плус многу воспитачки има невработени, млади, до 27 години, па може и тоа да се искористи. Ако некој ја разработи идејава, и му успее, очекувам и оето дете да го причувува :)

На PUPICA, mareane, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.