Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    И јас сакам да се искажам на темата за апчината....
    Пијам хелекс подолго време..а треба до прва да бидам мајка.....
    Незнаете колку ми е тешко тоа...и јас сакам да бидам посилна ама ете таква сум по природа!Вчера колешката доби отказ,заедно бевме 4 годи јас болна ќе легнам,ми недостига,па мислам што ќе прави сега таа дома,па како ќе издржи...ред други мисли,значи едноставно за се и сите се грижам и неможам тоа да го сменам.
    На тема 8 ми Март имам за купување поклон за мајками,свекрвами,2 золви,снами,баба и обавезно купувам нешто за внуками:angel:гледа срцка и таа кај што се подарува па чека и таа нешто.
    Уште не сум решила за кого што ама за сите ќе купам,само за арно нека се трошат парите,здравје Господ само нека дава.
    Раката која дава не се суши.
    и заборавив да се искажам во срвка со излегувањето:DИзлегуваме и двајцата,кога сме различни смени мажот ми излегува со другарите и не ми е воопшто проблем тоа,по природа сум љубоморна ама ете се воздржувам,имам доверба во него и не сакам да се чувствува задушен и јас има целата слобода.За разлика од него јас повеќе сакам да го поминам денот кај моите или на кафе кај другарка него во кафич.
    Ви посакувам пријатна вечер!!!

Последна измена: 2 март 2016
    На anel, mareane, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Еее се збуни сега, ајде реши се како Киану си, поубав од него или страшило? ;)

На zhap4e, Annath и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Кај нас има неколку приватни. Некои работат, некои затворија. Ама втора смена за жал нема. Работат до 7 мислам , цената е околу 100е.
    Имаат англиски и големи и мали. Мајките велат дека се задоволни. Мене ми се допаѓа идеата и јас гледав на врсти за кредитите.
    Градинките се во станови, стокмени. Изгледаат ептен убаво.

Инаку мм не е многу по шетањето, ама воопшто не се лутам кога шета сам. Не сум воопшто љубоморна, сцени никогаш немаме правено ни јас ни тој.
    Јас се загрижувам кога му е иаклучен тел, ме преплавуваат црни мисли да не се случило нешто лошо.
    Повеќе шетам јас сама.Почесто кога е на работа гледам да се видам со најмилите, оти со него времето ми е драгоцено.

На anel, mareane, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    поубав сум од него...ама и пострашен...ај сега да те видам...]:)

На Lady Phoenix, julie77, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Ахаа епа ако си страшен во позитивна смисла, како за у онаа темана.... тогаш не се плашиме, не е проблем, не секирај се :D :D

На Lady Phoenix, Annath, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    143.041
    И ја спомислив на ова. На пример, одам на свадба, 500 денари да ми го чуваат детето таа вечер. Заглавувам на состанок, си плаќам плус за секој саат. Сакам посебен вид на храна, си доплаќам. Па родендени плус. Наместо да потрошам 200 евра во игротека, за 100 евра во градинка... Нешто така. Има иднина во овој бизнис. Само не е лошо да се има свој простор, да не се плаќа кирија, а со овие 10 000 евра само реновирање, и играчки.

На mareane, friendy, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    па сега...зависи кој од што се плаши...:wasntme:
    ќе ме убедиш да правам едно селфи, онли фор ју ... :makeup:

На Eli23, Lady Phoenix, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Е ајде де, храбра сум јас, а и да се исплашам не е проблем, ќе ми забаат тука од уплав :D :P

На Lady Phoenix, duffi и Annath им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ќе и се јавиш на @Bridget ...знае она некои финти за баење од уплав...;)

На Annath, Lady Phoenix, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  10. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Дечки, има некој кој работи во фирма каде што газдата купува подароци за вработените за 8ми март? Или некој газда феминка/феминец овде што купува подароци за 8ми март на вработените? :wasntme:

Имам еден проект и итно ми се потребни вакви контакти...ве молам за лп или, овде пишете ми, цитирајте, нешто. :coffee:

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    143.041
    Оф Боже, што прочитав. Купила мајка портокал, имало малце црвенушкаво во него, умира од паники... Што да ти кажам, ако има сида, јади ги портокалите преку кондом... Леле многу време седам на интернет.

Софи, не знам за 8ми март конкретно дали некој дава подароци, знам дека за НГ во градежна фирма сите добиваат телефонит, ајпади и такви работи. Има фирми што ги носат на викенди како награда за успешна сезона, ако ти врши работа. Ама конкретно мислам дека веќе никој не им дава подароци на жените. Јас би се навредила ако ми дадат подарок за 8ми март, а го унапредат колегата.

На artemidis, Annath, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Знам јас затоа реков, одма барам помош :D само ти направи селфи :D

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    @sofijanoka кај мм во фирма дават ружи и ги носат на вечера жените.

А во болница тетка ми редовно добиваат подароци, од парите кои им ги крати синдикатот. Знам дека една год добија паричници.

На joy1, Annath, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Правев кифли некои по мој рецепт, брашното го утнав црно ми се виде а и на вкус е некако бљак а арно ми велеа да одам да си купам ама пуста мрза :yawn:.. цел ден поминав в кујна, меси, размеси, лупи и сецкај..дур сега седнав се стемни. Го чекам маж ми од работа да дојде а и тој заглави во сообраќајот :yawn:..некако времево дур се свестам пребрзо одмина. Така е кога човек си има некаква цел и обврска, турка напред да догура барем до некоја просечна и реална желба колку да внесе капацитет некаков и да се одржива во живот, пари на сметката трзни и заврши работа е работава :yawn:.

Денес времево баш :yawn:, во просек од 10 минути врне, град паѓа и сонце грее..живот баш живот во буквална смисла на зборот.
    Еве.. чекам да дојде да го зграбам, ми треба.. ми недостига.. уште не сум се нарадувала салам, ама така е кога сите рмбаме од сабајле до вечер, од 8 до 8, чиста сметка добра картица, го чекам да пазариме по нешто за по дома а дали ќе дочекам не знам. И да не дочекам не е страшно, утре на мени "сваштарија" од се останато по малку и тоа е..8-|

На anel, Annath, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.399
    Човек да се замисли ако сака да стави слика од Киану во темана со кого сакате да имате денес секс |(

На mami blue, Annath, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Vo vrska so gradinkite...
    Za da otvoris gradinka potrebni se licenci koi tesko se dobivaati Dozvola od Min za trud i socijala,plus eden kup dozvoli i uverenija a da ne zboram za tegnicki prostorii i hasap sistem,potreben pesonal ....
    Ima nekolku peivatni gradinki vo Sk, i najeftinata e 9000 denari.
    Rabota posle 17-18 casot nema.Vo Mkd ne e donesen Zakon koj predviduva rabota na gradinka navecer.
    No zatoa postojat DVE legitimni firmi vo Sk za cuvanjedeca so zaposleni strucni lica.Se plaka od saat.

На joy1, mami blue, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.967
    За излегување гледам сте збореле. Периодов тоа ми е слаба точка.

Мм не е многу по излегувањето, па бидејќи знае дека мене ми значи, едно време ми викаше - те молам излези со другарките, не ме терај мене да излегувам. И така со тек на време почнав да излегувам се повеќе сама, а се помалку заедно. Заедничките излегувања намалија и затоа што со пријателите сега почесто се собираме дома поради тоа што на повеќето нема кој да им ги чува децата. Или затоа што годините ни натежнале, не знам.

Е арно ама во последно време на мм почна некако да му смета тоа што сама излегувам, поточно времето кога некогаш се враќам, па лани еднаш ми направи сцена, а не е тип што прави сцени, ниту пак некогаш бил љубоморен. Му реков дека веќе без него не излегувам, ама очекувам да излегуваме заедно, само никако да се случи тоа. Сами не ни се излегува, а се нешто друштвото не откачува. Сега му тежи тоа што не сме излегле иако ми вети и тоа му ствара притисок. Често знае да се расправа сам со себе за тоа, иако јас не сум спомнала излегување. Ме тера сама да излегувам и чувствува вина што не може да ми излезе во пресрет на барањата. Единствено за тоа имаме расправии, за ништо друго, и тоа тој иницира од што ми тежи.

Искрено, ми фали излегувањето. Издувен вентил ми е. Немам потреба да излегувам без него, ама имам потреба да излегувам. Мене ме мачи тоа што порано не било проблем да излегувам сама и не ми се допаѓа тоа што е променет. Пола живот сум со него, никогаш не бил љубоморен. Мислам дека колегите имаат влијание врз него, многу влијае тоа со кого ги поминуваш деновите. Мака ми е затоа што нема причина да се однесува така со мене.

Од сцената навака два пати имам излезено сама, ама немам лезет. Одма ми текнува на сцената. И стварно сакам да излегуваме заедно.

Инаку со другарките се гледам на кафе денски. Се гледаме и фамилијарно, ама мора повремено и на само да падне некој муабет.

Инаку и јас сум ја разгледувала идејта за градинка. Имам и бизнис план направено. Ама што знам, имам убава, лесна и добро платена работа којашто не ми се напушта. Поедноставно е да се отвори како дневен центар.

На joy1, Annath, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш така :) Имаме еден простор, ама мал е - сепак сакаме поголемо да е, да има посебен дел за болни/настинати деца. Би работеле профи женички/воспитувачки.

@referentka се се средува ако се има пари и професионален пристап. Тоа што сега се приватно градинки не е пола од тоа што ние го имаме како замисла...

Здравје..

На Annath, mareane, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Jas poddrzuvam secija idea i smetam deka samo treba da se sledi ideata i da se saka da se uspee..
    Dosta sum upatena vo vrska so otvaranje na gradinki taka da Vi stojam na raspolaganje da Vi pomognam okolu administrativni raboti.
    Ne sakam ovde da zamaram so detali.

На Annath, JuLleE, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :D

На Deemy му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.