1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.422
    Допаѓања:
    17.733
    Јас во УЈП пријавувам, не на фемина :D
    Јас знаев дека и ти си платен да шириш пропаганди тука, само индиректно преку проливер.
    Јас како голем патриот понекогаш и волонтерски се ангажирам, ма да не можам да се пожалам ниту за надоместокот :D Кој разбра за муабетов, разбра :D

Гледам муабет за осми март, мене ми се темни кога доаѓа тој ден. Па тоа бирање на поклони, како којзнае што да е, па ќе им погодиш ли, нема ли. Ако сакам да и купам нешто на мајка ми и ако сум финансиски во можност, тоа ќе го направам било кој ден.
    И на крај пак купуваме по нешто, за мајката, за свекрвата, за стрината, за комшивката итн...
    Некако ми е искомерцијализиран денот и повеќе е како обврска да купиш некому нешто.
    А да славам со жени, пријателки, колешки по кафани и сл.-никако. Јас преку партија не идам па со колешки :D Се шалам.
    Чекање на еден датум во годината за да обрнеш некому внимание ми е несфатливо и ми е многу дискриминаторски, со што паѓа во вода и симболиката на датумот.
    Нека си постои како датум со историско значење ама не и како повод за да и купиш поклон на жената специјално тој ден!
    Јас лично не сакам поклони и цвекиња на тој ден. Подобро дајте ми ги на седми март ако веќе планирате :D

На Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Знаев дека ќе се појавиш денеска гратис, заради мене...:P
    И знаев дека цвеќе ќе бараш а не материјален поклон...:)
    И немој да славиш со тие од партија...никакви се...;)
    И..и...и...додека те чекав, заборавив што се сакав да ти кажам...|(

На Peco, galapce, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Ете и мојата свеки уште не официјална, сака славење 8ми Март, па на почетокот као се бунела, зошто не добива поклон од мене, ама јас не славам, од мене добива само за роденден и доста и е :?:

Е сега ако нешто ми затреба во моментот кога е 8ми Март, па може да правам исклучок па да си нарачам од дечко ми :mm:

На kukla21, duffi, julie77 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Мене многу ќе ми е незгодно ако идната снаа ми донесе поклон.
    Прво, дете е, за да ми купи мене, треба од мајка и да побара пари.
    Второ, несакам поклони од девојки кои се во врска со синовите, нема потреба од такви церемонии
    Тоа што на поголемиот син девојчето му давам по некој дезодоранс или марама е од ќеф што ја гледам како се однесува кон него, плус јас сум постара и си имам свои приходи а и поклоните се баш она симболични.
    Само од најмалото очекувам честитка од градинка и уште сега си ги собирам солзите, многу ќе бидам среќна, знам....море ако треба и ќе си побарам :!::!:...

На mal.ecka, Val-Dim, kjukli и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.422
    Допаѓања:
    17.733
    Па тие од твојата партија ако се никакви, не значи дека се и од мојата такви. Во мојата партија сите жени се прекрасни, највеќе акцент на мене, ама јас од друга причина не сум во можност да присуствувам на тој свечен чин баш на тој датум, покрај тоа што не сакам прослави по повод осми март. Значи и да не беше таа жална околност, јас пак немаше да отидам на осмомартовска прослава.
    И така...шо си ме чекал, ти реков имам састанак, неке документе, не се заебаваме ние како вас, од твојата партија, по цел ден се излежавате. :P:D

На Lady Phoenix, duffi и danichap им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.250
    Што знам, јас па мислам дека ако се подари нешто на 8ми март не значи дека во остатокот од годината ги игнорираме тие жени. Ете ако нејзе и' значи, ќе и' го направам денот. И на други денови ја изненадувам, но знам дека на 8ми се радува барем со еден цвет, и воопшто не е лицемерно да и' го подарам.

Мене ме нервираат такви коментари како од @Deemy - јас не славам па не подарувам. Ама не мора ти да славиш. Ако на свекрва ти и значи, од почит една ситница може да и' подариш.

На kjukli, mareane, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кај мене,луѓето минуваат со ситници..за било што.Па и 8ми март. Во едни години,кога бев плитко дериштенце,а се мислев за инакво... и јас викав, 8ми март...:^) Ок ми е...како и за роденден,како и за други пригоди.. со ситници ме поткупуваат. Нај драги ми се.
    Портокали и јогурт. Какао и кисели јаболки. Ако има од оние црвените што се ронат,како и да се викаат..многу ги сакам луѓето,тогаш. Салеп. Сончоглед. Кикирики.... Цвеќе некое во саксија. Едно дрво,убаво ќе ми дојде..па и семе,сега веќе..Нема мачка за да копачи по саксии. Минијатурна фигуричка, некичерај.. сувенирче, разгледница од некаде...честитка..нешто што можам да го ставам на полица и да ме асоцира на ликот и делото на тој што го поклонил...што год. Па и песма кога ќе ми напишат,ух. Тоа добивам и прописно возвраќам.:D Ама, и во други денови,сите денови..исти ствари ми поклонуваат:D Нејќам гардероба.парфеми.. нејќам. Апарати за домаќинство? Ноу. Тоа,сама ќе си купам...
    И, кога ќе се скараме...па и со татко и мајка.... По ист протокол потпишуваме примирје.Уште од дете кога бев. Така си е. Ваљда затоа. Фројд да е жив и здрав,кај и да е сега. цц

На Val-Dim, mareane, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Знам дека се прекрасни, од таа главната па надоле...:lol:
    Арно не ве тераат да носите фризури како неа...:P
    Оти ма не идеш на прослава...јас пак се спремав да те ѕиркам.од прозор...

На mareane, Peco, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    И јас на шала на смеа ви улетав во темава, па и си заседнав :) Да чита човек тука е интересно, но да пишува уште позаразно било :)

Иако не сум мажена, немам дете, и не сум околу 40, но затоа имам долга врска, идам накај 30 и можам да се умешувам во муабети околу партнерски односи, утакмици, а и за некои домаќински работи, а и секако да го нервирам Нинџа :D

И се убаво, само не си го испочитував редот ни кафе послужив сабајле ни ништо ај утре чекајте од мене ;)

На mareane, galapce, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Факт е дека на жената треба да и се обрнува внимание секој ден а не само на 8ми, ама па тој ден е ден на мајките, жените, треба да се испочитува сметам. Јас се сеќавам на тој ден од детството со голема радост, имавме претстави за мајките, со нетрпение учев да си ја кажам репликата во рециталот, песничката да ја кажам, да ја одиграм точката и слично, а на мајка ми секогаш сум и купувала од заштеда, сум зимала од неа пак, ама место тост во школо ќе јадев смоки и ќе соберев пари за некоја ситница. Ко што кажав, сакам вафларица за 8ми март :D

На kjukli, mareane, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ќе ме избркаат од темава заради тебе...:^)
    Недомаќинка сум донел тука...само во друго и е паметот...:wasntme:

На mal.ecka, Peco, PUPICA и 5 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ангел, или пешки одев цел месец.Не вадев слободна,за да зберам повеќе пари.:)

На Sky-butterfly, Lady Phoenix, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Па она знае кои ми се финансиите и не може по секоја цена да очекува уште од сега подароци за секој празник, јас за овој ден ни на мајка ми не и купувам уште одамна па на неа, добива од мене поклон за роденден, и почит која нема врска со поклони, џабе и да си купуваме поклони за секој повод, ако вистински не се почитуваме, не се прифатиме какви што сме, ако некој вистински не те почитува џабе правење лице со поклони за секој повод. Но тоа е само мое мислење, можеби и не сум во право.
    Пс и не ми е свекрва уште официјално

Последна измена: 3 март 2016
    На galapce, LivingGlam и ninja35 им се допаѓа ова.
  14. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Даа ме најде вака минус 15 од тебе па сега јас недомаќинка, мене во друго ми било паметот, а ти си цвеќето за мирисање ееее пак ме засрами :$ Сега тоа тавчето од глава ќе ти го удрам :devil:

На Petar80, danichap, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.483
    Штом знаеш дека очекува подарок купи и цвеќе. И значи на жената можеби вниманието.

На Peco, vitamina, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Тоа беше на почеток, сега веќе решен е тој проблем 5 ипол години се поминати веќе. И сега знам што и треба и ќе си добие поклон но не за 8ми Март, туку по 8ми Март :)

На Petar80, julie77, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  17. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.948
    Вафларица си купив денес :) @AngelOfArh
    И книги со рецепти за машината што ја имам веќе од божик.
    Абе кола си е кола @danichap знае што мислам . Зашто се наоѓаме во иста ситуација . Порано не мрдав од дома. Освен по шумичкиве овде. Не чекам мм да дојде да шетаме,пазариме ...

Малово инфекција на окото фати . :( докторов зеза, миење со камилица чај. Докторе не зезај не трошев време за да ми каже чај да сварам . Па ми препиша еден хомеопатски лек . :sweat: :wasntme:

Мама ми купила ташна за 8 март . :party:
    Јас сакам да подарувам без повод. Додуша секое одење дома носам поклони за сите домашни :)

Мм пред две години се зезна јако. На мајкаму цвеќе а мене ништо. Секоја година го пеам за тоа (facepalm)

На Mrs.Bass, Viktorijaaa5, molikaMk и 21 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ццц...па и срамежлива капак на се...(facepalm)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Па и недомаќинка, а ти така мирен, бајче, ништо не знаеш, ниси одавде...акоо :devil:

На Annath, julie77 и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.422
    Допаѓања:
    17.733
    Боље да се како плавушка Данче (Рангелова), отколку како Кејти (Винслет ова де Јанева) ваша. Да се не дај Боже како Кејти, не само у фЛизура туку и во празната глава треба да и личат :D
    Што има да воајеришеш други жени, имаш жена дома, ѕиркај си ја нејзе, поклони и букет за осми март.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.