1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Хахахах...напатена душа сум јас, не се давам лесно...:emo:

На mareane, Annath и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  2. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Добро утро и од мене :) Ајде на кафе

latte.jpg
    Денес е ден за шетање и шопинг и конечно гледање со либето :)
    Убав ден на сите, без разлика кој што и да прави денес :) Поздрав

На Esmeralda-MD, anel, Sky-butterfly и 12 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro od mene,go odnesiv sinko na gradinka bev si zapaliv sveka kaj tatko mi,svekor mi kaj dedo mi,cicko mi...pola rodnini na grobista mi se.Poslednite 5god izgubiv mnogu dragi i sakani licnosti.
    Vo Kavadarci na grobista narod,misles panagur e,no takov e denot.Obicno gi odbegnuvam guzvite no posle me mrzese da ispagam.
    Bevme so mm zaedno,jas kako po obicaj se iznaplakav a toj solza ne pusti.I tatko mu koga umre ne zaplaci.Znam deka mu e tesko ne ne ja iskazuva bolkata.

Samo ne mi e jasno od koga na crkva koga se ode se gleda sto si oblecen.Mi iskomentira tetka mi sto sum se oblekla taka misles na maraton ke odam..zenata sekogas ima prigovori za mene,ne mi e jasno sto i e celta no nekogas ke zaboravam deka mi e tetka i postara pa ke si go dobie. :envy:

@Eli23 vo pravo si sto deteto ne si go pustila.Kako nekoj moze da se drzne da pobara 4mesecno bebe da go seta bez majka ne mi e jasno (facepalm)
    Tolku mnogu gripovi i nastinki ima,site doktori preporacuvaat izbegnuvanje na guzva a tie sega se zapnale da go setaat.No taka e..koga nema da ti treba pomos tuka se,a koga ke ti treba ke begaat.Ne se nerviraj.

Последна измена: 5 март 2016
    На Esmeralda-MD, Petar80, VladeMila и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Без ПАТЕТИКИ,ќе не расплачеш:DИли тоа ти е техника-Не фаќаш на емотивна база:lol:

На Petar80, mareane, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Епа...ако пројде - пројде...:mm:

На Esmeralda-MD, Petar80, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    8-|те читнав:rofl:
    1:0 за мене

На Petar80, Annath и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ќе изедначам...8)

На Petar80, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ајде добро утро и од мене! :coffee:

Се разбудив уморна. Како да сум копала цела ноќ, а не да сум спиела. |-)

Денес денов убав како да е, па уште не знам што ќе се прави. Шетање сигурно ќе удриме, ама за друго немаме план. :?:

Машината сеуште е расипана, алиштата ќе почекаат. Знам дека цел куп ќе ми се соберат, ама ќе надокнадам. :D

Имајте убав ден. :sun:

На Mrs.Bass, Esmeralda-MD, Petar80 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    @Lady Phoenix морам да искоментирам8)
    Убав images.jpg !!!
    Привлечна амбалажа ама и содржината внатре :clap:

На Petar80, anel, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.394
    Се давам во чај и ве читам.
    Журки имало и синоќа. Ептен ви се допаѓа перењето, а јас ич не ги сакам домакинските работи.:|

Синоќа божем ќе излегувавме сами со мм на вечера, па на крај ни се придружија многу драги луѓе и си поминавме супер.
    На крај ќе завршевме на некоја си Катерина во барот.(poolparty)

За денес немам ништо да кажам, Без план и програма сум. Требаше да шетаме надвор од границите, ама со работата на мм ,ништо од тоа.

Конечно свекрвица е добро, ја гледам од утринава е активна на фб, а тоа е добар знак.:D
    Се надевам после викендот ќе ја пуштат дома.

@WORRIED.BT Среќен Роденден на малата, да е здрава,жива и многу среќна!:^:
    :hug:

На Mrs.Bass, Esmeralda-MD, VladeMila и 20 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Ne mi se veruva deka sum napisala gradinka a ustvari e igroteka
    Toa e koga spies na rati (facepalm)

На Esmeralda-MD, VladeMila, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добро утро и од мене или добар ден за кого како..
    Денес расположена, со китката на десно уво дека викендски нели па да почестам по едно горко и јако кафе за расонување и почеток на викендот и легачењето/шопингот/друштвото..
    images.jpeg images-1.jpeg

Вчера немав кафе, маж ми го фрлил несакајки(facepalm) па ко викнав на цел глас да се расправам, денот ми беше започнат со чај од ѓумбир и лимон|( чуството никакво. Денес си сварив троа да надокнадам :mm:..

Вчера несакајки заминавме на гости и окапавме до касно(facepalm) време е да присредам и да започне викендот како што е редот :wasntme:..
    Порано воопшто не ги сакав викендите, сама .. некако ептен безвезе ми беа и безвременски, откако дојдов се радувам за секој викенд, друштво и заедничко поминување на два дена, дека преку неделата сме на фул тајм ворк :D..

Туку.. обожавам цвеќиња, имам пишувано.. се се токмам да изназемам од маркетот башка има доста пристапни цени, ми прават мерак на душава:inlove:..
    2016-03-05-10-06-31--1388902874.jpeg
    Доаѓа пролетта ]:)

На Mrs.Bass, Esmeralda-MD, VladeMila и 20 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добар ден друштво!
    Вчера како ми се спиело уште од 9, ама се ѕверев во тв да дочекам 10 за машина и сушара да пуштам, се изнавтрев по каналите, ништо паметно немаше.
    Утрово наспана, кафе, овошје, па низ дома средување, една аква терапија, па сега со бебуш сами сме, сите на шетање, тој спие, јас се припремам со рецепти за утрешни гости.
    И јас за окото да се пожалам, пак ми се наврати ко шо вели @Annath ко песок да имам, навечер е најужасно,ни тобрекс не ми помага, ни хлорамфеникол, два месеци помини па пак зачешај :tmi:
    И така ми врви времето, ден за ден, практикувам 'изброј до 10', не слушнав не видов и само :D:music::dance:!!
    Имајте убав ден, и ко шо некој спомна пред извесно време - не донесувајте трајни одлуки засновани на моментални чувства - добар совет! (highfive)

На Mrs.Bass, Esmeralda-MD, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.215
    Добар ви ден и од мене.
    Да се потспремам и идам за Ск.
    Викендов сум таму,ќе ве читкам но од тел. не ми се пишува.
    Поздрав и убав викенд!
    П.С.Утре е евтина струјата активирајте тоа машините,јас ќе паузирам во туќа куќа не се пере:P

На Mrs.Bass, Esmeralda-MD, VladeMila и 16 други им се допаѓа ова.
  15. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    :hai::hai:

Силно светнал ден. Кафенце уз чоколатце испиено. Се спуштив до маркет, си земав продукти и денес на сонцево убаво ќе готвам.

Попладне, кафе со пријатели на репертоар... И то. Да одморам од луѓево, настаниве, журките неделава. :rock:

На Esmeralda-MD, Petar80, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    127.019
    Добро утро :) IMG_20160305_112839.jpg

Јас кафе на тераса..

На Mrs.Bass, Esmeralda-MD, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  17. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар саботен ден :hai:.

Црвчето е кај баба и', мм нане, и јас врти, сучи, пак тука :).

Во живо за А1 Сијка Пиштолова :D:

@Kate41, добредојде во друштвото "влез има, излез нема" :D.

@WORRIED.BT, среќен роденден на ќеркичката, да е здрава, жива и среќна уште 10 пати по толку (најмалку :)).

@vitamina, фала ти многу на убавите зборови, мило ми е што на некој му се интересни моите постови :*.
    И јас редовно ги читам твоите препознатливи, со мудрост проткаени постови, кои очигледно произлегуваат од твоите лични искуства и ситуации со кои си се соочила во животот. Ти посакувам се' најубаво :).

И мојот концепт не е секогаш полн само со позитивни точки, има понекогаш и нешто што ме натажило, или изнервирало, ама во тој момент на памет не ми е да пишам на Фемина, па кога ќе седнам, само позитивните точки остануваат за пишување :).

Таква сум и во реалниот живот. 90% сум насмеана, позитивна, а не дека нема нешто што ме мачи.

Ме мачи тоа што дел од најсаканите не ми се блиску, ме мачи здравствен проблем кој од страв никако да го решам, ме мачи неизвесниот период што не' чека, ме мачи што мајка ми и сестра ми уште не работат, а требаше, ме мачи несигурната работа на татко ми и мм, ме мачи болеста на една некогаш блиска, а сега далечна особа, ме мачат мноогу работи...

Ама вечер кога ќе легнам, сакам да си мислам како се' е во ред, како се' ќе се среди, и му се заблагодарувам на Господ што и толку ми дал.
    Не би сакала со никој на светот да се менувам ни за момент, си го сакам животот таков каков што ми е, со сите позитивности и негативности :).
    Можеби оти позитивностите се мнооооогу повеќе од тешките моменти и негативности :).

Убаво рече Бубале во еден пост, црвчето ми е лексилиум за сите тешки моменти.
    Таа ми е најголемата среќа во животот, и моја и на сите мои најмили :inlove::l:.
    Само нека не' чува Господ, да сме сите здрави и живи, за се' друго има лек :).

А за креативноста, не сум многу креативна, само светот сакам да си го гледам не низ розови, туку низ некои ШАШАВИ очила и во се' си наоѓам нешто што ќе ме насмее од срце.
    Таква е и сестра ми со која кога пишувам редовно ми течат солзи од смеење :l:.
    А ако го додадеме и мм :inlove:, тогаш или паѓаме од смеење, или некој ќе заврши надуен за нешто :rofl:.
    И сами не си го сфаќаме специфичниот смисол за хумор понекогаш :D.

И ај да не помислите нешто сум грешка со овој пост, да кажам еден виц кој ми го пушти сестра ми, а се пронајдов во него:
    Жената му вика на мажот:
    Мажу, јас кога се мерам на вагата секогаш си го вовлекувам стомакот.
    Мажот:
    И ти помага ли тоа (демек помалку да покаже вагата)?
    Жената:
    Па да, така можам да ја видам вагата :rofl::rofl:.

За крај, поздрав до сите :hai::hai:.

sabota.jpg

На Mrs.Bass, Esmeralda-MD, VladeMila и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.319
    И јас паузирам...скапав од сабајле. Така ми е кога дремам на фемина наместо да работам секој ден по малку.
    Ги пратив другиве двајца да средат низ двор, се вртија со кеси од пазарење, играчки, лижавчиња...се што не треба...дворот арен си бил ;)

Уште работа имам....бар ручеков го забушив денес, ќе дојадуваме од вчера...

На Esmeralda-MD, VladeMila, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    IMG_20160305_114506.jpg IMG_20160305_121646.jpg
    Не сум сама со копилево сум што замалце ќе го изгубев мочла една од памет ме извади,ми се пушти од ланче и директ кај огромна џукела што спиеше и оваа ја здави со стапови сум мавала грлово ми се фати од што се дерев не за друго после како ќе си отидев дома без нејзе на моите им е трета ќерка ќе ме потепаа.

На VladeMila, MacenceEna, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Dobar den na site
    Rano sum stanata.I na prva tura setanje bevme.
    Denes za rucek testo..mm zapna da sum mesela oti maloto otkgoga preodi nekolku pati paga ama ona so golemi dzumki na celo.
    Inace ne veruvam vo babini devetini ama rekov aj..sekako testari se pa sto saka toa ke mu napravam.
    Znam oti ova od majka mu e kazano,ama nesto ne mi se kontra denes.
    Resiv da ne se nerviram za NISTO ..ke vidam do koga mojata odluka ke ja sproveduvam.
    Doma mi e lom.Cistenje i gotvenje utre.Denes site cetiri u vis pa makar i za nedomakinka da me peoglasat.

P.s.Kako me nerviraat luge sto 5 pati ke se javat za da gi viknes na gosti.Aj da ne gledam red,ama 4 pati jas sum domakinka.I jas sakam da izlezam od doma i da sednam na masa.
    Bez oset!!!

На Esmeralda-MD, VladeMila, anel и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.