Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Jas sum so migrena....morass na nesto da izbie...srekna stara nova godina....

Annath and tessie like this.
  2. pilenka

pilenka Популарен член

Е ај Среќна стара нова година:party::party:
    @MacenceEna Среќен роденден:party:
    Како погоди @galapce за домашната атмосвера, само што се вратив од кај свекрвица, нели ви кажав дека не и се погодила питата со праз за Бадник што ми ја прати, ме убија киселини:devil:, па сега беше на поправен испит, ми замесила пита со тиква да си каснам де, нели две души носам :P
    Галапче ме наежи со осмачето:*

bittersweet, friendy, lunicka and 7 others like this.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Gledam samo ubavite vesti da gi "prezentiram".
    :*:Srekna stara i od mene:*:
    E kako ona e stara a nie sme iskusni?:lol:

Mi fali smajli so zaben osmeh ama da ne mrda.Si kazuvam po vtor pat da mi go iznudite vo uprava bar za rodenden.Vaka potesko se 'izrazavam' :lol:
    I posle sukobi.E ke ima sukobi koga nemozam ubo da se izrazam.:!:

Inace ako ja mislite Anina,ja vidov na orizO,se porlese na eden ogan vo komsii.Supotilno go merka komsiljata.:emo:
    Tuku aj da ne ve izdavam da ne vi prefrluvaat gospodicnite so zelenite mantili.

Tarzano mi e pod suvo :whew:
    Pljus si dojde i toa me zagrizuva.:drunk:

4. toogood

toogood Популарен член

Koga se pravi zelnik so paricka za Vasilica. Na 13 ili 14 Jan?

5. galapce

galapce Форумски идол

13 ti.:yawn:
    Ke ve karam jas vas iselenicite.:!: Oti ne si gi pocituvate kolku tolku adetite i tradicijata?AAaaaAAA me razocaruvate..:worried:

Last edited: Jan 14, 2015
    toogood and pilenka like this.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

СРЕЌНА СТАРА НОВА 2015 ГОДИНА -Жени:d:
    Месните, сукнете, мазници, зелници. Нека ни е Среќна и Бериќетна.
    @MacenceEna Среќен роденден да си здрава и жива терај до стота:party:
    Јас каснам на забавата оправдано:) белки има едно парче торта и за мене.
    @Bozica1980 да ти е вечно името, и ти да си жива и здрава исто до стота:d:
    Невесте мор, уште еднаш немој да се играш со коска и да го префркнуваш сопругот:!:
    Ауу ова испадна ко да те карам:hug:

Знаев дека невестиве ни се скромни:D
    Машинана за евричи на идење а онаа другана на одење :DДа не биде без ич.

Јас на една свадба така дуздисана качена на штикли, како што е редот честитав на родителите од младенците па им подадов пликот и се штракнав со зетот и невестата.
    И ај да тргнам да седнам на моето место. Тето тето! ај ако сакаш застани позади нас има една ташна тука и собирај ги парите:?: Не се организирале некако. Зеде тетка ташната, ја опнав на мене и ко некој кондуктер подај поземи се наполни. Заврши приемот, сликањето, се симнаа заиграа.
    Игра кумот, старосватот, деверот, овој оној јас сум ја стегнала ташнава не ја пуштам:D

Би како би седаа младенциве на маса и ја одам до внукава и и викам.
    Мацо, ќе си ја земете ташнава или да фатам тетин ти за рака и да тргнам на пат околу светот.

Прсна кумот да се смее и додаде, се е во твои раце алал да ти е кај ти текна:rofl:
    Е и текнува на тетка се:D само ми ја зедоа ташната и ништо од акалот мој:tmi:
    Аууу колку сум се распишала ваква замижана(facepalm) Комуникативна шта чеш:D

Голупчеее мор невесте:hai: како спиевте со бебушко гледам си прашала и за озбилнава:bow:
    Малку вчера заглавив на славење со колегиве :d::dance:
    Добро утро радни народе:coffee:

Last edited: Jan 14, 2015
    SV1911, MacenceEna, Doozy and 11 others like this.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Добро утро.
    Не ја дочекав старата таа мене ме чекаше. Се спремам за на работа па да се потпишам и кафе да ви направам како што е ред.

kafe.jpg

toogood, Gordana10, do-re-mi and 5 others like this.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Добро утро и наздравје кафенцето!Јас утрово ранобудна ќе чекам деца кои одат по сурооо ,исто ко на коледе само сега со прачка одат и викаат суроо.сороо,И денес кај нас се меси пита или питулици со паричка.а синојак бевме по огнови и таму се дели пита со паричка кој ја најдев година е кум.Ова чисто за адетиве да си кажа А има и една песна :суроо суроо под куќата Ѓуро/Ѓуројца метеше Ѓуро и го гнетеше:rofl:

danichap, pilenka, do-re-mi and 7 others like this.
  9. anina

anina Популарен член

Добро утро, дами! И јас касно легнувам а рано станувам. Душа не ми остана:D images (4).jpg
    Ги чекам децата, за Василица, да поминат ама изгледа и тие се раззуспале(facepalm)

danichap, pilenka, galapce and 7 others like this.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро!
    Среќна Стара Нова Година! Се надевам убаво си поминавте синоќа.

@MacenceEna, среќен роденден, да си славиш до 100 и назад
    @Bozica1980 честито и вечно име!

Отиде постот пред да допишам :$
    Кај моите во Охрид пита со паричка се прави на 14, за ручек се јаде, па јас синоќа направив банички, толку колку што ќе делиме, па ќе видиме кај кого ќе се падне паричката, питата исто ја направив, ама без паричка, бонус ни е таа, да не не стигнат баничките :D

Синоќа мм си дојде од Истанбул, па си ја прославивме старава сами, кога заспа синко... па три дена не сме се виделе, фрштеа огномети :angel:
    И Lindt чоколатца ми донесе :nod: :l: (знам дека во една тема тука спомнав оти ќе ги донесам Lindt во Македонија, ама не ми успеа, па се тешам со Lindt од фри шоп, или кога одиме во Србија на гости). Како Lindt нема друго!

SV1911, MacenceEna, pilenka and 9 others like this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Lele sto gi apomna cokolatcata?! Jas cekam porackata da mi dojde :)

friendy likes this.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Знаете она кога се ќе се дотроши!:envy:
    Одвај нанесов пудра сабајле оти се потрошила, римелот се исушил, ружот при крај, единствено моливчиња за очи и уста имам.
    Шампон потрошен секогаш сме во дефицит со ќерка ми, маска за коса исто.

Нафта нема во колата и сега си правам пресметка колку пари треба денес да фрлам. Арно ми беше дома деновиве на ништо не размислував, се потрошило се потрошило, ама сега кога се оди на работа мора да се купи.Ќе се спуштам на пауза до парфимеријана па ќе видам каков ќе испадне есапот.

Едит: Го отварам службениот меил и што ќе видам 472 пораки, цел ден не можам да ги проверам, море цела недела.

Annath, SV1911, friendy and 1 other person like this.
  13. anina

anina Популарен член

E @Daleron и кај мене козметиката при крај. А јас на работа почнувам:^) Демек мора да се нашминкаш и средиш. А кај најде баш во најскапиот месец во годината:envy: Милион трошоци, уште тоа фали:worried:

Teodora*, friendy and Daleron like this.
  14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Jaa samo kupuvam kozmetika. Sekogas imam visok :) kazete kako da vi pratam :)

danichap likes this.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Среќна стара Нова година.
    @MacenceEna среќен роденден сите желби да ти се исполнат.
    @Bozica1980 среќно и вечно име Васе...
    Кај сте запнале со тие машини за броење пари,треба да почнам лото да играм да видам некој денар.Вака од мене само пајажина ќе фаќа.
    Ние дома си бевме за С.Н.Г.Да ви кажам дури и не се спомнуваше од страв да не се прави уште некој трошок.:D
    Синоќа ја чешлав и забришував козметиката зашто ќерка ми знае страшен неред да направи.И баш како @Daleron многу работи фалат.Ама чуму ми се кога се шлапам еднаш месечно а некогаш ни толку.
    @Annath добро е кога немало земјотрес.:D
    @ozbilnazena сум била во слична ситуација само мене корпа ми дадоа.
    За мигрената на @stetoskop кажав лек пред некое време.Туѓа машка рака на гола снага.(y)
    @anina уживај и купи си го неопходното,после се од првата плата.
    @galapce опасен тој твој ориз.Порано на грав гледаа ти сега и детали приметуваш,дека е поситен.
    @danichap -те обожавам,со секој пост ме смееш ,и @pilenka труднициве наши мора да си ги чуваме после кога ќе дојдат на свет бебињата поретко ќе не дружат.
    @do-re-mi многу ми се допадна тортата со пиво.Давај рецептот.И фотоапаратот.
    @bittersweet а баш сакав да прашам како сте се в клопиле со сопругот.Море и она ме заинтригира кога коси разголен.;) Блазе си ви што си имате згодни комшии моиве стари и имам еден луд,кој ми бара тампони на заем.
    @Ariel што убаво си си ги потрошила парите ич гајле да немаш.
    @friendy ми значи што мислиш на мене.:hug:
    @Sky-butterfly ја нема,ме загрижува дали е добра?
    @Teodora* а не викаш за шопингот ,јас можев кесите да ви ги држам.:D
    @tessie ми е сомнителна.После понудената тројка се губи женава.Море Петре што направи...
    @anina се почесто те читам,да не беше темава немаше да те откријам.
    @imelda ја нема ,ги лечи плускавиците од дршката.

Горе долу ве тагнав сите колку да ве нервирам.:P Не дека нешто паметно кажав.:rofl:

16. ozbilnazena

Jас живеам над парфимерија и искрено да кажам не сум купила одамна ништо.
    Девојчињава не ме пуштаат не прсната, колку сенки, кармини, маскари, пудри имам добиено не знам ни сама. Нели им стигаат и тестери и се што мислат дека може да се подари ми подариле.
    Ги поздравувам секое утро, им мафам со рака, ќе има спуштам нешто приготвено, кафе, чај да се стоплат
    а тие ми пратиле по нешто на табака. Им викам имам доста е, а колку сум дала на сестра ми и внуката.
    Еве и јас се нудам да дарувам за лепота:) Утрово мирисам на Рoberto Cavalli.
    Го извадив парфемов и ја гледам ценава:oЖени 75мл- 4690 денари .Воздушно во ветер.
    Многу за Роберто.

bittersweet, Annath, SV1911 and 7 others like this.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

E pa @ozbilnazena i @kukla21 праќајте ако имате вишок.Ќе напишев вошки.(facepalm)

Annath, Gordana10, kukla21 and 2 others like this.
  18. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Ту бре @galapce ти ептен си погодувала. Што ориз ќе беше тоа :D.
    Каков комар, јас пита со паричка правев. Питата ја направив,ама паричка не ставив (facepalm). Ја видов паричката кога питата пола беше испечена :worried:. Тоа ти е со пола ум кога правиш нешто. Замисли на комар да отидев :D.
    После малата во обичен леб ја стави да видиме кај ќе падне ;). И се знае кај неа падна :D.
    @MacenceEna среќен роденден да си здрава и жива :)
    @Daleron ај со лесно прв работен ден по одмор, доста ти беше :D .
    @lunicka две ќеси беа не ни требаше многу помош :),ама убаво ќе беше да ни се придружиш. Следен пат ( читај за неколку месеци :D) ќе те викам.

@ozbilnazena за Роберто ништо не е многу, сега се што е женско по тебе се врти :D.

Добро утро и Среќна Православна Нова година на сите :hug:

bittersweet, Annath, SV1911 and 10 others like this.
  19. ozbilnazena

Нема проблем Луничке, кажи само каде :) немам мор вошки:D
    Уште тоа ми треба како што ми е долга косава спас само нуларица.
    Теодорче, извиткаа вратот по мене:D
    Пријатен ден жени:coffee::d: Почнаа излези влези, денов ќе ми биде турбо изгледа :hug:

bittersweet, Annath, kukla21 and 4 others like this.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Ч.С.Н.Г Такви се кратенките во Бугарија, Честит Стара Нова Година. Нели нашиот дијалект е многу сличен со бугарскиот, па кога одам во Бугарија можам да се претопам.:D Да се разбереме, немам бугарски пасош.:nod:
    Доказ за тоа е последната случка. Се качуваме горе на терените и одма оп Сашко Коцев, мава со рацете нагоре, надолу, не можеш да не го приметиш. Ама нели ние приказваме като блгарски...:bandit: Е сега тука у близина, пак наши и они од Куманово. Нивна ќерка и мој џуниор - екран, се заиграва децава со снегот. Не виделе деца снег никад у живот. Така си стоиме и јас ги прашувам од каде сте, вика Куманово, а вие? Ние од југоисток. Леле, ми вели женава јас мислев дека сте од Бугарија. Каква Бугарија, Македонија сестро. Се разбравме на крај.
    @MacenceEna Среќен роденден. :^:
    @Bozica1980 Среќен именден.:f: Исто честито слава на сите кои го празнуваат овој празник.

bittersweet, Annath, SV1911 and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.