Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ispeglav se :whew:
    Uste zivotnitete mi ostanaa,na papagalite dvata kafeza da gi iscistam mackite da si gi izbanjam,mm resi da go cisteme akvariumot (citaj jas ke go cistam toj nekade ke zabega)..
    Sto ke mi e mene ZOO koga ja imam doma |(

Koga ke go sredam seto toa mi ostantuva cistenje na wc i banjanje... Odvaj cekam...

Rucek od zamrznuvacot.Polneti piperki ili sto bi rekle nie baburi :)

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    @MilaP мојов па несака да чува животни |(, му гракам за мачка да земеме, несака да чуе (facepalm)

На MilaP и Annath им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.168
    Мачки не сакам. Скептична сум и кон луѓе кои чуваат мачки :rofl::P

Куќа кога ќе имаме сакам мало кутре, деца да се радуваат. За се останато доколку децата изразат желба и презедат дел од одговорност. Бељата(читај одговорност) не си ја барам сама :D.

На Lady Phoenix, Esmeralda-MD, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Сакав и куче (пинч) ама кога ми рече надвор да го чувам |( , немам срце надвор да го чувам посебно зимно време и се откажав

5. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    И јас не сакам мачки, а кучиња порано сакав, а сега имам фобија, кога ќе сретнам некое на улица срцето ми е во петици.

И ајде дајте некој предолг со што прилог и салата го комбинирате пилешкото во кари? Вчера игнор никој не одговара, не сум интересна изгледа кога зборувам за домаќински работи :devil: :)

На Esmeralda-MD, ph.orhideja, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    За салата незнам :?: ама можеш некој сос да направиш ако имаш печурки :)

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Ко јас да сум го пишала ова :)

На Lady Phoenix, Esmeralda-MD, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Па тоа и го правам со павлака, печурки и кари, но што друго да се послужи какао прилог со него или салата, дека карито има специфичен вкус, па не оди со многу работи.

На duffi, anel, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.168
    Со ориз, доколку имаш манго или ананас може истотака како додаток.

На Lady Phoenix, kukla21, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Јас денес за ручек печев свинско и пржев тиквички и џигер :wasntme:

На Peco, Annath, Deemy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne sakale macki ..gajle mi e jas imam doma 1 ubavec i 1 ubavica ]:)
    Imavme i kuce ama mu dojdi denot ..
    Da se razbereme od zivotnite ni edno ne e licno moe i ne gi donesiv jas tuku mm i zolva mi.
    Zolva mi se omazi,mm so meseci go nema pa grizata za niv mi padna mene,grev mi e da gi ostavam taka...i si gi cuvam,sto drugo bi mozela

Dojde majstorot za peralnata,del nekoj trebalo pa nedela ne moze da se kupi duri utre ke ja napravel |(

На Tajnaotrovna, Dgirlll, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    2016 - 1.jpg

Во золошка не сум била неколку години. Порано секое неделно излегување беше таму, син ми не сакаше ни игротеки, ни парк. Сега веќе не нѐ игра, сам шета. Стана во 7 и замина со другари на Водно. Го испратив и си прилегнав. Да не ви кажувам колку спијам, срам ме фаќа:tmi:. Морам да си ја проверам крвната слика, оти ова не е нормално:shake:

Имаше фаза кога син ми ги сакаше сите животни. Се сакаше да имаме од риби, маче, зајци, дури имаше идеја коњ на тераса да чуваме. Само од кучиња имаше страв. Ја надминавме таа фаза со доста убедувања дека немаме услови во станот и чести посети на зоолошката.

Пуштив машина и друго немам во план ништо да работам. Во недела не чистам, ептен некогаш инцидентно. Може некаде на кафе да се појде.

@Bozica1980 , @Lady Phoenix :hug:, сакам другарки како вас:inlove:

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.311
    На сите се трудам да им угодам...и знаете што, сите мислат дека тоа е така, за џабе, дека така заслужиле и тоа е тоа. Никој не се задоволува со ништо помалку.
    Љута сум си, сама на себе...Преку глава ми е од планови, договарања и зависност од други. Како некој да ми ги скршил крилата така се чуствувам.
    Кај се тарабите на Рефи од пред некој ден :)

#мрчаторскипост #непомагаденессонцево

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 23 други им се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    43.744
    @Bozica1980 / лошо правиш драга .гледај тебе убаво да ти е .после за другите .

Јас сум пак наапана. |(
    Сонце овде нема, затоа имаме дожд јухуу|(

Детево уште со инфекцијата на очиве. Ме јаде тоа. Утре пак на лекар. :sweat:
    Има да згрмам во градинка. Спремив материјал да им се подели на родителите. (facepalm)

И така кафе испиено. Цигари нема. #полудечу#

Скиснавме од дождови. :rain:

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Ме прошета мажот, бевме на ручек, ги однесовме децата во музеј да ги видат диносаурусите, Конта пресреќен, сакаше еден да си земеме за дома(facepalm), едвај го убедивме дека не можеме да си ги земеме за дома. Поминавме после до кај неговите на кафенце, децата сосе големото дете заспаа во кола по пат накај дома, ги легнав сите 4 и да ве ѕирнам вас тука.:lol::lol:

За купувањето, не сум некоја мераклика да се мотам по продавници, не пробувам никогаш, од око си проценувам дали ми е точно, мерак имам највеќе на долна облека, млека за тела и патики. Мерак ми е за децата да купувам дури и претерувам со купување, тоа што го купувам гледам да е квалитетно, најчесто е брендирана, на работа ми викаа дека сум била сноб:lol:нема врска, не сум само имам префинет вкус.:wasntme::rofl:

Туку денес имав непријатна случка со некој екстремен лудак, возев накај родителите на мм, има само две ленти натака и на секој 10-15км има плус лента за претекнување од 2км, колата пред мене со екстремниот лудак а пред него камион воз (камион со 3-4 приколки), доаѓаме до лентата за претекнување и тргнува тој пред мене, трнувам јас после него и таман да го претекне камионот успори, бре му светкам, му свирам, тој ми дига среден прст.:@(wtf)
    Возачот од камионот ме гледа колата полна со деца ми покажува со рака да се смирам демек будала човек, нема што да му се прави, успорив и јас си се вратив позади камионот дека завршуваше веќе лентата а тој ненормалниот не знам што му беше финтата, гледа жена, гледа деца во кола а си игра дрндупка со животите наши, вакво нешто не ми се случило во 17 години што возам.
    Му ја запишав регистрацијата и го пријавив во полиција, будала невидена.:swear:

@WORRIED.BT среќен роденден на ќеркичката.:party:

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    43.744
    (Идната јатрва де најверојатно)чува мачки дома . Мене ми мирисаат искрено колку и да се чисти. Куче сакаме ама тек во наша куќа со двор.
    Некогаш можеби ќе биде да имаме куче.

Вчера бевме во кино. На Зоомениа . Интересно филмче.
    Купив детски пуканки. А гладна,па малата ми даваше по една само од време на време ]:)
    Мила на мајка:P

Инаку го гледавме дома филмот [​IMG]
    Па и плачев на неколку наврати.
    Па размислував кај децава што им се врти во глава . Кај малово најчесто е среќа и лутина. Двете заедно се. Тага ретко се појавува. Страв нема .:D

Поголемата има најчесто среќа, лутина...
    Како и да е . Филмот е преубав . Вториот дел најверојатно ќе биде со пубертетот. Едвај чекам .

Инаку и кај нас има секакви будали. Еден го претркувам на брза улица па се засили и дојде пред мене и ми блендира . Е.а.и идиотот. Шо ако сум женско... (n)

На Mrs.Bass, Lady Phoenix, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.316
    Допаѓања:
    92.180
    Здраво и од мене :)
    Си мислев дека ќе спијам до 12 ама неможам кога знам дека имам работа :( се разбудив пред 10 (рано :D )
    Откако почнав на работа да одам секој викенд сум некаде тргната и генералка не сум правила се набрзина зачистував,ама денеска нема бегање...
    Синоќа се вративме домче баш ради тоа што во план ми беше денеска да чистам.
    Абе одкако се раздени надвор 4пати се разбудив да видам какво е времето дали ќе ми се сушат алиштата брзо,ненормална |( па до вечер додека се стемни се надевам дека брзо ќе ги исушам и стварите од перална бр 3 за денеска :whew: мм вика за тоа што сум била многу вредна денеска бил заслужен тој :tmi:

70%од планираната работа за денеска ми е завршена останува уште нешто ситно.
    Дека денеска замина порано на работа брзав и ручекот да биде на време готов за да можеме да јадеме заедно па да оди :)

Си набрав зумбули и нарциси и си направив убав буккет , колку позитивна енергија ми даваат цвеќињата тоа е чудо :lol: како собава да ми е променета и тоа баш заради букет цвеќиња.

Ај да одам да ги завршам обврските па да има време да се одморам :$

На Tajnaotrovna, anel, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  18. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:.

STRUJA.jpg

Денес се минува со правосмукалката, денес се бањаме :D, денес перални пуштаме, а може и некоја "перална да пуштиме" :$.

Црвчето заспа, па да ја искористам оваа прилика да се потпишам тука оти после тешко да имам време (#мнооогузафатенаџанам :lol:).
    После сме на роденден сите туто комплето и така.

Сношти не успеав да се дообјаснам на темата брендови, шопинг и колку е сурово да се пише за тоа :).
    Вицот што го ставив за гаќите, доколку некој грешка ме сфати, беше на моја сметка, оти и јас како Трпана се мислам што има толку посебно во поскапите брендирани гаќи, освен брендот нормално. Ама ЈАС МИСЛАМ :!:.
    Знам, знам КВАЛИТЕТОТ 8).
    Од друга страна, не мислам дека е сурово некој да напише што си купил или колку потрошил, ако јас не можам да си го дозволам тоа.
    Еве, за некој е можеби сурово кога се спомнува брак, за друг дете, за трет работа, за четврт патувања...
    На секој му фали нешто, никој нема се'.
    А и мислам од толку теми што се извртеа тука, веќе знаеме отприлика кој колку и што може да си дозволи, гаќите се најмал проблем, гаќи не мора :rofl: (инспирирана од темата Дали носите долна облека :!:).

Инаку сакав да напишам за неколку феномени што ги среќавам во реалниот живот:
    1. Става слики на фб од друга личност, а се прави дека е она, па дури и возвраќа на комплиментите (facepalm).
    Шта речи, а не погрешити :^)?
    2. Работи во дуќан, бутик, на шалтер и вечно е намрдена. Аман, толку ли е скапо вашето добар ден и пријатно :wasntme:.
    3.Има ли нешто посмешно од фарбан маж (а му се познава тоа :D).
    4.Феноменот кога одат Македонците во странство, и автоматски Македонија преминува во ДОЛЕ |(.

Пред да оди за Германија и на сестра ми тоа и' одеше на нерви, ама сношти зборувавме нешто на Скајп и вика: Kога они биле ДОЛЕ...:o.
    И јас викам: Молим, и ти ли почна доле да викаш?
    И она ме прашува: Па како да кажам бе, бише (нагалено така ме вика :$).
    И јас викам: Па не знам :?:, МАКЕДОНИЈА на пример :nod:.
    И она се смее и вика: Eе кога си тука , природно ти иде ДОЛЕ да кажеш (facepalm):D.
    Btw, интересно е што каде и да си во светот, Македонија секогаш е ДОЛЕ :!:.

Важно сношти поштено си се изнасмеавме до солзи со неа пред спиење, исто како што правевме кога беше тука :l:.
    Ми текна колку пати мајка ми и татко ми ни пискаа, не' стануваа од јадење или не' бркаа во другата соба од тоа наше постојано жлембање за се' и сешто:rofl:.
    Ја обожавам :inlove:.

За препознавањето ќе кажам дека исто мислам како @Sky-butterfly. Откако ставив слика од црвчето, и јас сум малку зауздана во пишувањето, не дека за некој ќе пишам којзнае што, или за мојот "бурен" живот, ама многу пати бришам некои интимни работи од мојот живот и опкружување :).

И за крај, и од мене еден музички поздрав за пријатно неделно попладне:

На Tajnaotrovna, Mrs.Bass, mama89 и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    :D
    10632614_881893438488418_7100823131955402956_n.jpg

На mama89, anel, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @promeneta за мене е горе Мк, уствари се е горе.:wasntme::rofl::rofl:

За купувањето, секој според можностите, многу глупа работа ми е кога некој ќе ми напомене колку имало гладни деца а јас сум се расфрлала по моите, демек не им требало толку.
    Колку имам толку трошам, ако не купам на моите деца ќе ги спасам тие што се гладни?

Давам и во добротворни цели ама не колку што трошам на децата, за нив работиме, за нив се се прави, колку можам толку помагам ама не сакам никој да ми наметнува чувство на вина за мои пари кои си ги заработувам.:?:

Отидов да гледам Ориџиналс со мадам која нормално се разбуди, немој да испушти нешто.:lol:

На Tajnaotrovna, Mrs.Bass, mama89 и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.