Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да ви кажам да не лудувате многу по мене, да не забегате де.
    Добив трофејче денес „Лудуваат по тебе“
    Ај наздравје :d::d: отидов да се пуштам во шопинг на неопходните работи и не, нема да загледувам по друго одма цурик назад.

На Sky-butterfly, imelda, toogood и 6 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro..
    Koga si priustuvam tusiranje toj den e praznik za mene...:worried:
    Ama posle toa ne mrdam..
    Djabe ne rekle,cistotata e pola zdravje ama pusto nit smeam nit uslovi ima..
    Ako vi kazam i deka poslednive dva pati so sisinja nema da vi se veruva..nema koj da smeni novo crevo na tusot da stavi (facepalm)
    Mizerii :@ posle ke mi brani nekoj ministri i vladi..

Bitno denes sme cisti :party:
    Kafe ispieno,pojaduvano,pa red i dojde na milkata..8-|
    Kasni eden red,pikni ja vo fioka da ne ja gledam,pa use eden,pa use eden...i,ostana use eden so i :rofl:
    Aj da vi bide blag denot kako mojata milka..

На imelda, toogood, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  3. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Добро утро :hai:. Среќна (православна) Нова година.

@Annath убави бонбончиња, ама ти сакаш да одиме со кариес:rofl:. Кај потоа да ги правиме забите,м?

Во врска со бонбониве...

Пред неполн месец (два дена пред годишнината, оти ако е на денот ќе биде премногу предвидливо), се враќа мм од работа (веќе стемнето надвор), а јас седам во темно и гледам филм. Доаѓа во дневна, ни „здраво“, ни „како си“ и ми вели: Затвори очи и испружи ја раката...:rofl: (Не е тоа што си помисливте) и ми тупна во рака пола кило Lindt бонбони, спакувани во црвено пакетче со празнични мотиви. Специјално ги бирал едно по едно (од тие на мерење), во 7 различни вкусови. :$:rofl: Може за некоја од вас ова е ништо, ама за мене беше ултимативен романтичен гест, од тотално неромантичен човек. Си го сакам што е практичен итн., ама можете да ми го замислите изненадувањето. Претходниот пат кога ми рече да мижам:P, добив гаџет ( таблет, де)...Од сега почесто ќе мижам...:rofl:

На друга тема... Галапче, што ги караш иселенициве. Еве, се венчаваат во православни храмови, крштеваат деца таму, одат за празници. Верувај, како одминуваат годините се заборават некои работи. Во мојот случај тоа се државните празници. Ниту еден не знам од тие што се воведени по 2003. Големите верски празници нема како да ги заборавам, ама кога ќе те понесе секојдневието, тука е работен ден, а таму Божиќ - не е исто. Се трудам да ја зачувам традицијата околу Божиќ и Велигден и тука, ама овде ниту има православна црква, ниту православна заедница.

И за Имелда едно силно кафе и мноооогу вода. Се надевам подобро е денес. Вчера ми се виде доста наапана.
    strong_coffee-f.jpg

вода.jpg

На sanjaeva, Sky-butterfly, Teodora* и 10 други им се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Здраво женички. Јас само да ве поздравам, да ви честитам стара Нова година, да и` честитам роденден на @MacenceEna , само убавини мила.

И за @imelda кафе и вода како што си побара.

Кафенце има и за другите...

Инаку за комар не ме бива, ги терам да ме научат, а они ми викаат „уживај, ништо големо не си пропуштила“. :rofl: И си ја почитувам таа одлука и оттогаш само посматрам и држам среќа. :D Блиску бил оризот.

Едит @do-re-mi брее, блазе и` на имелда со другаЧки ко нас, бре.

Инаку ако некогаш ме нема често, не се секирајте. :D Добра сум. :hug:

Последна измена: 14 јануари 2015
    На sanjaeva, Teodora*, imelda и 7 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Pisete kade prakam pudra, rimel, molivce, senki, rumenilo... ima dosta :)

На Teodora*, Annath, friendy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193

Хахахаха мор Луничка, нека ти пратат вошки, ќе стигнат пешки до кај тебе :D

@ozbilnazena мор, де фрли навака еден парфем :( дали е Кавали или Пијани, фрли навака :(

На ozbilnazena, lunicka, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    :rofl: Срце, ме изнасмеа.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Луѓе и мене петок ми е роденден:inlove:.
    Утре свеки кога ќе ме носи на лекар, што викате онака дискретно да и споменам:bandit:.
    Таман ќе ја фанам у тесно да нема време да оди по дуќани, па да прати едно :e:. До тие од божиќот да си наличам:rofl:.

Туку женички да ве прашам за мислење.
    Синоќа околу полноќ доив емаил од личност од минатото(кој претпоставувам и покани за пријателство на скајп праќа, а и од непознат број ми зрзкаше се додека не се јавив да ги блокираат тие повици).
    Требаше да му пратам писмо, и јас и на предната и на задната страна ја напишав неговата адреса, не ја ставив мојата.
    Во мејлов(како единствен начин на комуникација) стоеше дека сумс е правела кул кул и онака уз многу смајли...да не се држам толку на дистанца и да ја кријам приватноста.
    Ми ја знаел адреста секако, ама немало да врши сталкинг. И на крај едно вакво смајли:P
    За нашиот однос не ми се нормални ниту смајлите, ниту изрази во стилот cool cool, а најмалку за неговата поранешна псхичика состојба(новата не му ја знам).
    Не е прв маил инаку...ама во исти ден покани за на скајп, па на полноќ чуден мејл каде стои дека знае информации кои не би требало да знае ми дојде многу.

Мислите дека е очаен обид за пријателство/ одржување некаков далечен однос за атер на стари времиња или треба да се загрижам?
    .

Последна измена: 14 јануари 2015
    На ozbilnazena, Teodora*, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @danichap уффф, бидејќи му ја знаеш пихичката состојба од предходно, а сегашнава ти е чудна самата отцени дали е само за пријателство одржување или нешто повеќе. Сите оние работи што ги опиша мене ми изгледа дека кај него се работи за опседнатост.
    Тоа за информациите што ги знае ми личи на еден вид закана, ама не знам каква.
    Тоа е лично мое мислење не мора да значи дека е така.

На Sky-butterfly, toogood, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Да сака да има нешто повторно со тебе.
    Јас би ти кажала да го игнорираш или да му напишеш отсечен мејл во кој ќе му ја објасниш ситуацијата.Можеби и да го смениш бројот.Во оваа ситуација не ти се потребни нервози.И да, несигурен е затоа се служи со ниски удари.

На toogood, Annath, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @danichap Не знам во каков однос сте биле претходно, но каков и да бил, секој понатамошен може да ти направи проблем, не само со сопругот туку и општо. Ти сепак процени си колку таа особа ти е важно да ти биде присутна во животот.

На SV1911, tessie и danichap им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @danichap zadolzitelno draga razgovaraj so soprugot i veruvaj deka samo vo toj slucaj ke najdes em najdobro resenie em togas nema da se potresuvas na nisto sto i da pristigne od nego.
    Nemoj da probuvas so fino da go nateras da se otkaze,samo ignor i nisto drugo.

На pilenka, toogood, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    ko pijana kokoska sum denes...sinoka si slavevme stara nova godina...ko so e redot..ne ja preteravme,ama ne mozev da spijam bas ubavo i sega sum bas ko da sum se prepila....barem da se napiev pa da znam deka ima pricina....tradicionalno ne mi padna paricet...tretpat kaj istiot paga,a pet godini so mm si go predavaat... nie drugite samo gi druzime:D...mi godese druzba so veseli luge...obrazite me bolea od smeenje ako veruvate....

cestitam imenden i rodenden na tie sto slavite...za mnogu godini denesniot den!

a @danichap pisi mu eden mail i ubavo podberi go toj sto ti dodeva oti po moe mislenje ke si imas problemi i kazi mu na mm za da ne se najdes vo nezgodna situacija ako psihoto proba da napravi nekoj cekor plus.

odam da go druzam mm nadvor ke pravi skara pa da vrtime maznik domce...gi sakam vakvite denovi koga sme site domce...

edit:zaboraviv da se pofalam mi potvrdija deka pocnuvam na rabota vo vtornik...sega paniki me fakaat...@anina ke te druzam vo kukanjeto kako ke gi ostavam decata i kako ke postignuvam se...zargana sum dve godini ne sum rabotela so polno rab.vreme...aj pokasno ke ve gnjavam za ova...mnogu se raspisav

На pilenka, Teodora*, imelda и 11 други им се допаѓа ова.
  14. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @danichap ова ти е една врста на демнач. Не ја знам неговата психичка состојба а ни вашиот однос но со сигурност можам да тврдам дека не е обид за задржување пријателство. Или се стреми кон нешто повеќе или се обидува само да те „малтретира„. Тие тортури можат да траат долго и без разлика на стабилноста на бракот доаѓа до разнишување на истиот. Еден човек кој се обидува да ти биде пријател, не ти навлегува во приватниот живот, до толку до чепка онаму каде не сакаш ти. Тој е психички полабав па се труди да најде начин на кој би можел да те уценува. Тоа е како ден јасно.
    Демначите почнуваат од ваков вид а завршуваат многу пострашно. Сависи од тоа колку му е стабилна психата. Одат до стварно непријатни крајности. Одреден дел остануваат на ова ниво на кое е твојот „демнач„
    На тебе останува да останеш што е можно посмирена и да не реагираш на било каков повик. Не враќај на пораки или на разни повици. Доколку продолжи било што обиди се да разговараш на смирен начин со него. Ако и тоа не успее постојат методи за одбегнување на истите. За тоа се разговара со стручни лица а ако сакаш ќе ти пишам во лп.
    Ова ти е само еден топол и искрен одговор на пријател а твое е да одлучиш што и како би правела. Јас не би играла со човек кој ме предупредува дека знае работи од мојот приватен живот. Сепак тука нешто крцка.
    Човековата психа е нешто што не знаеме како функционира. Сепак постојат ситници кои се кажуваат во еден обичен разговор (во твојот случај порака), а откриваат многу

На Sky-butterfly, Annath, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Nikako zboruvanje so ubavo,ama bas nikako.Toa za takvite luge pretstavuva znak za odobruvanje od nasa strana za ona sto go pravat.Znak deka pocnuvame popoleka da popustame deka sakame i nie komunikacija so niv.
    Ako ednas zboruva odnosno iskontaktira bilo kako,posle ke sleduva"daj molim te samo uste ednas i gotovo"i se taka do nedogled.
    Samo da znae soprugot i tolku.Toj i da zvoni i da pisuva vo toj slucaj nema so da ti smeta koga soprugot ke znae deka ne kries od nego.Eventualno toj da zboruva so nego,mada i za ova ne sum bas za.Samo neka misli deka ni mail primas ni povici ni nisto.Isto kako da pisuva nekomu po greska.

На pilenka, toogood, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Личноста е целосно игнорирана а мојот го има прочитано секој мејл и знае се поврзано со случајот.

Ме интересираше само дали е очаен обид за некаква комуникација поттикната од осаменост во касните вечерни часеви или психо чекор од личност со јака депресија и нарушено ментално здравје. Како делува од страна.

Фала ви на сите за размислувањата.

Ај да се насмееме малку...
    Па секако стомакот ако ми го види усвет ќе фане од мене:rofl:

На SV1911, bittersweet, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Tek apetitite za kafematot i masinata za pari pak ako gi vidi?:o
    Jas uste se mislam sto so tebe odkako vidov :^)
    Daj boze so pobrzo da prestane sam.:hug:

На SV1911, bittersweet, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  18. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Дани, немам конкретен совет, но мислам дека отсечен и ладнокрвен став би требало да помогне. Ти посакувам што поскоро решавање на ситуацијата, за да си се посветиш на убавите работи што ти се случуваат во моментов, а и оние што ти престојат.

Луничка, го напишав рецептот во темата за колачи.

А, фотоапаратот одма ти го давам:D. Таман на време. Но, не знам дали ќе го сакаш. Толку е стар, а ни батерија не држи ко порано (ама го изрекламирав :rofl:). Не е дури ни од оние DSLR. Периодов барам нешто такво, ама од триста давачки не иде ред. Цените изгор, а не мислам да станувам фотограф, па толку да инвестирам. Можеби во пензионерските денови, како Џесика Ланг8). Ако некој има идеја за нешто поефтинко, а со перформанси (приближно) на DSLR, чекам предлози.

Каде е Имелда да ни раскаже за синоќа? Се олади и кафето. ;)

На anina, Annath, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    @do-re-mi, и јас би мижела богами 8)
    и не беа бонбони, чоколатца се, моите нај нај...

не сум јас по бонбоните, ама нема да кажам не ако ми ги дадат :$

@danichap, јас само би го игнорирала. Добро е што мт знае, и немој да му даваш никаков повод (читај не му одговарај) и понатаму да ти досадува. Ако претера, има начин да се среди и тоа, само од срце се надевам дека ќе те остави на мира.

Ај јас сега да си го испијам кафето... ваљда заслужив едно....

На anina, Sky-butterfly, Teodora* и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добив информација дека Државна болница поточно оддел од гинекологија го преместиле во Карпош.:?:
    Ваљда поблиску да е до Сити мол конкуренцијата на Рамстор. Ма се мајтапи некој со мене изгледа. :lol:
    Шо не ќе чуеш, шо не ќе видиш.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.