1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мора да има. Озите важат за едни од поубавите луѓе. :D :P

Морген народецу, красен!:angel:

На Abrakadabra, bittersweet, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро и од мене,самичка:)

Малата ја однесов на градинка и сега се мислам што да правам.Наеднаш имам премногу слободно време.
    Си велам дај малку на интернет,ионака нема кој да ми префрла,мм на работа е,па на раат да си испијам едно кафенце со вас.Ептен станав зависна од форумов :D

Немам ни што да се пофалам ни што да се искажам,како денот така и јас,тмурна.Овде ни дуе,ни врне...ама па облаци нависнале ко божем секоја секунда ке истура:rain:

Би сакала да ве прашам дали некој од вас е запознаен за давање апел за финансиска помош за болест каде треба да се обратам,за оние сметките во банка што се отвараат и за бројчињата од телефоните.Стварно не знаев каде да го поставам ова прашање а сметам дека некои од вас знаат па да си прашам.Ако знаете би ми биле од корист.Решија моите дека требаат пари за понатамошно лекување.За еднаш да одат имаат ама за нареден пат нема.Без пари здравје нема луѓе,се е со огромни цени...Извинете што овде се обратив

Како и да е се надевам дека се ке биде како што треба ама патот е трнлив.Не губам верба!

Одам сега на тераса со јакната и кафето:coffee:
    Имајте убав ден

На Abrakadabra, Peco, anel и 22 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро народе.
    Вчера форумов не ми дозволуваше мислења да пишувам, незнам зошто.
    Па и ако лајнам нешто, се појавуваше нов прозорец со прашање ,,дали навистина ви се допаѓа,,
    Така да, само Ве читав.
    Јас на работа.Пак Риностоп пијам.Ме потера ова зимо.

На Abrakadabra, kjukli, danichap и 18 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Имам читано дека за тоа е потребна целосната документација , како и мислење од лекарска комисија или пак беше конзилијарно мислење...потоа се носи тоа во мобилните оператори и се отвара таков број.
    За сметка во банка е многу поедноставно мислам...
    Ова е од пред некоја година...сега може да има друга процедура

На JuLleE, mareane, MilaP и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро добри луѓе.

Сабајлево ме дочека вест дека мои блиски заминуваат од државава.Од убавини сигурно не си одат.Не знам до кога вака.Се што вреди си оди....
    Нека им е со среќа и со убаво.

Убаво сонцево од сабајле..

На Abrakadabra, Peco, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Добро утро, кафе ќе пијам,да се разбудам имам еден куп работа(facepalm) ајде повелете :P

На Abrakadabra, Peco, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  7. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добро утро и од мене :).

Го обожавам овој дел од утрото кога црвчето уште си нане, маки си нема, а јас си слушам музика која САКАМ да ја слушам, а не МОРАМ да ја слушам :lol:.

Да се самоцитирам:

Вчера го пишав тоа, а јас кога пишам, пишано е 8).
    Исмукано, прашина избришано, перална пуштена, избањати, "перална пуштена" :$ и така.
    Не ми треба циганка да ме фали, јас сум како таа жабата од вицот кога лавот ги собрал животните и им рекол паметните да застанат на една страна, а убавите на друга. Само жабата стоела на сред. Кога ја прашал лавот зошто не застане лево или десно, таа рекла: Е што треба, да се расчеречам ли? :rofl:

Вчера бевме на роденден и убаво си поминавме.
    Имаше малку плачки кога на дуксерчето на црвчето заглави патентот, па мораше сите да дознаат за тоа :@. Значи ништо не смее да и' штрчи :inlove::l:.
    Инаку, оти нашето црвче се прави Енглез пола од времето, гостите не можеа да ја разберат што зборува :lol:. Види мамо ХАРТ (за балоните во вид на срце), на чашата има ПАМПКИН, ја прашуваат како се вика кучето, а она наместо името вика ДОГ...
    Кога ќе прдне вика, БАБЛС (меурчиња) пушти Мто :rofl:.
    Двете баби и дедо и' имаат потреба од преведувач кога зборуваат со неа :D.

Сега сме во фаза Finger family и извадени се сите капачиња од парфеми, дезодоранси, лабела и се' што може да се реди по прстите и си играме daddy finger, mommy finger...:D.

Ама најмногу го обожавам периодот пред спиење кога ќе почне да реди: ЛАВЈО мами, ЛАВЈО тато, ЛАВЈО перничко (нејзината најголема љубов, и тоа мојата перница, не нејзината :lol:) :inlove::l:.

Инаку вчера и последната рибичка им се придружи на другарите. RIP :(.

@bittersweet, и мм исто како тебе кажа кога зборувавме за ДОЛЕ :lol:. Вика уште некој да каже оти и Австралија е горе...:D.

@Sky-butterfly, сега ми текна, ја отворив таа страната што ја кажа на фб, Лејдис Маторке или како беше,
    не ми се верува дека некој своеволно би ставил такви фотографии :tmi:.
    Најјако ми беше што на страната пишува да пуштаат фотографии, дискреција загарантирана, а они ставени од глава до пети, со име, возраст и место на живеење, ццц...:lol:.
    Важно се замислив дека некој може и нашите фотографии да ги злоупотребува, не дај Боже :o.

И тука има ветер btw :D.

@kukla21, а што требаше да биде поклонот, ако не е тајна? :).

И така, секој пост го почнувам со намера да е краток, и излегува "краток" :^).

За крај, денешниот музички поздрав:

На Abrakadabra, Peco, anel и 25 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На MilaP, duffi, monik55 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Добро утро и од мене...во годината најмногу 3 пати се будам наспана,е денес е еден од тие денови.
    Одморена,наспана па ме чекаат две работни недели па еден слободен ден.Дува носи и кај нас,се надевам дека успешно ќе стигнам на работно место:D

На Abrakadabra, Peco, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Во Србија се очекувале поплави.
    Страв да те фати ова...
    Најмногу се плашам од природни непогоди, каде никој неможе да влијае.
    Поплави, земјотреси...
    Војните се посебна приказна.

На Abrakadabra, anel, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    dobro utro

На Peco, anel, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро ви утро! :coffee:

Многу, многу мрза ме обзема. Дури и ме плаши. Ај што ќе се здебелам од седење, туку и ништо нема да завршам од обврски. Сите ги фаќа пролетна депресија, мене ме фаќа пролетна мрза. :drunk:

Убав ден за шетање беше вчера, ама додека се наканив да станам и да излезам, дојде 2 ипол. :doh:

Веќе не се ни сеќавам за што се правеше муабет. Брендови и трошење на пари? Не патам по брендирана облека, па дури и кога купувам таква, гледам да е на попуст. На пример, од Бершка си земав маица со кратки за 120 денари. Лани на мајка ми и' зедов за 99 денари. Кога ќе начекам така ефтино, сакам да купам, доколку имам пари за такво трошење. Единствено, обувки не купувам од било каде, зашто имам голем проблем со нозете и стапалата. За тоа давам пари, ама затоа и немам 10 пара, туку 3-4 (зимски, два пара високи, два пара до глужд, од кои едните се само на штикла, за дотерување). Од летни обувки имам само едни балетанки (нормални за носење) кои си ги купив пред многу години од Шутка. Останатото ми се платнени патичиња за секој ден и само едни кожни мокасини за "дотерување". Балетанки обожавам, ама на жалост не можам да носам. :^)

И така. Хуманоста на народот ја поддржувам, редовно знам да ставам пари во кутиите по маркетите, ама за тој проблем сметам дека треба да се погрижи државата. А има и таква група на луѓе кои одат и просат, а патем заработуваат поголема дневница од било кој од нас. Затоа сум револтирана во последно време. Се гледа кому му е потребна помош, а кој си го научил "говорот" за секој ден и само пее иста песна. Не сакам воопшто да зборувам за тоа...

Како и да е, ме чека огромна работа, така што - имајте убава работна недела и убав ден. :f:

На Abrakadabra, Peco, anel и 23 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Тука кратко-кратко не откачуваш :nod::nod::nod: а и се си прво во ,,сакам да имам секс со...,,:smirk::smirk:

На Peco, Ordinary, MilaP и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Hello :hai:
    Само да ве поздравам и да ви посакам убава работна недела... немам што да кажам, освен дека одвај чекам петок да дојде... мм ми се смее сабајле, ми вика уште понеделник не е почнат, ти петок сакаш :lol: е па што да правам... кога бев дома, кукав што не одам на работа, сега кога работам, кој ми е крив што само викенд ми е слободен. Арно и тоа што го имам, оти има луѓе што не знаат за слободен ден :(
    ако земам да исправам криви дрини... кај ми е крајот :drunk:

Убав ден друштво!

Бујрун за убав почеток!

На Abrakadabra, Peco, anel и 27 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @referentka речиси на се' може да се влијае, па дури и на природните непогоди. Ако во светот малку се поводи сметка за зачувување на природата, таа и те како ќе биде благодарна за тоа, па нема да имаме природни непогоди. Ама предолго сме правеле штета, за да може тоа преку ноќ да се смени. Си тераме ќеиф на себе, а не размислуваме во какви услови го оставаме потомството.

Војните се веќе друга работа. Тие се показател за тоа на кое ниво е човековата свест и совест, а од досега прикажаното - на никое.

На Abrakadabra, kjukli, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    Мене ме потера со неспиење.
    Детево за 15 мин се наспива а мене ме ми се доволно. Нели обратно би требало?
    Нејсе, кафе сварено, а дали ќе го пијам топло или оладено допрва ќе видиме.

На Abrakadabra, anel, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Секаде по малку Рефке највеќе во Имаш ли. И не ве откажувам никогаш ми станавте потреба хаха. Не пишувам често но ве читкам и ве поздравувам нели колку да не ме заборавите.

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro da se cekiram od rabota..
    Ja znaete pesnata "Pusit kosi veter da gi nosi"...taka mene cela kosa mi ja odnese veter..dodeka ja fanam zamina peglanata kosa,pak mi se navitka cela :envy:

@Manuela. moras na komisija so site dokumenti pa vo socijalno...procedura golema e.
    Zboruvajte so doktorot toj ke ve upati se sto treba da znaete i da pravite.

@ninja35 Kniskata za poeni sto se stavaat vnatre ili kako i da ja vikate moralna li e da ja imame site?Navistina dokolku ja nemas ti sleduva kazna?

Последна измена: 7 март 2016
    На Abrakadabra, kjukli, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    За онаа за сообраќајни прекршоци?
    Ако вадиш нова возачка, мора и книшка...ако ја немаш а сакаш да ти впишат поени наместо казна, ќе треба да извадиш...
    А ако не знаеш да се јавиш кога ќе те фатат нареден пат, ќе добиеш дупла казна...:P

На kjukli, Mrs.Bass, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  20. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    За почеток, мојот омилен понеделнички поздрав...

tmp_29036-d8db45451520dc5dc4fe91b067bf91e51117957883.jpg

Не прашувам како сте, понеделник е...

Ме опфатило некое убаво расположение (fa*ting rainbows and sunshine, извинете на израз), дали е поради претстојната пролет или новите предизвици што се на повидок, не знам. Важно, мотивација има, до кога - ќе видиме.

Делумно, причината е и убавиот викенд, со уште поубави луѓе, среќни луѓе, со ептен колоритни карактери. Да имаше и претставник од афричкиот континент, слободно ќе можев да кажам дека нѐ имаше од цел свет. Е, па немаше. :shake:Но, во секој случај беше забавно.

Мојата гибаница беше интересен conversation starter, ама не е баш лесно да се објасни концептот за баница/гибаница на некој што не видел ништо слично во живот. На крај си ја крстивме bread pie.:$

Смешно беше и кога објаснував што е јогурт на едно Јапонче (во деминутив, затоа што беше ептен, ко што велите овде, крцкалче:P). Не верувам дека не знаеше што е, поверојатно ми е дека се препотив од објаснување поради неговиот лимитиран англиски. И пак не сум сигурна дали ме разбра...цело време потврдно климаше со глава "оу, јеа, јеа". "Оуки, доук", си мислам, "ваљда ме разбра човеков".

Нѐ издува ветер, се умирисавме на чад, за првпат во живот пробав артичок и за првпат во живот видов лабрадудул (права овчичка). Се спријателив и со најубавиот голден ретривер (примерок ко од реклама) што сум го видела во живот. И тој ми ја одобри гибаницата. :D.

И за крај, иако бевме собрани на скара, highlight на денот (трпезата, де) беше еден чизкејк, кремаст, сочен и освежителен - заслужени овации. Сѐ ова, фино го заокруживме со по едно кафенце и "How do you do" на Роксет. Не нѐ опи кубанскиот рум. Само поткрена расположение.:wasntme:

Постов веќе станува предолг, а не ни почнав со опис на неделата. Ќе ве поштедам.
    :)

П.С. Пак, акцентот е на храната...погодете што сум во хороскоп...
    (facepalm)

:rofl:

На Abrakadabra, Peco, anel и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.