Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Свесна сум нинџа, веќе одамна го утврдив тоа.
    МЕѓутоа во конктетниов случај станува збор за незаинтересираност. Пребукираност со термини, и си само едно бројче плус во календарот за они да касираат пари од здравствената каса.
    Не се труди, односно временски не може да си дозволи да те сослуша и вистински да се посвети на проблемот и да те посоветува.
    Прегледот денес беше буквално 2 минути.
    Не дека не постои некое сирупче против кашлица, едноставно не сака да седне на бирото и да активира мозочните келии на неколку минути, и да одвои 5 минути за твојот случај.
    Истото се донесуваше и на проблемот со тежината...не упати на некој специјалист за деца со некакво нарушување на гастро одделот, наместо да не советува за промена на режим на исхрана и совети околу истата.
    ИСтото се однесува и на крвна слија. Термин за земање крв, па поалсе термин за читање резултати па студирање на случајот и поставуавње дијагноза....време кое го немаат.
    Пред 4 месеци уште кога прашав за инхалатор ми рече дека нема пневмонија, дека не мора. Се чека до ич да додје работата. МЕ гледаше бледо оти самоиницијативно сум го купила.

За се одам на приватни лекари за мене. НЕзависно гинеколог специјалист, кожен, заболекар....ама немам најдено детски.
    Се е во парите. Секаде е така.

2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Во парите е...кај странците нема емоции во работата....кај нас барем ќе те ислуша а кога ќе види бебе и нема да може да те.одбие...кај нив таму си само бројка или те гледа само како субјект кој може или не може да плати

3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не. Тоа го ставаш најдоле во средното поле.

Annath and Petar80 like this.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Дани те читам и се запрепастив. Знаеш каде живеев нели и со оглед на местото каде што живеев здраството им беше Одлично. Се чудам и се крстам како кај вас не постои тоа што постои во дотичната држава над тебе навистина..
    Сум била по најразлични доктори и со најразлични дијагнози, чекам ред ама чекањето секогаш се исплатило, соте доктори биле толку љубезни и заштиничко настроени со насмевка со култура со способност за ислушување и зборување/објаснување на проблемот, па згора на се и апчиња/сирупи давале секогаш што просто се чудам како кај вас сето ова не постои воопшто.
    Сум разговарала со доктор 1 саат за икс проблем секогаш сум била ислушана и ми било објаснето од негова страна, плус докторот никогаш не се нафатил да ми даде било што на мојата дијагноза ако немав направено крвна слика и најразлични испитувања..
    Не знам ете.. јас пак не сум задоволна од македонското здраство или пак на мене таков/а ми се погодиле да кога влезам ме мава за 2 минути и апчиња пишува ко на шала или пак јас инсистирам и кажувам какви сакам како капак на се, во меѓувреме куп пациенти што влагаат без тропање..
    Ама како што реков, ете.. нема правила странство, европа, балкан.. секој со своето искуство и со стеќата до човечноста на докторите.

Не знам, реагирај и барај асален доктор, вакви немој!

5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Муабетиве од темава секс со повозрасен префрлајте ги тука затоа што таму не е место веќе. Рефке за мажот ти што хрчи праќај го на кардиолог читав дека не било проблем грлото и недостаток на воздух или ниска висока перница туку неурамнотежено кардио васкуларно работење на срцето во текот на сонот за кое е можна причина запушен крвен сад, маснотии во крв и такоџе

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас пак имам позитивно искуство со лекари во странство. Детето ми го излекуваа. Исто и сестра ми со малото која живее тука. Овде кај што сум приоритет имаат децата со тт. Испрашуваат се, објаснуваат. Два пати одев, два пати к. слика правеа на син ми. И брис плус. Ми објаснија се, особено за жлездите. Го излекуваа без антибиотик.
    Во Мк го докрајчиа со антибиотик.
    Јас реков син ми повеќе освен за бактерија, антибиотик не става во уста.

7. danichap

danichap Moderator Staff Member

Предходно каде што живеев имав добро искуство со докторите. Франкфурт и околина е најужаснот град со најужасните доктори што постојат :envy:.
    (На државно)

Кога станува збор за нешто сериозно или до ич работата, да, ажурни се. Трагично е што не преземаат многу за да не се дојде до таква состојба.

Lady Phoenix and Annath like this.
  8. papillonP

papillonP Популарен член

Здраво на сите, ова е мојот прв пост во темава, се штиклирав во првото кругче, уште некоја година па ќе треба да мењам и станам златна средина (второ кругче):D Се надевам дека не пречам:?:
    Веќе некое време ве читам и слатко си се смеам, во смисла вие сте ми хепи пилс.
    Немам нешто посебно засега да кажам само да ве поздравам.
    И бидејќи знам дека овде за се се части па и јас како што е редот да ве почастам за мојот прв пост.

63_1.png
    small_information_items_4535.jpg
    1328387770_zabavnyy.jpg 17.jpg 1276029543_CAEEEAF2E5E9EBE8203039.jpg
    Се надевам дека ќе стигнат овие, ако не ќе порачаме втора тура.

9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Ах...некој што го знае редот..а
    мене грлото суво..
    Добредојде @papillonP

10. Kate41

Kate41 Истакнат член

Petar80 likes this.
  11. papillonP

papillonP Популарен член

Добро ве најдов.
    Благодарам @ninja35 @Kate41
    Гледаш што ти значи шпиунажа 8)
    :D:D:D

Last edited: Mar 7, 2016
  12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Времево е само за перење :rain::rain: како си врне од мерак да периш :P

Lady Phoenix, anel, Annath and 2 others like this.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Da,so mene.Na pedijatar ni rekoa demek nisto strasno ako se dade na detence so polna godinka.Jas sepak ne go dadov,se odluciv za balzamot Pavle koj e i za pod 2 god a go ima istoto dejstvo i poevtin e.
    Inaku vo slucajov na @danichap moslam deka ke vi pomogne i pregoren seker so mlekce ili voda.E,sega nekoj ke rece seker pod godinka.Od edna lazicka na 100 ml voda ili mleko(mozes so ad-to)nisto strasno.Poarno da se spreci nego da se leci.Ako se odlucis za ovaa opcija obavezno i malku puterce.
    P.S. @ph.orhideja me podrece so gostinot...rabotava izleze od igracka placka:D(facepalm)

14. Peco

Peco Форумски идол

Здраво друштво, времево надвор е „бежи кишо с прозора“ :)

@Скопјетесакам и @papillonP добредојдовте на темава.

15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@Annath уште ова - да си сигурна дека ти е точно - збир колона 1 минус збир колона 2 помножено со 10% = трета колона.

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Ооопп читам имало нови друшки тука..
    @papillonP
    @Kate41
    @Скопјетесакам
    Добредојдовте во домот каде што чат пат е лексилиум, чат пат нервно, чат пат дискусии, чат пат смеа до солзи и тако даље..
    Убава дружба :)

17. Kate41

Kate41 Истакнат член

Petar80 and vitamina like this.
  18. papillonP

papillonP Популарен член

@Peco @vitamina добро ве најдов.

Има ли некој што ќе каже- Кај мене не врне во моменотв?!:rain::rain::rain:

Annath, Peco and vitamina like this.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Dobredojde na site.

I jas isto imam samo pozitivno mislenje.
    Vo Makedonija sin mi do 3 meseci ne mozea da mu otkrijat dijagnoza.Postojano se pravdaa zaradi toa sto se rodil predvreme.Blagodarenie na niv zakaci i bronhoekstazija pokraj Cisticnata Fibroza.Da ne kazuvam za nivniot odnos sprema bolesta,neznaenjeto na doktorite,ponudata da go ostavam vo dom zasto zivotniot vek im e kratok..
    Nasite denonokni placenja..
    Vo Viena gi dobivme odgovorite,so soodvetni terapii i vezbi ke bide vo red.Lek ne postoi no se nadevame na podobro.
    Vo mk go nosam samo za rutinski pregledi,site ostanati kontroli gi pravime vo Srbija.
    Nemam dete za nasite doktori da eksperimentiraat na nego i negovata bolest.

20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

dekmatofezol капки за мало дете за конјуктивитис.

Petar80 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.