Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Здраво живо и од мене, леле почнав како баба некоја со децата да си заспивам во 9.00 навечер, мртва уморна сум, затоа навечер нема кхм, кхм:Pсобираме сила ноќта и насабајле сме полни со енергија.:rofl:
    Бидна и доењето ама сега па мене не ми се спие, броев овци, броев момци ништо ај на фемина.:D

@lunicka ние со мажето сме регистрирани во матично и тоа едвај ме убеди, си викам ако не можам да се венчам во црква не сакав ни да бидам во брак ама ај ме убеди, стомакот до заби ми беше:lol: после 3 недели од свадбата се породив.
    Ај се согласив да се регистрираме после се запна за свадба, бре со стомакот до заби уште свадба ми фали, ај се изорганизиравме, повеќе он него ли јас, па направивме мала свадбичка, дека повеќе он организираше се беше во австралиски стил ама кај може македонско моме да се мажи без музика и оро, моите донесоа зурли и тапани, да видете австралциве како играат оро.:dance:
    :rofl:

Инаку комшииве мои имаат згоден комшија и јас си немам убави комшии или се престари или премлади, нема ништо измеѓу таман за мене.:P:rofl:

За козметиката и јас на кој треба да праќам, најдобрата другарка ми работи во единствениот магацин во Австралија на L`oreal, а под нив спаѓаат и Maybeline, Armani, Clinque, Bodyshop, Lancome, Ralph Lauren, Guchi. Chanel и не ми текнува уште многу фирми, па таму пазари за ич пари, парфеми по 20 долари, маскари, сенки, кармини за 5-10 долари, колекции за 20-30 долари, млеко за тело 5-10 долари, купишта имам дома.:makeup::makeup:

Колку сум се распишала се гледа дека си ги наполнив батериите, нека му ја мисли мажето сабајле.:lol::*

На ozbilnazena, anina, Teodora* и 10 други им се допаѓа ова.
  2. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.049
    Хахаха море мислам дека кога ќе експлодирам ќе биде со јачина на 300 килотонска атомска бомба :devil:

Туку налет друго, комшиката ми прати слики од дворот на куќата со мм. Тревата испопораснала, маж и' кој што се нафати да ја коси го испратиле на воена вежба, оние од одборот за станување више лудуваат. :drunk:Под итно треба да барам косач на трева, оти ко ќе ни лупнат некоја опомена или казна од базава. После 200 години ќе треба да поминат дури пак ни одобрат живеење во база, а плус и ќе ни го намалат надоместокот за домување.:@
    Мм наравно ништо не знае :angel: :D
    Да не може чоек на раат да си ја нарасте тревата, брее :P :wasntme:
    Ова начисто лудило да ти било - книга од 400 и кусур страници со правила за живеење во база :headbang: Алоооо (facepalm)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Mene me prasaa vo privatna poraka sto mislam za Zoofilija za vas neznam.:toivo: :D (facepalm)

На tessie и danichap им се допаѓа ова.
  4. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Baram sovet.
    Dobiv poklon kaput od MkPrimat. Super bese no rakavite bea podogi. Perd da si odam doma go odnesov na snajder da mi gi skrati rakavite. Toj mi gi preskrati, sega koga ke go oblecam licam na kreten. Go imam samo 2 pati obleceno, zal mi e da do frlam, epten tolku pat sum go mknela.
    Sakam da gi isecam rakavite i da gi napravam tricetvri.
    Nekoja idea?

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Доколку не е масивен тежок капут, туку е со полесен материјал и маликува на мантил оти да не.
    Одлична идеја, колку и да си ограничена во комбинирање, барем во неколку комбинации ќе си го комбинираш.

На galapce и tessie им се допаѓа ова.
  6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Bagi tezok e. Mislam tricetvrta da go isecam rakavite i da kupam visoki kozni rakavici oti toa ziva promaja ke bide.
    Da secam?
    Jas sakav da vi go pokazam ama nemozam da najdam modeli na MkPrimat na website.
    Ako nekoj najde neka prati, pred da secam da vi go pokazam.

7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    :bandit:

Доколку не ги пресечеш најверојатно ќе ти окапе во плакар и ќе го фрлиш на крај. Вака ете барем имаш некоја замисла...а на истата ќе се навикнеш кога почесто ќе се гледаш во огледало.
    Идејата за со нараквци ми се допаѓа, и шал,чизми во нивна нијанса и би делувало добро.

На SV1911 и toogood им се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    @toogood а нема ли шанси да се отпара подвивот и потоа ептен малку само да се подвитка за порабување?
    Некогаш шнајдерите прават подебел подвив од неколку центиметри, па ако и кај тебе е така тогаш мислам дека можеш така да го спасиш капутот.
    Ако не можеш да најдеш слика од веб тогаш сликај го твојот, да го видиме моделот, бидејќи ако е долг капутот и уз тело тогаш не знам колку би стоело 3/4ракави. Поубаво ќе изгледа доколку станува збор за капут до под задникот, отколку до колена да речеме. Идејата со кожени високи ракавици ти е супер, ми се допаѓаат таквите комбинации.

На Annath, do-re-mi, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Na originalniot model manzetnite bea samo 1st. Jas taka i sakav da bidat, samo pokusi rakavite. Majstorot gi skrati rakavite premnogu i koga go probav zamalku vo nesves ke padnev. Se trudese da go opravi i smisli podebeli manzetni. No sega modelot ne e vise toj sto bese. Rakavite mi se kratki i manzetnite debeli. Se na se zanikade.
    Ke go slikam porucek. Mnogu ne sum vicna vo tie raboti, cekam kerkata da dojde od skolo da mi pokaze kako da pratam slika.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Се враќам од работа, а на радио пичи музиката погоре постирана и ми текна на една случка.
    Може и сум ја раскажала не се сеќавам.
    Добивам покана за на свадба во хотел во село Русиново-Беровско. Ај мајката си велам па и хотел направиле. Се товараме сите домашни животни во кола и наврвивме. Се спремам јас за во хотел, а една снаа ме прашува за дека се дотерувам толку. Велам па за на свадба во хотел (facepalm) Аааа вели каков хотел тоа е само една градба и внатре дрвени клупи. Е добро одиме на свадбата и што ќе видам, размак помеѓу клупите 20 сантими. Се собравме одбрано друштво, а на масата модерно бокалче за ракија, е кај најдоа да го стават кај сите пијаници. Му велиме на тој чичкото, остави ти тука балоне од 5 литри оцет наполнет со ракија за да не стиш нон стоп овде и да точиш. Фаќаме ритам со музиката, ама нешто се исто се врти. Ај да им честитаме брак на младите, е со која песна и пишуваме се таа па таа. Ако таму одите на свадба ништо повеќе од оро не ви треба да знаете освен беровка.Оро, оро на 20 сантими размак, прашина, бутканици е така бива свадба.

На anina, bittersweet и friendy им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    @toogood зависи и каков крој е капутот.Ако е обичен крој мислам дека тричетврт ракави нема да изгледаат убаво.Ако е А линија или таков богат во долниот дел тогаш не би изгледал лошо.
    А да побараш сличен материјал па да ги продолжиш?И да додадеш нешто околу реверите да има некоја целина?

На Teodora*, toogood и galapce им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.870
    Допаѓања:
    183.058
    Еве ме мене утепана како сто стапа да ми мавнале Синока бев на стара нова се изнаиграв и изнапеав ко постандард жива музика и по некоја пара се мавна мераклика сум за лепење шо да правам :D е и се изнапив па така уште по весела си бев е денес главата тапан е тапан македонче
    Денес шетка до скопје и доста е веке се вракаме у нормала

13. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Имам нај нај нај арна кума на цел свет. Љубоморете ми! :!:

Се разбудив малку мамурлива, и им се нацртав во локалното кафе-бар на доручек, собрав 4 резанки свински врат, две кубасици, две јајца на око, пола конзерва гравче, две рибанки двопек, па ај и еден патлиџан, гладна ми се чинеше цел вол печен да ставеа пред мене и тоа ќе изедев. Полно ресторантчето со градежници работници, ми гледаат во чинијата ме гледаат мене метро и сантим, а метам крај света да ќе е.
    Е после ќе пукнев, тоа гравчето изгледа, тешко ми ееее ама барем на главава не мислев :D

@toogood размаани женче. Дај го во чарити, на некој таман ќе му е.

На Doozy, Annath, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Cela kuka ja odnesov vo ceriti. Mozes da zamislis duri pogreska alista sto mi bea za nosenje sum si gi dala.
    Kaputov mi e poklon, ne mi dava srce.

15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Кога ќе те прашаат на скајп дали си го носиш....ако ти држи кажи не.
    Го дадов:rofl:

На Annath, bittersweet, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    zosto majkami ne me rodima so 4 noze i 4 race:(mi kapna dusava nemozam pojce da izdrzam ima da se raskostam ko kula od kocki..;(;(;(;( se me boli ne funkcionisem pojce..edvaj najdov 5 min vreme gazov da go odmoram i posle pak arbajt arbajt:@

На pilenka и danichap им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.870
    Допаѓања:
    183.058
    рано е да си легнам сега????:?:

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @toogood Абе сеа поклон, поклон ако не го бива!
    Најарно елек да си го направиш ќе си го изнаносиш.:D

На SV1911, friendy, toogood и 2 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    @zalosna Како почна муабетов...јас мислев мажит ти има слободен ден, дома бил :wasntme:

Со три дечиња и на тоа готвало во инстаграм те верувам :sweat:

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    mm raboti 150% i jas po 2sati na den ..gotova sum umiram

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: