1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.894
    Што знам, јас се плашам дека ќе инсистирам на петки :D Ама тоа е дааалеку.
    Се смеев вчера со мм - тој одамна имаше кажано дека мекици ќе части во еден кафиќ во кој со другарите одат веќе 12-13 години секоја недела (таму и младенци славевме). Е сега, испадна дека мајка ми исто немала простор за нејзините гости за дома, па ќе треба да искомбинираме млади и стари и да се најде кафана... и сега наредните три месеци имаме проект на бирање кафана:sweat: :D

2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас ќе ви се замешам во муабетот со оценките... се уште има време за тоа кај мене, ама едно нешто што приметувам и некако не ми се допаѓа. Да, оценките се релативна работа, ама утре тие ќе и ја одредат донекаде иднината.
    еве еден пример: имам две девојчиња во зграда, на слична возраст. Едната е многу интелигентна, бистра, дружелубива, има многу интереси, едноставно да се најде некаде сама ќе се снајде бргу, таква е снаодлива и темпераментна. Ама нема трпение со книгата. Се запиша на факултет, една година, не го заврши, а има поддршка од дома за тоа.

А пак друго девојче е едно намуртено, безобразно, што цела зграда се ори кога таа им вика на домашните и ги пцуе, нема некоја интелигенција, ама затоа учи, буба.

И утре таа ќе добие диплома (а ќе добие) и ќе и мавта со истата на ова друга девојка и недај Боже и шеф ќе и биде еден ден во фирмата.

Поента ми е дека ми е жал некогаш за млади кои својот потенцијал не го насочуваат правилно, па после да не биде касно.
    Што знам , можеби претерувам :^)

Ај добро утро :coffee:

На bittersweet, Regenbogen, darcy и 2 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.178
    Допаѓања:
    145.368
    ај добро јутро....ама мене не ми е баш добро...мамурна,очи ми тежат и мрзоволна....спиев нокеска којзнае од што ми е вака...прво кафе до мене и да ве читнам,а после исто па исто...заспивам дете,ручек-за кој немам идеја што да биде,домашно пишуванје,па бебе ке стане и така во круг...
    за оцените и јас инсистирам на ученје иако сме во почетните одделенија.сега се градат навики и однос кон училиштето....и мене не ми донеле успех и вработување моите петки ама тоа не смеам да го наметнувам на децата белки нема да е ваква ситуацијата во државава додека стигнат тие за вработување......може бетер ке биде:worried:...:D

Последна измена: 13 ноември 2014
  4. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    @darcy Нашите мекици, здравје Боже, ќе се во Every Day, топ место ми е за такви собиранки, и млади и стари, се' на стоење. Плус со Темелот лесно ќе се договориме за се'. За малата беа во Театро во МОБ, ама повеќе не постои....
    Добро утро, јас цело сабајле сум во потрага по ефтин, а добар шминкер за свадбава. Помагајте кој знае, ако не најдам нешто прифатливо, ќе инвестирам во шминки и ќе експериментирам дома :D

На Ariel и Lisa_Maja им се допаѓа ова.
  5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    До колку си спремна да дадеш?Ќе ти дадам контакт од едно девојче убаво шминка а ич не е скапа

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Девојчици,здраво,здраво![​IMG]

Гледам се потресувате на темата оценки.Јас веќе не.Додуше се уште дрндам да остават компјутер и телефон ама тоа ми оди во рок на службата.Дигнав раце не можам да се нервирам повеќе.Почнав бре тахикардии да добивам.
    Бев малку да пазарувам за јадење и еден круг низ продавници удрив.Така благошокирана се ѕверам во цени,па ме молам бе,чизми во Бијана 4800 ден.Знам дека има и и поскапи ,во тие ни на излог не застанувам.
    [​IMG]Мислам и да чекам снижување на крај на сезона ќе ги спуштат 500 ден.Не ми останува друго да се впуштам во лов и сама да си направам чизми.[​IMG]
    Инаку после којзнае колку време сретнувам дама облечена во бунда.Природно крзно.Си мислам јас немам бунда не за друго ,не се сложува со мм.[​IMG]
    Времево топло некако,спарно...или мене ме плеска климаксот?
    Одам да се плеткам во кујната,кој знае што ќе отплеткам?!

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас имам едни чизми од Биана што многу ги сакам, исто така нешто цената беше, ги купив пред да останам бремена со првото, тоа значи пре четири години. Никаде, ама никаде немаат мрднато. Многу сум задоволна. Затоа и да се соберат пари, вреди, траат.
    20141113_143107.jpg

На Annath, ozbilnazena, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.178
    Допаѓања:
    145.368
    poveketo obuvki sto gi kupuvam se od biana,so retki isklucoci i navistina se isplati......cenata odi so kvalitetot....imam i jas cizmi na koi ke im bide cetvrta godina a se kako vcera kupeni.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    137.342
    Пројде и денов. Уште не можам да си дојдам на себе.
    Вчера си купив фустан. Кога го пробав по втор пат тој од Бела, па и не беше така лош, баш пристоен за приликата. Сив, напред нешто црно плишано, прав, малку струкиран, должина налку над колена. Таман. Малце бев премногу монохроматски облечена ко за мој вкус, ако немам боја ко да сум гола, ама барем делував озбилно :D. Се преправав де :D.

ОК бев, ме фати трема, ама на почеток не се примети, иако кон средина на точката малце искризирав затоа што правев промени вчера вечер во ниедно време, се забележа, ама некако се извадив на крај.

Уште не сум скроз опуштена, ама ќе биде. Почнаа софрите, па се надевам дека ќе издржам да не подлегнам на провокации :D

Еве жени по една вишњовача од мене, море по неколку, малку е една.

Cherry-Brandy.jpg

Јас ќе си сипам дома една вистинска, не знам за вас. Уште утре да немав систематски преглед супер ќе беше. Ама ако опнам неколку, има така фино да го скоцкам домашното по германски, чудо едно.

Па сум заслужила неколку вишњовачи, што. Денес завршив нешто што почнав пред 6 години. Се извлечкав сосема непотребно, ама не излегува секогаш домашниот есап ист на пазар. Можеби и некогаш човек не треба да форсира, да си ја вади душата и да се напнува. Кога ќе дојде вистинското време, работите се решаваат.
    Денес магистрирав. Едно гајле помалку. Ај на здравје.

На Barbie20, Artemission, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Aj честитото!

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    283.989
    Честитки Ариел:clap:

Јас уште чекам резултати од дипломската, два месеци поминаа одкако ја предадов. Не само они што ме заборавиа, туку и јас заборавив дека ја предадов:rofl:
    Ај белким наскоро и јас ќе се порадувам тука.

На bittersweet, vinozito1, Moira и 2 други им се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.894
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Честитки и од мене Ариел:clap::hug:
    danichap, со лесно бременоста душо:hug:па и ти набрзо да частиш со вишњовача:)
    Да не е темава немаше да ми текне да ја побарам мојата. До пола со мајка ми ја средивме :D
    Татко ми вели ми ја збудале жената на стари години:rofl:а тек гога ќе и удрам едно виски:angel:

Последна измена: 13 ноември 2014
    На bittersweet, green.eyes, NoellePage и 3 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    @Ariel честитки и од мене.Баш ми е мило.И еден скромен виртуелен подарок.
    87.jpg

На tessie и Ariel им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.717
    Допаѓања:
    130.667
    Само да ве поздравам. Не спаѓам во категоризацијава и не исполнувам услови (добро, освен тоа што сакам вишњовача), ама сите тука сте ми омилени за читање и ве следам редовно. Фалеше тема со разум. :*

На galapce, Bozica1980, Daleron и 5 други им се допаѓа ова.
  16. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Еве ме и мене да ве поздравам, тазе мајка, одамна веќе домаќинка :emo:, не сум ни блиску до 40
    блиску до 30 сум :D
    ама ве читам секој ден, секој пост. Ќе ви се уфрлувам одвреме-навреме со по некој коментар :bandit:
    Само морам да ве одбијам за вишновачата, дојам.
    Еве да ве почастам јас за првиот пост тука :$
    download (1).jpg
    download.jpg
    чоколадо-кутија-е-голем.jpg

На galapce, Sky-butterfly, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    268.918
    Ај малку и јас да се пожалам околу оценките:многу и јас се нервирам на поголемата ич не и се учи се со сила ништо со мерак, нити имаат страв нити страм овие сегашниве деца а со оглед на целава хаотична состојба во образование и во право се децава знаат дека на крај кај поради екстерно кај поради други причини самите наставници им ги поправаат оценките и затоа ич не им е гајле.А за чизмите од Биана стварно се многу скапи а јас од сета облека најмногу обожавам чизми ,а од Биана општо од обувките сум многу задоволна и од лани се мерактисувам за високи чизми и сега конечно купив (срека што кај нас даваат на рати од таа продавница кај што чуваат од Биана) па се надевам наредниве 3- 4 години да ги износам

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.866
    Допаѓања:
    167.047
    Ај добро утро хиихих на кој како му се гледа Вие нели знаете дек ајас сум на диета ,шо ви требаат овие благи солени работи да ги постирате алооо лиги ми течат за ова благиве туф туф си лижнав од раката како на времето што ми викаа коа бев трудна Инаку јас сум утре на родителска кај помалата не ем страв таму 2оделение и нема толку пердашење знам колку може и до кај е со бројки и букви ама за големиот кога ке дојде се мислам и да не одам дури

19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ariel
    I od mene cestito.:clap:
    Bravo, ambiciozna si, toa e mnogu golema rabota.

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Добро утро жениииииииииииииии. Кулирам малку со :coffee: и Фемина пред да почнам да се спремам за на работа. Денес не отварам е-дневник за инат. Понеделник родителска и како што напомена Теодора ме спрема што да облечам, мислиш јас сум малоумна у пижами ќе одам.Синоќа кучето пак направи беља. Таа ја забављаше баба и да не види додека јас бришам.:headbang:
    Е сега прашање е што да облечам?
    Решив денес ќе одам со фармерки и кошула иако фармерки не смеам за на работа, ама петок е се надевам дека нема да излегувам премногу од канцеларија.После работа планирам кафана со колешка.:d::d::d::d::d:Петок е утре ќе поспијам ако не ме боли глава:beer:, а може и на работа да ме викнат:?:
    100 пати го спомнав петок му се радувам како дете на пролетни цреши.

На Teodora* и Regenbogen им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.