Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски.

И јас сум мамурна по сабајле.
    Моиве од такт ме извадија по сабајле.Немаа за што,за една топка се искараа.Да беа помали ќе ги плеснев по газ.А мм порано излезе,па немаше кој да згрми.И јас почнав,па немојте,па не се карајте...возам и се расправаме во кола кој е во право.Инаку не можат да дишат еден без друг и ако карам некој,веднаш другиот рипнува да го брани.А хормониве им вријат,само бледо се гледаме со мм и си викаме ај ќе им помине.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, MilaP и 22 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ист случај како кај нас.Само што јас имам загарантиран превоз,златно 23че;)
    Ехе што коментари добивам секојдневно на моја сметка,отрпнав веќе.
    Ќе истресе глупости па после ќе се свести дека не секогаш му се на место забелешките за детето...
    Мажи...Јас сум џандарот,вештерката,командантот и само затоа што укажувам да не му дозволува да го држи на шанк,на прозор,во фрижидер и да му ги тера сите ќеифови:worried:

На Peco, MilaP, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.223
    Допаѓања:
    111.460
    Хоум суит хоум, што било убаво дома сабајле да си полежиш.

Да се произнесам по неколку муабети од последните страни ;) Јес да каснам ко воз за Гевгелија.

Нинџо брате сестро крив си, и на женати и е 8ми март ко на колешките, ти можеш не 365, ами 665 дена да ја тинтариш, ако еден ден кој е створен за тоа ја укакаш, џабе е се. Колку и да е клише денов, 8ми Март е со сиѓболика, не за џабе постои,можеш еден ден да си погазиш гордоста мислам. Имаш ќерки чинам, ќе ти текне за 20 години кога некој копук ќе ја извиси за 8ми Март ;)

Поклони добив од сите освен од мм, тежок е на купување поклони, на изненадувања, мада еве два пати пп ред ми купува менѓушки, ме изненадува, онака без повод, ама на овој ден потфрли. Лута сум ама решив да не покажувам, ќе се сети некад, а ако не има дана за мегдана, ќе заборавам и јас некој ден нешто битно. Мене искрено изговор ми е муабетот ако не те почитува цела година џабе е 8ми март,изговор за оние кои не почитуваат ни цела година ни на 8ми март.

Гледам музички желби се исполнувале, за мене моментално Балашевич и Фрајле, више неколку години вртат на рипид.

Убав ден момци и девојци ;)

На Peco, MilaP, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    Јас вчера им се налутив дома на двајцата...иако поише на шала на смеа ама не звучеше убаво.
    Ќерка ми е голем манипулант, ако јас кажам нешто што не и одговара одма оди по второ мислење кај татко и.
    Најчесто и он ме поддржува и и вика послушај ја мајка ти. Е синоќа му годеше вниманието и застана на нејзина страна. Знаете малава што му рече, тато а да ја истепаш мама...он се смее па уште и дава сугестии. Лута им бев за глупиот муабет:!:
    Вечерта и мм си доби лекција:P

На evangelina.ina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро:coffee:
    Како што е редот, првен се чекирав на другана тема. Среда, за среќно да ми тргне :party:.

После долго време помина појадокот без драми и успеав не само да се најадам, туку и второ кафе да си ставам, а бебуш најаден.

И јас имам чуство дека јас ќе бидам лошата а татко и ќе ја мази:envy:.

На Peco, MilaP, JuLleE и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084

На Peco, MilaP, MacenceEna и 17 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ај не туку ставај слики, кажи како со швалерката помина

На evangelina.ina, Peco, MilaP и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро и од мене! :coffee:

И јас сум мамурна утрово, едвај отворив очи, а да не правам муабет колку ме боли глава уште од вчера. |(

Планот за денес - да станам некако од креветов, да се освестам, да се измијам, да завршам со сите ритуали, да појадувам и да седнам да работам. |-)

Попладне си го чекам либето да се гушкаме и да гледаме филм, стандардно.

Инаку, немојте да имате толку грижа на совест што сте ги плеснале децата. Децата, иако се невини, често пати знаат како да искористат ситуација, да збеснат, да аздисаат, да не слушаат што им се зборува зашто така им чини. Треба да знаат кога ја преминуваат крајната граница и кој е авторитетот. И ние сме растеле со некоја шлапатарка по газето, па еве ништо не ни фали. :angel:

На evangelina.ina, Peco, julie77 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    И што зготви дома за ручек вчера, @Petar80?

На Peco, MilaP, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Иако децава пораснаа и јас сум најлошата,оток,замаратор,треба да се лечам,бетер од дете,љутка,не знам кај ги трошам парите :o,нешто ми фали,не знам да уживам ,дотерам,....

На evangelina.ina, Peco, MilaP и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Денес нели кажав дека на 9-ти ден за швалерката па ќе си се пофалам како сум поминал хахах.
    Ништо Бошке ручек во кафана истеравме

На MilaP, Annath, Deemy и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    Читај @ninja35, жена се носела у кафана на 8ми, не колегиници :P

На Peco, MilaP, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  13. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Zdravo na site
    Ete pomina 8mi i odma vpecatoci od vcerasniot den:)
    Od rabota dobiv cvekje,ruzicki nekoi,denovive ke gi presaduvam,valjda ke gi bide..prosirija glasini za kais ama nisto od kaisot :D
    Od majka mi dobiv dezodorans,ne ni ocekuvav iskreno ama ete pusta majka pomislila,a jas i kupiv cvekje i bluza
    od mm standart-nisto:)
    Vrmevo me ubija vise,meteopat neviden sum

На MilaP, friendy, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Има и такви што успеале да седнат и жена и швалерка на иста маса у кафана:lol:
    Ај добар тмурен ден!

На Peco, stetoskop, MilaP и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Е има де тие што се повешти мажи ли повешти жени па да ги седнат и мажот и швалерот на иста маса

На stetoskop, MilaP, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Не реков дека измислив топла вода,само промрчев нешто;):|

На julie77, MilaP, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не можам да се освестам од сабајлево.
    Така ми и треба кога се журкам до касно :lol:

Рефке и Пупица, ве читам што до толку се замарате за една плеска по газот. Ко демек нив тоа ги здоболело.
    Повеќе ги здоболело тоа што не е по нивно, не дека болката од ударот ја осетиле.
    Дете до дете се разликуваат. Син ми го имам плеснато по газот, па тој никогаш ниту плачеше, не се потресуваше, ама послушно дете е воглавном.
    Ама малата, на неа глас ако подигнам веднаш отвори толкава уста да плаче, демек навредена таа, па пак после јас треба да и се извинувам (facepalm) А осеќам дека е опасна зврца, секаде ќе ја има.
    Кога и кажам за нешто Не, само ме погледне и оди. Ако ја отргнам од таму, нема шанси да заборави, пак се враќа на местото на злосторство :lol: Упорна мала.

На син ми еднаш беше доволно да се каже не, да му се објасни, и разбереше и прафатеше. Никогаш не ми се трескал од земја, имал тантруми или слични изливи на бес, ама женско е женско, секаде да чачне :D

И моите се сакаат и уште сега се играт. Син ми знае да ја влече со него, буквално за нозете ја фати и ја влече по паркетот, а таа го обожава. Ама, се во ред додека не му фати неговата играчка. Додуша тие некои и не се за неа, може со некои да се повреди, ама ете кога тој е во градинка и јас земам и и дадам некоја негова играчка.... лелеее детево сето заблеска, се радува, ко кој знае што да и дадов. :lol:
    Кога тој доаѓа ја враќам играчката на свое место, оти тој се знае кај му е место и немој некој нешто да му чепне случајно ]:)

На evangelina.ina, Peco, MilaP и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    :P;)

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Обично се колеги/колешки, брат/сестра, другар/другарка. Всичко има, на овој свет.:D

На Peco, MilaP, friendy и 8 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    279.072
    Добро ви утро!
    Не чувствувајте грижа на совест ако сте ги плеснале децата,ако некој каже дека пораснал деца без тоа да го сторил,лаже.Не оправдувам често или тоа да е основна мерка за воспитување но некогаш и тоа помага.А дека ние жените сме полошите тоа веќе е општо познато:|
    Не знам зошто сите го нападневте @ninja35 ,јас мислам дека ништо страшно не направил што им се посветил малку и на колешките.Без потреба си го расипала денот ,не дека тој после тоа не ќе си дошол дома само за нејзе а вака само кавга за ништо.Можеби би била малку љубоморна ама би си поќутела.

На Peco, MilaP, MacenceEna и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.