Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Никако да дојде ред да пишам.
    Муабети со домашните.

Испиено второ кафе. Испиено смуди, испечени јаболки, се крчка грашок со пилешко.
    По рецептот на мм. Изгледа ќе мора да признаам дека неговиот рецепт е повкусен.

И јас сум против тепање деца. Знам да викнам кога сум преморена, ама после се каам. Мм коа ќе ме слушне знае да ме скара, да ме испрати да си одмарам и слично.
    Дома јас сум лошата сега за сега, тој е забавниот родител. Претпоставувам така и ќе остане.

На mama89, Lady Phoenix, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Стигнав :whew: ух... вчера немав време ни да дишам, не па да седнам да ве читам... денес малку полабаво, ама пак на норма.

Среќен нека е празникот, и не заборавајте го неговото значење - не вниманието што го добиваме, туку зошто е овој ден Интернационален ден на жените. За жал, не секаде беше успешна таа борба за рамноправност од почетокот на 20 век.

Како и да е, успеав да ве прочитам... и да, нинџа е во право, ама ние жените какви мрчатори сме, чудо едно... ама како и да е, не е убаво што не сте се смириле @ninja35 ... јас и мм караниците си ги завршуваме пред било што друго, не оставаме нерасчистено, макар и доцнеле на работа.

За удирање на децата - кај нас мм е по ќотекот, иако јас знаев да го удрам малиот по газе кога не слушаше како помал, сега немам потреба, разбира. Ама мм е друга приказна, стара школа, смета дека со тој ќотек ќе воспостави авторитет |( колку само не е во право, ама за среќа, одамна не го удрил синко.

Скај, тоа што велиш дека син ти е мирен, а ќерка ти секаде ја има - не е до полот - до карактерот е. Еве, и мојов никаде не го собира, не е баш од мирните. Ама сакам темпераментни и љубопитни деца, а не инаетчии.

Музичкиов избор на сите одличен - тука сме некаде со годините, генерација... за тие што сакате на Енрике - имате наскоро во Софија или пак во Загреб - одете обавезно. Јас сум веќе престара, со оглед на тоа дека на неговите концерти има претежно тинејџерки. Еднаш бев, доста ми е. И намерно купив карта подалеку од сцената, да не му текне да ме повлече мене горе :lol:

На Lady Phoenix, Peco, ninja35 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден дами и господа:)

Времево пет пати се смени од кога станав. Веќе не можам да ги поднесам промениве. На депресија ме мава, ама не се давам. Ако ме мрзи да излезам некоја комедија ќе пуштам.

Нинџа не се секирај за женати

FB_IMG_1455442269536.jpg

Сум го плеснала неколку пати син ми. Најчесто после два часа седење на маса губев трпение. Ќе ја заклештеше устата и можеше по два саати да не мрдне од стол ама и да не стави ништо во уста. На крај ќе изгубам нерви, ќе го плеснам по газ и јас ќе се откажам. Знам дека не е најисправно и не е ни метода за воведување некаков ред, едноставно не можеш да се воздржиш кога ти ги тренира живците. Најголемите нервози беа околу јадењето инаку сме немале проблеми со него. Еве го сега , една глава повисок од мене, па ми недостасува тоа време на молење и влечкање по под да играш со него, зошто или не е дома или се затвори во своја соба. Едвај некогаш го извадиме да изгледаме некој филм заедно.

Да ве честам нешто благо зашто од утре син ми забрани да се купува благо по дома. Поправен бил|(. Тоа ребрата му се бројат, ама ај и мене добро ќе ми дојде без благо дома.
    recipe51.jpg

@galapce си пробала ли креветчето до спална да го ставиш и раче да му држиш кога закенка или додека заспие? Јас не го легнав никогаш на спална, а сакаше да има некој до него во секое време па штом заплаче ќе го фатам за раче и се смируваше.

@lunicka :hug:.

Fragile баш онака душевно ме опишува. Се што се случува околу мене си остава некаква трага на душа. Баш ранлива. А go gentle кога ја слушнав прв пат на татко ми ме потсети од времето на моето растење, убави спомени.Тогаш ми беше досаден со совети, ама сега сфаќам што значи да си родител:inlove:

На mama89, Lady Phoenix, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Како беше она девет месеци го носиш, две години ко човек не спиеш и на крај на татко му личело (facepalm), ме потсети на ова :rofl:, ама во право си секогаш ние жените криви :!:

На Lady Phoenix, ninja35, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  5. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:.

Црвчето кај баба, мм по болници, јас сама дома :).
    Раздигнав, чиниите измиени, прашината избришана, па на ред е Фемина :clap:.

Цел ден ми е во исчекување и неизвесност што ќе е, како ќе е со резултатите на мм :worried:.
    Сега за сега докторката вика дека нема за што да се грижиме, па дај Боже така и да остане :).

Сношти му викам, сигурно холестеролот ќе ти е покачен, на толку месо јадење.
    Он вика, нее, не се качува од месце, од сувомеснато се качува.
    Аха, сега се јавува, срце, покачен холестерол и триглицериди имам :o.
    Многу се изненадив џанам, дури не знаев дали да плачам или да се смеам :x.

Инаку ве читам и имам чувство како моите постови да не се читаат (можеби предолги се, а :?::lol:).

Пример:

- Првиот пост тука ми беше за 'рчењето - ИГНОР!
    После некое време пак некој ќе почне за тоа и оп, цела дискусија се води :wasntme:.

- Во друг пост пишувам дека мноогу утакмици играме, дури да не ти се верува - ИГНОР!
    Од страна некој напиша и очи ќе си извадиме :wasntme:.

- Пишувам за новиот симпатија - ИГНОР!
    Пишува друг, јас како да не сум ни пишала :x.

- Пишувам за менување на терминот утакмици со перење - ИГНОР!
    После некој ден се менува терминот :?:.

- Сношти напишав во постот дека во нервоза го плеснав црвчето и се утепав плачејќи, и погодете што - ИГНОР! (освен @ph.orhideja, фала ти :hug:).
    Денес неколку страни се пишува за тоа, откако Референтка се пожали на истото :wasntme:.

- Истото е со поздравите.
    Јас гледам никој да не изоставам, секој можен повод го честитам од срце, па дури и трофеи и годишнини на форумот, а кога на мене некој треба да ми честита (за роденден на мм, за годишнина од регистрација, за првпат што станав кума - само неколку членки ќе ми честитаат, и фала им за тоа :hug:).

И не е дека се лутам, барам внимание или ви замерувам нешто, само така се чувствувам некогаш, како НЕВИДЛИВА!

Можеби е и до мене, што секогаш сум офф, па постовите ги пишувам во сред заебанции или музички поздрави, којзнае :wasntme:.

И така, извинете на негативниот пост (мислев дека тој сношти ми е најнегативниот, ама еј, сум можела јас и уште подобро :lol:).

Само денес сум во некое, како го нарекува мм, КУЧКАСТО расположение ;(.

Ви посакувам убав ден, јас сум денес од тие, како ги нарече некој, НЕЕБ...ТЕ 8).

А за тепањето и јас сум против, ама кога вчера ја плеснав, мм излезе од моја страна, оти неколку пати веќе добиваме ударац и по нос, и по очи, и по ребра, па може да излезе од играчка, плачка :(.

Поздрав :hai:.

На Cka, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mama89 и 28 други им се допаѓа ова.
  6. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @promeneta до тајмингот ќе е. Сум забележала колку пати некои постови остануваат игнорирани или побаран совет, па не обрнал никој внимание, ама пак јас и по мене забележувам кога имам многу за читање пола од тоа не ни паметам до крај. Инаку мене твоите постови баш ми се интересни и со задоволство ги читам:)

На Lady Phoenix, Peco, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    @promeneta јас за плескањето кога пишав токму помислив на тебе и на Рефи ама не означив никого.
    Инаку со задоволство те читам ама немам навика да означувам никого.
    Тоа чувство на невидливост повеќето сме го имале понекогаш.Јас сум таков тип што не само овде туку и насекаде(на работа ,па и дома )сум често невидлива ама тоа си го ставам како своја вродена мана изгледа.
    Сега ми текна на факултет полагам еден од најтешките испити.Научено одлично,почнувам да одговарам професорот остана запрепастен,како тоа не ме забележал цела година ваква одлична студентка штета што сум била ќутежлива,невидлива...(facepalm)Еве сега една година имам нов претпоставен на работа кој не ми го знае ни името :|
    Леле луѓе закаснив на работа ај да заминувам(hollest)

На mama89, Lady Phoenix, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    Јас сите ве читам, е сега не баш за се коментирам...

Знаете кога некој ќе ви даде точни инструкции каде да се движите...е добив такви и стасав саат време порано :)
    Седам на клупа и типкам...на раскрсница!
    Тргнав и балетанки да купувам ама уште ништо нема :)

На Lady Phoenix, Peco, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Додека синко седеше со мајка ми, тркнав до дм да разгледам што има најдов еден шампон го земав, па да видиме каков е со арган бил незнам :?:, а и за фарбање сум, таман ја затемнив сега сакам да ја осветлам (facepalm)

На ninja35, Esmeralda-MD, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @promeneta Јас те читам редовно.
    Баш памтам дека спомна за терминот перење/машини, тоа беше причина и јас да го потспомнам.
    Плус и @Ordinary коа замоли за кој колку перел да иде во спојлер. :D

Инаку најчесто сум немала што да ти советувам, или некој веќе нешто советувал, или реченица две онака делумично сум ги прочитала. Мислам дека секој има периоди кога некое мислење му било игнорирано или без одговор.

На Lady Phoenix, Peco, ninja35 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    @promeneta и јас секогаш те читам. Интересно ми е црвчето твое.
    Туку да ги поканиме другарките на карневал.:nod:
    Од петок почнува карневалската треска. Подобро кажано од утре со средно школските маскенбали и концертот под маски на музичкото школо.

На mama89, Lady Phoenix, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ајдеее сега сите да се изредиме да и кажеме на @promeneta дека не е невидлива :wasntme: :lol:

Ете, и јас секогаш те читам, некогаш додуша со прескокнување :tmi:, бидејќи многу ти се долги постови, а јас секогаш од телефон читам, па некогаш на рати читам, а некогаш едноставно прескокнам.
    Ама знаеш да ме расположиш и насмееш и дефинитивно имаш што да кажеш. :hug:

Одам пица да јадам. :pizza:

А не дека и јас кратко пишувам:lol:
    Само мене ми е битно да си се искажам, па кој чита - чита :lol:

На mareane, Peco, ninja35 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Еднаш растргната на сите страни со 300 проблеми околу мене, уши му чистев на син ми,се помрдна и кој знае како со стапчето подлабоко сум го повредила.Не беше ништо страшно,но си се колнев раката да ми се исуши.Сите нокти во момент ги изгризав,да можев и раката ќе си ја изедев.
    Ама едно темпераментно дете што е,ни секунда мирен не седи.А поголем беше,не беше баш мало.

И ние сме од крв и месо.И челични нерви да имаш,растргната помеѓу обврски околу деца,дом,работа и маж,ќе попуштиш.
    Затоа вчера многу добро ја сфатив @promeneta ,ама поминува,а наше е да издржиме.
    Верувајте,децата знаат како си расположен и до каде можат да одат,само да не си поместуваат постојано границите.

За хрчењето не можам да дадам совет,мојов само кога е напиен многу хрчи(не е често,фала Богу).Решението си го земам во свои раце.Перницата и во дневна.

На mama89, Lady Phoenix, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @promeneta погрешен доем целосно.
    Некои работи почнуваат подоцна да се пишуваат од причина што биле пишљни во веќе започната дискусија,чат дискусија.:D
    И после кога се стивнува се започнуваат " поозбилните" теми.
    Иначе си има удел и тоа кој колку време е тука.
    Јас долго се чувствував незабележана,се дур не ме забележа една членка дела сум досадна прво со постовите од болница па постовите за бебето.
    Поарно е кога си дискретно забележана,верувај.
    Не дај боже да осетиш на своја кожа.
    Море сва среќа не наминуваат повеќе и оние што колнат по темите.
    Е тоа е единствено нешто што ми смета ептен многу и во животот вон форум.
    Каде ке им одат душите,барем то а не ги плаши ли?

На MacenceEna, mareane, mama89 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Е заборавив да Ви кажам за хрчењето.
    Му послав во дневна да спие и му давам две перници , му ги ставам една врз друга и заканувачки (со лош тон (wtf)(wtf)) ,,и вечерва ако хрчиш сосе кревет надвор ќе те изнесам, нека те врне!,, :rofl::rofl::rofl:
    Во себе се умрев од смеа, ама пред него сериозна.
    Дури и ифтира му извадов, демек од што не сум спиена од него, ми паднал имунитет п се сум болна :rofl::rofl:

Две вечери сам спие, како на проба е :^):^)..дали ќе биде умен ]:) да го приберам при себе :inlove:

На mareane, mama89, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Мене па кога ми хрчи некој ми иде низ прозор да го фрлам (facepalm) неможам да трпам,среќа мојов не хрчи, знам тетками кога и да одиме во село дали цепе дрва или чвор одврзува незнам ама јас и мајками на маса си седиме до сабајле, а она си спие

На ninja35, Esmeralda-MD, MilaP и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ех јаден тој, и после ние жените вака така. А бе не изедовте ејјјј, па на овие со вториве тешкопак нив.
    Види пример од Братот Нинџа да се криеш во сопствена куќа бе само за да не те јаде ццццц

На mareane, Lady Phoenix, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Проба со две перници, што бидна :rofl:

На Esmeralda-MD, MilaP, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Гледам...од што Ве јадеме па на страна Ви мо*а (стручно кажано ,,мокри,, :rofl::rofl::rofl:)

На mareane, Lady Phoenix, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Так ти се чини бре бележиме територија со тоа

На Lady Phoenix, ninja35, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.