Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro i od mene,denot mi pocnuva so kafinjata na abrakadabra :)
    Denes stanav uste vo 7 se spremiv sinko vo gradinka,pa smetki plakav,sega cekam red za na zabno..nemam pojdeno poveke od 3 meseci na kontrola ama red ima..trebase da si zakazam. :?:

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, emkaemka и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Ајде уште еден музички поздрав :) Го игнорирам дождов надвор и си замислувам сонце и лето :inlove:

На Peco, Abrakadabra, mami blue и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    И ова за сите диеталки и кои планираат да стануваат диеталки
    FB_IMG_1457602980604.jpg

На kjukli, Peco, Ariel и 20 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На Peco, vitamina, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Samo uste nekolku strani da procita :!:

Da se izjasnam deka i jas sum za sredba,plus odma ke me prepoznaete,jas ke gi zemam i @ALISA0000 i @Mrs.Bass ,drugite sto ni se uspat neka se kazat :lol:

Последна измена: 10 март 2016
    На Peco, ALISA0000, Abrakadabra и 9 други им се допаѓа ова.
  6. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро

Да се најавам само, успеав пред 12 да пишам:lol:

Синоќа убава журка сте имале, јас гости имав, не стигнав да ве ѕирнам. Денес имам генералка во план што си ја одложувам веќе неколку дена, ама денес морам да засукам ракави.

Не пишувам повеќе, вчера ќе си умрев три пати пишував еден пост никако да го зачува. Денес и да го снема да не ми е мака:D

Се читаме покасно женски, ама да залепам еден тип и јас во темана да се пресрамам:lol:

На kjukli, Peco, emkaemka и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас сум за средба.

На Peco, Abrakadabra, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Јас сум редовно во парк, нема да ме промашите. :) Башка и знаете како изгледам.

Инаку, јас немам проблем со Феминава. :?:

На Peco, Abrakadabra, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И јас сум во парк.
    Ама сликО од мене нема.
    Абе ће се договориме некој убав ден...па на слепо во парк ќе се сретнеме КАО случајно :clap:

На Peco, Abrakadabra, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Добро утро!

Ве ѕиркам ама никако да пишам
    Немам ништо паметно за кажување , а ме фатило и некое лошо расположение деновиве.

Времето не престанува. Ако продолжи вака и викендот ќе им смета на карневалите. Мене ми е се исто , ништо не ми менува.

Но жал ми е за малите ако вака биде во недела.
    И лани врнеше па им ја расипа поворката.

На kjukli, Peco, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.939
    Допаѓања:
    203.222
    Стигнав и јас... и јас сум за средба, ама не овој викенд :!: ем Прочка, ем роденденот на синко ќе го правиме, понеделник му е, ама во недела ќе го славиме.

Инаку, добар ден... синоќа не ве дружев, ама гледам фино сте се забавувале, музиката одлична ;)

Во поспаните и јас, не знам како седам будна, ама седам... сепак, денес ми е петок, утре не сум на работа 8)

На kjukli, Peco, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Нека му е среќен роденденот на малиот. :party: Да си кажам со време, зашто имам една маана, а тоа е - памтам родендени додека не дојде самиот ден. (facepalm)

На kjukli, Abrakadabra, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Што правите госпожи?
    Јас како и секој ден оваа недела од 8 до сега се маткав на клиника,ми се спие ми се плаче.Ручек направила свеки спасена сум од тоа денес.
    Заборавив да кажам дека и јас сум за дружба кога сакате.

На kjukli, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Добρо утρо :)
    Бρее κолκу сте се ρаспишале, не ве исчитав, мρза ме фати :tmi:

Ρано станав тρебаше да сρедувам неκои доκументи низ гρад, да однесам ρезултати κај Д-ρ ама видов деκа вρне и паκ си легнав (facepalm)
    Ај утρе :D

Аκо сте за топло чоκоладо ајде изволте :)

На kjukli, Peco, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Jas ne sum za sredba.
    Za site vas si imam slika vo glavata,I super ste mi.
    Ne sakam da se razocaram,hehehe...

На Peco, anel, Winter Lady и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.454
    Добро утро и од мене, иако ручек е веќе. Не спиев цела ноќ, кога процедурата на вртење во кревет ти е цели 5 минути, ќе се расониш, и оди заспиј после. Тамам си заспал, пак те боли нешто, па пак вртење и пак буден. Направив нешто невообичаено за мене, си изедов 2 реда чоколадо во 4 саат, а никогаш не сум јадела ноќе, освен ако не е после пијанство.

Од музикиве да ви кажам се ми се бендиса :) Ама ноќеска не можев да си пуштам, да не галамам, па сеа ќе си слушам музика по дома.

Ми се јаде се, а не смеам солено, претерав со благо, некако ништо не сакам, а се сакам. Луди се хормониве.

Одам во УЈП денеска, не верувам дека било кој ќе ме пушти преку ред, ќе пазам да не ме акне некој по стомак и надежно нема да се скарам со никој. Ако некој види трудница како тепа некој у УЈП јас сум, дојте на помош :) Многу ретко некој да рече, девојчево е трудно, дајте нека помине. Јок бре, дури и позлобни се ми се чини некако... Само еден дедо на кардиологија не го заборавам, срце, со бастум, па ми стана и вика седни си. Викам, можам, седи си, вика, не јас имам 6 деца, знам што значи ова.

Иначе тешко ми е да ве лајкам, оти од телефон најчесто ве читам, и она ми се допаѓа и она пријави се едно до друго, а моиве отечени прсти, само пријави стискаат, вака викам, поарно да не правам проблеми. Прстите ми се огромниииии.

Иначе, и јас имам проблем со огромни постови, не знам мал пост да напишам, иако се трудам. не оди, едноставно.

Во исчекување сум да добијам миксер, се сожалила тетка ми, недомаќинка сум била. Здравје, ке сматам нешто. А како сакам некои кифлички денеска да замесам, ама кичмава ќе ме убие после. А седејќи не можам да месам, нема утисак :) Калапчиња имав едни, маж ми ги фрлил, не сакал да ги мие, рекол ефтини се овие, ке купам нови, многу мака прават. И не ми купи, нормално. Сега колачиња печам, па ги сечам у тавчето.

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, MacenceEna и 26 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.162
    Допаѓања:
    221.822
    Полека но сигурно стигнав, ве исчитав и излајкнав. Имав некаде околу 150 мислења:lol: ништо за мене ]:)..
    @referentka абе како знаеш да ме насмееш од срце тоа едно чудо, штета е што не си поактивна, темава ми се чини во вис ќе ја кренеш8).

Јас арна, станав па ве читнав уз едно кафе, море уште едно ми фалеше за филинг ама да не претеруваме:lol:, времево лудница "вришти" надвор, гледам и кај вас не е нешто поразлично, ви благодарам на сите за советите само ќе ви кажам дека СЕ пробав и за жал ништо, буквално сум невиден ТРУП што не ми делува ништо тотално. Најпрвен купив едни апчиња по препорака а имелда - ништо, купив уље по препорака на другарката - ништо, најнакрај заминав во аптека и ја прашувам таа како "стручно лице" да ми каже кои се појаки за да се олеснам и таа одговор - абе знаеш, појма немам. Ват? Како бе појма немаш а имаш диплома за фармацевт?!(facepalm)
    Ете така грчеше рамења.
    Се откажав земав едни што ми фатија око, пијам сабајлето - болки болки!!! Бидна!
    Ама - неможам секој ден да ги пијам нели?!
    Ако пијам добро е ако не пијам - ништо!
    Веќе месец луѓе!

Здраство немам, сум во фаза на документи да така најнакрај се одлучив да порачам ленено семе од мкд бидејки тука НЕМА има само пилули од ленено семе(facepalm). Ова веќе ми беше испробано наназад и ми делуваше.

Затоа апел се раборти за сериозна работа ако знаете некои апчиња кажете, храна не ми помага.

Пиев млеко насабајле во комбинација со сливи, круши јадев, пиво и сок пиев наеднаш, и се такви измешотини и ништо луѓе..ништо.
    Се чудам дека имам брз метаболизам одсекогаш.

Се срамам од ова што го пишувам да знаете ама маката ми е посилна од стравот.

Да одам да фатам да поприсредам па ќе бегам да ја чекам имелда на станица.
    Таква жена е реткост во денешно време човек да има покрај себе, колку е само реална и харизматична тоа чудо, прекрасен човек со безрезервна и несебична подршка.

Кој е за второ кафе и евентуално некоја крофна а?! :wasntme:
    Јас ги обожавам:tmi:.
    images-1.jpeg images.jpeg 2016-03-10-10-42-31--2053938231.jpeg

Заборавив да се пофалам од маж ми, НАЈДОБАР Е :inlove:.. тој е целото мое совршенство и идеалност во животот..
    Туку за а 8 ми Март заборавив да си дадам отчет, си добив прекрасен саат, слико евентуално во соодветната тема ќе има кога реин ќе го реши проблемот со серверот. Јас си го бирав :mm:..

Последна измена: 10 март 2016
    На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, anel и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.454
    Витамина, јас иам мака кога менувам вода, кога сум во друг град...
    Порано, кога одев во Охрид, имав диареа од водата.
    Како студент, кога идев за Скопје, имав грчев, болки и запек. Секогаш беше од водата.

Пробај да пиеш купечка вода недела дена. Ке ти смири стомак. Јас имав мака еднаш, а морав на испит, последен ми беше. Скопксата вода ме уништи од болки и диареа, па во аптекс и бев, се пожалив, ми даде аптекарката едни апчиња да ги пијам на 4 саати. Викам, што сака нема биде, само да полагам, цел месец учев. И стварно супер ми беше за време на испит, после ги прекинав, ама цела недела после немав осет за вкусови.

На Umbrella22, danichap, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Имате задача со Имелда заедно да ни пишете две речееници :!::!:

На Umbrella22, Lady Phoenix, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.162
    Допаѓања:
    221.822
    Цка пијам исклучиво купечка вода, не сум пиела од чешмата откако дојдов. Ама имаш право најверојатно ми е од водата, климата, храната, воздухот.. ама ете пак не бидува ни со купечка. Ја менував 2 пати земав различна и ништо. Дали знаеш некои апчиња? Деновиве си доаѓаат пријателите па би можеле да ми донесат.

И аку баш сакав да те тагирам .. баш сум пријатно изненадена од твоите постови кој што во последно време секогаш зрачат со љубов и многу позитивност, продолжи да пишуваш, мерак си за читање, секогаш. Поздрав.

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Umbrella22 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.