Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.870
    e galapce sinoka se smeevme so edna prijatelka za ova ...se raspravaa so maz i za nesto i taa mu veli da imav uslovi i standard odamna ke te ostavev ama ke si bevme pak ljubovnici...samo doterana i nasmeana ke me gledase ....

На Annath и galapce им се допаѓа ова.
  2. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас имам најмалку право да се бунам ако зборуваме за мешање на обврски. Тој смета дека главна обврска му е заработката за семејството. Верувајте ми работи како коњ. Грубите работи низ дома ги врши а знае и да стане навечер со децата. Кога излегуваме заедно превзема целосна обврска за децата. Повеќе тој ги гледа отколку јас. Ама ни еднаш не сменал пелена, ни едно јајце не испржил, ни еднаш не си ја здиплил облеката. Е тоа ме нервира:envy: Барам многу?:?:

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Јас си имам професонална деформација која очигледно сериски ја повторувам:tmi:
    Да му олеснам избор кажувам/советувам/инсиститам/командам :rofl: каква фризура, брада, облека...(т.с јас му ја купувам).
    Не мора да дипли или мисли што да облече, купи.
    Да не ми се мачи пустиот, јас за негово добро:rofl:

На tessie, bittersweet, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Da draga.Ama ne e na steta i da baras,samo nemoj napadno...oti kaj nema smisla pa i psihicka turtura?:D
    Sala na strana se treba pomos,kako od nivna taka i od nasa strana ama idealno nema.
    Ke ima periodi vo zivotot,de edniot poveke ke raboti de drugiot,samo skraja da e ne sakam da dojde den da ni se obrnat obavezite.:D

На WORRIED.BT и anina им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Nekoj mora za nesto da e podobar od drugiot.Zatoa se zivee vo zaesdnica neli?
    Negova edna plata za moi deset sigurno od nebo ne paga taka.I oni imat dusa.
    Jas se nerviram samo koga gleda da odlozi za utre,za poposle :D
    Imam ista deformacija kako na Dani..duri i profesionalna ama toj si znaese..da ne se izrazam bukvalno kako tebe Dani samo ke recam,da go organiziram denot.Mesecot.
    Aj ako e lesno neka proba da go organizira toj.:lol:
    @WORRIED.BT ovaa @stetoskop vrti suci me smota i ne si prizna,primeti?:D

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Оправдување за мажите секогаш ќе најдете од преголемата љубов што ја чувствувате кон нив, но не е проблемот во помошта, проблемот е во гестот. Да појаснам. Не е работата во тоа што јас нешто ќе зготвам за саканата, таа и сама може да го направи тоа, но гестот е оној кој ќе и го стопли срцето.
    Можете да ги браните колку саате мажите и да мислите дека машката работа е тешка, но сменете се на еден ден за да видат они што е вистинска тежина.
    Женската улога и тежина на женската работа во куќата е неспоредливо потешка.
    Цепењето на дрва е ништо во споредба со она што се треба жена да прави во една куќа и на крајот повторно жената да биде дежурен виновник за се.
    Колку пати сте го чуле она, Срамота за неа не успеа д го сочува семејсатвото, демек она е крива и за неговите глупости, или треба да му игра гола на шипка секоја вечер за да не трча по други.
    Жените ни самите не се свесни колку се „ВИНОВНИ“ за тоа што мажите се такви егоисти. Замисли, цел ден трча по деца, пере, чисти, готви.... па уште да му принесе и крене, па згора на се и кафе да му свари, а тој бил уморен бил на работа. А, жената и кога оди на работа повторно ги работи истите работи и дома. Замислете жена која работи 8 часа во конфекција и кога ќе дојде дома се неа ја чека.

На Annath, SV1911, Daleron и 6 други им се допаѓа ова.
  7. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Верувам дека и тој од преголема љубов се труди да не наоѓа мани на мојата несовршеност. Иако е страшен перфекционист

8. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Умерен баланс.
    Начинот на кој секоја жена сака нејзиниот труд да биде препознаен и ценет секако дека треба да биде понудено и на појакиот пол.
    Оти они уствари и не се толку ``јаки`` колку што се кажуваат, и они се со меко срце и емоционалан душа:inlove:

На tessie, Annath, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас па не чекам да ми готви. Ако чекам, гладна ќе останам:D
    Ама кога ја зема платата, чекам да ме однесе во ресторан на ручек или вечера. Како традиција ни останало откако сме во брак. Ем волкот сит ем овците на број

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Bah prosti valjda ne ocekuvas deka sum maz pa ne gi sfakamovie raboti.
    Malku ne se vklopuvas vo segite najverojatno pa zatoa vaka stalno naiduvas na nedorazbiranja so mnozinstvoto pogotovo na temava.
    Nemoj da mi komentiras deka ljubovta me zaslepila pa si branam nesto sto ne mi odgovara.
    Da imav 19 godini pa da bev zaslepena...
    Ova mu doaga kako jas da komentiram za devojka ti deka stom ti i gotvis taa za greota ne znae ni race da izmie.Ja razbiras poentata?
    Moze ke ja razberese ako probase da se vklopis vo segite koi gi pravime cesto i na svoja i na smetka edna kon druga ovde.Moze pak ako vnimatelno procitase bar posledive moi postovi vo koi go opisav partnerot odokolu ke sfatese za sto go biva a za sto ne.

Veruvaj,bi ti dala najdobronameren sovet za temava ama znam deka nema da me sfatis kako sto treba.A toa ne e da ne pisuvas.

На Annath, artemidis, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    @stetoskop така е.
    И мене мојов често ми вика никој не знае така добро да ги потроши и организира парите што он ќе ги заработи како мене:rofl:.

Ај да не се смеам на осетливи теми, т.с се надевам дека и он се смее кога така вика.

Партнерите кои имаат хармонична врска и добра комуникација многу добро знаат да го препознаат трудот на партнерот во и надвор од домот. А тоа е најважно, а не трајко , петко што ќе кажат.

На Bozica1980, bittersweet, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Кога тој би бил половина совршен како тебе, тогаш би имал право да се позанимава со твојата несовршеност. Пушти го ти него 1 месец со децата, да ги чува, да пере, да готви, да чисти, да биде секогаш уреден и на крајот на денот да има доволно и сила и желба за да води љубов и на тоа поле да те импресионира. Е, кога тоа ќе успее тогаш нека се занимава со твојата несовршеност.
    Немојте никогаш за себе да ја користите оваа реченица која ја употреби Анина. Дури и нај несовршената жена е 100% по совршена од нај совршениот маж. Жената е нај големото богатство во домот. Жената ја држи куќата на своите плеќи, секогаш кога жената ќе се обиде да ги помести своите плеќи настанува земјотрес. Таа флоскула дека жената е послаб пол ја смислил некој машки шовинист и воопшто не е точна.

На Annath, SV1911, Daleron и 3 други им се допаѓа ова.
  13. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    :!: Го заборави дремењето на фемина до ситни часови:nod: И тоа е умешност:D

На Annath и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.870
    vo nesto mora da e ekspert ,de

На Annath, galapce и anina им се допаѓа ова.
  15. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Па ваљда не се сметаш себеси за роб и да мораш да бидеш впрегната 24 часа? Знаеш како оди онаа народната, додека го научил магарето да не јаде тоа цркнало, така и вие жените, ако сакате што подолго да им слугувате ќе морате малку и да здивнете.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Моите деца не се моја обврска. Тое ми се задоволство. Дел од мене. Затоа се обидувам да не ги ставам во обврски или тешкотии или во останатата домаќинска работа

На bittersweet и Annath им се допаѓа ова.
  17. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Не галапче, ни најмалку не ти реплицирав со цел да те критикувам туку само сакав да се надоврзам на твоето мислење. Верувај ми ни во еден сегмент не мислев на тебе, туку само го искористив твојот пост за да се доискажам. Не ме дочекувај секогаш на нож, имај малку милост за мене :)

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Za prv pat ke se samocitiram Bah samo za da probam da ti pokazam,ne za da ti dokazam deka na draga volja sakam za prv pat da se razbereme i pokraj rvojata zelba da prevrtuvas poenti na muabeti,citirajki samo ona sto ti odgovara.
    No!
    Eden od prethodnite pati predizvika oluja i iznudi fotografii za da dokazuvame deka ne sme debeli domakinki za kakvi si ne opisal,radi sedenjeto na net.
    Ovoj pat nema da probuvam da ti pisuvam detali so koi bi tye razubeduvala dali od zaljubenost imam navika da gobranam partnerot.
    Ima toj dosta maani za koi imam potspomnato,kako i site nie ama ne site se spremi da si gi priznaat kako sto znaat da napagaat neosnovano,neli Bah?

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    anina ako nese i obvrska decata pa zosto togas ne rajgame i po 10 deca ?

На stetoskop и Bah им се допаѓа ова.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Мое мислење е дека треба да има баланс во заедница, да не биде еден се да прави, друг да ужива.

На galapce, Bah и zalosna им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.