Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Ќе ме биде :wasntme:

На MakeupLove, Annath, Ariel и 12 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.765
    Допаѓања:
    182.500
    @Eli23 јас немам завеси се спасив од нив а сега овие зебра завеси ми се убави

На Annath, Lady Phoenix, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Мм и тој имаше девојка во подолга врска знам, и сигурно МИСЛЕШЕ дека ја сака, ама сега е сигурно убеден дека тоа не била вистинската љубов откога мене ме има :D[/QUOTE]

Ne mozam sky da ja tagiram
    Ха ха ха
    Закон.Поубаво кажано здравје.
    На мм нит му ги знам нит ме интересират.Знам за 1-2 али друго не...а сака некогаш да се пофали скромно... :)
    Али јас сум таа со која е, а ако има некоја неостварена...тоа е негов пропуст до мене.Пошто нели јас сум остварување на сите негови желби и фантазии :D:D:D.
    Инаку денес сум многу вредна.Од кујна не излегов.Папсана сум веќе.Сега еден голем ладен нес.
    Пријатна вечер.

На kjukli, Annath, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.129
    Допаѓања:
    328.982
    и јас немам ни завези а ни теписи :clap:
    раат од чистенје бар тука сум

На bittersweet, Annath, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Да шкртнам некој збор на гореспоменативе теми.

@Eli23 што спомена за пердиња, корнези...и јас би ценела некоја идеја или совет за тој дел од опремуавње на станот, но ајс сум повеќе заинтересирана за монтирање на шини на таванот и наместо пердиња едни како пластифицирани, или евентуално некој сличен механизам, но не калсично перде.
    Па ако има некој совет, искуство, линк нека сподели.

Во однос на другава тема. Веќе сумљуво ми станува што сме им прва и единствена љубов на нашиве :tmi::rofl:.

Мојов нема врска пред мене едно 15 год:tmi:.
    Пребукиран од работа и обврски.
    Вика дека сум му била прва и единствена љубов. Прва и дома што ја однел кај мајка му, прва со која заедно живеел.... Не ми дал причина да верува во спротивното.
    Врската ја започнавме после првото виѓавање, после некој месец се преселив кај него, некој месец покасно и забременив.
    Кога знам што сакам и го регистрирам истото не ги препуштам нештата на случајност.
    Нема недоумици, падавичарење, влечење, тупење...а не би ни имала живци за некој таков.
    Цак- Цак и готово.

7.5-8 год предходно со малиот....Доволно сум пишувала на таа тема.
    Предходно првата сериозна врска 2 год, Тука не бев прва љубов, а сигурна не останав и последна.

И да, сите се со плави очи ]:)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, MacenceEna и 24 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Јас си имав една љубов... проблемот беше што кога се сакавме, двајцата бевме со долги врска... и така, си се разделивме сметајќи дека нема надеж за нешто повеќе...
    Денеска ни јас ни таа не сме со партнерот што бевме тогаш... а двајцата сме во брак со други...
    Кога ќе се видиме понекогаш... уф... на двајцата ни се стега срце.. .

На Mrs.Bass, kjukli, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    @Sky-butterfly пиша дека си го гледала и ти last night.
    Последната сцена, погледот....е за мене вреден милион зборови.

На Annath, duffi, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.287
    Допаѓања:
    91.990
    Здраво и од мене ,конечно да најдам време да напишам нешто овде ... го избегавав форумот неколку дена затоа што бев полна со негативна енергија ама ете помина и тоа .
    Сте испишале многу читнав нешто набрзина неможам се немам сила али последните неколку страни ги исчитав за да бидам во тек со муабетот :)

Денеска убав денот иако тмурен .Мајка ми после година време ми дојде на гости,од работа глава неможе да дигне па покрај саемот за венчавки ја извлеков и неа на еден ден да се релаксира малку и да прошетаме :)
    Ме смири,си ја олеснив душата си кажав што имав и кога ја испраќав си пуштив и некоја солза ама не пред неа дека ако ме види како плачам готова е и она :)
    Бев на саемот и да ви кажам се каам што се спремав и шминкав и што си губев време , за мене тоа беше катастрофа невидена,убаво средено али ништо не беше изложено немаше некој избор , барем за мене ,јас поинаку си замислував дури и планирав што ќе земам- некои ситници де ... ама ништо од планот :lol:

Верувам во љубов на прв поглед,верувам човек да е вљубен во иста жена цел живот но и повеќе пати да се заљубува не ме чуди :)
    Јас 2 пати бев заљубена вистински првиот пат во погрешна личност а вториот пат во маж ми :) Пред да почнеме врска и двајцата бевме слободни птици година ипол или две не сум сигурна :D а јас му бев втора сериозна врска :) со првата заедно биле близу 2години :lol:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ма завесите што ги видов беа љубов на прв поглед, бели со плави цветови.
    Имам некој необичен вкус за убаво, јас сакам да си викам префинет, ама за другите е чуден. :rofl::rofl:
    Инспирација ми е се оние домовите покрај плажи со смирени тонови, бело, крем, плаво итн.

Сакам јас нешто по класика, ептен романтично ми делува дом со завеси.

На Mrs.Bass, kjukli, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    152.620
    @Eli23 jas imam klasicni zavesi i tavanski kornizi...i jas sum" starovremskite"privrzanici na zavesite...mi deluva prazno doma bez perdinja...samo vnimavaj pri izborot da ne mora da peglas so saati ko mene...

На Annath, duffi, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Мм ми имал пред мене врска,која на почетокот од нашето време оставила трага која можев да ја осетам.
    Но,тоа траеше некое време.За среќа кратко.
    Знаев некогаш на шала да му спомнам,ама не реагираше.
    Сега од погледот му гледам кој му е во срцето.
    Мене он ми е прва љубов.И единствена.Симпатии сум имала,ама прва сериозна врска ми беше до него.
    Ја крунисавме со брак и со две деца.Сега и полнолетсво ќе славиме од нашиот почеток.

Си мислам сум имала среќа.Ама јас стварно доживеав да останам со мојата прва љубов.Премногу бајковито звучи,знам.Имаме секакви моменти,ама ги надминуваме.
    Дај Боже засекогаш така да остане.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Eli jas isto nemam zavesi tuku od novite venecijanki.30e kvadratot mislam bese..
    Ni perenje ni peglanje... abe domakinka ipol :emo:

На Annath, Lady Phoenix, Deemy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.592
    И јас сум во домаќинките8)
    Ни завеси,ни теписи:|

На bittersweet, Annath, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е токму на вакви ситуации мислев кога кажав завршено незавршено.
    Не сте одиле до крај и не знаеш како ќе испаднеше, затоа се уште нешто трепка... а можеше да биде прекрасно, а и исто така тотално разочарување.
    Донесовте одлука со разум, а не со целото срце и затоа срцето сеуште стега... немало прилика да каже : не :|

Е што... јас баш сакам тешки теми :D

@danichap филмот ме врати во некои си давни времиња. Ми ги разбуди старите демони. Морам да признаам малку ме измачуваа. Едно саат-два на главата ми беа качени, ама не им дадов повеќе :lol:

Јас сум таква по природа. Лојална сум и верна. Тип сум за долги стази воглавно. Кога сакам-сакам, кога завршува, секогаш почнувам одново.
    Така беше порано.
    Постојат некои кои сеуште сакам, ама онака ми е драго за нив, а верувам има некои кои и мене ме сакаат и исти чувства делат, сум им драга. Те.им оставив впечаток :rofl:
    Мада, знаев да бидам баш лоша :|

На Mrs.Bass, kjukli, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.368
    Допаѓања:
    261.867
    Сакам завеси ама друг да им е роб. Мм сака и ставивме корнизи од оние со штипки, модерни што вика @Eli23. Остана уште таа во спална:bandit: другите систематски исчезнуваат:emo:.

Ова околу љубовите ви е баш тема за меланхоличново време. Маж ми ми е најголема љубов, не ми е прва може не ќе е последна ама знам дека е најголема. Неговата прва живее блиску до нас. Никогаш со ништо не покажал дека не ја преболел.
    Има една интересна дешавка за женската интуиција. Одам со мм тогаш дечко на одмор, за дотичнава имав само слушнато реченица-две. Гледаме филм во лобито на хотелот и се појавува мојата претходна љубов. Се поздравуваме ко луѓе и јас идиот ко што ме дал Господ му кажувам ова е господин Х. Среќа што бевме излезени да шетнеме пошто решен беше да се :punch:. Да знам само зошто?! Машки...
    Шетаме и по 10 мин се среќаваме со една девојка, бла бла бла муабет и јас сфаќам дека таа е таа...:!: Големата љубов негова. Следниот ден ми договори и кафе со неа, го испивме иако не ми беше сеедно.
    Се извинувам ако е постов малку измешан, време е поминато а и вино пијам:d::d:
    Наздравје за сите минати и идни љубови:inlove:

На Mrs.Bass, kjukli, referentka и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Верувам дека е така...сепак врската беше паралелна со
    тогашните наши врски па така
    двајцата немавме прилика да ја
    доживееме вистинска врска, како
    што доликува, со излегување,
    одмори, шетање...туку повеќе наликуваше на шпиунска приказна, со лажење, криење, прикривање...
    Ама сепак, ниедна врска не ми побудила такви чуства како таа, исто и неа, па затоа може и двајцата жалиме за пропуштената шанса... може ако беше поинаку, ако имавме прилика за нормална врска, ќе беше подруго...никогаш нежа да дознаеме

На Mrs.Bass, referentka, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.592
    У стил ШТА БИ БИЛО,КАД БИ БИЛО
    И адреналинот тука вршел работа

На Annath, duffi, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.368
    Допаѓања:
    261.867
    @ninja35 не знам дали е ок да ја коментираме твојава приказна, ама можеби била интересна заради тајноста, мистериозноста и скришноста...

На kjukli, Annath, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.592
    И моментот забранетото е најслатко

На Annath, duffi, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Не ја коментирајте...затворено е тоа поглавје одамна...

На Annath, duffi, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.