Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Ме збрлавевте вечерва незнам што зборувам веќе.

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Од кога ги исчитав сите постови распослани на 4-5 страни ни со кафе не поздравувам ова утро, по еден трамадол ќе ве почастам.
    Ќе барам некој на форумов за да го лапнам за швалер, ќе се најде некој.
    Туку јас швалер не можам да имам што тропам глупости, ај некој за да му бидам љубовница.

На ozbilnazena, Bah, tinan и 2 други им се допаѓа ова.
  4. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Vo denesno vreme toa zadovolstvo skapo se plaka. Nekoj otkace ke te utepa. Poarno ti e kako momice da si se vrtis po grad:lol:
    Citam vesti, malku malku pa ja utepal.:makeup:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Гледам жалби и поплаки.Прво да си кажам за мене не дека тоа некој го интересира.Мојов навистина не помага ни околу децата, во раце ги има земено само кога се сликал со нив , дома ќе потфати само ако нешто стварно не можам или не знам.Таков е и нема шанси да се промени освем ако не отидам на оној свет па ќе мора нели.Не ја разбира поентата за менување на работи, за него добро потрошена пара е на храна.
    Никогаш не застанал зад мене како подршка.А плус сака алкохол и сме имале страшни дискусии на таа тема.Не сум сигурна во него дека ќе заврши некоја работа никогаш.Ама ако тој сака да работи тогаш работи.Значи се е до неговата желба што ме иритира.Тоа цепење дрва ситни поправки се моја работа.Не успеав него да го сменам јас се сменив.Е сега позитивно е што заработува,
    колку толку.
    Да не испадне дека јас сум совршена ќе си ги кажам мааните кога ќе дојде тема за тоа, ама барем сум флексибилна.
    Денес е годишница од смртта на татко ми, да се оправам полека за на гробишта.
    Убав ден !

На ozbilnazena, SV1911, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Добро утро жени!
    Значи некогаш стварно ќе се изнапишете триста фермани, човек да не може да ве дочита. Ама не се жалам, утринска лектира ми е оваа тема :D

Гледам мажите сте ги оговарале. Јас си велам, каков е, таков е, мој си е, најубав ми е. Дома ни се поделени обврските, кој што може во моментот, тоа прави. Заедно чистиме, заедно понекогаш готвиме, заедно се грижиме за домот и детето. Се сакаме, ама и се караме, до толку што понекогаш ми иде да му речам да оди пак некаде надвор да работи :| И кога ќе оди службено во странство, сфаќам колку ми недостига и колку сакам да си бидеме заедно, макар се карале по цел ден. Ич не ми беше лесно кога беше со месеци надвор, а јас сама со малиот. За готвење, знае по нешто, ама јас не го оставам, освен кога ептен му е мерак да спреми некое јадење (читај да ме изненади), ама затоа после кујната е моја. За чистење, перење, пеглање - не го мислам, свеки си го воспитала сам да си го завршува тоа, а и живеел сам надвор подолг период, а навиката си го прави своето. Има уште многу да кажувам за него, многу позитивни работи, ама да не испадне дека се фалам... не е совршен, далеку од тоа, ама за мене е супер. И само ќе си кажам, мило ми е што почекав со мажењето, што не се залетав како куче на коска при првата брачна понуда.

И така...

На ozbilnazena, Teodora*, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ај добро утро, мили феминки.
    Синоќа око не склопив цела ноќ. Прв ден на работа не е лесно:D
    Десет пат ја препеглав облеката, пет пати ги чистев штикличките со влажно марамче, спремив ручек за денес, па се потрудив се да оставам средено дома за кога ќе се вратам да немам главоболки:?:. Екстремно возбудена како прваче. Дури и шминките ги поставив по ред на огледалото, демек организирана сум:rofl:
    Ајде дозволено ми е се заради вишокот адреналин во мене^_^.
    За да биде возбудата уште поголема мм станал пред мене па ми сварил кафе и испекол лиснатици.:lol: Затоа тој прашувал како се уклучува рерната:rofl:. Огнот веќе го запалил и ми ја ставил облеката до него за да била топла. Знае да одлепи понекогаш вака и да направи бум, па ај да те видам жали се.8-| А не дека е сјаен...

Од работава појма немам ама лесно е да се научи. Човек се може кога сака, зар не? Ме ставиле во канцеларија со 5 мажи:D. Добри професори ќе имам. Битно и тие ми спремија кафе на паузата па едниот тркна по доручек. Јас овде ќе се приздебелам:nod:. Два доручеци сум немала од времето кога одев на училиште.

Уште ова:!:, малечката не седи во градинка па после еден или два часа звонат за да ја земеме. Мм е задолжен моментално за тоа. Ќе се навикне, мора.
    happy-girl-field.jpg

На ozbilnazena, elanor, Teodora* и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Со лесно, се се учи кога се сака.;) Уште поарно ќе ти е со мажи во канцеларија верувај.

На Teodora*, friendy, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    @anina со среќа:)и јас тврдам дека е подобро да работиш со мажи отколку со жени,во канцеларија посебно си прајш муабет кога ти сакаш не те замараат со ништо непотребно и надвор од работата,ова од искуство јас си го кажвам;)

На Teodora*, toogood, vinozito1 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Добар ден и од мене. :)
    Ве поздравувам и се надевам дека сите сте ми добри.
    @anina да ти се множат деновите, годините... на работа. :clap:
    Ама, не не` заборавај скроз. :)

Eте го и кафето е готово. :)

На Teodora*, toogood, vinozito1 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Aj so lesno rabotata Aninke.Daj boze malata sto pobrzo da se privikne za da mozes malku da se oslobodis.
    Vtoro daj boze da ti se pogodat
    kolegite,barem od niv da ne si odis isfrustrirana doma..
    Dobro e sto i ti ke mozes da ne druzis od tamu..
    Milo mi e sto tvojO Tarzan pokaza zosto prasuval za rernata pa ne ispadna deka prasuval radi red kako sto dusobriznici prognoziraa(ama toa oni na sala)(cisto da si kazat mislenje).
    Uste mogu vakvi denovi ti posakuvam,da se cuvstvuvas ispolneto i zadovolno i site okolu tebe da se zivi i zdravi.
    Oti toa e najbitno i site go znaeme,bez razlika sto ponekogas znaeme da se istazime i za drugi raboti koi ni nadvisnale na glava.
    Zivotot ne e rozov,taa e realnosta bez razlika sto site od nas si go pretstavuvame na svoj nacin,ama e poln so rozivi bubamari koi ni sletuvaat cat pat na ramo.
    Cuvajte go toa sto go imate pokraj vas,samo vo toj slucaj imame sansi da bideme cuvani.Bez razlika dali taka ke ni bide vozvrateno no barem ke sum zadovolna deka sum dala se od sebe za ona sto sum se odlucija da go narecam moe a jas negovo.
    Izborot bil moj,moe e i da se boram,se dur ne resam deka treba da se otkazam oti dosta e.

На ozbilnazena, Teodora*, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  12. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Прекрасно кажано, ме воодушеви, galapce! :clap: @anina, ти посакувам среќа со новото работно место и напредок во секој поглед. Имајте убав ден. :hai:

На alana95, Teodora*, SV1911 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Иако сеуште не сум мажена темава баш интересна е ,ко ке се мажам незнам колку интересно ке ми биде :rofl: или пак не :?:

На friendy и SwanMay им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Леле луѓе, главава ми чури... таман имам време, помалку пациенти закажани денес, и ај демек ќе читнам за законот за канцелариско и архивско работење. Три пати прочитав, исчистав надолго и попреку... и пак ништо не разбрав :?: ич немам мозок за вакви работи напамет... башка што не сум писар, ама изгледа и тоа ќе станам...

На ozbilnazena, Teodora*, pilenka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Па, па, па ама сте се изнапишале на 5 пати ве читам да ве дочитам.:clap:

Оговарање на мажи беше синоќешната тема?:?:]:)

Мојов арен си, свекрва ми си го воспитала се дома да работи, јас само го поднаучив да штеди пари, да не плаќа фул цена за ништо, да се ценка:lol: и да не купува храна како да живее со армија народ.
    Само не фаќа машина за перење, не знаел и не се замарам да го учам, не сака, не мора, паричињата не ми се битни ама и тие ги заработува и повеќе него што ни се потребни.:lol::)
    Дрва за цепење немаме, се грееме на плин, понекогаш средува двор, понекогаш јас а најчесто си плаќам човек за цел двор ми зема 25 долари, за тие пари не се исплаќа да се расправам дали е среден или несреден дворот
    Води сметка децата, менува пелени, бања, пресоблекува се што треба тоа прави, за готвење веќе си кажав си го бидува и за тоа, мада најбитно е да го бидува за кхм, кхм.:rofl::P
    Не дека ми тече мед и млеко си има и тој а богами и јас бубачки во тиквите, се потскаруваме од време на време, јас ќе подвикнам, тој си ќути, јас вријам:@тој ќе ќути, после тој ќе подвикне, јас ќе си ќутам од инает, па тој врие:@па за на крај да седнеме и да правиме муабет како нормални луѓе.(wtf)(wtf)

И јас како @Annath сум среќна што почекав со мажачката, како викаат старите....кој чека ќе дочека, си дочекав баш таков каков што секогаш сум сакала, само минус тоа тетоважите ама се се трпи за љубов.:*
    :inlove:

На MacenceEna, ozbilnazena, Teodora* и 11 други им се допаѓа ова.
  16. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Над 40 па сефте мажачка .... that's the spirit (y)

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @tinan не си во шемава изгледа доволно навлезен. Овде си имаме и млади момички што додатно ни ја разубавуваат темата.

На Teodora*, anina, elisabeta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Една оправдана и не може човек да ве изначита.Темата интересна, само би сакала мажите да се вклучат во оговарањето.:smirk:Или не смеаат да sуцнат.:swear:Сум слушнала дека има жени кои им ги врзувале устите на мажите.За мм ќе ви кажам дека зборува кога не треба.Кога треба за сериозно нешто да се разговара никаде го нема.Ловџија е моторџија, заварува, вози од се по нешто но тешко се снаоѓа да заработи нешто.
    По дома помага кога ,како а најмногу кога треба да ну дојде друштво кое го повикал без да ми каже.:D
    Знае да изненади но непријатно.Секако има и пријатни изненадувања но тие се ретќи.
    Го сметам за мое најголемо дете :!:и се надевам еден ден ќе порасне.Важно е да сме живи и здрави па се ќе биде, некои младоста ја живеат во стари години.Ние нашата ја потрошивме градејќи ја куќата.Имаме простор кој стои неискористен,а и недоправен
    Тоа ни е лекција дека во животот човек е најдобро да има онолку колку му е потребно ни повеќе ни помалку.:!:
    Најмногу сум му благодарна што ми ја овозможи независноста.

На ozbilnazena, Teodora*, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Не го тагнувам Бах, може нема да примети дека го оговарам(fingers):lol:
    Јас мислам дека типот цело време не трола да бидам искрена, не е возможно некој толку сериозно да се труди на форум па макар и за швалерка :l:

Јас од сабајле се трудам да ве стигнам со читање ама жени бре спиете ли вие? Синоќа у 12ипол легнав дека имав гости сабајле кога се разбудив бев заникаде, сакам да спијам. Да си легнам пред полноќ за да можам следниот ден да функционирам како што треба.

А за мажите т.е маж ми еднаш во некоја од темите пишав до пред врата е највреднио маж, двор, дрва, настрешници чуда само нешто измислува, ама од влезна врата некако потешко. Ама јас сум дома па и ај не мора. Понекогаш викам за чорапи у ходник и за тањири на маса ама се поретко ги наоѓам.
    За готвење го бива ама може за викенд да изненади ама тоа и не ми е тешко, за чистење не чисти, ќе праша што да ти помогнам ама се ми се чини дека повеќе ќе одмогни па не се ни трудам.
    Не дека е сјаен ама мој си е, еве на пример сијалици не мења на мене чека :^) Се на се голема се мажев и сама си го бирав и добро сум одбрала.

На ozbilnazena, Teodora*, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Со свеки ќе одам уште малку на гинеколог:whew:

Ја облеков најдебелата блуза што ја имам дома. Зима нели, она постаро жениче....цени тие работи.
    Што би рекле и се улизавам:rofl:

На Teodora*, Annath, anina и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.