Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Јас во принцип, сакам да шмркам,ама...само кафе, шеќер не. :P
    Дај таму чоколатце со овошки повеќе:D некои боровинки, малинки, лимонки:D

:P

Deemy, Mrs.Bass, Annath and 11 others like this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

image.jpeg

Жабо еве ти

@Peco ке јадеш со нас? :D

Annath, Peco, anel and 6 others like this.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ќе јаде, @joy1 гладен не ќе седи, :P ем, и он ако го гледа филмон..ќе се растужи.;( :D

Ете ви де, филмот ви е баш за таа една љубов :D
    Освен за изневерувањето!:P
    Мање више битно ми беше изневерувањето :| Алекс му беше мајката.

Annath, Peco, Lady Phoenix and 6 others like this.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Еве ме!!!
    Прекрасен ден иако не ветуваше никакво сонце, на тераса, кафе, мафини, друштво .. супер допладне. Ми се крчкаат кебапчиња со компир па најверојатно ќе падне некој до - одмор вака празнично викендски :D.
    Вие арни читам, супер, зграпчете го денот, еден е во 7 работни дена реприза немат (fingers).

Многу тешки теми се вртат вака викендски, друга прилика би се вклучила во дискусија, наминав да ве поздравам и посакам убаво попладне, расположена сум, причина сеуште не би :wasntme: ви пуштам од моето денешно расположение, убав празник :f:

Deemy, Annath, crazylady and 21 others like this.
  5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ах ти со тие твоите, црните.
    Сем лошко во филмот, ама златен и убав он :inlove:

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не беше ради што му е темна косата:shake: Ради емоциите меѓу тие двајца ;(
    Сем... ниш немаше во тоа. Хемија нестала. Кујзнае дал ја имало:P

Annath, Peco, Lady Phoenix and 4 others like this.
  7. danichap

Ама кажи последната сцена колку е јака.
    Кога ги гледа обувките, ја погледнува во долниот веш...и начинот на кој она ја трга главата :$

Леле забегавме :tmi::rofl:

Annath, Peco, Lady Phoenix and 3 others like this.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Абе зошто темите околу љубов,брак,флерт,неверствови се као тешки теми :^)
    Па и они се дел од животот.

мене ми е супер кога вака виртуелно разменувам искуства,мислења на разно разни теми.Согледуваш така не си сам на светот во дадена ситуација,читаш како другите го надминале истото,па на тој начин некогаш си помагам и себе си

Deemy, Annath, zhap4e and 18 others like this.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

:nod:
    Ако му.:D Ме нервира што таму прекина:) Неприродно ми дојде,ко исечено.

10. danichap

За мене беше еден поглед, една слика, вредна милион зборови. Не можеле подобра завршница да снимат.

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ми фалеше мене нешто плус. Некоја секунда плус. Не знам.:)
    Ама,мене увек ми фали нешто плус :D :P

12. Kate41

Kate41 Истакнат член

13. mama89

mama89 Истакнат член

Јас сакам да кажам дека не би простила неверство во брак.Едноставно цел живот ќе ме јаде тоа, и тоа е знак дека не ме почитувал доволно. Не признавам смешни оправдувања демек занес, момент на слабост, пијанство и незнам што друго, ако бил/а така и " незнаел/а " што прави , што не се фрлил/а под кола? Или во Вардар? :D
    Искрено бев изневерена во првата моја долга и најдолга врска, првиот дечко, но не дознав одма, ми раскина ОН без причина...Плачев, уништена бев мислев крај на свет е , го молев да ми ја каже причината, да не има друга, он само викаше не, не ништо нема така решив и крај.
    За по 1 недела да видам на фб во врска со друга и слики на базен, од летото август, а тогаш беше јануари ??!?!
    Се чуствував засрамено. Сфатив дека кога ми викаше седи учи ако не положиш се ќе раскинеме...тој се гледалл со неа...а Таа живее во странство идеше на гости кај баба и...И поминаа 2-3 месеци тој ме побара, ме молеше, се извинуваше. И кажа дека нема контакт веќе, сакаше да се смириме...прифатив и бев по мирна знаејќи дека Таа е во странство..но секогаш мислев на тоа, му проверував моб, компјутер историјата, мејлот сее, бев опседната но тоа не беше за џабе...по 2 месеци јуни беше знам ми вика не сакам да бидеме заедно??!! Јас му викам иде лето иде Таа затоа ли? Биди искрен кажи ми...он , не не сакам да сум сам...и тогаш бев посмирена се разделивме и од тогаш крај беше засекогаш. Дојде Таа и за 2 мес се ожени со неа и замина странство кај неа, од секогаш сакаше да живее странство и ете тоа му беше супер шанса.
    А јас сфатив дека он не ми бил Вистинска љубов, повеќе опсесија и навика, дека прв мислев мора да ми биде последен дечко...не ме почитуваше, со тоа докажа...плус што ми диктираше како да се облекувам и не одевме на одмор да не ме гледале по купаќи !!!!
    Скоро годинаипол бев сама , немав доверба во никој и кога го запознав мм му раскажав се за бившиот и му реков дека кој се изгорел на млеко и на маштеница ќе дува и искрено на почетокот бев со резерва, но тој докажа дека можам да му верувам, и вистинската љубов и почитување ја почуствував. Инаку јас на мм сум му прва девојка озбилна, со која најдолго бил, ја запознал со неговите а за брзо и почнавме да живееме заедно и потоа само офицојализиравме.
    И секогаш должината на врската незначи квалитна врска. Некои одат по 10 год но воопшто не се гледаат и познаваат и мн често не завршуваат среќно, секоја чест на исклучоците.
    Но, некогаш и неколку месеци или некоја година е доволно да сфатиш дека тој човек/ жена е за тебе, твојата друга половина, твојата душа, со кој со поглед се разбирате :)
    FB_IMG_1454975092585.jpg

14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Вака се осеќам.
    tumblr_nxwjmfKCD01rcb9bho1_250.jpg

Annath, julie77, crazylady and 14 others like this.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Јaс и немaм кaде дa идaм нa прoстувaње.Сo мaмa сaбaјле си прoстивме,кaј кумoвите кoгa бев пoмлaдa oдев пa се јaвувaв нa тел.дa се прoстиме,инaку не се oд грaдoв,пa кoгa видoв декa не врaќaaт гoсти a кумaтa нa пример никoгaш не кренaлa тел.дa се слушнеме,бaтaлив се.И oдење и прoстувaње лице вo лице.
    Амa нa прoстувaње ми дoјде пријaтелкa нa кaфе и кaдaиф...се изнaприкaжaвме.

Сo филмoв ме зaскoкoткaвте ,ќе гo гледaм вo првa слoбoднa приликa.
    Зa изневерувaњетo ,ме изневерил мм нa пoчетoкoт нa врскaтa.Кoгa јaс не знaев нa кoјa стрaнa дa се зaвртaм.Не знaев ни дaли сaкaм дa сум вo врскa.Гo пoминaвме тoa мoлчејќи ,гo oстaвив дa бирa дaли ќе е сo мене или сo нив.Мaлку пoтценувaчки зa мене aмa тaквa бев тoгaш.Кaкo дa бев нa некoјa дрoгa.
    Oд тoгaш не сум приметилa нештo тaквo.И јaс сум вернa и лoјaлнa бaрем дoсегa не сум гo изневерилa.
    Дaли ќе прoстaм сегa?Не знaм,сегa мoжaм дa кaжaм и вaкa и тaкa,нo aкo се случи нaвистинa,тoгaш ќе мислaм.
    Дoтoгaш не се зaмaрaм сo штo би билo кoгa би билo.

Deemy, vitamina, Annath and 18 others like this.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Добравечер!

Филмот не го гледам, ако има многу емоции, ќе плачам. Гледам комедии, иако и за нив плачам понекогаш.

На темите :) Според мене, може многу пати да се сака. Секогаш различно. Љубовта е емоција која ја има во илјадници форми, и јас сум сакала 100 пати, но најсилно и најсреќно сакам сега. Ако го немаше маж ми, требаше да го измислам, за да бидам среќна вака. Имаме убав брак, не се караме, секогаш е разговор, секогаш се завршува со прегратка. Не се сеќавам некогаш ни 10 минути да сме држеле лутина, а и да било така, не било ништо сериозно. Мислам дека јас го сакам подолго, он ме сака посилно. Убави години имам со него.
    Претходно сум имала врски, една многу долга, мислев дека таква е љубовта, лоша, со плачки, со кавги, со закани, со пресметувања, со маки. Така мислев додека не го запознав маж ми. Како и да е, во таа долга врска бев изневерена, бидејќи премногу работев, 2 работни места, секој ден, сите викенди, неретко по 15 саати во 2 града. Додека трчав од едно до друго место, за да имаме пари (заедно живеевме) он си нашол некоја. Причината зошто бил со неа е дека не сум била доволно дома, му требало жена него, не кариеристка. Требало да готвам, да перам, да метам... Поминав преку тоа, ама после некое време раскинав, ме гушеше. Попаметна работа не сум направила во животов како тоа раскинување. Можеби само бракот сега :)

А јас не изневерувам, никогаш. Луѓето во брак, особено оние со деца, го изневеруваат цело семејство, не само парнерот. Такви себични луѓе не почитувам.

@AngelOfArh некој ден, ке направиш од тоа суканото и да ме викнеш, од мене јогуртот. Сеа тешко ми е да јадам количински :) Здравје да се стопли, баш би сакала да пробам, супер вкусно личи :)

Mrs.Bass, vitamina, Annath and 18 others like this.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Не знам дали ќе успеам да го изгледам филмов, зашто јас секогаш во пар гледам. А ме копка сега. :D

Завршив денес со се'. Се разбира имав помош од посилната половина. Правосмукалка ставена, поминато со машина на пареа, средено, ручек направен и ставено сликО во дотичната тема. Спакувани подароците, има сликО и од нив.

Не знам само дали ќе можам да го шишнам либево, тешко некако. Па останува уште бањање и филм.

Ете така. :wasntme:

Deemy, kjukli, vitamina and 15 others like this.
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

De kazete sega nekoj drug film sto ostava vpecatok.
    Poglednav vo menito ama nemozam da se odlucam.
    Jas privrsuvam so poslednite pripremi.Uste lakiranje.
    Drugo se e spremno,nedelata moze da pocne.
    Brzo minuva vremeto ,duri i prebrzo..vcera se rodi,denes cirkus ni pravi i ne zasmejuva,utre ke stane devojka..
    Ne mi se veruva..dovolno e tripati da trepnes i pola zivot ti pominal.
    Sega banjata si trckase po doma.Ja gledam i mi proleta misla vo glava "dali ke docekam da ja vidam so deca".
    Srce mi se stegna.
    Si kutam i si vrvam po doma.
    Zivot..

Deemy, kjukli, vitamina and 25 others like this.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Кое изневерување е поболно за вас физичкото или емоционалното?
    Да знаеш дека ете слабост или незнам што било еднаш и никогаш повеке или да се гледа редовно со неа да станува и легнува мислејки на неа?Хммммм тешки теми реков јас уште некни
    Денес се прошетавме до кај бабите на децава и до кај баба ми се прибравме дома бањање и мислам ке си легнам уште сега од што ми се спие

Deemy, kjukli, Annath and 9 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.